İkinci Dış Filtrede Sadece Mercan Kırığı Kullanımı


ekcinarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 419
ekcinarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2018 11:54
Arkadaşlar Merhaba; İmzamda gördüğünüz tanka,balıklara ve ekipmanlara sahibim. Fluval 406 dış filtremi ilave edince mevcut Dophin C 1600 filtrem atıl/kullanşsız kaldı. Şu an aktif olarak 2 filtre çalışsada Fluvalin debisi muazzam.
Dophin Filternin tüm gözlerinde PH değerini arttırmak için mercan kırığı kullanmak istiyorum.
Mevcut su şartlarım 7,08( iSKİ SU RAPORLARINA GÖRE) Özel bir test yapmadım. Ancak Silis kumumun suya etkisi olmadığı için bu değeri ölçüm kabul ediyorum.
Şimdilik 3 kg 10mm Mercan kırığı sipariş verdim.Bu miktar mercan kırığı tecrübelerinize göre yeterli gelir mi?
2 cm den beri sağlıklı bir şekilde musluk suyuna göre adapte olmuş , ekstra su sertleştirici olmadan büyüyen Troplarım olası bir Ph dalgalanmasından olumsuz etkilensin istemem . Uygulamadan danışmak istedim. Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2018 15:34
Suyunuz eskiyse 7'nin altında olabilir, zamanla pH ve kH nitrifikasyondan dolayı düşer. Aslında Tanganyika'da kH yükseltmek için mercan kırığı iyi bir yol değil, en doğru yol seachemin Tanganyika buffer'ını kullanmak. Çünkü Malawi'de artı yüklü iyonların (kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum) toplamının %75i kalsiyum iken, tanganyika'da bu oran %10. Musluk suyumuzda bile tanganyika'dan daha çok kalsiyum var. Tanganyika sodyum, potasyum ve magnezyum ağırlıklı. Mercan kırığı ise kalsiyum ağırlıklı. Yerli üretim türler musluk suyunda ürediğinde bu durumu pek önemsemez, çünkü F0 ya da F1 türler doğru olmayan sularda yavruladıklarında normalde çıkacak yavruların daha azı çıkıyor, bu çıkan yavrular daha iyi adapte olabilenler oluyor. Yüksek pH'ın amonyağı çok tehlikeli yapması gibi bir durum da var, buna da dikkat edilmeli.

3kg rahatlıkla yetecektir. Mercan kırığı 4-5 pH olan bir suya atmadıkça pH'ı ani yükseltmez, o açıdan rahat olun.

Teşekkür Edenler: [T]121610,ekcinar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2018 16:26
Selamlar kardeşim .
Refet kardeşime katılıyorum imkanın varsa sacem Tanganyika buffer çok daha iyi olur tabikide mercan kırığı da akmasa da damlar [:iyi:]
ne kadar olması gerek sorusuna gelince diğer kullancağın fitrenin filtre dış haznesi ne kadar alıyorsa o kadar alman gerekecektir. Doğal olarak . Yanlız şöylede bir durum var fazla alıp kumun bir bölgesinine karıştıra bilirsin mercan kırığını . Daha fazla su yüzeyiyle mercan kırığının temasını sağlamış olursun . Veya tamamen kumu mercan kırığı tercih edebilirsin [:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]121610,ekcinar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekcinarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 419
ekcinarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2018 16:45
[QUOTE=bjkalley]Suyunuz eskiyse 7'nin altında olabilir, zamanla pH ve kH nitrifikasyondan dolayı düşer. Aslında Tanganyika'da kH yükseltmek için mercan kırığı iyi bir yol değil, en doğru yol seachemin Tanganyika buffer'ını kullanmak. Çünkü Malawi'de artı yüklü iyonların (kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum) toplamının %75i kalsiyum iken, tanganyika'da bu oran %10. Musluk suyumuzda bile tanganyika'dan daha çok kalsiyum var. Tanganyika sodyum, potasyum ve magnezyum ağırlıklı. Mercan kırığı ise kalsiyum ağırlıklı. Yerli üretim türler musluk suyunda ürediğinde bu durumu pek önemsemez, çünkü F0 ya da F1 türler doğru olmayan sularda yavruladıklarında normalde çıkacak yavruların daha azı çıkıyor, bu çıkan yavrular daha iyi adapte olabilenler oluyor. Yüksek pH'ın amonyağı çok tehlikeli yapması gibi bir durum da var, buna da dikkat edilmeli.

3kg rahatlıkla yetecektir. Mercan kırığı 4-5 pH olan bir suya atmadıkça pH'ı ani yükseltmez, o açıdan rahat olun. [/QUOTE]

[QUOTE=Kınayu]Selamlar kardeşim .
Refet kardeşime katılıyorum imkanın varsa sacem Tanganyika buffer çok daha iyi olur tabikide mercan kırığı da akmasa da damlar [:iyi:]
ne kadar olması gerek sorusuna gelince diğer kullancağın fitrenin filtre dış haznesi ne kadar alıyorsa o kadar alman gerekecektir. Doğal olarak . Yanlız şöylede bir durum var fazla alıp kumun bir bölgesinine karıştıra bilirsin mercan kırığını . Daha fazla su yüzeyiyle mercan kırığının temasını sağlamış olursun . Veya tamamen kumu mercan kırığı tercih edebilirsin [:iyi:] [/QUOTE]

Refet Bey , Erhan Ağabey bilgi için teşekkür ederim.

Refet bey suyum eski haklısınız. Her ne kadar haftada bir 350 lt tank için 60 lt dinlenmiş su kesin değiştirsemde sanırım PH için yeterli gelmez.
Tanganyika Bufferı da ayrıca kullanacağım. Birinci öncelik en acilinden test kiti almak olacak. Anladığım kadarıyla Buffer kullanımında nerede duracağımla ilgili mutlaka test gerekiyor. Gördüğüm Cichlid Lake Salt de öneriliyor.
Tanganyika Buffer + Cichlid Lake Salt kullanımında ; Vatozlara başka tank yolu gözükür mü?
Kumu değiştiremem Erhan ağabey. [:D] Cinsiyet ayrımı için dekoru kaldırıp yeniden düzenlediğimde paşalar neredeyse on gün stresten cam sörfü yaptılar. Çok huzurlu bir ortam var korkarım bir daha strese sokmaya.
Ama her ihtimale karşı Buffer ve Lake Salt alana kadar ikinci filtreye 3 kg iri mercan kırığını koyacağım.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir