Lütfen Acil Bakar Mısınız Betta Baligim


Semra..Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2017
İl: Çorum
Mesaj: 16
Semra..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2017 22:15
Balık alırken bu akvaryumu iyi diye verdiler yani balığım da zaten yavru gibi büyük değil. Filtre kullanmıyorum gerek yok demişlerdi almadım.

Teşekkür Edenler: [T]181370,hasancemalsargin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kitoÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 769
kitoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2017 22:17
Size yaptığınız yanlışlıkları teker teker sayayım
1 ısıtıcı tamamen suyun içinde olmalıdır yoksa doğru düzgün çalışmaz
2 hiç bir beta 5 lt de yaşamaz akvaryumcularin kaba koyduğuna bakmayın
3 sanırım taşlarınız yapay onları çıkartın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Semra..Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2017
İl: Çorum
Mesaj: 16
Semra..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2017 22:18
İlk balığım değil önceden yıllarca balık beslemiştim ve hiçbirisine ısıtıcı bile koymamıştım. Ama daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım.

Doğal taş nasıl oluyor öyle mi diyip almalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GtuncayÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 305
GtuncayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2017 04:36
Selamlar, yıllarca balık beslemişsiniz ama yaşamak var, yaşamak var. Betta için en az 15-20 litre akvaryum edinin. Zemine midye kırığı kum koyabilirsiniz, kesinlikle taş tavsiye etmiyorum. Saklanabilecekleri bitkiler olsun (yapay değil) daha mutlu olurlar. Onun haricinde fazla akıntı yaratmayacak bir şelale filtre edinin. 25-26 derece bettalar için idealdir. Tabi ısıtıcının termometresine güvenmeyin bir de ısı ölçer koyun akvaryuma.

Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T]
+1: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2017 17:31
[:iyi:][:iyi:][QUOTE=Gtuncay]Selamlar, yıllarca balık beslemişsiniz ama yaşamak var, yaşamak var. Betta için en az 15-20 litre akvaryum edinin. Zemine midye kırığı kum koyabilirsiniz, kesinlikle taş tavsiye etmiyorum. Saklanabilecekleri bitkiler olsun (yapay değil) daha mutlu olurlar. Onun haricinde fazla akıntı yaratmayacak bir şelale filtre edinin. 25-26 derece bettalar için idealdir. Tabi ısıtıcının termometresine güvenmeyin bir de ısı ölçer koyun akvaryuma.[/QUOTE]
Midye kırığı betalar için iyi değildir çünkü suyu sertleştirir ve pH ı yukarı çeker halbuki betalar yumuşak ve hafif asidik suları sever.

Şimdi yapılması gereken 2-3 gün bu şekilde bekleyin hiç müdahale etmeyin yem bile atmayın sonra 15 lt (aslında en ideali 30*30*30 kübik bir akvaryum ama bu kadar da yeter imkanınız varsa biraz daha büyüğünü alın) bir akvaryum alın yaklaşık 25 tl altına 2-3 cm yükseltecek kadar dere kumu(ucuz) veya hagen(şık) kum (aldığınız kumları önceden yıkayınız) en ufağından şelale veya pipo filtre hepsi toplam 45-50 tl tutar ısıtıcınız zaten var pipo filtre almıyorsanız hava motoru almanıza gerek yok.

Yem olarak birkaç farklı yem kullanmanız iyi olur. Japon balığı yemleri hariç genel olarak yem seçmezler(japon yemide yer ama zararlı) tetra beta almanızı öneririm sizdeki yemle beraber kullanın.

Sanırım ışıklandırma yapmayı düşünmezsiniz akvaryumu güneş ışığını doğrudan almayan aydınlık bir yere koyun.

Balığı yeni akvaryuma koyarken önce balığı atlayamacağı küçük bir kaba kendi suyu ile alın sonra akvaryumda kalan suyu tamamen yeni akvaryuma yavaşça dökün. Tabii bunu yapmadan önce kum dekor (alırsanız gerek yok) ve makineler fişi takılmamış olarak akvaryumda olmalı. Muhtemelen akvaryumda 4 lt civarı su olacak buna ağzı açık bir kapta en az 12 saat dinlenmiş 1 lt civarı su ekleyin sonra betayı buraya alın sert davranmayın yüksekten bırakmayın kepçeniz varsa kepçe ile koyun yoksa en kısa zamanda edinin (küçükler 2.5tl büyükler 3.5 tl küçük olandan alın) balığı ele almamaya özen gösterin akvaryum ile. ilgilenmeden önce sabun deterjan vb. temizlik malzemelerini kullanmayın. Eğer bunları yaptısanız eski suyun kalanını da akvaryuma koyun 15 dk sonra 1 lt dinlenmiş su daha ekleyin ve 10 lt civarına gelene kadar 15 dk ara ile buna devam edin ondan sonra 2 lt olarak ekleyin. Yavaşça ekleyin suda akıntı olmasın kum dağılmasın. 10 dk sonra makineleri çalıştırın ve bir müddet gözlemleyin. Sonraki günlerde ne kadar istesenizde 1 hafta kadar akvaryumu fazla izlemeyin kurulum bittikten 1 saat sonra az yem verin hepsini yerse biraz daha atın.

Boş zamanınız oldukça makale ve yazıları inceleyin.


Böyle bir akvaryum için haftalık %25 su değişimi yeterli. İlerleyen zamanlarda küçük yati veya mangrow kökleti ile dekoru güçlendirebilirsiniz.

Bir müddet sonra fazla akıntı yoksa araştırıp eledoa veya tilki kuyruk gibi sağlam arsız bitkilerden biraz alabilirsiniz .
Son olarak akvaryumda çeşit olsun derseniz 1-2 hafta geçtikten sonra arkadaş olarak 1-2 elma veya nerite salyangozu almanızda sorun olmaz.
[:iyi:] [:iyi:] [:iyi:]
[EDIT]AhmetEmre,2017-12-20 17:43:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2017 18:51
[QUOTE=Semra..]İlk balığım değil önceden yıllarca balık beslemiştim ve hiçbirisine ısıtıcı bile koymamıştım. Ama daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım.

Doğal taş nasıl oluyor öyle mi diyip almalıyım?[/QUOTE]

Hayvanın rengi solmuş, oldukça kilo kaybetmiş ve uygunsuz şartlardan dolayı deformasyonlar oluşmaya başlamış. Pulların tuhaf bir görüntüsü var, mukus tabakası hasar görmüş olabilir.
Bunun dışında ise koyu renkli leke kanser ya da tümör tarzı bir durumun başlangıcı olabilir. Marble bettalar başta olmak üzere bettalar kanser tiplerine yatkındır. Gövdelerinde sonradan oluşan ve marble geni ile alakası olmayan lekeler çoğu zaman büyüyerek asimetrik tümör dokularına dönüşürler.

"Isıtıcı dahi" kullanmamış oluşunuz bir mazeret değildir aksine sizin hatanızdır. Bir betta 5 seneye kadar yaşayabilir, ancak ısıtıcısız bir tankta ve kötü su koşullarında bu süre çok daha kısa olacaktır. Şu an karşılaştığınız gibi hastalıklar baş gösterecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2017 16:19
Balığınız hala yaşıyor mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir