Lepistes Maceram


BurakbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 35
BurakbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2020 23:36
[B]Ölçüler: 38 x 38 x 30
Canlı Türleri: Lepistes , neon , çöpçü, vatos
Bitki Türleri: yok
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: LED
Tasarım ve Dekorasyon: Bonzai gövde siyah kum[/B]

[url=https://hizliresim.com/wMLPTh][img]https://i.hizliresim.com/wMLPTh.jpg[/img][/url]

[B]05.12.2020[/B]

Herkese selamlar,
İlk tatlı su akvaryum kurulumumu sizlerle paylaşmak istedim…süreçten sizleri haberdar etmek ve benim gibi başlayacaklara ilham vermesi ve bu konulardaki bilgimi arttırmak için yaşadıklarımı yazıya dökmeye karar verdim.

NE AKVARYUMU ?
Öncelikle kafamda lepistes akvaryumu kurup belki ilerde birazda bitki eklemeyi planlıyorum.

BOYUTLAR NE NEREDEN ALICAM ?
10 yıl önce çok kötü sonuçlanmış bir çeyrek tonluk tuzlu su deneyimim var. O yüzden büyük değil küçük birşeylerle başlamayı düşünüyorum. 40x40x30 luk bir akvaryum düşünüyorum.Clear cam denen cam bulursam tercihim olacak.

SES YAPAR MI ? UĞRAŞTIRIR MI ?
En büyük derdim ses. Salonda olacak film izlerken arkada fokurdayan yada şırıldayan yada mekanik bir motor sesi en korktuğum şeydi. Sonuçta akvaryum boyutu küçük olduğu için iç filtreyle içeriyi dolduramazdım.Dış filtre içinse akvaryum küçük sayılırdı. Hem sessiz hem yer kaplamayacak çözümü şelale filtre denen birşeyde buldum.

BÜTÇE ?
2000TL yi geçmemeye çalışıyorum. İnternette 200-300TL ye full set akvaryum yazan ilanlar var kafam karıştı arada 10 kat fark var…. Araştırmam gerekli…tatmin olmazsam bir bilene danışacağım.

[B]11.12.2020[/B]

KARAR VERİLDİ
Yaktım gemileri Kozyatağındaki Arkadaş pet shop a gidip bilgi alıcam gözüm keserse alışveriş yapıcam.Bakmayı düşündüğüm bazı akvaryum shoplarda var ama mahalle arası küçük dükkanlar, daha ucuza alacağım kesin ama bilemedim pek içimden geçmiyor.


ARKADAŞ
Arkadaş petshop a gittim, içerde Eren isminde bir arkadaş benle sabırla ilgilendi. Bazı şeylerin fiyatını 3-4 kez sormuşumdur. Hiç öflemeden püflemeden ilgilendi. Önce Akvaryuma karar verdik. Üstü açık mı kapalı mı olsun konusuna ise ilerde bitki koyacağım için bazı gaz çıkışarı olacakmış açık olmasını tavsiye ettiler.Üstü kapalı olmayacağı böylece netleşti.38x38x30cm clear camlı arkası siyah bir akvaryum seçtik. Eren bey bana neden o 200-300 TL lik komple setleri almamam gerektiğini anlattı. Cam kalitesi,düzgün silikonlanması, cam kalınlığı ve camların kenarlarının işlem gördüğünü söyledi. İçine ısıtıcı koyacağım için plastik süslerin salınım yapacağını söyledi.

NELER ALDIM ?
Akvaryum seçiminin ardından filtre seçimine geldik. İlk şelale filtre 780TL idi çok dedim, sonra 500 küsür liraya Fluval marka bir şey çıkarttık, o da çok geldi [:)] sonra Eheim in liberty 130 unu 350TL civari bir fiyata okeyledik. Şelalenin aktığı yer direk suya düşmüyor ve bu şırıltı sesini önlüyor.Eğer mekanik aksamı da ses yapmıyorsa tam aradığım şey olacak.
[url=https://hizliresim.com/gvNSp9][img]https://i.hizliresim.com/gvNSp9.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Su dengesi (PH ayarlanması sanırım) için ellerindeki bonzai ağaçları almamı önerdiler ,bu hem balıklara kaçıp saklanacak alan olması açısından da önemli. Anaaaaaaammmm o bonzai ağaç gövdeleri ne pahalı şeylermiş…tamam çok güzelde çok pahalı. [x(]En büyüne 250 ortancaya 140 diğer küçüklere 60-70TL gibi fiyatlar çok hızlı geçti. Battı balık yan gider misali devammm dedim : ) Bu ağaçlarla ilgili önemli bir konu var, sonradan alırım eklerim demek çok sakıncalıymış ilk alışta alınıp konacak sonra da bi daha çıkar sok yapılmayacakmış.Bakalım öyledir inşallah.

Kovaların içinden aha bu siyah kum olsun dedim.( O sırada kum u yıkamaya götürdüler,anladım ki önceden yıkanması lazımmış, ben alıp bodoslama koyardım).Ayrıca yanında poşet poşet akvaryum suyu verdiler bu sayede balıkları bugün koyma şansım oldu.Yoksa suyun oturması için beklemem gerekiyordu.
Isıtıcı almak gerek tabi bide düzgün termometre. Isıtıcı ucuza kaçıp çin malı bişey aldım çünkü ellerindeki alman malı olan 190-200TL idi.Umarım bozulmaz, nolur nolmaz indirim kovalayıp netten bir tane güzel yedek alıcam.
[url=https://hizliresim.com/WWk0xb][img]https://i.hizliresim.com/WWk0xb.jpg[/img][/url]
Dibi temizlemek için sifon temizleyici aldım. Satan kişi bunun hortumla yapılan dip temizliğinden çok daha iyi ve rahat olduğunu anlattı.[:?] Çok anlamadım ama vardır bi bildiği dedim.
Su için 2 tane kimyasal verdiler. Biri sanırım klor giderici Sera Aquatan su düzenleyici, ve amonyum ve nitriti parçalamak için Sera Bio nitrivet …bu ikincinin ne için olduğunu pek anlamadım..öğrenicem :[:?]
[url=https://hizliresim.com/by6dI0][img]https://i.hizliresim.com/by6dI0.jpg[/img][/url]

Cam temizliği için kuvvetli mıknatıslı bir cam süngeri. [8)]

BALIKLAR, NE ALDIM ?
Lepistes ve neonlar arasında kalmıştım.Karar verdim ikisinide alıcam.Ama öğrendim ki sadece onları almak yeterli değilmiş. Akvaryum boyutuma bağlı olarak en az 2 çöpçü (dibi eşelemeleri için),en az 2 tane de vatos almam lazımmış. Küçüklerinden almadım yaşamaları önemli olan balıklar, biraz büyüklerinden aldım bunlar tahminimden pahalıya geldi.[x(]
Lepistesleri de dengeli almam lazımmış 4 erken 2 dişi aldım. Arada yarım cm’lik 7 tane daha yavru kazara alışveriş sepetime düştü. Burada çok önemli bir şey öğrendim. Yerli ve ithal lepistesler aynı avaryumda olmamalıymış [:cik:] birbirlerine bakteri geçebilirmiş. Ben yerli olanların desenlerini daha çok beğendim onlardan aldım. 6 tane de küçük bir neon çetesi aldım. Minnak yavruları saymazsanız 16 balık 43 litre akvarmumda buluştu.
[url=https://hizliresim.com/umuEhX][img]https://i.hizliresim.com/umuEhX.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/ZQnYTW][img]https://i.hizliresim.com/ZQnYTW.jpg[/img][/url]


ARMATÜR ( IŞIK ) ?
Valla ışıklar çok dandikti en ucuzu ve en ucuzu 300TL idi… Işık şart mı dedim, değil dediler oyüzden ışık içini sonradan almaya yada kendim yapmaya karar verdim. Şimdilik İKEAnın bi masa lambasını kullanıcam : )

TOPLAM KAÇ PARA BAYILDIM ?
Toplam 2600 TLlere mal oldu ama nakit ve hepsini bir yerden alınca 2200 TL ye anlaştık. Ne dediğinizi şimdiden duyar gibiyim ”pahalıya almışsın” diyorsunuzdur. Aslında biliyorum fakat satın aldığım şey hizmetti. Her soruma cevap aldım bazı şeylerin nelerle uyumlu olduğunu öğrenek aldım.Eğer internetten bu cahillikle kendim alıp kursaydım bir sürü yanlış şey alacaktım orası kesin. Pişman değilim.[:P]

KURULUM ?
Akvaryuma su koyunca taşıyamayacağım için önce yerini hazırladım netleştirdim.İçme suyuyla akvaryumun içini temizledim, bir jiletle camda kalan fazla silikonları tırtıklayacak temizledim. Önce kumu sonra ağaçları koydum.Sonra yanında poşet poşet verdikleri akvaryum suyunu direk kuma dökmeden bir parça naylonun üzerine dökerek akvaryumun dip şeklini bozmadım. Akvaryumun ¾ ü dolunca ısıtıcıyı ve filtreyi çalıştırdım. Su sıcaklığı 25 derece olunca balıkları poşetleriyle akvaryuma koydum. 10 dakika sonra poşetlerin azını açıp biraz akvaryum suyundan poşetlere ekledim 10 dakika daha bekledikten sonra balıkları akvaryuma saldım. Sonra da kalan su ihtiyacını içme suyuyla tamamladım.
[url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Sera’nın yukarda bahsettiğim 2 kimyasalını 1 er kapak ekledim suyun rengi bio nitrivec i koyunca bulanıklaştı, zaten boza gibi bişey o. Zamanla berraklaşacakmış bakalım görücez.
[url=https://hizliresim.com/GlqNXQ][img]https://i.hizliresim.com/GlqNXQ.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/SJjELh][img]https://i.hizliresim.com/SJjELh.jpg[/img][/url]
Balıkları ilk bir hafta 1 öğün sonra da sabah akşam besleyecekmişim. Verdiğim öğünün 3 dakika içinde bitmesi lazım yoksa fazla besliyor olurmuşum : )
Haftada 1 suyun 1/3 ünü çıkartıp bu çıkarttığım suyla filtrelerimi temizleyecekmişim. Asla musluk suyuyla temizlemeyecekmişim (yararlı bakterilerin ölmemesi açısından).Sonra da eksilen 1/3 suyu içme suyuyla tamamlayacağım.

[B]15.12.2020[/B]
5 gün oldu şimdilik ölen balık yok,[:nazar:] hatta yarım cmlik yavrular bile yaşıyor, sadece su rengi hergün daha iyi olmasına rağmen istediğim kadar cam gibi değil… Araştırıyorum o işi de çözücem. Purigen diye su berraklaştırıcı ama zararsız bişey varmış sanırım onu deneyeceğim. [:?]

EHEIM LIBERTY 130 NASIL ÇIKTI ?
Çok sessiz yarım metre yanına gelene kadar sesini duymuyorsunuz,yani 1 metre uzağında uyunur. Ama şöyle bir durum oldu ;biyo filtrenin olduğu sağ tarafta karbon filtre de var. Karbon filtre çok sıkı ve su akışı orada daha yavaş (Fotoda akış gözüküyor), bence burada bir sorun var, ama karbon filtre kullanmalı mıyım kullanmamalı mıyım net olarak bilmiyorum öğrenicem:[:P]
[url=https://hizliresim.com/Piqi8V][img]https://i.hizliresim.com/Piqi8V.jpg[/img][/url]

IŞIK ARMATÜR NE OLDU ?
Henüz kargoda izmirde bir yerden kumandalı ışık şiddeti değişen bir led armatür ü ayaklarıyla beraber indirim kuponlarını kullanarak 150 TLye aldım.
[url=https://hizliresim.com/DPHq54][img]https://i.hizliresim.com/DPHq54.jpg[/img][/url]
Gelince izlenimlerimi yazarım mutlaka...
Şimdilik bu kadar lütfen yorumlamaktan yada hatalarımı söylemekten çekinmeyin…sağlıkla kalın [;)]

Beğenenler: [T]220010,BatuMert[/T][T]222028,akemal[/T][T]214092,Nursun[/T][T]115186,HobiKlander[/T][T]219713,Ogretmen[/T][T]228351,thracian1923[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuMertÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 267
BatuMertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 00:01
[QUOTE=Burakbey][B]Ölçüler: 38 x 38 x 30
Canlı Türleri: Lepistes , neon , çöpçü, vatos
Bitki Türleri: yok
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: LED
Tasarım ve Dekorasyon: Bonzai gövde siyah kum[/B]

[url=https://hizliresim.com/wMLPTh][img]https://i.hizliresim.com/wMLPTh.jpg[/img][/url]

[B]05.12.2020[/B]

Herkese selamlar,
İlk tatlı su akvaryum kurulumumu sizlerle paylaşmak istedim…süreçten sizleri haberdar etmek ve benim gibi başlayacaklara ilham vermesi ve bu konulardaki bilgimi arttırmak için yaşadıklarımı yazıya dökmeye karar verdim.

NE AKVARYUMU ?
Öncelikle kafamda lepistes akvaryumu kurup belki ilerde birazda bitki eklemeyi planlıyorum.

BOYUTLAR NE NEREDEN ALICAM ?
10 yıl önce çok kötü sonuçlanmış bir çeyrek tonluk tuzlu su deneyimim var. O yüzden büyük değil küçük birşeylerle başlamayı düşünüyorum. 40x40x30 luk bir akvaryum düşünüyorum.Clear cam denen cam bulursam tercihim olacak.

SES YAPAR MI ? UĞRAŞTIRIR MI ?
En büyük derdim ses. Salonda olacak film izlerken arkada fokurdayan yada şırıldayan yada mekanik bir motor sesi en korktuğum şeydi. Sonuçta akvaryum boyutu küçük olduğu için iç filtreyle içeriyi dolduramazdım.Dış filtre içinse akvaryum küçük sayılırdı. Hem sessiz hem yer kaplamayacak çözümü şelale filtre denen birşeyde buldum.

BÜTÇE ?
2000TL yi geçmemeye çalışıyorum. İnternette 200-300TL ye full set akvaryum yazan ilanlar var kafam karıştı arada 10 kat fark var…. Araştırmam gerekli…tatmin olmazsam bir bilene danışacağım.

[B]11.12.2020[/B]

KARAR VERİLDİ
Yaktım gemileri Kozyatağındaki Arkadaş pet shop a gidip bilgi alıcam gözüm keserse alışveriş yapıcam.Bakmayı düşündüğüm bazı akvaryum shoplarda var ama mahalle arası küçük dükkanlar, daha ucuza alacağım kesin ama bilemedim pek içimden geçmiyor.


ARKADAŞ
Arkadaş petshop a gittim, içerde Eren isminde bir arkadaş benle sabırla ilgilendi. Bazı şeylerin fiyatını 3-4 kez sormuşumdur. Hiç öflemeden püflemeden ilgilendi. Önce Akvaryuma karar verdik. Üstü açık mı kapalı mı olsun konusuna ise ilerde bitki koyacağım için bazı gaz çıkışarı olacakmış açık olmasını tavsiye ettiler.Üstü kapalı olmayacağı böylece netleşti.38x38x30cm clear camlı arkası siyah bir akvaryum seçtik. Eren bey bana neden o 200-300 TL lik komple setleri almamam gerektiğini anlattı. Cam kalitesi,düzgün silikonlanması, cam kalınlığı ve camların kenarlarının işlem gördüğünü söyledi. İçine ısıtıcı koyacağım için plastik süslerin salınım yapacağını söyledi.

NELER ALDIM ?
Akvaryum seçiminin ardından filtre seçimine geldik. İlk şelale filtre 780TL idi çok dedim, sonra 500 küsür liraya Fluval marka bir şey çıkarttık, o da çok geldi [:)] sonra Eheim in liberty 130 unu 350TL civari bir fiyata okeyledik. Şelalenin aktığı yer direk suya düşmüyor ve bu şırıltı sesini önlüyor.Eğer mekanik aksamı da ses yapmıyorsa tam aradığım şey olacak.
[url=https://hizliresim.com/gvNSp9][img]https://i.hizliresim.com/gvNSp9.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Su dengesi (PH ayarlanması sanırım) için ellerindeki bonzai ağaçları almamı önerdiler ,bu hem balıklara kaçıp saklanacak alan olması açısından da önemli. Anaaaaaaammmm o bonzai ağaç gövdeleri ne pahalı şeylermiş…tamam çok güzelde çok pahalı. [x(]En büyüne 250 ortancaya 140 diğer küçüklere 60-70TL gibi fiyatlar çok hızlı geçti. Battı balık yan gider misali devammm dedim : ) Bu ağaçlarla ilgili önemli bir konu var, sonradan alırım eklerim demek çok sakıncalıymış ilk alışta alınıp konacak sonra da bi daha çıkar sok yapılmayacakmış.Bakalım öyledir inşallah.

Kovaların içinden aha bu siyah kum olsun dedim.( O sırada kum u yıkamaya götürdüler,anladım ki önceden yıkanması lazımmış, ben alıp bodoslama koyardım).Ayrıca yanında poşet poşet akvaryum suyu verdiler bu sayede balıkları bugün koyma şansım oldu.Yoksa suyun oturması için beklemem gerekiyordu.
Isıtıcı almak gerek tabi bide düzgün termometre. Isıtıcı ucuza kaçıp çin malı bişey aldım çünkü ellerindeki alman malı olan 190-200TL idi.Umarım bozulmaz, nolur nolmaz indirim kovalayıp netten bir tane güzel yedek alıcam.
[url=https://hizliresim.com/WWk0xb][img]https://i.hizliresim.com/WWk0xb.jpg[/img][/url]
Dibi temizlemek için sifon temizleyici aldım. Satan kişi bunun hortumla yapılan dip temizliğinden çok daha iyi ve rahat olduğunu anlattı.[:?] Çok anlamadım ama vardır bi bildiği dedim.
Su için 2 tane kimyasal verdiler. Biri sanırım klor giderici Sera Aquatan su düzenleyici, ve amonyum ve nitriti parçalamak için Sera Bio nitrivet …bu ikincinin ne için olduğunu pek anlamadım..öğrenicem :[:?]
[url=https://hizliresim.com/by6dI0][img]https://i.hizliresim.com/by6dI0.jpg[/img][/url]

Cam temizliği için kuvvetli mıknatıslı bir cam süngeri. [8)]

BALIKLAR, NE ALDIM ?
Lepistes ve neonlar arasında kalmıştım.Karar verdim ikisinide alıcam.Ama öğrendim ki sadece onları almak yeterli değilmiş. Akvaryum boyutuma bağlı olarak en az 2 çöpçü (dibi eşelemeleri için),en az 2 tane de vatos almam lazımmış. Küçüklerinden almadım yaşamaları önemli olan balıklar, biraz büyüklerinden aldım bunlar tahminimden pahalıya geldi.[x(]
Lepistesleri de dengeli almam lazımmış 4 erken 2 dişi aldım. Arada yarım cm’lik 7 tane daha yavru kazara alışveriş sepetime düştü. Burada çok önemli bir şey öğrendim. Yerli ve ithal lepistesler aynı avaryumda olmamalıymış [:cik:] birbirlerine bakteri geçebilirmiş. Ben yerli olanların desenlerini daha çok beğendim onlardan aldım. 6 tane de küçük bir neon çetesi aldım. Minnak yavruları saymazsanız 16 balık 43 litre akvarmumda buluştu.
[url=https://hizliresim.com/umuEhX][img]https://i.hizliresim.com/umuEhX.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/ZQnYTW][img]https://i.hizliresim.com/ZQnYTW.jpg[/img][/url]


ARMATÜR ( IŞIK ) ?
Valla ışıklar çok dandikti en ucuzu ve en ucuzu 300TL idi… Işık şart mı dedim, değil dediler oyüzden ışık içini sonradan almaya yada kendim yapmaya karar verdim. Şimdilik İKEAnın bi masa lambasını kullanıcam : )

TOPLAM KAÇ PARA BAYILDIM ?
Toplam 2600 TLlere mal oldu ama nakit ve hepsini bir yerden alınca 2200 TL ye anlaştık. Ne dediğinizi şimdiden duyar gibiyim ”pahalıya almışsın” diyorsunuzdur. Aslında biliyorum fakat satın aldığım şey hizmetti. Her soruma cevap aldım bazı şeylerin nelerle uyumlu olduğunu öğrenek aldım.Eğer internetten bu cahillikle kendim alıp kursaydım bir sürü yanlış şey alacaktım orası kesin. Pişman değilim.[:P]

KURULUM ?
Akvaryuma su koyunca taşıyamayacağım için önce yerini hazırladım netleştirdim.İçme suyuyla akvaryumun içini temizledim, bir jiletle camda kalan fazla silikonları tırtıklayacak temizledim. Önce kumu sonra ağaçları koydum.Sonra yanında poşet poşet verdikleri akvaryum suyunu direk kuma dökmeden bir parça naylonun üzerine dökerek akvaryumun dip şeklini bozmadım. Akvaryumun ¾ ü dolunca ısıtıcıyı ve filtreyi çalıştırdım. Su sıcaklığı 25 derece olunca balıkları poşetleriyle akvaryuma koydum. 10 dakika sonra poşetlerin azını açıp biraz akvaryum suyundan poşetlere ekledim 10 dakika daha bekledikten sonra balıkları akvaryuma saldım. Sonra da kalan su ihtiyacını içme suyuyla tamamladım.
[url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Sera’nın yukarda bahsettiğim 2 kimyasalını 1 er kapak ekledim suyun rengi bio nitrivec i koyunca bulanıklaştı, zaten boza gibi bişey o. Zamanla berraklaşacakmış bakalım görücez.
[url=https://hizliresim.com/GlqNXQ][img]https://i.hizliresim.com/GlqNXQ.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/SJjELh][img]https://i.hizliresim.com/SJjELh.jpg[/img][/url]
Balıkları ilk bir hafta 1 öğün sonra da sabah akşam besleyecekmişim. Verdiğim öğünün 3 dakika içinde bitmesi lazım yoksa fazla besliyor olurmuşum : )
Haftada 1 suyun 1/3 ünü çıkartıp bu çıkarttığım suyla filtrelerimi temizleyecekmişim. Asla musluk suyuyla temizlemeyecekmişim (yararlı bakterilerin ölmemesi açısından).Sonra da eksilen 1/3 suyu içme suyuyla tamamlayacağım.

[B]15.12.2020[/B]
5 gün oldu şimdilik ölen balık yok,[:nazar:] hatta yarım cmlik yavrular bile yaşıyor, sadece su rengi hergün daha iyi olmasına rağmen istediğim kadar cam gibi değil… Araştırıyorum o işi de çözücem. Purigen diye su berraklaştırıcı ama zararsız bişey varmış sanırım onu deneyeceğim. [:?]

EHEIM LIBERTY 130 NASIL ÇIKTI ?
Çok sessiz yarım metre yanına gelene kadar sesini duymuyorsunuz,yani 1 metre uzağında uyunur. Ama şöyle bir durum oldu ;biyo filtrenin olduğu sağ tarafta karbon filtre de var. Karbon filtre çok sıkı ve su akışı orada daha yavaş (Fotoda akış gözüküyor), bence burada bir sorun var, ama karbon filtre kullanmalı mıyım kullanmamalı mıyım net olarak bilmiyorum öğrenicem:[:P]
[url=https://hizliresim.com/Piqi8V][img]https://i.hizliresim.com/Piqi8V.jpg[/img][/url]

IŞIK ARMATÜR NE OLDU ?
Henüz kargoda izmirde bir yerden kumandalı ışık şiddeti değişen bir led armatür ü ayaklarıyla beraber indirim kuponlarını kullanarak 150 TLye aldım.
[url=https://hizliresim.com/DPHq54][img]https://i.hizliresim.com/DPHq54.jpg[/img][/url]
Gelince izlenimlerimi yazarım mutlaka...
Şimdilik bu kadar lütfen yorumlamaktan yada hatalarımı söylemekten çekinmeyin…sağlıkla kalın [;)]
[/QUOTE] öncelikle hobiye tekrardan hoşgeldiniz.Ufak hatalar hariç güzel bir kurulum olmuş.Öncelikle akvaryumlardan poşetlerle su alsanız bile en azından sistemin 3-4 gün dönmesi tavsiye edilir.İyi ki bu süreçte kayıp yaşamadınız.2. olarak bir dahaki balık alışınızda balıkların olduğu suyu akvaryuma dökmeyin.Balıkları farklı akvaryumlardan aldığınız için bakteri çakışması olur.Balıkları önce bir kaba ekleyin.Sonra damlama yöntemiyle 20dk alıştırma yapın.File yardımıyla da balıkları akvaryuma kavuşturun.Suyunu da tuvalete dönebilirsiniz:).3. Olarak arkadaşın dediği gibi ithal lepistes ile yerli lepistesin bakteri çakışması gibi bir durumu olamaz.Eğer dediğim aşamalarda eklerseniz sıkıntısız biçimde yaşarlar.4. Olarak şu anlık o akvaryumda çok balık olmasa bile inanın o akvaryum lepistes dolacak.Bu yüzden ya neonları çıkarmalısın ya da lepisteslerin üremesini kontrol altına almak için üredikçe eşe dosta verebilirsin.5. Olarak lepisteslerde tavsiye edilen oran 2 dişiye 1 erkek.Arkadaş bir oran olduğunu biliyormuş fakat ters söylemiş size sanırım :).Şimdilik diyeceklerim bu kadar.Bir sorunuz olursa özel mesaj veya bu yorumun altına sorabilirsiniz.

[QUOTE=Burakbey][B]Ölçüler: 38 x 38 x 30
Canlı Türleri: Lepistes , neon , çöpçü, vatos
Bitki Türleri: yok
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: LED
Tasarım ve Dekorasyon: Bonzai gövde siyah kum[/B]

[url=https://hizliresim.com/wMLPTh][img]https://i.hizliresim.com/wMLPTh.jpg[/img][/url]

[B]05.12.2020[/B]

Herkese selamlar,
İlk tatlı su akvaryum kurulumumu sizlerle paylaşmak istedim…süreçten sizleri haberdar etmek ve benim gibi başlayacaklara ilham vermesi ve bu konulardaki bilgimi arttırmak için yaşadıklarımı yazıya dökmeye karar verdim.

NE AKVARYUMU ?
Öncelikle kafamda lepistes akvaryumu kurup belki ilerde birazda bitki eklemeyi planlıyorum.

BOYUTLAR NE NEREDEN ALICAM ?
10 yıl önce çok kötü sonuçlanmış bir çeyrek tonluk tuzlu su deneyimim var. O yüzden büyük değil küçük birşeylerle başlamayı düşünüyorum. 40x40x30 luk bir akvaryum düşünüyorum.Clear cam denen cam bulursam tercihim olacak.

SES YAPAR MI ? UĞRAŞTIRIR MI ?
En büyük derdim ses. Salonda olacak film izlerken arkada fokurdayan yada şırıldayan yada mekanik bir motor sesi en korktuğum şeydi. Sonuçta akvaryum boyutu küçük olduğu için iç filtreyle içeriyi dolduramazdım.Dış filtre içinse akvaryum küçük sayılırdı. Hem sessiz hem yer kaplamayacak çözümü şelale filtre denen birşeyde buldum.

BÜTÇE ?
2000TL yi geçmemeye çalışıyorum. İnternette 200-300TL ye full set akvaryum yazan ilanlar var kafam karıştı arada 10 kat fark var…. Araştırmam gerekli…tatmin olmazsam bir bilene danışacağım.

[B]11.12.2020[/B]

KARAR VERİLDİ
Yaktım gemileri Kozyatağındaki Arkadaş pet shop a gidip bilgi alıcam gözüm keserse alışveriş yapıcam.Bakmayı düşündüğüm bazı akvaryum shoplarda var ama mahalle arası küçük dükkanlar, daha ucuza alacağım kesin ama bilemedim pek içimden geçmiyor.


ARKADAŞ
Arkadaş petshop a gittim, içerde Eren isminde bir arkadaş benle sabırla ilgilendi. Bazı şeylerin fiyatını 3-4 kez sormuşumdur. Hiç öflemeden püflemeden ilgilendi. Önce Akvaryuma karar verdik. Üstü açık mı kapalı mı olsun konusuna ise ilerde bitki koyacağım için bazı gaz çıkışarı olacakmış açık olmasını tavsiye ettiler.Üstü kapalı olmayacağı böylece netleşti.38x38x30cm clear camlı arkası siyah bir akvaryum seçtik. Eren bey bana neden o 200-300 TL lik komple setleri almamam gerektiğini anlattı. Cam kalitesi,düzgün silikonlanması, cam kalınlığı ve camların kenarlarının işlem gördüğünü söyledi. İçine ısıtıcı koyacağım için plastik süslerin salınım yapacağını söyledi.

NELER ALDIM ?
Akvaryum seçiminin ardından filtre seçimine geldik. İlk şelale filtre 780TL idi çok dedim, sonra 500 küsür liraya Fluval marka bir şey çıkarttık, o da çok geldi [:)] sonra Eheim in liberty 130 unu 350TL civari bir fiyata okeyledik. Şelalenin aktığı yer direk suya düşmüyor ve bu şırıltı sesini önlüyor.Eğer mekanik aksamı da ses yapmıyorsa tam aradığım şey olacak.
[url=https://hizliresim.com/gvNSp9][img]https://i.hizliresim.com/gvNSp9.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Su dengesi (PH ayarlanması sanırım) için ellerindeki bonzai ağaçları almamı önerdiler ,bu hem balıklara kaçıp saklanacak alan olması açısından da önemli. Anaaaaaaammmm o bonzai ağaç gövdeleri ne pahalı şeylermiş…tamam çok güzelde çok pahalı. [x(]En büyüne 250 ortancaya 140 diğer küçüklere 60-70TL gibi fiyatlar çok hızlı geçti. Battı balık yan gider misali devammm dedim : ) Bu ağaçlarla ilgili önemli bir konu var, sonradan alırım eklerim demek çok sakıncalıymış ilk alışta alınıp konacak sonra da bi daha çıkar sok yapılmayacakmış.Bakalım öyledir inşallah.

Kovaların içinden aha bu siyah kum olsun dedim.( O sırada kum u yıkamaya götürdüler,anladım ki önceden yıkanması lazımmış, ben alıp bodoslama koyardım).Ayrıca yanında poşet poşet akvaryum suyu verdiler bu sayede balıkları bugün koyma şansım oldu.Yoksa suyun oturması için beklemem gerekiyordu.
Isıtıcı almak gerek tabi bide düzgün termometre. Isıtıcı ucuza kaçıp çin malı bişey aldım çünkü ellerindeki alman malı olan 190-200TL idi.Umarım bozulmaz, nolur nolmaz indirim kovalayıp netten bir tane güzel yedek alıcam.
[url=https://hizliresim.com/WWk0xb][img]https://i.hizliresim.com/WWk0xb.jpg[/img][/url]
Dibi temizlemek için sifon temizleyici aldım. Satan kişi bunun hortumla yapılan dip temizliğinden çok daha iyi ve rahat olduğunu anlattı.[:?] Çok anlamadım ama vardır bi bildiği dedim.
Su için 2 tane kimyasal verdiler. Biri sanırım klor giderici Sera Aquatan su düzenleyici, ve amonyum ve nitriti parçalamak için Sera Bio nitrivet …bu ikincinin ne için olduğunu pek anlamadım..öğrenicem :[:?]
[url=https://hizliresim.com/by6dI0][img]https://i.hizliresim.com/by6dI0.jpg[/img][/url]

Cam temizliği için kuvvetli mıknatıslı bir cam süngeri. [8)]

BALIKLAR, NE ALDIM ?
Lepistes ve neonlar arasında kalmıştım.Karar verdim ikisinide alıcam.Ama öğrendim ki sadece onları almak yeterli değilmiş. Akvaryum boyutuma bağlı olarak en az 2 çöpçü (dibi eşelemeleri için),en az 2 tane de vatos almam lazımmış. Küçüklerinden almadım yaşamaları önemli olan balıklar, biraz büyüklerinden aldım bunlar tahminimden pahalıya geldi.[x(]
Lepistesleri de dengeli almam lazımmış 4 erken 2 dişi aldım. Arada yarım cm’lik 7 tane daha yavru kazara alışveriş sepetime düştü. Burada çok önemli bir şey öğrendim. Yerli ve ithal lepistesler aynı avaryumda olmamalıymış [:cik:] birbirlerine bakteri geçebilirmiş. Ben yerli olanların desenlerini daha çok beğendim onlardan aldım. 6 tane de küçük bir neon çetesi aldım. Minnak yavruları saymazsanız 16 balık 43 litre akvarmumda buluştu.
[url=https://hizliresim.com/umuEhX][img]https://i.hizliresim.com/umuEhX.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/ZQnYTW][img]https://i.hizliresim.com/ZQnYTW.jpg[/img][/url]


ARMATÜR ( IŞIK ) ?
Valla ışıklar çok dandikti en ucuzu ve en ucuzu 300TL idi… Işık şart mı dedim, değil dediler oyüzden ışık içini sonradan almaya yada kendim yapmaya karar verdim. Şimdilik İKEAnın bi masa lambasını kullanıcam : )

TOPLAM KAÇ PARA BAYILDIM ?
Toplam 2600 TLlere mal oldu ama nakit ve hepsini bir yerden alınca 2200 TL ye anlaştık. Ne dediğinizi şimdiden duyar gibiyim ”pahalıya almışsın” diyorsunuzdur. Aslında biliyorum fakat satın aldığım şey hizmetti. Her soruma cevap aldım bazı şeylerin nelerle uyumlu olduğunu öğrenek aldım.Eğer internetten bu cahillikle kendim alıp kursaydım bir sürü yanlış şey alacaktım orası kesin. Pişman değilim.[:P]

KURULUM ?
Akvaryuma su koyunca taşıyamayacağım için önce yerini hazırladım netleştirdim.İçme suyuyla akvaryumun içini temizledim, bir jiletle camda kalan fazla silikonları tırtıklayacak temizledim. Önce kumu sonra ağaçları koydum.Sonra yanında poşet poşet verdikleri akvaryum suyunu direk kuma dökmeden bir parça naylonun üzerine dökerek akvaryumun dip şeklini bozmadım. Akvaryumun ¾ ü dolunca ısıtıcıyı ve filtreyi çalıştırdım. Su sıcaklığı 25 derece olunca balıkları poşetleriyle akvaryuma koydum. 10 dakika sonra poşetlerin azını açıp biraz akvaryum suyundan poşetlere ekledim 10 dakika daha bekledikten sonra balıkları akvaryuma saldım. Sonra da kalan su ihtiyacını içme suyuyla tamamladım.
[url=https://hizliresim.com/Mm14Qn][img]https://i.hizliresim.com/Mm14Qn.jpg[/img][/url]

Sera’nın yukarda bahsettiğim 2 kimyasalını 1 er kapak ekledim suyun rengi bio nitrivec i koyunca bulanıklaştı, zaten boza gibi bişey o. Zamanla berraklaşacakmış bakalım görücez.
[url=https://hizliresim.com/GlqNXQ][img]https://i.hizliresim.com/GlqNXQ.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/SJjELh][img]https://i.hizliresim.com/SJjELh.jpg[/img][/url]
Balıkları ilk bir hafta 1 öğün sonra da sabah akşam besleyecekmişim. Verdiğim öğünün 3 dakika içinde bitmesi lazım yoksa fazla besliyor olurmuşum : )
Haftada 1 suyun 1/3 ünü çıkartıp bu çıkarttığım suyla filtrelerimi temizleyecekmişim. Asla musluk suyuyla temizlemeyecekmişim (yararlı bakterilerin ölmemesi açısından).Sonra da eksilen 1/3 suyu içme suyuyla tamamlayacağım.

[B]15.12.2020[/B]
5 gün oldu şimdilik ölen balık yok,[:nazar:] hatta yarım cmlik yavrular bile yaşıyor, sadece su rengi hergün daha iyi olmasına rağmen istediğim kadar cam gibi değil… Araştırıyorum o işi de çözücem. Purigen diye su berraklaştırıcı ama zararsız bişey varmış sanırım onu deneyeceğim. [:?]

EHEIM LIBERTY 130 NASIL ÇIKTI ?
Çok sessiz yarım metre yanına gelene kadar sesini duymuyorsunuz,yani 1 metre uzağında uyunur. Ama şöyle bir durum oldu ;biyo filtrenin olduğu sağ tarafta karbon filtre de var. Karbon filtre çok sıkı ve su akışı orada daha yavaş (Fotoda akış gözüküyor), bence burada bir sorun var, ama karbon filtre kullanmalı mıyım kullanmamalı mıyım net olarak bilmiyorum öğrenicem:[:P]
[url=https://hizliresim.com/Piqi8V][img]https://i.hizliresim.com/Piqi8V.jpg[/img][/url]

IŞIK ARMATÜR NE OLDU ?
Henüz kargoda izmirde bir yerden kumandalı ışık şiddeti değişen bir led armatür ü ayaklarıyla beraber indirim kuponlarını kullanarak 150 TLye aldım.
[url=https://hizliresim.com/DPHq54][img]https://i.hizliresim.com/DPHq54.jpg[/img][/url]
Gelince izlenimlerimi yazarım mutlaka...
Şimdilik bu kadar lütfen yorumlamaktan yada hatalarımı söylemekten çekinmeyin…sağlıkla kalın [;)]
[/QUOTE] ek olarak şunu söyleyeyim.Akvarumda berraklık zaman geçtikçe oluşacaktır.Bakteri kültürü daha tam oturmadığı için bulanık şu an.Biraz zaman verin ve bu süreçte su değişimi yapmayın(yaklaşık 1 hafta).Ayrıca size tavsiyem yeni üye formunu ilk öğrenim sürecinde sıklıkla ziyaret etmeniz.Diğer arkadaşların soruları size yön gösterecektir

Beğenenler: [T]106331,Burakbey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengizhan06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/07/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1889
Cengizhan06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 00:33
Öncelikle hayırlı olsun.Sera Bio nitrivec denilen ürün bakteri kültürü.İçerisinde canlı bakteri bulunur.Poşet ile getirdiğiniz suyun çok bir faydası olmaz.Sadece balıkların ortama alışması açısından su değişikliği yaşamamalarını sağlar ki bu tavsiye edilen bir durum değildir.Bu poşetteki sular patojen içerebilir.Balıklarınızın dişi erkek oranını siz yazarken yanlış yazmadıysanız,balıklarınızda dişi erkek oranını yanlış ayarlamışsınız.Akvaryumunuz yeni kurulum olduğu için dip çekimini sıklaştırmanızı tavsiye ederim.Akvaryumunuzda herhangi bir hastalık veya gereklilik yoksa ilaç türü ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederim.

Beğenenler: [T]106331,Burakbey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 35
BurakbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 00:40
Batumert bey yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim,

Filtremde karbon filtre yüzünden sağ tarafta akış az oluyor, içerde bitki yok karbon filtre kullanmalı mıyım sizce ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuMertÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 267
BatuMertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 09:15
[QUOTE=Burakbey]Batumert bey yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim,

Filtremde karbon filtre yüzünden sağ tarafta akış az oluyor, içerde bitki yok karbon filtre kullanmalı mıyım sizce ?[/QUOTE][QUOTE=Burakbey]Batumert bey yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim,

Filtremde karbon filtre yüzünden sağ tarafta akış az oluyor, içerde bitki yok karbon filtre kullanmalı mıyım sizce ?[/QUOTE] kullanırsanız nitratı engeller.Eğer bitkili bir akvaryum yapacaksanız gereksiz olur.Akvaryumunuzdaki o görsel ağaçlara moss sarmakla başlayabilirsiniz bitkilere [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 35
BurakbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 17:26
16.12.2020

LED AYDINLATMAM GELDİ

40cm lik 2 şerit led aydınlatmam geldi 150TL gibi birşeye n11 den izmirden aldım. Isınma problemi yok. çok şık ve güzel, fakat aydınlatma açısını beğenmedim 38cmx38cm lik akvaryuma tam yetmedi belli ki 1 ışık daha almalıyım, suan bitki olmadığı için sorun yok. Fotolara bakarsanız önde olunca ve ortada olunca farklı alanları aydınlattığını göreceksiniz. şimdilik parasının karşılığı. Kumandalı aldım ama manuel kontrollu olanı gayet yeterli olurmuş.Alyanla sıkılmış vidaları biraz özensiz ve ayrıktı kendim sıkıp düzelttim taş gibi oldu.
[url=https://hizliresim.com/LR9TGc][img]https://i.hizliresim.com/LR9TGc.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/mhHX1l][img]https://i.hizliresim.com/mhHX1l.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/w5vxSP][img]https://i.hizliresim.com/w5vxSP.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/tv36qw][img]https://i.hizliresim.com/tv36qw.jpg[/img][/url]
[EDIT]Burakbey,2020-12-16 17:28:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HobiKlanderÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 413
HobiKlanderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 17:42
[QUOTE=Burakbey]16.12.2020

LED AYDINLATMAM GELDİ

40cm lik 2 şerit led aydınlatmam geldi 150TL gibi birşeye n11 den izmirden aldım. Isınma problemi yok. çok şık ve güzel, fakat aydınlatma açısını beğenmedim 38cmx38cm lik akvaryuma tam yetmedi belli ki 1 ışık daha almalıyım, suan bitki olmadığı için sorun yok. Fotolara bakarsanız önde olunca ve ortada olunca farklı alanları aydınlattığını göreceksiniz. şimdilik parasının karşılığı. Kumandalı aldım ama manuel kontrollu olanı gayet yeterli olurmuş.Alyanla sıkılmış vidaları biraz özensiz ve ayrıktı kendim sıkıp düzelttim taş gibi oldu.
[url=https://hizliresim.com/LR9TGc][img]https://i.hizliresim.com/LR9TGc.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/mhHX1l][img]https://i.hizliresim.com/mhHX1l.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/w5vxSP][img]https://i.hizliresim.com/w5vxSP.jpg[/img][/url][url=https://hizliresim.com/tv36qw][img]https://i.hizliresim.com/tv36qw.jpg[/img][/url]
[/QUOTE]
,
Merhaba sade kurulum olmuş başlangıç açısından, elinize sağlık. [:iyi:] Ağaç dekorlarını moss ve Bucephalandra ile şekillendirebilirsiniz.
Aydınlatma hakkında, bu tarz marka aydınlatmaların içinde standart şerit led var. Bu aydınlatmalar ile yapılan kurulumlar pek güven vermiyor açıkçası. Işık kalitesi, spectrumları, kelwin değerleri anonim ne olduğu belli değil. Full spectrum olarak satılıyor ve iyi sonuç alan görmedim şu ana kadar.
Bunun yerine çok güzel bir oranlı Power led yapılabilirdi, beyaz, deep red, ve royal blue karışımında. Aynı fiyata her şey dahil DIY powerled yapılabiliyor, bu tank'ın hakkı çünkü. [:iyi:]
[EDIT]HobiKlander,2020-12-16 17:46:17[/EDIT]

Beğenenler: [T]106331,Burakbey[/T]
Teşekkür Edenler: [T]106331,Burakbey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2020 17:55
Merhaba öncelikle kurulumunuz hayırlısı olsun. Yanlışı başta petshop a danışarak yapmışsınız. Herkes elindeki ürün için iyi der. Şanslıymışsınız sadece :)

1-Filtreniz aynısını bende var gerçekten güzel bir filtre, karbonu akvaryumunuz oturduktan sonra çıkarabilirsiniz. Ben şahsen öyle yaptım. Oraya tam denk gelecek şekilde bir sünger kesti ve elyaf ile sıkıştırdım. Süper oldu :) Fiyatı pahalıymış. Ben bütün ürünlerimi Atakan petshop tan alırım. 230 TL fiyatı. Sizde tavsiye ederim.

2- Benim nano takımla aynı ölçülerde sayılır. Ben extra clear cam kestirdim cam fabrikasından. 100 TL cam, 10 TL silikon, 20 TL de akvaryumcuya verdim. 130 TL maliyeti oldu. Sizin fiyatı pahalı geldi. İşçiliğinin de çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Kenardaki silikonları temizleme gereği duydunuza göre.

3- Işık ise ben ilk başta aldım ve hiç beğenmedim. Boşuna elektrik yakıyor. Çok basit bitkiler için yeterli olur ama. O para için çok iyi bir ürün değil.

Bence en büyük hatayı aldıktan sonra değil, almadan önce konu açmamakla yapmışsınız. Keşke 11 inde boş dönüp burda bir konuşsaydık. Ama genel anlamda iyi ve kaliteli ürünler almışsınız. Fiyatı biraz pahalı olsa da. Ama bu işler her zaman tecrübedir. Böyle de kazanılır. Takıldığınız yerlerde burdan destek alarak araştırınız. Çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar mevcut. Size baya yardımı dokunur herkesin. Sağlıklı hobiler dilerim dostum
[EDIT]Alpercicek35,2020-12-16 17:57:54[/EDIT]

Beğenenler: [T]106331,Burakbey[/T]
Teşekkür Edenler: [T]106331,Burakbey[/T]
+1: [T]115186,HobiKlander[/T][T]103369,Parliament[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 35
BurakbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2020 01:27
18.12.2020

AKVARYUMUMDA İLK DOĞUM !

Topu topu 2 tane dişi olan akvaryumumda biri hamileydi, yavruluk diye birşey varmış aldım akvaryuma koydum... bakın sonra neler oldu [:)] [:nazar:]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=vfpCKIh9TFY[/URL]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=vfpCKIh9TFY[/VID]
yavrular yavrulukta dibe gitmek yerine en en yukarıda kalmayı tercih ediyorlar ? bunun bir sebebi var mı yoksa normal mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 35
BurakbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2021 15:42
02.02.2021

Doğumun ardından 10 yavrum oldu. hiç kaybım olmadı. yavruları 2 haftaya yakın yavrulukta beklettikten sonra bugün akvaryuma saldım. Şimdilik problem yok gözüküyor.

Dip temizliğinde zorlandığım için 3D printerda şöyle bir işe giriştim : Bu parça sayesinde akvaryumdan gelen pis dip suyu seyyar bir filtreden geçip kovaya temiz suyu bırakıyor. Temiz suyu tekrar akvaryuma koyup dip temizliğini 2-3 tur yapabiliyorum. En son çekimde ise suyu geri koymayıp 1/3 yeni içme suyu koyarak nitratı dengeliyorum SERA nın birinci msj ında belittiğim kimyasallarını koyarak işi bitiriyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/106331/020120211537121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/106331/020120211540381.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/106331/020120211537131.jpg[/IMG]
Ayrıcam EHEIM LIBERTY 130 u da modifiye ettim.3D printer da boş bir soket çizip bastım, böylece çok sık tıkanan karbon filtre bölümünü kaldırıp yerine komple elyaf soketi koymuş oldum.1 hafta deniycem bakalım nasıl sonuç verecek.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/106331/020120211539401.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/106331/020120211537141.jpg[/IMG]

3D baskıların linklerini kısa süre sonra buradan paylaşıcam [:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]103369,Parliament[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir