Kral Moba [Mobadan Ayrılık Zamanı.25 sayfada]


Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 21:36
Çok değerli hobici arkadaşlarım hepinize selamlarımı sunarım.Sizlerle uzun zamandır Akvaryum formun çatısı altında bir çok şeyi paylaştık elimden geldiğince moba konusunda bir çok arkadaşa yardımcı oldum bir çoğunuza yavru verdim çoğunuza köleni verdim beslediğim ve hobici arkadaşlara verdiğim kolenilerin mümkün olduğunca en güzelini aldım verdim ve beslemeye çalıştım.
Ben 5 yıla yakındır moba besliyorum daha evveliyatında Tanganika türlerinin birçok varyetesini besledim ama Mobayla tanıştıktan sonra bırakamadım çok asil balıktı onun ağır abiliği beni cezbetmişti ve onun bu güzelliğini tüm hobici arkadaşlarla paylaştım ve onlara sevdirmeye çalıştım.Bir çok arkadaşı köleni sahibi yaptım çok samimi olduğum kişilere kolenimi bozdum verdim.Kimseden en ufak bir şikayet gelmemişti
taki bu aya kadar ben bilerek hiçbir zaman hiç bir arkadaşa yanlış yapmadım elimden geldiğince gönüllerini hoş etmeye çalıştım.
Verdiğim balıkların hep arkasında durmuşumdur.Dururumda ha bende insanım hatalar insanlar içindir hatam olmuş olabilir bunun telafi yolu vardır beni rencide edecek şekilde küçük düşürürsen bana hakaret edersen ben sana bir adım değil bir santim yanaşmam.Ama aradan isterse bir sene geçsin bana Abdullah abi senden aldığım balığın birinden şüpheleniyorum sana bir resimlerini göndersem baksan dişimi erkekmi diye sorsan ben azaman onu telafi etmezsem hobici olamam insanlar konuşarak anlaşır dertlerini sorunlarını paylaşır karşı tarafı rencide edecek emrivaki yaparak tehditkar bir şekilde yaklaşırsa ben hiç bir zaman o balıkların arkasında olmam çünkü ben okadar geniş bir insan değilim.Ben ömrüm boyunca utan verici yüz kızartıcı hiç bir şey yapmadım yapmamda.Ben mobayı gerçekten severek bu sevgiyide sizlerle paylaşmak istedim.En son doğal yoldan yavru alma hayalimide çok şükür gerçekleştirdim ve siz değerli doslarımla paylaştım.
Ama maalesef bu mutluluğum beni şikayet konusuna taşıyan bir arkadaş tarafından yıkıldı.Ben hiç kimseyi bu zamana kadar kötü bir söz söylemedim ve verdiğim balıklarıda hep gelip almalarını ve balıkları benim ismim için değil balıkları beğendiyse almasını söylemişimdir.
Ben bunu hak etmedim benim orda adımın geçmesi beni derinden yıkmıştır.
İnsanların benim yüzüme farklı söyleyip orda farklı şeyler söylemesi beni derinden yaralamıştır.Ben çok takıntılı bir insanım ve bu yapılan haksızlıkları hiç bir zaman unutmuyacağım.Burda sizlerin çok fazla kafasını şişirmek istemiyorum. Burda siz değerli doslarımla sadece helalleşmek için yazdım bu olay beni çok soğuttu yazılanlara baktımki zaten çok fazlada dostum yokmuş hani derlerya düşenin dostu olmaz diye insan bir düşmeye görsün bir tekmede dostlar vuruyor.Bir yazıda diyorki Allahım ben düşmanımı biliyorum ama sen beni dotlarımdan koru yarappim.
Beni seven sevmeyen herkestende Allah razı olsun bu dünya fani bunun birde ahireti var esas hasabı orda vereceğiz.
Ben sizlerle bu şekilde ayrılmak istemezdim ama dedimya çok kırıldım belki çoğu kaçış gibi görebilir ama benim yaş itibari ile bunlarla mücadele edecek gücüm yok zamanımdayok öyle bir kişiliğimde yok.
Atalarımız çok doğru sözler söylemiş Cahille hiçbir zaman tartışmaya girme girersen seni kendi seviyesine çeker ve seni alt eder.
Arkadaşlar üzülerekde olsa artık hobiyi bırakıyorum.Balıklarımı Ankara,dan Barış ve Atacan arkadaşımıza verdim.20 güne kadar akvaryumları teslim edilecek o zamana kadar onlara bakacağım onlardan ayrılmak gerçekten benim için çok zor olacak ama bana geride 34 adet yavrularını doğal yoldan bırakarak onlarla teselli bulacağım.
Aranızdan bu şekilde ayrılmak istemezdim ama öyle gerekti genede buralarda olurum herhangi bir bilgi alış verişinde bulunacak arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum.
Mobayı hep sevsinler moba asil balıktır moba beslemekte bir ayrıcalıktır.Ama hakkıyla besliyene hobiyi hobigibi yapana insanları kandırmadan aldatmadan yapana.
Cümleden hakkınızı helal edin.Benden yanada helal olsun.Hoşçakalın Allaha emanet olun.

MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUYDU BENİM İÇİN.
AMA VAZGEÇİRDİLER ONLAR UTANSIN.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERHATTETÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 198
FERHATTETÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2014 07:52

Birbirimizde hakkımız yoktur ama azda olsa hukukumuz konuşluğumuz var benden yana helali hoş olsun abi herşey gönlünce olsun ALLAH cc hayırlı düzgün insanlarla karşılaştırsın tanıştırsın inşallah.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulucaptainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1010
ulucaptainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2014 09:07
Sen ve senin gibi 3-5 kişi sayesinde moba bu kadar tanınan, sevilen ve beslenen bir balık oldu.Sen ve diğer o 3-5 kişi olmasaydı şuan hala 3cm lik balığa 120 TL ödeniyor olurdu.Herkez kendine yakışanı yapar.Çok fazla kafana takma bu tür olayları.En güzeli olayı büyütmeden uzlaşmak.Bilinçli olarak yapılan şeyler olduğunu düşünmüyorum. Üretime ve tanıtıma son gaz devam et ki bazıları emellerine ulaşamasın.(Moba fiyatını yükseltmek isteyenler)
 
 
 
ulucaptain2014-05-13 10:56:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 16:16
Balıklarımı çok değerli arkadaşımız Barış ve Atacan arkadaşlarıma verdiğimden dolayı konunun kilitlenmesini rica ediyorum. Saygılarımla. Bülent ÖNER2014-06-06 19:17:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir