Lepisteslerim Yavrularını Rafyaya Gidemeden Yiyor


Marimo.Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 120
Marimo.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2023 17:55
Lepisteslerim yavruyu doğduktan 10-15 saniye sonra yiyor daha balık hareketlenmeye başlamadan yiyorlar bunu nasıl çözebilirim. Mesele saklanma alanıyla ilgili değil çünkü doğduğu anda yiyorlar balık daha yüzmeye başlamadan başka bir Lepistes gelip yiyor. Bir önceki doğumda belki rafya azdır diyerek rafyayı arttırdım ama bu doğumu izlerken herşeyi net olarak gördüm. Balık suyun dibine çöküyor yavruyu bırakıyor 10-15 saniye geçiyor arkasını dönüp yavruyu yiyor. Bu konuda ne yapabilirim bu gidişle yavruluk kullanma yoluna doğru gideceğim (5 litrelik yavruluklar düşünüyorum) . Balıklar açta değil günde 3 kere yem veriyorum ve tok olduklarından eminim doğumdan 1 saat önce balıkları yemlemiştim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Can aksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Kayseri
Mesaj: 107
Can aksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2023 19:54
[QUOTE=Marimo.]Lepisteslerim yavruyu doğduktan 10-15 saniye sonra yiyor daha balık hareketlenmeye başlamadan yiyorlar bunu nasıl çözebilirim. Mesele saklanma alanıyla ilgili değil çünkü doğduğu anda yiyorlar balık daha yüzmeye başlamadan başka bir Lepistes gelip yiyor. Bir önceki doğumda belki rafya azdır diyerek rafyayı arttırdım ama bu doğumu izlerken herşeyi net olarak gördüm. Balık suyun dibine çöküyor yavruyu bırakıyor 10-15 saniye geçiyor arkasını dönüp yavruyu yiyor. Bu konuda ne yapabilirim bu gidişle yavruluk kullanma yoluna doğru gideceğim (5 litrelik yavruluklar düşünüyorum) . Balıklar açta değil günde 3 kere yem veriyorum ve tok olduklarından eminim doğumdan 1 saat önce balıkları yemlemiştim.[/QUOTE]
Saklanma alanı olmasına rağmen ya yavrular kurtulamıyorsa yapıcak çok bir şey olduğunu düşünmüyorum, bazı türlerin yavru yeme eğilimi daha fazla özellikle albino türler tabi balığın karakteride önemli açık renkli lepisteslerin yavru yeme eğilimi daha az olduğunu duymuştum gerçeklik payını biliyorum. Canlı yemlerde bu konuda önemli canlı yem yemeyen balıkların yavru yeme eğilimide fazla oluyor isterseniz birde yavruluk deneyin.

Teşekkür Edenler: [T]240485,Marimo.[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4294
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2023 20:47
Yetişkin balık sayısı kaç? Balık sayısı kalabalıksa, su yüksekliği 24-25 cm'den yüksekse yavruların işi zor. Hava keselerini dolduran yavrular serbest yüzme yeteneği kazandıklarından saklanma yerleri varsa kolay kolay yem olmazlar. İlk 48 saati atlatan yavru paçayı kurtarmış demektir. Ortamda değişik boylarda başka yavrular da varsa yetişkinler pek fazla yavru yemez. Lepistes avcı balık değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Marimo.Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 120
Marimo.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2023 21:01
[QUOTE=GhostKoi]Yetişkin balık sayısı kaç? Balık sayısı kalabalıksa, su yüksekliği 24-25 cm'den yüksekse yavruların işi zor. Hava keselerini dolduran yavrular serbest yüzme yeteneği kazandıklarından saklanma yerleri varsa kolay kolay yem olmazlar. İlk 48 saati atlatan yavru paçayı kurtarmış demektir. Ortamda değişik boylarda başka yavrular da varsa yetişkinler pek fazla yavru yemez. Lepistes avcı balık değildir.[/QUOTE]

3 tane yetişkin var 2 dişi 1 erkek yavruları doğduğu anda yiyorlar yani hava köşelerini dolduracak kadar yaşamıyorlar. Yavrularken gördüm balıklar tam yavruyu yiyeceği esnada elimle olduğu yere elimle tıklatarak balıkları kaçırdım ve yavru balık su üstüne çıkana kadar buna devam ettim ve bu şekilde 3 yavruyu kurtardım görmediklerim bu kadar şanslı değildi. Ama nedense ilk yavrulamada yavru yemeyen balıklarım 2 ve 3. Yavrulamada yavru yemeye başladı. Akvaryumda 23 tane renklenmeye yeni başlayan Lepistes yavruları var onlar yavruları yanından geçse bile ellemiyor zaten ağızları yiyebilecek kadar büyük değil. Akvaryum yüksekliği 26-27 cm sanırsam. Lepistesler yavru balıkları yedikten sonra siyah dışkılar bırakıyorlar ve sadece yavru yediklerinde siyah dışkılıyorlar. Ne denersem deneyim fayda etmiyor yavru kendine gelmeden yavruları yemiş oluyorlar. Yaptığım yanlış birşey varmı bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir