keseli yavrular


RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 15:04

Öncelikle konuda her iki taraf birbirini kısmen yanlış anlamış.Bu açıdan sorun oluşmuş ve taraflar üzülmüş,kırılmış vs.İki tarafın da amacı karşı tarafın balıklarına en iyi şekilde bakması olmasına rağmen konu asıl çizgisinden kayarak karşılıklı atışma çerçevesi dahiline girmiş.Bu durumda konuyu kitleme insafiyetimi kullanırdım ancak konuyu açan kişinin daha sonra da yardıma ihtiyacı olacağı için dokunmamayı tercih ediyorum.

Son olarak biyolojide 2 kere 2, 4 etmez.En üst düzey,matematik,kimya ve fizik işlemlerindne daha karmaşık bir yığın işlem gerektirir.İnsanın zihni bu kadar kompleks işlemi bir arada yapamayacağaı için ufak hatalar yapılması normaldir.Ancak teraziyi dengede tutmak için bir yerden bir müdahale yaparken diğer tarafa da yük koyarak dengeye konulabilir.Bu durumda sadece yapılan müdahaleye takılmamak gerekir.Akabinde nasıl bir müdahale daha yapılarak dengeye ulaştırılmaya çalışıldığına bakılmalıdır.İmkanlar dahilinde yapılabilenin en iyisi önerilmeye çalışılmış,ben buna inanıyorum.O sebepten ötürü konunun bilgi verici nitelikte devam etmesini diliyorum,karşılıklı atışma olarak değil.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdalduraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 185
serdalduraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 15:12
Ben konuyu açan arkadaşa doğru bilgiyi verdim o da teşekkür etti. Daha önceden de belirttiğim gibi bu konu kapansın. Bu konuda ekstra bilgi sahibi olup ekleme yapacak olan varsa yapsın. Bir takım ego ve kompleks takıntısı olan arkadaşlar derdini kağıtlara dökebilir, duvarlara kazıyabilir ya da ormanlara doğru bağırabilir. Sadece doğru bilgi verecek olan varsa foruma yazsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HunterÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 319
HunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 15:13

Yavrulara keselerinden kurtuluncaya kadar yem vermiyorum. Eşim Sağolsun Kusturacağım diye diye keseli yavru bir çok defa başıma geldi. Ama başlarda  çok fazla  kayıp yaşadım tecrübesizliğimden dolayı.

 
Ama benimde görüşüm keseli yavruların yemden çok hareketliliğe ihtiyacı var. bende kayıpları zamanında bu yüzden yaşadım. ama yavruluğu  iç filtrenin üzerine koyarak bu konuyuda aştım.
 
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 15:14
[QUOTE=serdaldura]Ben konuyu açan arkadaşa doğru bilgiyi verdim o da teşekkür etti. Daha önceden de belirttiğim gibi bu konu kapansın. Bu konuda ekstra bilgi sahibi olup ekleme yapacak olan varsa yapsın. Bir takım ego ve kompleks takıntısı olan arkadaşlar derdini kağıtlara dökebilir, duvarlara kazıyabilir ya da ormanlara doğru bağırabilir. Sadece doğru bilgi verecek olan varsa foruma yazsın. [/QUOTE]
 
Bende yanlış bilgi verdiğimi sanmıyorum.
 
Teşekkürler.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 17:36
Tartışma dediğimiz zaman sanki kötü bir şey gibi anlaşılıyor. Tartışmak güzeldir ancak kişiselleştirmek çok kötüdür ve bu konudaki gibi gereksiz kavga çıkarır. Yönetim olarak görevimiz tartışma yaratan kısımları kırpmak kişileri uyarmak.

Bakıyoruz:

[QUOTE=serdaldura]Arkadaşlar yanlış olan şu: Keseli ve kesesiz yavrular aynı yerde tutulamaz. Bunun sebebi de yemleme sorunu. Yeni doğan 2 günlük yavrulardan söz ediyoruz.  Vereceğiniz yem toz yem olacaktır. Kesesizler yiyebilecekleri yemi yer ve artanları geri toplamak lazım diyorsunuz. Dibe çöken toz yemi nasıl geri alacaksınız acaba..? Bunun yanında bütün bunlara ne gerek var ki? Keza keseli yavruların kuluçka makinesinde sirkülasyonda olması gerekirken diğer yavrularla ne işi var? Yapmayın arkadaşlar Allah aşkına. Yanlış içinde yanlış yapıyorsunuz. Böyle bir görüş desteklenebilir değildir.
[/quote]
Bakın buraya kadar ne kadar güzel, düşünceler belirtilmiş, karşı düşüncenin yanlış olduğu belirtilmiş, akvaristlik adına fikirler ortaya konmuş.

Bundan sonra okuyacaklarınız ise işi kişiselleştiren hobi ile hiçbir alakası bulunmayan kişileri tahrik eden yazılar. Alttaki sayısız kelimenin birinin hobiye bir tane faydası yok.
[QUOTE=serdaldura]Yaşınız itibariyle sizden daha tecrübeli insanların yapmış olduğu yorumlara göz atmanızı öneririm. Buğra kardeşim bunca tecrübeli insanın verdiği bilgiden sonra sen hala haklı olduğunu düşünüyorsan sana hayret ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Seni destekleyen 17 yaşındaki Emre kardeşimin de tecrübesizliğine veriyor ve forumdaki bilgileri okumasını öneriyorum.

Forum yöneticisi Reis hocam gerekli açıklamayı yaptınız ama bu arkadaş yanlış bilgide diretiyor. Ben daha fazla forumun daha fazla gereksiz meşgul edilmesi taraftarı değilim ve bu konunun kapatilmasini talep ediyorum. [/QUOTE]

Tartışmak güzeldir. İşi kişiselleştirmek ise çok yanlıştır. Lütfen bu yanlışı tekrarlamayalım.

Beğenenler: [T]65502,ulaşım[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir