Kral Moba [Mobadan Ayrılık Zamanı.25 sayfada]


Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2014 22:31
[QUOTE=_erkan_]Allah nazarlardan esirgesin Abdullah abim hobicilik işte budur. Hobicilik ticaret değil, bu duyguyu yaşamaktır. Sizleri tebrik etmemek mümkün değil. Allah nazarlardan esirgesin.Kayseriden selamlar
MOBA BESLEMEK BİR AŞKTIR
[/QUOTE]Erkan kardeşim çok teşekkür ederim.İnşallah sizlerde benim hissettiğim duyguyu sizlerde yaşarsınız.Anlatılmaz bir mutluluk merak ve heyacanla bekleyiş ağzından biran önce yavruları salıp toplamasını heycanla beklemek anlatılmaz bir duygu.Yaşamak lazım inşallah tüm hobici arkadaşlar bu heycanı bir gün yaşaması dileğiyle.Sevgi ve saygılarımla 
MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.


[QUOTE=FERHATTET]Selamunaleyküm Abdullah abi ALLAH cc nın izni ile inşallah sabrının emeğinin dürüstlüğünün karşılığını moba da bu güzel anları yaşayarak almış olursun.
Abi prenses kolenini özel kılan ne? Kral gibi mühteşem bir kolenin varken , bildiğim kadarıyla kral kolenisinin dişilerinin hepsi verimli sebebi yavru olmasa gerek merakımı mazur gör
[/QUOTE]Ferhat kardeşim güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.Seni de mobaları vermeni istemezdim ama canın sağolsun mobayı besleyipte başka balıktan zevk alan şu anakadar görmedim.Moba sevgisi yüreğinin bir köşesinde hep durur ve bir gün bu sevgi debreşir ve yeniden moba besler.Ferhat kolenilerimin hepsini çok seviyorum hepsindende yavru alma konusunda en ufak bir sıkıntımda yok ama kolenilerimin benim gözümde hepsi bir ha tabi krallın yeri bir başka birinden birini istemeyerekte olsa vereceğim onlardan ayrılmak banada zor gelecek kral gibi bir mobayı birdaha belki bulamıyacağım ama böyle gerekli evde heryer akvaryum oldu biraz azaltmam lazım nasip hayırlısı bakalım.Sana tekrar güzel dileklerin için çok teşekkür eder sevgilerimi sunarım.
 
MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR. 


[QUOTE=boilerman2010]

Öncelikle size ve güzel anneye kocaman maşallah, Abdullah bey  bu mutlluluğu yaşadığınızda bu balığa daha çok bağlanacaksınız, ne kadar anlatsamda yaşamak lazım yakın zamanda yaşadığınızda o duyguları anlatmak az kalacak,  benim yaptığım bir şey yok tüm başarı sizin ve o harika annenin.Tekrar tekrar tebrik ediyorum her hobici nin  yapmak istediği ve yaşamak isteği bu duyguları yaşamak isteyen arkadaşlara tek tavsiyem onların  hayatlarına müdahale etmemeleri, onlar mutlu olduklarında zaten doğalarında olan bu güzellikleri sergilediklerini göreceksiniz.Maşallah  Allah nazardan saklasın güzel görüntüleri her kez gibi sabırsızlıkla bekliyorum.
Emrah ustam sen varsan ben varım bir elmanın iki yarısı gibi.Saygılarımla.
[/QUOTE]Nurettin bey siz o güzellikleri bizlerle  paylaşmamış olsaydınız ben şu an dişiyi çoktan kusturmuştum.
Size ve Emrah kardeşime çok teşekkür ederim.Bizlere öncülük ettiğiniz için tüm moba besleyen moba sevdalıları adına teşekkür ederim.Ben beş yıla yakındır moba besliyorum ama şu anki tattığım tarifi mümkün olmayan duyguları ilk defa yaşıyorum.Keşke daha önce yapsaymışım.Burdan tüm moba severlere sesleniyorum herkes bu güzelliği tatmalı yavru az verecekmiş çok verecekmiş hiç önemli değil oan balığın ağzında yavruları beslemesi onlara gösterdiği annelik şefkatini yaşatmamızlazım.Her mobacının bu güzelliği tatmasını isterim.
Anlatmakla olmuyor yaşamak hissetmek lazım bana bu hazzı bu zevki güzelliği tatmamda emeği geçen ve tüm bildiklerini bizlerle paylaşan Nurettin Yıldırım ve Emrah Y. kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.
Bugün itibari ile 25 günü beş altı gündür yemleme yapıyorum yemlerin bir kısmını kendi birazınıda yavrulara yediriyor tahminimce.Ağzı iyce açılmaya başladı sanırım bir kaç güne kadar inşallah yavruları salar.Sabırsızlıkla o anı bekliyorum.İnşallah Allahın izniyle yavruları salıp topladığınıda hayırlısıyla görürüz.O anı inşallah sizlerle paylaşırım.
Nurettin bey güzel temennileriniz için tekrar çok teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.
 
MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.
HER MOBACI BU GÜZELLİĞİ BİRGÜN YAŞAMALI.
abdullah Taylan2014-04-22 22:16:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERHATTETÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 198
FERHATTETÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2014 08:19
Abdullah abim hayırlısı olsun inşallah seninde dediğin gibi
MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulucaptainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1010
ulucaptainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2014 09:20
Abdullah abi tekrar tekrar kutluyorum seni.İnş.o videoyu yakalayıp bizlerle paylaşırsın. ulucaptain2014-04-21 09:20:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seljoyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
seljoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2014 19:44
Yavru bırakma videosu yakalanabilirse çok kişiyi sevindirmiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boilermanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 97
boilermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 18:06
Abdullah bey güzel görüntüleri  görmemiz lazım  dikkatli seyredin bu aralar başlaması lazım.Video çekimi için acele etmeyin zaten ilk günlerde izin vermiyecektir, bırakın zaten yavrular gün ışığını gördükten sonra anneyi devamlı rahatsız edecekler, uzun uzun çekim yapma zamanınız olacak bu süreç üç / dört gün sürecek.Şimdiden sizi ve anneyi tekrar tekrar kutluyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 22:46
Nurettin bey dün itibari ile yavruları salıp toplamaya başladı müthiş bir şey harika bir olay her mobacının bu anı yaşamasını canı gönülden isterim.Yalnız bir türlü videoya çekemedim beni görünce hemen yavruları topluyor.Ben odadan çıkana kadar bir daha salmıyor.Kendimi kamüfle ettim ama malesef çekemedim inşallah önümüzdeki günlerde başarırım.Sizin güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.Bu işin piri sizsiniz.Siz yolu açtınız inşallah benden sonrada bir çok arkadaş eminim bu güzelliği tatmak isteyecektir.Tüm hobici arkadaşlarada destekleri için teşekkür ederim.Saygı ve sevgilerimle.
MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

crestorÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 56
crestorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 16:29
Abdullah abi forumda gördüğüm en güzel mobaları besliyorsunuz.İnşallah bir gün bize de moba beslemek nasip olur.Bir de size soru sormak istiyorum.Mobaları 2. gün kusturupta yavru alan kişiler var mı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERHAN 26Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 322
ERHAN 26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 01:06
Abi hayırlı uğurlu olsun.O güzel anneyede kocaman maşallah..En kısa zamanda da görüntüleri bekliyoruz.
Bu güzel hobide ulaşılabilecek son noktadır ki çok azkişiye nasip olmuştur.Saygı ve selamlarımla..
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-30 10:35:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 22:34
[QUOTE=crestor] Abdullah abi forumda gördüğüm en güzel mobaları besliyorsunuz.İnşallah bir gün bize de moba beslemek nasip olur.Bir de size soru sormak istiyorum.Mobaları 2. gün kusturupta yavru alan kişiler var mı.[/QUOTE]Mehmet kardeşim çok teşekkür ederim.İnşallah daha güzelleri sizlerin olur.Elimden geldiğince mobaların tüm kırıterlerini yansıtan kolenilerin sahibi olmak ve çoğaltıp daha güzel mobalar üretmek için çaba gösterdim.Bir çok arkadaşımızada çok güzel moba kolenileri verdim.Bir çoğuyla dostluklarımızı pekiştirdik can ciğer olduk.Ama meyve veren ağaç taşlanır derlerya moban ne kadar güzel olursa olsun seni çekemeyen sana dost gibi davranıp arkandan balığına çamur atanlar maalesef çıkıyor.Benim alnım açık ve balıklarımın herzaman arkasındayım ve onların orjinalliğiylede gurur duyuyorum.Bazı arkadaşların moba beslemediği halde eleştiride bulunmaları sadece kitaplarda ve konularda okuduklarıyla sınırlı olan kişiler çamur atması zoruma gidiyor.Biliyorsunuz güneş balçıkla sıvanmaz diye bir ata sözümüz vardır.Bunlar bana istedikleri kadar çamur atsada ben gücümün yettiğince bunlarla mücadele edeceğim ve mobanın daha iyi yerlere gelmesini daha güzel ve orijinal mobalar üretmek için elimden geleni yapacağım.Çok dostum çok sevenim varmış sanırdım derlerya düşenin dostu olmaz diye hakkınızda bir yazı çıktığı zaman senin o konuda haklı olduğunu bilse dahi yorum yapmaktan çekiniyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesinde ama öbür tarafta beni tanımadığı halde benim nasıl bir karakterde olduğumu bilmeden Konuyu idrak etmeden çekinmeden karşısındakine zarar vereceğini düşünmeden öz eleştiri yapıyor.
Bir insan bir şeyin arkasında durmuyorsa bir nedeni vardır.
Benim mobalarıma karalama yapacak kişinin benim karşıma bundan daha güzel tüm kırıterlerini yansıtan mobayla çıkacakki benle öyle boy ölçüssün.Mehmet kardeşim inşallah kendine yakın bir zamanda güzel bir moba kolenisi edinirsin.Ben mobayı gerçekten çok seviyorum ve herkesin severek bu sevgiyi tatmasını istiyorum.
Yavru konusuna gelince ben daha önce 6 ıncı günden sonra hatta çoğu balığımı 10 uncu günden sonra kusturuyordum.Ama uzun zaman düşlerimi süsleyen doğal yoldan yavru alma girişimim çok şükür başarıyla sonuçlandı.Bugün 34 günü ben bu güzelliği tattıktan sonra birdaha kusturarak alacağımı zannetmiyorum.Harika bir duygu tüm mobacı arkadaşların bu duyguyu tatmasını isterim.
Dişi mobanın annelik duygularını elinden almamız ona Allahın pahşettiği annelik duygusunu yavrulara gösterdiği sevgiyi onları kanatlarının altına alması ağzıyla onları beslemesini onların elinden almamız bu annelik şevkatini onlara tattırmamız lazım.
Kendimizi düşünüp birkaç yavru fazla alacağız diye onları bu duygudan mahrum etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.Sevgilerimle.


[QUOTE=ERHAN 26] Abi hayırlı uğurlu olsun..o güzel anneyede kocaman maşallah.. en kısa zamanda da görüntüleri bekliyoruz.
Bu güzel hobide ulaşılabilecek son noktadır ki çok azkişiye nasip olmuştur.Saygı ve Selamlarımla..
[/QUOTE]Erhan kardeşim güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.
Bizi doğal yoldan yavru alma konusunda kırbaçlıyan Kerim bey,Nurettin beyin çok katkıları var.Uzun zamandır hep hayalimdi doğal yoldan yavru almak ama daha önce elimde köleni sayısı çok fazla olduğundan bir türlü ayırma imkanım olmamıştı.Kısmet bugüneymiş ama keşke imkanları zorlayıp daha önce deneseymişim.Anlatılmaz bir duygu yaşamak lazım.
Her mobacının bu tadı hazı heycanı tatmasını isterim.Şuan 34 gün ve yavruları halen salıp toplama safhası devam ediyor.Kamara elimde saatlerce başında beklediğim günler oldu sizlerle bu anı paylaşmak için bir kaç video çektim.İnşallah bir kaç güne kadar sizlerle paylaşacağım.
Bana bu konuda yardımları dokunan Emrah Y.kardeşime ve Nurettin Yıldırım beye tüm yardımlarından ötürü kendilerine burdan tekrar çok teşekkür ediyorum.
Hobiciliğin paylaşmak olduğunu fikirlerimizi düşüncelerimizi diğer arkadaşlara anlatmak Mobanın daha iyi bir yere gelmesi daha kaliteli mobalar üreterek hobiye katkıda bulunmak için elimden geleni yaptım inşallah bundan sonrada tüm hobici arkadaşlarla el ele vererek mobanın daha iyi bir yerlere gelmesini sağlıyacağız.
Erhan kardeşim bu arada askerliğin bitti galiba geçmiş olsun.Tekrar aramızda olduğun için sevindim.Mobaların dahada güzelleşmiştir eminim.Bol bol doğal yoldan yavru alman dileğiyle.Sevgilerimle

MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR. Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-30 19:29:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 23:47
Abdullah bey merhabalar. Hangi tür olursa olsun, doğal yoldan yavruların salınması hem yavrular için hem damızlıklar için daha sağlıklı oluyor. Sizi tebrik ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_erkan_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 1175
_erkan_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 15:12
Abdullah abicim sizi tanımıyorum ama paylaşımlarınızı gerçekten çok ilgiyle takip ediyorum. Mobaya olan katkılarınız gerçekten taktire şayan. O nedenle bir başkası ne diyor önemsemeyin, kalite ortada , balıklar ortada. Üstelik  mobadan yavru almak bile çok basit bir şey değil bu nedenle gerçekten tebrik ediyorum sizi. Ve sabırsızlıkla resimleri, ve videolarınızı takip etmeye devam edicem. Bende bir moba beseleyen biri olarak mobanın nekadar asil bir balık olduğunu , moba beslemenin nekadar keyif verici olduğunu yakinen biliyorum. Akvaryumum 130*60*60 olduğu için boyut olarak yetmediği için balıklarıma malesef satmak zorunda kalmaktanda çok üzülüyorum. Ama evin içierisinde 2 metrelik bir alan açıp akvaryum yaptırdığımda beslemeyi istediğim yegane balıktır moba. bunu ancak siz  ve sizin gibi moba beseleyen kişiler anlayabilir. Amaç ticaret  olmamalı, hobi olmalı ve hobidende sizler gibi doğal yolla yavru alıp bunun zevkini yaşamak keşke her hobiciye nasip olsa diyor saygılar sunuyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 23:32
Değerli hobici arkadaşlar uzun zamandır düşlediğim doğal yoldan yavru alma hayalimi sonunda gerçekleştirdim.Sizlerle bu mutluluğu paylaşmak istedim.İsterim ki tüm moba severlerin bu heyecanı bir gün tatmasını bu heyecan ve mutluluk anlatılmaz yaşanır.
Dişi mobamın çok net görüntülerini alamadım çünkü ışığı yaktığım anda yavrularını ağzına topluyor kısa bir kaç video çekebildim bu videoyu sizlerle paylaşıyorum.Sevgi ve saygılarımla

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=equNe7PUQ7M&list=HL1398889336[/VID]
Volkan ULUĞ2014-05-01 16:32:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 631
Murat75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 08:46
    Abdullah Bey;
    Maşallah çok güzel görüntüler.Bir şey sormak istiyorum,balık ağzına yumurta aldığında kaç günlükken dişiyi ayırdınız?Ayrıca 34 gün boyunca yemleme yaptınız mı?
    Bu sıradışı hoş görüntüleri paylaştığınız içinde teşekkür ederim.sağlıcakla kalın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NET AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 17/05/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 264
NET AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 16:25
Abdullah bey doğal yoldan yavru alan kaçıncı kişisiniz bilmiyorum ama güzel bir olayı başarmışsınız tebrik ediyorum.
Hobi olayına gelince ben bu işin artık 'hobi' denmesini çok benimsemiyorum. Akvaryumuna balık koyan her insan önce yavru almak ister. Yavru alınca da bu yavruların çoğaldığını görünce satıp önce masraflarını sonra da + para kazanmak ister. Örnekleri anlatmaya gerek yok herkes aynaya bakarsa ne dediğimi anlar. Bu tezimin dışında kişiler varsa da ben bilmiyorum onlar lütfen beni şimdiden affetsinler. Bu balık sevmiyor anlamına da gelmez tabi ki. Ben balıklarımı seviyorum ama cebimi de seviyorum.... Herkese sağlıklı 'hobi' ler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir