Japon Balığım Yaralandı


NergissÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2020
İl: Manisa
Mesaj: 2
NergissÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2020 14:51
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222234/030420201438321.jpg[/IMG]

Herkese merhabalar,

Akvaryum konusunda hic profesyonel değilim, 40lt akvaryumum var . Uzun zamandir 1 tane baligim vardi 3 hafta once 2 tane daha aldik 1 tanesi yasiyamadi 2 kaldilar. Hic bir sorun yokken Yaklasık 1.5 senelik balığımı bugun bu halde buldum. Eşimin soyledigine gore hava motorunun altina bir yere takılmış. 5litrelik fanusa aldim,küçük 1 damla kadar metilen mavisi koydum.

Evet super bilgili degilim ama 1.5 yildir bizimleydi
hatta bu balığımın kafasi, kuyrugu sirti kırmızıydı sonradan boyle beyazladı . Bunca yıl sıkışmayan balık niye şimdi sıkıştı acaba yanindaki arkadaşını mı kabullenmedi.

Ölmesini istemiyorum ne yapmam lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2020 15:19
Fanus ve metilen mavisinin durumuna bir yararı olacağını sanmıyorum. İç filtreye normalde balık takılmaz. Önceden yüzme yeteneğini kaybetmiş olabilir. Avaryumunuzun bir fotoğrafı fikir verebilirdi. Balığın fotoğrafında da yara net olarak belli olmuyor. Şu an yüzmesi normal mi? Diğer balıktan mikrop kapmış olabilir. Renk değişimiyle birlikte yüzgeçler ve kuyrukta saçaklanma görülüyorsa bakteriyel bir hastalık olabilir. Uygun ilaçla tedavi gerekebilir.

Bence akvaryuma geri koyun, akıntıyı azaltın, dinlenmiş suyla su değişimlerini artırın. (normalde haftada 1 %30'u geçmeyen su değişimleri önerilir. Şu an gün aşırı yapabilirsiniz.). Yem alıyorsa kaliteli yemlerle besleyin. Suyu kirletmemesi için ya artan yemleri kepçeyle alın ya da dip çekimi yapın. Geçmiş olsun.

Beğenenler: [T]222234,Nergiss[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222234,Nergiss[/T]
+1: [T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NergissÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2020
İl: Manisa
Mesaj: 2
NergissÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2020 16:06
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222234/030420201554251.jpg[/IMG]

Baligin renk degisimi cok uzun zaman önceydi hic bir sorunu yoktu sacaklanmada olmadi beneklenmede. Neşeyle yuzmesine devam etmisti.

Tabi suyunu her hafta belli bir kismini yeniliyorduk dinlendirilmiş suyla .cok once
2 aydir Istiridye ve kabuklar koymustum (aslinda onlarla güzel oynuyordu) belki onlar birsey yapmistir diye onlari cikartcam şimdi . Suyu tekrar degistirio dediginiz gibi akvaryumuna geri koycam. Ama baligimin durumu hic iç açıcı degil [:'(] diger balik fıldır fildır yüzüyor. Cevabiniz icin cok teşekkür ederim keşke biraz daha anlasaydim su an yardım edebilseydim balığıma[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2020 18:14
Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun.
Balığa şu anda yapacak birşey yok. Akvaryuma tekrar koyun, beslenmesine ve su değişimine dikkat edip bir süre gözlemleyin. Eğer bir değişiklik olursa burdan bildirebilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırız.

Akvaryum ortamı balığınıza uygun değil ne yazık ki. Dipteki kabuklar ve çakıllar akvaryumda kullanılmamalı. Kabukların ve iri taban malzemerinin arasına dışkı, yem artığı gibi pislikle sıkışıp suyun değerlerinin bozulmasına yol açabilir. (Tabi bu konuda farklı görüşler var ama her türlü dipteki malzemelerin hepsini kandırmakta yarar var.)
Isıtıcı kullanmiyorsunuz galiba. Her ne kadar japon balıkları soğuk su balığı olsa ve suyun sıcaklığı düşük bile olsa yaşayabilen bir tür olsa da ani ısı değişimlerinden etkilenir. Akvaryumun bulunduğu oda hep aynı derecede durmuyorsa bir ısıtıcı edinmekte fayda var. Ayrıca hastalık anlarında da ısıtıcıya ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden elinizde mutlaka bir tane olsun.
Akvaryum hacmi nedir acaba? (Hacim hesaplama formülü, akvaryum genişliği×derinliği×yüksekliği÷1000) Japon balıkları büyük hacim isteyen bir türdür. İki tane için en az 60-70 litrelik bir akvaryum gerekir. Büyüdüklerinde daha da büyük hacim isterler. Eğer akvaryumunuz yetersiz ise hastalıklara yakalanıp ölme ihtimalleri çok yüksek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir