Kızıldeniz Biyotop İle İlgili Sorular?


odogancayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 171
odogancayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2015 16:24
Keşke 6 numarayı 3-4-5 numaralardan önce yapsaydınız. Kaya kürleme esnasında yüksek amonyak açığa çıkar. Bu amonyak canlıları yaşamasına müsaade etmez. Elinizde amonyak testi varsa sürekli takip etmeniz iyi olur. Canlıları kaybetmeden kaya kürlemek için çok fazla damacana taşımanız gerekecek.

Chiller almadan fan ile de soğutma yapabilirsiniz. Fanlarla nemin yüksek olduğu İstanbul da bile 6-8 derece düşüş elde edilebiliyor. Ancak anormal su buharlaşmasını göze almak gerekir.

10 cm den küçük tridacnelerin beslenmesi gerekir. Sıvı planktonla besleyebilirsiniz. 10 cmden büyük olanlar fotosentetik beslenebilirler. Mutsuz oldukları zaman ağızlarını sonuna kadar açarlar. Bence eklemekte acele etmişsiniz.

Resimdeki mercan sinularia gibi görünüyor. Anemonda Bubble anemon sanıyorum. Özellikle anemon için çok erken.

Beğenenler: [T]172827,emre kaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2015 00:40

[QUOTE]Keşke 6 numarayı 3-4-5 numaralardan önce yapsaydınız. Kaya kürleme esnasında yüksek amonyak açığa çıkar. Bu amonyak canlıları yaşamasına müsaade etmez. Elinizde amonyak testi varsa sürekli takip etmeniz iyi olur. Canlıları kaybetmeden kaya kürlemek için çok fazla damacana taşımanız gerekecek.

Chiller almadan fan ile de soğutma yapabilirsiniz. Fanlarla nemin yüksek olduğu İstanbul da bile 6-8 derece düşüş elde edilebiliyor. Ancak anormal su buharlaşmasını göze almak gerekir.

10 cm den küçük tridacnelerin beslenmesi gerekir. Sıvı planktonla besleyebilirsiniz. 10 cmden büyük olanlar fotosentetik beslenebilirler. Mutsuz oldukları zaman ağızlarını sonuna kadar açarlar. Bence eklemekte acele etmişsiniz.

Resimdeki mercan sinularia gibi görünüyor. Anemonda Bubble anemon sanıyorum. Özellikle anemon için çok erken. [/QUOTE]


[B]Ömer bey yaklaşık 1 aydır tank kendi halinde akıntı motorları olmadan çalışıyor. Tavsiyeniz üzerine sürekli nitrit nitrat değerlerini takip ediyorum. Elimde marinelife nitrit nitrat testi var ve değerler istenilen düzeyde. Tahmin ettiğim şekilde canlı kayalar ölmeden akvaryuma aktarıldığı ve su değerleri tamamen doğal ortamıyla aynı olduğu için kayaların üzerindeki yaşama fazla zarar vermeden yaşatabildim. Tabi anemon haricinde kayaları akvaryuma koyarken içinde yaşayan bir çok canlı da kayalarla beraber akvaryuma eklenmiş oldu. Deniz tavşanları, kestaneler, ıstakoz yavruları, salyangozlar ve yengeçler bu saydıklarımın arasında. Fazla besleme yapmadığım ve canlı kayalar aktif olduğu için protein skimmer neredeyse sıfır yükle çalışıyor diyebilirim.




Yaklaşık 20 gündür tankımız kendi halinde içinde balık olmadan çalışır vaziyetteydi. Sumpda sadece filtre çorabı ve 50 kadar bioball mevcut. Fakat biobalların hiçbir faydası yok zira sadece suyun üstünde yüzüyorlar ve akan su çorabın içinden geçtiği için biobalların üzerinde kültür oluşacak kadar bir akıntı yok. Kısacası sump boş sadece çorap filtre ve bioball var. Daha öncede bahsettiğim gibi protein skimmere çok az yük biniyor. Zamanla balık miktarı arttıkça oluşacak ps temizlik değişimlerini sizlerle paylaşmak için dikkatlice gözlemleyeceğim. Şu an akvaryumda bulunan canlıların neredeyse tamamı alacakaranlıkta ortaya çıkan ve avlanan hayvanlar. Örnek vermek gerekirse önceki sayfada anemonun ışık altında balon şeklinde olduğunu göreceksiniz. Aşağıda bulunan fotoğraflar ise ışıklar kapatıldıktan sonra sabaha karşı çekilmiştir. Anemonun avlanmak için tentaküllerini açtığını ve sudan plantonları topladığını rahatlıkla görebilirsiniz. Anemon gibi kayaların içinde bulunan diğer tüm canlılar da karanlığı seviyor. Gece vakti olunca adeta akvaryumun için şenleniyor. Bu tabiki bizim gibi görsellik isteyenler için pek matah birşey değil. Yani gece ışıkları kapatıp yattıktan sonra akvaryumu izlemenin keyfi neresinde diyebilirsiniz. Ben bu canlıların daha loş ışıklarda özellikle ay ışığına yakın mavi tonlarda da çıkacaklarını düşünüyorum. Kendim birebir test etme imkanını bulamadım ama örneklerini gördüğüm akvaryumlar oldu. Şu an siparişini verdiğim reef için dizayn edilmiş led askılı digital ışıkların gelmesini bekliyorum. Siparişler gelene kadar akvaryum hazır sistem olduğu için kapağa gömülü şekilde gelmiş olan ışık sistemini kullandım. Mercan beslemeyi düşünmeyen ya da çok kuvvetli ışığa ihtiyaç duymayan türlere yönelecek arkadaşlara aşşağıdaki sistemi tavsiye edebilirim.









[IMG]http://i.imgur.com/TDUpKMI.jpg[/IMG]

Hem kapaklara destek olacak şekilde hem de trafoları ve kabloları saklayıp korozyondan koruyacak şekilde dizayn edilmiş.




[IMG]http://i.imgur.com/tJOy5Mr.jpg[/IMG]

En çok korozyona maruz kalan kısımlar direk su buharı ile karşılaşan balastlar olduğu için akvaryumu yapanlar balastları sıkacak ve içeri buhar girişini engelleyecek şekilde yumuşak plastikten muhafazalar yapmışlar. Floresanı bu balastlara doğru şekilde yerleştirdikten sonra rahat bir şekilde kelepçelere oturtabiliyorsunuz. Ben tedbir olarak plastik muhafazanın ilk 1 cmlik bölümüne sıvı silikon sıktım. Bu şekilde balastlara gelen buharı sıfıra indirmiş oldum. Zaten fotoğrafda da görebileceğiniz gibi korozyona uğrayıp kabloların uçlarının eridiği tek kısım balastlar.



[IMG]http://i.imgur.com/WreAc3N.jpg[/IMG]

4 adet trafo ve 4 adet starter bu şekilde kapağın içine gizlenmiş durumda görsel olarak kesinlikle bir kirlilik yapmıyor. Şu an üstte olan kısım normalde suya bakan kısım tam altında iki adet düğme bulunuyor. 4 adet floresanı 2 + 2 şeklinde kullanabiliyorsunuz. Ama ufak bi modifikasyonla teker teker kullanacak şekilede de ayarlamak mümkün. Ben ışık siparişi verdiğim ve tank diatom sürecinde olduğu için 1 adet mavi reef ve 1 adet pembe reef floresan kullandım. Işıklandırma günde 10 12 saat arası değişiyor. Herhangi bir yosun sorunu ile şimdilik karşılaşmadım. Zaten gözlemlediğim kadarıyla sürekli camlarda gezen hıyar ve kestanelerin pek bu yosun oluşumuna müsade edeceği yok gibi duruyor.




[IMG]http://i.imgur.com/tp4A0SK.jpg[/IMG]

Akvaryumun genel halinden görüntüler.




[IMG]http://i.imgur.com/TNmhjRH.jpg[/IMG]

Anemon, Tridacna ve kestane.





[IMG]http://i.imgur.com/Cr1wj4G.jpg[/IMG]

Şu an için ne kayaların dekoru ne tridacnaların yerleştirilmesiyle ilgili hiçbirşey yapmadım. Hala akıntı motorlarının elime ulaşmasını bekliyorum. Fakat ömer beyin de dediği gibi küçük tridacnayı yaşabilecekmişim gibi durmuyor. Büyük olanlar kendilerini idame ettiriyorlar fakat küçük tridacna sonuna kadar açılmış durumda. Bir miktar sifon yapıp tekrar taze deniz suyu ekledikten sonra bu küçük tridacnanın durumunu tekrar gözlemleyeceğim. Eğer beslenmesinde canlılığında bir değişiklik olursa taze suyla eklenen planktonların bu tip canlıları besleyebilmek için yeterli geleceğine kanaat getirebilirim. Bu arada akvaryuma özellikle tan vakitlerinde artemia bombardımanı yapıyorum. Yani hayvanları aç bırakmış değilim. Fakat tridacnanın ihtiyacı olan planktonları sadece taze deniz suyundan elde edebilirim şu an.



[IMG]http://i.imgur.com/VA6NjCk.jpg[/IMG]

Evet ve hepimizin çok sevdiği ve hatta insanların deniz akvaryumu hobisine başlamasına sebep olacak kadar insanı kendine çeken anemon. Aşağıdaki fotoğraflara baktığınızda flaşlı olanlar hariç akvaryum içinin ışığının yandığını zannedebilirsiniz. Fakat o ışık sadece dışarıdan az miktarda fotoğraf için yansıtılmış ışıktır. Fotolar cep telefonundan çekildiği için iso değerleri ile çok fazla oynama yapamadan camın içinin netliğini en fazla bu kadar ayarlayabildim. Fotoğrafları gözlemlerken aklınızda ortamın zifiri karanlık olduğu gece 4-5 civarında çekildikleri olsun.




[IMG]http://i.imgur.com/GtKjThk.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/ixLaXmD.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/R23y3Pn.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/ojUFlFt.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/ApVAlEf.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/sSfg4D6.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/X3mGip4.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/suPUh85.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/GC73gMs.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/Q2iXS0w.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/X2tyrEJ.jpg[/IMG]

Evet yukarıda gördüğünüz gibi anemonun gece haliyle gündüz hali arasında oldukça fark var. Su değerlerini beğenmeyince kendisini komple söndürüyor ve kapanıyor. Bu durum rahatsız olduğunda ya da etrafında istemediği ışık olduğunda da geçerli. Beslenmesi için özel bir çaba sarf etmiyorum. Sudaki planktonlar ve yem artıklarıyla idare ediyor gibi gözüküyor şimdilik. Anemon beslemeyi düşünüp bu konuyu okuyan arkadaşlarım lütfen benim gibi kurulum aşamasında tanka koymasınlar aslında çok narin ve çok hassas hayvanlar. Arkadaşımın tankındaki aynı cins anemonlar sürekli yer değiştiriyor çeşitli sebeplerden. Benim avantajım hayvanların doğal ortamındaki suyu alıp direk tankın içine koyabilmem. Yani bir melek balığı yetiştiricisinin tankına sürekli amazon nehrinden su koyması gibi düşünün. Elbetteki su değerleri hayvanın karşılaşacağı bir çok olumsuzlukların bertaraf edilmesinde önemli rol taşır. Benim size tavsiyem hazır doğal ortamından alınmış suyla bile hayvanın mutlu olmadığı oluyorsa siz suyunuz iyice oturmadan anemon için yüzlere lira vermeyin. Biz bir kepçe daldırıp sudan çıkardığımız balıklar bile ölünce moral bozukluğuyla karşılaşıp günlerce akvaryuma karşı soğuk duruyorsak. Sizler gibi bu işe yeni gönül vermiş ve emeğini parasını yatırmış arkadaşların hüsranları kat kat ağır olacaktır. Benim anemona başlayacaklara tavsiyem özellikle hangi türü besleyeceğinize karar verdikten sonra o türün minimal ihtiyaç duyduğu ışık ve su değerlerini yakaladıktan sonra forumdaki ustalara danışarak akvaryuma eklenmesi yönünde olacaktır. Aksi takdir de istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmak gibi gözüküyor.




[IMG]http://i.imgur.com/69f11su.jpg[/IMG]

Bu fotoğrafdaki arkadaşımız ise kırmızı bir salyangoz. Daha önce bahsettiğim gibi kendisi kayalarla beraber geldi pek seçilmiyor ama tam ortaki kayanın üstünde duran kırmızı nokta kendisi olur. Gece dolaşan arkadaşları net bir şekilde yakalamak çok zor. Görüntü kalitesi için tekrardan kusura bakmayın.



[IMG]http://i.imgur.com/93avqZZ.jpg[/IMG]

Bu arkadaş ise küçük bir ıstakoz. Cinsi nedir özellikleri nedir hiçbir bilgim yok. Gene geceleri ortalığa çıkıp sudaki küçük partikülleri yakalayarak besleniyor.




[IMG]http://i.imgur.com/kyLD7Bk.jpg[/IMG]

Burda daha yakından gözüküyor. Benim görebildiğim yaklaşık 20 kadar var bu canlıdan. Hepsi geceleri taşlardan ve saklandıkları yerden çıkıyorlar ve en ufak bir ışıkda kaçarak saklanıyorlar. Hatta gece karanlığında bile akvaryumun önünden geçtiğimde kaçıp saklanma ihtiyacı duyuyorlar.




[IMG]http://i.imgur.com/oUc5GTS.jpg[/IMG]

Boyutları ise oldukça ufak yaklaşık 4 5 mm boylarındalar. Umarım büyük bir türün yavrularıdırlar ve zamanla besleyip büyütebilirim.



[IMG]http://i.imgur.com/v82fEyT.jpg[/IMG]

Tam ortada gördüğünüz arkadaşa ise haftada 1 denk gelebiliyorum. Onun dışında pek göz önüne çıktığı söylenemez.



[IMG]http://i.imgur.com/Hzo5WWi.jpg[/IMG]

Koyu renk salyangoz gibi kabuğu var ve dışardan görünüşü kabuğun sert olduğu gibi bir izlenim veriyor. Fakat sırtındaki tentaküllerle beraber haraket ediyor ve tentakülleri yumuşak. Net bir şekilde göremediğim için kesin birşey söylemem söz konusu değil ama şimdilik verdiği izlenim salyangozla deniz tavşanı arasında bir canlı gibi.




[IMG]http://i.imgur.com/WvSCLrU.jpg[/IMG]

Bu arkadaş ise bizim dikenleri küt olan kestanemiz. Sualtında çok karşılaştım fakat akvaryumda pek kendini göstermiyor.





[IMG]http://i.imgur.com/wpnswsr.jpg[/IMG]

Gezmeye karar verdiği günlerden bir tanesi sump emiş kulesinin üstünde yakalayabildiğim için bu kadar net çıktı. Bu cins iki adet kestane mevcut ve diğer canlılar gibi bunlar da kayaların arasında geldiler. Nasıl beslenir nelere ihtiyaç duyar bilmiyorum.





[IMG]http://i.imgur.com/ZDP8Hm1.jpg[/IMG]

Deniz tavşanı olduğunu tahmin ettiğim yaklaşık 3 mm boyutlarındaki canlı.




[IMG]http://i.imgur.com/6Losap6.jpg[/IMG]

Evet gelelim bu akvaryumumuzun bu vatandaşlarına. Türkçe adını bulamadım. Biz türkiyede örümcek deniz yıldız derdik. İngilizcesi Britte Starfish olarak geçiyor.




[IMG]http://i.imgur.com/DAWXTt1.jpg[/IMG]







[IMG]http://i.imgur.com/vtM82FB.jpg[/IMG]

Britte yıldızları ve bazı kurtlar. Ne yaparlar ne ederler zararlı mı yararlı mı gene bilmiyorum. Okuduğum bir kaç makalede aç kaldıkları zaman balıkları avladıkları bile yazıyordu. Şimdilik kayaların altından çıktıklarına bile denk gelmedim ama ilk günlerine göre gövdelerini daha çok uzatıyorlar. Tabiki bu bahsettiklerimin hepsi gece karanlığında oluyor en ufak bir ışıkta hemen kendilerini kayaların altına çekiyorlar.




[IMG]http://i.imgur.com/pc5CJmk.jpg[/IMG]

Gelelim ilk balıklarımıza.


[IMG]http://i.imgur.com/zrNxn77.jpg[/IMG]

Balıkların latince isimlerine denk gelmiştim fakat unuttum. Küçük bir tür denizde de sürü halinde geziyorlar bu şekilde. 10 11 adet ekledim akvaryuma. Arkadaşımdan bir parça dondurulmuş balık yemi aldım. 3 4 günde bir bu yemden ufak miktarlarda veriyorum. Yaklaşık 3 gündür tanktalar gündüzleri çok sıkı şekilde sürü halindeler aynı amazon tetraları gibi. Fakat geceleri akvaryumun her tarafına dağılıp dolaşıyorlar.








Şimdilik son durum böyle. Yapılacak olanlar arasında hala akıntı motorlarını yerleştirmek ve kayaları dizmek var. Kayalar dizildikten sonra nitrat değerlerinde ya da ps toplamasında bir değişiklik olup olmayacağını sıkı şekilde takip edicem. Denizden topladığı canlı kayaları koymak isteyen arkadaşlara söyleyeceklerim ise şu şekilde. Benim tankım biyotop. Yani sadece belirli bir bölgenin hayvanlarını barındırıyor. Siz egeden aldığınız bir kayayı hiç deniz suyundan kesmeden aşırı sıcak ya da aşrı soğuk suya maruz bırakmadan tekrar egenin suyuyla doldurulmuş ya da tam olarak o su değerlerine sahip bir akvaryuma koyarsanız kayanın üstünde milimetrik kurtların bile ölmediğini görebilirsiniz. Fakat bu deniz suyu değerlerini evde tuz ekleyerek tatlı suyla oluşturduğunuzda istenilen seviyelerde tutmak neredeyse imkansız. Taşları aldığınız bölgedeki eser elementlerin oranları bile yukarıda gördüğünüz o 2 mm boyundaki yengeçlerin kurtların vs canlıların ölmesine sebebiyet verir. Bu ölümler ise size ister istemez amonyak olarak geri dönüş yapar. Ben kayaları öldürmeden denizden aldığım gibi yaşatmayı başardım fakat hala içinde zararlı canlılar barındırıp barındırmadığını bilmiyorum. Görünürde herşey yolunda gibi amonyak yok nitrit nitrat süper ps canavar gibi üstelik sump bomboş. 12 saat aydınlatmaya rağmen yosun sıfır. Fakat aynı tanka sahip diğer arkadaşımın hem yosun sorunu oldu hem de yaptığı dekor değişimi sonrasında balıkları öldü. Yosun sorunu oldu çünkü aydınlatmayı çok uzun yapıyordu. Balıkları amonyak zehirlenmesine maruz kaldı çünkü deniz suyuna güvenerek çok miktarda balığı kısa sürede akvaryuma ekledik. Akabinde ise yaptığı dekor değişikliği sırasında kayaları kısa süreler içinde de olsa sudan çıkarmak zorunda kaldı. Tekrar eklediğinde ise kayalar gereken filtrasyonu yapamadı ya da aksine suda bulunan amonyak miktarını arttırdı. Kısacası hepimizin aklına gelen canlı kaya ekleme konusu kürleme yapmadan yani kayaları komple içindeki en ufak canlısına kadar öldürüp tekrar kendi akvaryumunuzda canlandırarak eklemeden oldukça meşekkatli bir iş. Ama ben kayamı ayvalık sahilden toplarım suyumuda damacana damacana ordan doldurmuştum zaten tanka derseniz o zaman kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü öldürülüp size gönderilen kayaların hiçbirinde bu yukarıda size gösterdiğim o küçük canlıların hiçbiri yoktur. Canlandırma işleminde sadece kayaları tekrar bakteri kaplar. O kayanın içine yumurtalarını bırakan yengeç olmadıkça yavru yengeç falan göremezsiniz. Hatta isteseniz bile bu kadar çok canlıyı bu boyutlarda temin etmeniz çok zor.


Arkadaşımın ricası üzerine diğer tanka eklediğimiz balıkların ve mercanların da fotoğraflarını ekleyeceğim kısa bir süre sonra. Sizlerden ricam lütfen bir teşekkürü çok görmeyin ki biz de sizlerle daha çok şey paylaşmak için şevk duyalım


[/B][EDIT]emre kaya,2015-06-27 03:00:07[/EDIT]

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T][T]56232,EvcilAl[/T][T]174243,barnabi[/T][T]155865,alyagiz[/T][T]14819,YBN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4090
sorceresÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2015 12:14
Emre Bey tüm yazdıklarınızı büyük bir zevk ile okudum. Ankara olarak zaten denize bir hasretimiz var. Bir de bu şekilde denizden istediğiniz şeyleri toplayıp evinizde besliyorsunuz ya çok hoş ve imrendiren bir çalışma. Siz palyaçoları elinizle yakalarken burada damızlık bir palyaço 100 tl :) Çok da temkinli ilerliyorsunuz, diğer arkadaşınız acele edip çok yük bindirmiş sisteme. Konunun takipçisiyim.
Fotoğrafları bekliyorum. Elinize emeğinize sağlık[:iyi:]

Beğenenler: [T]172827,emre kaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 02:42
[QUOTE=sorceres]Emre Bey tüm yazdıklarınızı büyük bir zevk ile okudum. Ankara olarak zaten denize bir hasretimiz var. Bir de bu şekilde denizden istediğiniz şeyleri toplayıp evinizde besliyorsunuz ya çok hoş ve imrendiren bir çalışma. Siz palyaçoları elinizle yakalarken burada damızlık bir palyaço 100 tl :) Çok da temkinli ilerliyorsunuz, diğer arkadaşınız acele edip çok yük bindirmiş sisteme. Konunun takipçisiyim.
Fotoğrafları bekliyorum. Elinize emeğinize sağlık[:iyi:][/QUOTE]


Teşekkürler Melih Bey ilginiz için. Forumdan öğrendiklerimi kendi bilgilerimi harmanlayıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu işe başlarken kafama takılan soruları ise bu sayede tek tek cevaplamış oldum. Umarım benim gibi diğer paylaşımcı arkadaşların kafalarındaki benzer sorulara da cevap olur bu konu.

Geçtiğimiz gün çalıştığımız dubanın etrafında dolanan balıklardan yakalayıp hediye etti arkadaşım. Sarı üstüne siyah cizgili 10 cm boyunda bir balığım ile 10 cm civarı domuz balığı daha eklenmiş oldu tanka. Yanlız domuz balığının bu kadar çok kum kazabildiğini bilmiyordum. İlk tanka eklediğimde inanılmaz şekilde stres yaptı iki balıkta. Domuz balığı yer yer 10cm kadar oyuklar oluşturdu. Sistem DSB olduğu için korkmadım değil fakat dediğim gibi canlı yükü oldukça az. Domuz balığı besleyen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. En kısa zamanda fotoğraflarla gelişmeleri ekleyeceğim.

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4090
sorceresÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 14:16
Emre Bey domuz balığı internette gördüklerimdense akvaryuma uygun değil bence, çok fazla büyüyen bir balık. Enine boyuna kocaman oluyor sizin akvaryum büyük olsa da o balığı fazlaca strese sokacaktır. Daha küçük ve daha renkli türlere yönelseniz akvaryum daha hoş olur :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

odogancayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 171
odogancayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2015 14:08
Emre Bey, testler çok iyi olmuş. Akvaryum tam oturana kadar takibe devam etmeniz iyi olacaktır.
Resimlerden canlı türü söylemek zor ama tavşan salyangoz arasındaki canlı Cowrie shell olabilir.
Benim akvaryumda da picasso trigger var ve ortalığı dağıtmakta üstüne yok. Kayalardan parça kopararak etrafı bulandırıyor. Talibi çıkmadığı için kurtulamadım. Mevcut canlılarınız yosun yediğinden diatom vs. yosun oluşumu yoktur.
Ancak tridacne su takviyesi ilede yaşaması zor bir canlı. Sanırım plankton kepçesi bulamazsınız.
Dekor düzenelemesinden sonrada mutlaka test yaparak takibi sürdürün. Bence herşey yolunda görünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 17:41
Düzeltiliyor.

[IMG]http://i.imgur.com/SqyKOXB.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/p3Ufdao.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/b8RM9pn.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/fv74MX2.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/RiRr8aZ.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/NDGc1A9.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/iOCLRxB.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/xflUDNJ.jpg[/IMG]






[IMG]http://i.imgur.com/o5EcFKp.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/8PeehGR.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/zcf900P.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/tLiMMTK.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/IvY0qN2.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/vdRABBF.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/TJQ6Qar.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/EcZMavH.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/Yrfh2Pt.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/Yrfh2Pt.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/FOSXYTc.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/ONg8SU3.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/Jd1nZyK.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/JaqWQPj.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/i0aBfNp.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/TcvaJte.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/UxqL9OH.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/5JYZLj5.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/SAx4NDz.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/ElCz7Qv.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/HAY4HgB.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/DMTGpjX.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/7vKqqZL.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/nBl8jW6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/ZKRdO6t.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/estVrfC.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/qrEdZsS.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/ckIdDno.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/95rK6dx.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/LNlVRb8.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/6GnKMMF.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/bdI1tQe.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/d0lqcdc.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/j6TDsO8.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/dFjjMqi.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/cGyBA6C.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/FMDSijx.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/g3i34qJ.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/p3d4onk.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/eqbvjGq.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/mb8CFP4.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/azjroea.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/qDDVru1.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/H7XUfk2.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/ekjbtfh.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/igYuRbU.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/HtGBoGv.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/M8B3GM5.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/pI6cdG8.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/EIlJtDZ.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/E346Esk.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/vNxmNyM.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/8W6xmoX.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/WU5pERK.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/e6VzymD.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/ZJiqHKs.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/kWDK1ZC.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/2lxyllk.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/IBDgwSV.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/f7e1YBi.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/u7VkvDI.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/hT0Hk9v.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/Dd5DuC2.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/4sXmaEh.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/W8jgX4l.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/fFJVrZ3.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/LrIt9Qe.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/izRXNIs.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/8Rrwtn9.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/zRhaofJ.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/cnJZY2f.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/HENXBfS.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/QtjkV8J.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/Jd8Nrr3.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/IdYxHun.jpg[/IMG]





[IMG]http://i.imgur.com/SORYR7z.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/9BRzPEe.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/QFckCb1.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/UvgsOju.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/lhPLah8.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/iUmpaUj.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/Yxy9LA6.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/acgqO16.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/AgHYhui.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/kA6Hyuo.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/UOxMQd9.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/dwyj9h3.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/pRgeWA1.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/GKFqQOZ.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/BNmztop.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/uWkNZ92.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/CA3AZzC.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/NP7AYLA.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/RK1yReL.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/4j6fuPV.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/uNAGS6Z.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/j5uoKFj.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/DoTG8Js.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/l6zo65O.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/f0gIbdN.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/zWQoZmZ.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/sNBp8ZY.jpg[/IMG]



[EDIT]emre kaya,2015-09-30 02:14:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 17:42
Akvaryumunuz maşallah müthiş [:nazar:][:nazar:][:nazar:]
Biz daha bir mushroom'a bile bakamıyoruz [:(]

Beğenenler: [T]172827,emre kaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2015 02:16
Konuyu takip eden arkadaşlar için fotoların yüklenmesi biraz uzun sürdü. En kısa zamanda bu mesajda akvaryumun son halini ve geçen dönemden bu yana edindiğim tecrübeleri paylaşacağım.

Beğenenler: [T]47151,InFlames[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2015 14:57
[IMG]http://i.imgur.com/cUzea5F.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/IkE337Q.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/jNBs9lK.jpg[/IMG]




[IMG]http://i.imgur.com/RNCb7ji.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/J7QuBfF.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/jiA8UAx.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/fJtS1oK.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/CC6LPbL.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/II3Qke1.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/BkODozL.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/GeBehro.jpg[/IMG]



[IMG]http://i.imgur.com/tlpf1UT.jpg[/IMG]



,
[IMG]http://i.imgur.com/qPTqrBu.jpg[/IMG]





Beğenenler: [T]177766,Exedra[/T][T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2015 23:10
Diyecek söz bulamıyorum gerçekten süper harika.[:nazar:][3)]

O resimdeki bubble coral mı? Çok beğendim sanırım kendileri çoğalmışlar.[:)]

Ve son sorum ise: Mushroomlar kayadan neden koparlar? Çözüm nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2015 22:36
Teşekkürler Erdoğancım daha güzelleri senin olsun.

Hangi fotoğrafı kasdettiğini bilmediğim için tam değilim 4 çeşit anemon var. Büyük olup tridacna'nın üzerinde dolaşanın bölünmesini istiyorum. Jumbo karidesleri yemeyi çok seviyor kısa süre sonra bölüneceğini umuyorum. Onun haricinde kabarcık şeklinde olanlar tam olarak bölünmüyor mantar gibi yayılarak genişliyor ama sağ alttakiler buble anemonla temas ettiği için bi kısmını yakarak öldürdü. Hayvanları kendim sudan çıkardığım için epey bir deney süreci geçirdim. Vaktim olduğunda uzunca bir yazı paylaşmayı düşünüyorum fakat kesin emin olmak istediğim bazı denemelerim olduğu için şu sıralar sadece bazı aşamaların fotoğraflarını paylaşıyorum.

Mushroom ile ilgili olarak da fraglanması nasıl yapıldı? Hangi epoksiyi kullandın ya da kullandın mı? Renginde bi değişiklik var mı? Eser elementler ne durumda? Mg Ca değerlerinden çok etkileniyorlar. Ben daha sağlıklı olmaları için senin de gördüğün gibi çok fazla ışığa ihtiyaç duymadıkları halde mercan büyütmek için kullanılan çeşitli dalga boylarına sahip aydınlatmalar kullanıyorum. Floresanlarla istediklerimin çeyreğine bile ulaşamadım. Hatta yaşadığım floresan kaynaklı sorunlardan kurtulmak için hala mücadele veriyorum. Bildiğim kadarıyla sende floresan vardı. Fungidae çok garip bir canlı. Eğer su değerlerinden eminsen bence ışıkla ilgili değişimler yapman gerekebilir.

Beğenenler: [T]177766,Exedra[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2015 22:40
Nasıl yani o baloncuklu anemonu denizden mi çıkardınız?[:O]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2015 22:48
[QUOTE=Exedra]Nasıl yani o baloncuklu anemonu denizden mi çıkardınız?[:O][/QUOTE]



Hahahahah Erdoğancım konuyu okumamışsın şimdi kendini ele verdin. Yazılanları da okumanı tavsiye ederim. Sende benim gibi bazı canlıları denizden topluyorsun. Fotoğraflarda gördüğün akvaryumdaki canlılardan tut zemindeki kumuna kadar her şeyi ben topladım. Balıkların da kimisini elimle kimisini tuzaklarla yakaladım. Şu anda akvaryumda 5 6 adet balık gözüküyor ama yaklaşık 50 adet canlıyı ya başkalarına hediye ettim. Akvaryum şartlarına ya da benim kriterlerime uygun olmadığı için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir