Kral Moba [Mobadan Ayrılık Zamanı.25 sayfada]


ibrahim35Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]15322,1[/B] [B]15236,2[/B] [B]15117,3[/B]
Kayıt: 28/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2511
ibrahim35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 17:17
Maşallah, çok güzel görüntüler...Her kezin bu güzel görüntüleri görmesini dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih KALAÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13672,2[/B]
Kayıt: 16/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 317
Fatih KALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 17:38
Maşallah Abdullah abi görüntüler süper...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 21:41
[QUOTE=_erkan_] Abdullah abicim sizi tanımıyorum ama paylaşımlarınızı gerçekten çok ilgiyle takip ediyorum. Mobaya olan katkılarınız gerçekten taktire şayan. O nedenle bir başkası ne diyor önemsemeyin, kalite ortada , balıklar ortada. Üstelik  mobadan yavru almak bile çok basit bir şey değil bu nedenle gerçekten tebrik ediyorum sizi. Ve sabırsızlıkla resimleri, ve videolarınızı takip etmeye devam edicem. Bende bir moba beseleyen biri olarak mobanın nekadar asil bir balık olduğunu , moba beslemenin nekadar keyif verici olduğunu yakinen biliyorum. Akvaryumum 130*60*60 olduğu için boyut olarak yetmediği için balıklarıma malesef satmak zorunda kalmaktanda çok üzülüyorum. Ama evin içierisinde 2 metrelik bir alan açıp akvaryum yaptırdığımda beslemeyi istediğim yegane balıktır moba. bunu ancak siz  ve sizin gibi moba beseleyen kişiler anlayabilir. Amaç ticaret  olmamalı, hobi olmalı ve hobidende sizler gibi doğal yolla yavru alıp bunun zevkini yaşamak keşke her hobiciye nasip olsa diyor saygılar sunuyorum.

[/QUOTE]Erkan kardeşim değerli yorumun için çok teşekkür ederim.Evet elimizden geldiğince hobiyi hobigibi yapmaya çalışıyoruz ha bazen ipin ucu kaçırdığımız oluyor elimizde bir köleni kalsın derken üç beş köleni oluyor.Ama en güzeli elinde bir köleni olması ve hobiyi hobi gibi yapmak.Kolenin başladıkça sorunlarda başlıyor başta evde beslediğimiz için yer sorunu köleni çoğaldıkça her odada bir akvaryum yapmak gerekiyor.Sonra en büyük sıkıntı kendinize ve diğer aile bireylerine ayıramadığınız bir zamanınız olmuyor.Bununlada kalmıyor biraz göz önünde oluncada bir çekememezlik senin balığına sana olmadık çamur atmalar ve bir çok tatsız olaylar.
Benim şimdiki aklım olsaydı emin olun birtek koleniden başka almazdım ve hobiyi hobi gibi yaşar keyfime bakar kimsenin keyfimi kaçırmasına fırsat vermezdim.Neyse sağlık olsun diyelim herşey insan oğlu için yaşımız ellide olsa bu yaşamadığımız görmediğimiz olayları bu yaşta yaşayım görerekte kendimize ders çıkarıyoruz.Erkan kardeşim Mobada son nokta olan doğal yoldan yavru almayı çok şükür başardım.İnşallah tüm moba severlerde bu tadı hazzı yaşarlar.Videosunu senin yazından sonra paylaştım bir kaç video daha var onlarıda daha sonra yüklemeye çalışacağım.Akvaryum ölçülerin biraz daha büyük olsa daha iyi sonuçlar alacağına eminim inşallah yakın bir zamanda sendende güzel haberler bekliyoruz.Sevgi ve saygılarımla.

[QUOTE=Murat75]     Abdullah Bey;
    Maşallah çok güzel görüntüler.Bir şey sormak istiyorum,balık ağzına yumurta aldığında kaç günlükken dişiyi ayırdınız?Ayrıca 34 gün boyunca yemleme yaptınız mı?

    Bu sıradışı hoş görüntüleri paylaştığınız içinde teşekkür ederim.sağlıcakla kalın..
[/QUOTE] Murat bey çok teşekkür ederim.İnşallah sizlerde bu güzelliği bir gün yaşarsınız.Ben beş yıl sonra bunu tattım ve şuan moba beslediğimin doğru bir karar olduğunu anladım.Keşke doğal yolla yavru almayı daha önce deneseymişim çok güzel harika bir duygu.
Ben 18 inci günden sonra sabah ve akşam az az yemleme yapmaya başladım.Yavruları salmaya başladıktan sonra yem miktarını biraz daha artırdım çünkü artık yavrularada yem yediriyordu.Hatta şahit olduğum bir olat daha yavruları saldıktan sonra akvaryumdaki yemleri toplayıp yavruların olduğu bölgeye atıyor yavruların daha rahat yem yemesini sağlıyor.Bu yem yeme görüntülerinide inşallah bir kaç gün içinde yüklemeye çalışacağım.Saygı ve sevgilerimle

[QUOTE=NET AKVARYUM] Abdullah bey doğal yoldan yavru alan kaçıncı kişisiniz bilmiyorum ama güzel bir olayı başarmışsınız tebrik ediyorum.
Hobi olayına gelince ben bu işin artık 'hobi' denmesini çok benimsemiyorum. Akvaryumuna balık koyan her insan önce yavru almak ister. Yavru alınca da bu yavruların çoğaldığını görünce satıp önce masraflarını sonra da + para kazanmak ister. Örnekleri anlatmaya gerek yok herkes aynaya bakarsa ne dediğimi anlar. Bu tezimin dışında kişiler varsa da ben bilmiyorum onlar lütfen beni şimdiden affetsinler. Bu balık sevmiyor anlamına da gelmez tabi ki. Ben balıklarımı seviyorum ama cebimi de seviyorum.... Herkese sağlıklı 'hobi' ler.[/QUOTE]Hasan bey çok teşekkür ediyorum.Benim doğal yoldan yavru almamı bu arzumu kamçılıyan Kerim bey ve Nurettin beyin bizlerle yaplaştığı görüntüleri gördükten sonra bunu hep denemek istedim ama maalesef elimde ozamanlar koleni sayım çok fazla olduğu için bir türlü deneme fırsatım olmamıştı.Kısmet bugüneymiş çok şükür Allahın izniyle bunu başardım ve sağsalim yavruları gördüm.Bu çok farklı bir duygu hobiciliğin farklı bir boyutu bu heycanı bu tadı bu güzelliği anlatmaya insan cümleler bulamıyor tatmak lazım.İnşallah tüm hobici arkadaşların bu doğal yolu denemesini bu tadı almasını canı gönülden isterim.
Hasan bey biliyorsunuz mobadan yavru almak çok zahmetli bir iştir.Diğer frontosa türleri gibi her iki ayda bir yavru vermez bazen dört ayı bulduğu olur yavruyu alır akvaryuma bir büdalede bulunursunuz yavruyu atar ve çok meşakkatlidir.Bunun bir zahmeti bir emeği vardır elbet elektiriği yemi karidesi bir masrafı vardır arz ve talebide vardır.Çok fazla üretille mediği içinde fiatları biraz yüksktir.Bir hobicide aldığı yavruyu değerlendiriyorsa bunu ticaret olarak görmemek lazım eğer bir insan evinde bir kaç köleni besliyor ve yavruda alıp bunu değerlendirmesi kadar normal bir şey yoktur bence Mobaya başlayan bir çok arkadaş bir koleni alayım hemen yavru alsın ve biraz para kazanayım düşüncesinde ama evdeki hesap çarşıya uymaz çünkü mobadan öyle herkes çatır çatır yavru alsa şuan bu fiatlar olmazdı.Tabi sonu hüsranla biten hobinin sonu bence en güzel hobi onun sana getirisi değil önce beslediğiniz balığı ne amaçla beslediğiniz önemli ticarimi yoksa hobi içinmi ha ben kendimden bir örnek vereyim bende mobaya hobici olarak gönül verdim bir koleniyle başladım daha sonra bir koleni bir koleni derken istemeden evimde her odada bir akvaryum ve kırka yakın moba ha sonra geriye baktım hobi hobicilikten çıkmak üzere tekrar azaltmaya gittim ha tabi bu arada sizi çekemeyen ard niyetli iyi niyetinizi suistimal edenler size dost gibi yaklaşıp arkanızdan kuyunuzu kazanlar elinde güzel mobası olmadığı hatta mobası olmadığı halde senin mobanı kötülüyenler sana çamur atanlar size olmadık hakaretler edip kendini haklı konuma getirmek isteyenler bunlarda cabası benim şuanki aklım olsaydı emin olun birtek koleniden başka moba beslemez bir tek koleni olur ve hobiyi hobi gibi yapardım.Ben paylaşmayı seven bir insanım moba konusunda arkadaşlarla bir çok şeyi paylaştım paylaşmayada devam ediyorum elimden geldiğincede onlara herkonuda yol göstermeye çalışıyorum.Eğer bir gün mobayı bırakırsam herzaman her konuda tüm arkadaşlarada her konuda elimden geldiğince yardımcı olacağım.
Hasan bey sizlerin bir çok arkadaşa karşılıksız yavru vermesi gerçekten takdiri şayan bir ilkide siz yaşattınız sizi herzaman takdir ediyorum.
İnşallah bir hemşerim olarak yüz yüze tanışmayıda çok isterim.Tüm iyi dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurcelenÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 364
ugurcelenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 23:09
Abdullah bey öncelikle tebrikler hayırlı uğurlu olsun  ;sabrın sonu elbet selamet sizede ne mutlu ki Cenabı Allah bu sabrınızın karşılığını vermiş daha nice sağlıklı yavrulara.Bende ilk yavrularımı ve daha sonraki yavrularımıda sabrederek almıştım.Selam saygı ve hürmetlerimle kolay gelsin kandiliniz mübarek olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 09:41
Uğur bey çok teşekkür ederim güzel temennilerin için.Moba gerçekten çok asil balık insana tatlı anılar bırakıyor ben hemen hemen 5 yıla yakındır moba besliyorum ama forumlarla tanışmam 2012 yılında oldu daha evveliyatında kendi halimde kolenilerimi besliyordum.Burda bu form ortamıyla tanışmam benim gibi ozamanlar moba besleyen bir arkadaş tarafından oldu.İyi güzel bir çok şeyi paylaştık paylaşmayada devam ediyoruz.Daha önce bir çok tür besledim ama mobayla tanıştıktan sonra bırakamadım bu bende bir tutku oldu.Mobanın kendine özgü ağır abiliği asil duruşu beni herzaman cezbetmiştir.Hele bu doğal yoldan yavru almam beni mobaya birkat daha bağladı.Günün birinde mobalarımdan ayrılmak gerekirse ne yaparım şu an kestiremiyorum.Ama burda tüm hobici arkadaşlara şunu tavsiye etmek isterim bir kerede olsa doğal yoldan yavru almaya çalışsınlar ozaman balıklarına daha çok bağlanacaklar ve daha fazla sevecekler.Dişi mobanın yavrularına göstermiş olduğu annelik duygusu onları korumaya alması ağzında yavruları beslemesi yavruları ağzından saldıktan sonra akvatyumdaki yemleri toplayım yavruların üstüne kusması müthiş bir tabiat olayı bunu görmek ve yaşamak lazım.Şuan mobadan aldığım hazzı emin olun hiçbir balıkta almadım.Bana bu güzel hobide çok tatlı anılar bıraktılar.Mobadan yavru almak meşagatli bir iş ona gereken ortamı yaşaya bileceği geniş bir tank sakin bir ortam olduktan sonra yavru almamaları için bir neden yok.Ha tabi bu arada dişinin düzenli yumurtlaması erkeğinde yumurtaları döllemesi şartıyla. İnşallah bir gün bu tadı tüm hobiciler tadar ve hobiyi hobi gibi yaşarlar.Uğur bey sizide tebrik ediyorum mobaya olan katkılarınızdan dolayı.Sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.
abdullah Taylan2014-05-02 09:44:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HB.TELLİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2008
İl: Afyon
Mesaj: 1670
HB.TELLİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 09:44
      Abdullah Bey sizi sabrınızdan dolayı ve anne Mobanızı da yumurtaları bu ana kadar bakıp doğal yolla saldığı için tebrik ediyorum.Allah nazarlardan saklasın.HB.TELLİ2014-05-02 09:45:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boilermanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 97
boilermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 21:12
Maşallah, ne demek istediğimi kelimelerle anlatamaya çalışsam da yaşamak gerektiğini hep söyledim, şimdi beni daha iyi anlıyorsunuzdur umarım Abdullah bey  doğal yollarla dünyaya gelen yavrularınzı, anneyi ve sizi tebrik ediyorum güle güle büyütün.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 21:45
[QUOTE=HB.TELLİ]       Abdullah Bey sizi sabrınızdan dolayı ve anne Mobanızı da yumurtaları bu ana kadar bakıp doğal yolla saldığı için tebrik ediyorum.Allah nazarlardan saklasın.[/QUOTE]Basri bey güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.Bugün 37 gün sabırla bekliyorum halen beni gördüğü zaman yavrularını ağzına topluyor artık ağzına yavrular sığmadı bende sabırsızlıkla bekliyorum sizlerle paylaşa bileceğim güzel anları kaydetmek için ama maalesef ışığı yaktığım anda yavruları hemen ağzında topluyor.Çok harika bir duygu seli gerçekten anlatılmaz yaşanır.Tüm balık besleyen hobici arkadaşlarımın bu güzelliği yaşamasını canı gönülden istiyorum.Sevgi ve saygılarımla

[QUOTE=boilerman2010] Maşallah, ne demek istediğimi kelimelerle anlatamaya çalışsam da yaşamak gerektiğini hep söyledim, şimdi beni daha iyi anlıyorsunuzdur umarım Abdullah bey  doğal yollarla dünyaya gelen yavrularınzı, anneyi ve sizi tebrik ediyorum güle güle büyütün.Saygılarımla.[/QUOTE]Nurettin bey güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten bu güzellikleri anlatmak için cümleler kifayetsiz kalıyor.Harika bir duygu seli bunu anlatmak gerçekten çok zor bire bir yaşayıp hissetmek lazım.Benim Moba dişimden doğal yolla almamda sizlerinde çok büyük katkısı var.Sizler bizlerle o güzellikleri paylaşmasaydınız içimizdeki kıvılcımı ateşliyemezdik.Sizin ve değerli kardeşim Emrah Y.yardımlarını asla inkar edemem sizlere bu mutluluğu yaşamamda yardımcı olduğunuz için minnetterım.
Nurettin bey dişi mobamın bugün 37 günü ve halen ışığı yaktığım zaman ve beni gördüğünde yavruları tamamını ağzına topluyor artık ağzı kapanmayacak duruma geldi ama inatla benim odadan çıkmamı ve ışığı loş hale getirmemi bekliyor.İstediğini yapınca yavruların tamamını gayet rahat bir şekilde salıyor.
Tabi böyle olunca maalesef çok net videolar çekemiyorum çok fazlada rahatsız etmekte istemiyorum.Bir kaç video daha var yavrular ağzındayken yem yemesi yavruları ağzından saldıktan sonra akvaryumun içinde yemleri toplayıp yavruların üstüne atması harika görüntüler ama biraz loş ışıkta çektiğim için çok net değil inşallah kısa süre sonra bunlarıda sizlerle paylaşmak isterim.
Doğal yoldan yavru aldıktan sonra mobaya olan sevgim inanın bir kat daha artı.Keşke zamanı geri getire bilsek ve yavrularımızı hep bu yolla alsaydık muhteşem bir şey tüm hobicilerin kesinlikle bunu denemesini istiyorum ve işte hobi bu paylaşmak dostluk dostluk içinde kardeşlik içinde bu güzellikleri bir birimize aktarmamız bir çok arkadaşı heveslendirdiğine eminim inşallah herkes dener ve bu güzelliği tadar.
Ben şuan emin olun kendime kızıyorum bu zamana kadar mobalarımın annelik duygularını tatmasına engel olduğum için bizim böyle bir hakkımız yok onları doğasından alıp getirdik ama bırakalımda en azından onlara bu duyguyu tatmalarına fırsat verelim.Nurettin bey size ve Emrah Y.kardeşime yardımlarınızdan dolayı tekrar çok teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.

MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2014 23:41
Abdullah bey Nurettin beyden sonra bunu başaran biri olarak sizi canı gönülden kutluyorum,paylaşımınızın eksik kalmaması adına ve türü besleyen hobicilere yardımcı olmak adına dişinizi kaçıncı gün ayrıdığınızı,ayırdığınız tankın özelliklerini ve ayırış şeklinizi anlatarak konunuzu taçlandırmanızı umuyorum.
Saygılar.
GÖKHAN ÖZDEMİR2014-05-02 23:41:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 13:21
Nurettin beyin ilk doğal yollu yavrularını izlediğimde gerçekten çok hoşuma gitmişti. Tabiki doğal yavruların nekadar akıllı ve sağlıklı olduklarını herkes bilir. Sizinde bunu başarmış olmanız çok güzel. Size tavsiyem tankın ışıklarını açmayın. Hele mavi hiç açmayın. Mavi ışık insan dahil tüm canlıların gözünü oldukça rahatsız eder ve tanganyika cichlidlerini strese sokar. Bu durumda anaç balığın yavrularını toplaması pek doğaldır. Ne yapacam derseniz,sadece odanın lambasını yakın ve bekleyin. Daha sonra balık alıştıktan sonra flaşsız resim çekebilirsiniz. Videoda çekseniz balık rahatsız olmaz.
İyi forumlar...
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-05-03 13:25:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 14:26
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR] Abdullah bey Nurettin beyden sonra bunu başaran biri olarak sizi canı gönülden kutluyorum,paylaşımınızın eksik kalmaması adına ve türü besleyen hobicilere yardımcı olmak adına dişinizi kaçıncı gün ayrıdığınızı,ayırdığınız tankın özelliklerini ve ayırış şeklinizi anlatarak konunuzu taçlandırmanızı umuyorum.
Saygılar.

[/QUOTE]Gökhan bey güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.Paylaşımı diğer videoları yaptıktan sonra detaylı olarak yazacaktım.Ama madem sordunuz kısaca anlatayım.Doğal yoldan yavru almayı uzun zamandır düşünüyordum fakat boş bir tankınızın olmaması nedeniyle hep erteledim.Nurettin Yıldırım beyin yavru salma videolarını izledikçe bu güzel olayı benimde bir an önce yapmam gerektiğini geç bile kaldığımın farkındaydım.Yumurta alan dişi mobamın 10 uncu gününü doldurmasını bekledim.Çünkü onuncu günde yumurta tutan dişi kolay kolay yumurtasını atmaz ve yutmaz.On uncu günün akşamı 155x65x65cm ölçülerinde yaşayan kolenimi 2 metrelik Kral moba kolenimle birleştirdim.Akvaryumun içindeki dekorları boşalttım ve iki adet sağlı sollu kaya ve ortaya silindir şeklinde iki tarafı açık testi koydum.
Suyun yarıya yakınını boşaltıp yumurta alan dişimin yaşadığı 150x90x80cm akvaryumumdaki suyu yeni hazırladığım tanka aktardım.
En heycanlı yeri yumurta tutan dişiyi sudan kesmeden kovaya koymaya kaldı önce akvaryumun loş ışıklandırmasını yaptım ürkütmemek için temiz bir kovayı akvaryumun içine otutturdum.Daha sonra kepçeyle çok sakin yavaş hareketlerle dişiyi yakaladım ve akvaryumun içine koyduğum kovayla beraber sudan kesmeden çıkarttım.Bu arada diğer odaın ışıklandırmalarıda loş ışıklandırma yaptım.Nihayet diğer tanka dişi mobamın salımını kovayla beraber akvatyumun içine yavaş yavaş sokarak tıransferi gerçekleştirdim.Dişi mobayı yeni tanka koyduğum gün hiç ışık yakmadım.Ertesi gün sabah baktığımda gayet sakindi ve on sekizinci güne kadar her akşam sadece adanın ışığını yakıyordum ve hiç yem vermemiştim.
18 günden önce Emrah Y.kardeşimi aradım Nurettin beyin telefonunu istedim kendisinden bilgi almam için Emrah kardeşimde sağolsun kendi bilgilerinide benimle baylaştı.Nurettin beyi aradım çünkü nurettin bey bu konuda bizlerden tecrübeli daha önce bu deneyimlerinden doloyı kendisinede tekrar burdan çok teşekkür ediyorum bana vermiş olduğu değerli paylaşımı için Nurettin beyle daha sonra bir kaç defa daha kendisini telefonla rahatsız ettim ve 18 günde azar azar yemleme yapmaya başladım.Yemi yerken gayet yumuşak bir şekilde ağzını çok az aralık yaparak alıyordu.
20 günden sonra yavruları salıp toplamaya başladı.30 günde artık yavruları salıp onlara akvaryumun içindeki yemleri toplayıp yavruların bulunduğu yere salıyor ama beni gördüğü zaman ve ya akvaryumun ışığını yaktığım zaman yavrularını korumaya almak için ağzına topluyordu.
Bu arada akvaryumun suyunuda üç te birini dinlenmiş suyla değiştirdim.
Dün 39 gün ve artık yavruları saldı ve toplamıyor sadece kendinden uzaklaşan yavruları ağzına alıp diğer yavruların yanına getiriyor.
Muhteşem bir duygu tüm Moba severler tüm hobicilerin bunu biran önce denemesini isterim.Ben beş yıla yakındır moba besliyorum ama şu an geçen beş yılın boşa geçtiğini düşünüyorum bu tadı aldıktan sonra keşke daha önce bu nu deneyebilseydim.
Ama olsun geç te olsa bu güzelliği bana yaşattılar.Birgün en azından mobayı bırakırsam güzel anılarıyla teselli bulurum.Bu güzellikler anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor bu güzelliği o anı bire bir yaşamak hissetmek lazım mobanın güzelliğini daha iyi anlarlar.
Zaten bu doğal yoldan yavru aldıktan sonra onların doğal yaşamlarından koparttık en azından annelik iç güdüsünü annelik şefkatini kendi yavrusunu kendi yübütmesini onların elinden almaya hakkımız olmadığını düşünüyorum.
Gökhan bey kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın kelimeler uzadıkça uzuyor.İnşallah azda olsa doğol yoldan yavru alacaklara bilgi aktara bilmişimdir.Tüm hobici arkadaşlar telefonla veya özelden arıya bilir zaman buldukça elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışırım.Tüm hobici arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MOBA VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKUDUR.
MOBA BESLEMEK BİR AYRICALIKTIR.




[QUOTE=Çağdaş ÖZDOĞAN] Nurettin beyin ilk doğal yollu yavrularını izlediğimde gerçekten çok hoşuma gitmişti. Tabiki doğal yavruların nekadar akıllı ve sağlıklı olduklarını herkes bilir. Sizinde bunu başarmış olmanız çok güzel. Size tavsiyem tankın ışıklarını açmayın. Hele mavi hiç açmayın. Mavi ışık insan dahil tüm canlıların gözünü oldukça rahatsız eder ve tanganyika cichlidlerini strese sokar. Bu durumda anaç balığın yavrularını toplaması pek doğaldır. Ne yapacam derseniz,sadece odanın lambasını yakın ve bekleyin. Daha sonra balık alıştıktan sonra flaşsız resim çekebilirsiniz. Videoda çekseniz balık rahatsız olmaz.
İyi forumlar...

[/QUOTE]Çağdaş bey çok teşekkür ederim.Değerli yorumunuz için.
Evet Nurettin Yıldırım bey bu konuda mastır yapmış bir arkadaşımız.Bana sağolsun aydınlatıcı bilgiler vermiştir.Kendisine burdan saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Hobiciliğin en güzel yanıda paylaşımdır.Ben de bu konuda elimden geldiğince bu konuda her türlü yardıma hazırım.Yeterki bu doğallığı bu güzelliği herkes yaşasın.
Işık konusuna gelince normalde akşamları zaten oda ışığında bırakıyorum ama oda ışığında maalesef video çekimleri karanlık oluyor.Kendi ışığını yaktığımdada yavruları korumaya aldığı için ağzına topluyor.Normalde size katılıyorum mavi ışığın balıkların üzerindeki etkisini biliyorum genellikle güm ışığı ve T8 kullanırım.Bir kaç video çekimimde var inşallah onlarıda en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.Bu doğal yavru salmayı tüm hobicilerin en kısa zamanda denemesini balıklarını daha çok seveceklerine eminim.Harika bir şey anlatılmaz yaşanır.Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seroglu006Çevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2014
İl: Diyarbakir
Mesaj: 27
seroglu006Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 16:03
Hocam yaptığınız paylaşımdan dolayı teşekkür ederim. Yakın bir zamanda güzel yavrular temin edebilirsem bende mobaya yavrudan büyüterek başlıcam İnşaallah. Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 19:31
Sevgili arkadaşlar doğal yoldan yavru aldığım dişi mobamın 23üncü sayfadaki görüntülerinden sonra 3 video görüntülerini sizlerin beğenisine sunuyorum.Görüntüler çok net çıkmadı ışık yakamadığım için biraz karanlık bir ortamda çektiğim için görüntüler istediğim gibi olmadı ama inşallah beğenirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=AT8lG5CZF88

http://www.youtube.com/watch?v=QqRJv-VQVTU

http://www.youtube.com/watch?v=03dTc7ER7kM

abdullah Taylan2014-05-04 20:36:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre GÜLÜMSERÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Bursa
Mesaj: 140
Emre GÜLÜMSERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 19:34
Bir hobicinin doruklara çıktığı andır bu.Maşallah

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir