İc Parazit


MelikeAkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2023
İl: Yozgat
Mesaj: 100
MelikeAkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2023 21:01
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240719/200920232100381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240719/200920232100451.jpg[/IMG]
Dişi lepistesimin dışkısındaki şeffaflıktan anladığım kadarıyla İç paraziti var[:(]Ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhynoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 788
RhynoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2023 21:13
Merhaba geçmiş olsun.
Bir iki diş sarımsağın suyunu çıkartarak balıklarınızın sevdiği yeme emdirin. Sarımsak suya koku bırakabilir düzenli şu değişimi yapın.

Teşekkür Edenler: [T]240719,MelikeAk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 568
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2023 21:23
Şeffaf dışkı tek başına bir hatalık teşhisi için yeterli değil. Sabah besliyorsunuzdur balık açken dışkılamıştır yine boş olabilir. Balıklar yemek yemediklerinde dahi dışkılıyorlar. Hayvanın davranışlarında olağanın dışında bir hareket var mı?

Sarımsak tartışmalı bir konu, bence kullanmayın. Veteriner arkadaşımın sarımsak hakkında daha önceden paylaştığını aşağıda alıntılıyorum tekrardan.

"Garlic is a debatable issue, IMO, because there just aren’t enough studies on enough species to recommend it across the board. There is some decent information that it can stimulate the appetite and thereby stimulate faster growth. But there is also information in many (including fish and mammals) that too much can be toxic to the liver, kidneys, or (well documented in mammals) causing problems with the hemoglobin in the red blood cells clumping and causing dysfunction to the point of not being able to deliver oxygen to the cells properly.

I think the biggest problem is - how much is too much? And without studies, we just don’t know.""

Teşekkür Edenler: [T]240719,MelikeAk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4313
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2023 23:26
Peki ya balıklarınızın dışkı dışında başka bir şikkayeti var mı?

Gözle görülür belirti veren hastalıklar bir şekilde tanımlanabiliyorken, tanımlanamayan her durum yaygın olarak iç parazit adıyla anılıyor. Oysa bunun nedenleri ve tedavileri farklılık gösterebilir. Yani iç parazit diye başlı başına bir hastalık aslında yok. Şüphe duyulan durumlarda ise ortada hastalık olmayabilir.

İç parazit olduğuna kanaat getirildiğinde ilk akla gelen sarmısak oluyor. Sarmısak çok yararlı, antiseptik ve iştah açıcı bir bitkidir. Selenyum kaynağı olmasının yanında bağırsak parazitlerinden korunmada, saç dökülmesinde, bazı cilt hastalıklarında da işe yarar. Fakat kullanım şekillerine dikkat etmeli. Saça sarmısak sürmek yerine sanırım herkes bunun şampuanını kullanmayı tercih eder.

Sarmısağın yararları binlerce yıldır bilinmektedir. Hatta öyle ki bu günkü tıp fakültelerinin halk sağlığı derslerinde ilk köle ayaklanmasının eski mısırda işçilerin sarmısak tayınlarının azaltılması sonucu çıkığı efsanesi anlatılmakadır.

Parazit tedavisinde suyunun yeme bandırma usulü işe yararlığı tartışmalıdır. Herşeyden önce tedavi edici değil koruyucu etkinliği sözkonusudur. Garlich içeren usulüne uygun hazırlanmış hazır yemler rutin olarak kullanılabilir. Fakat ortada kesin bir tanı varsa uygun antibiyotik, antiparaziter, antiprotozoal ilaçla tedavi edilmelidir.

Teşekkür Edenler: [T]240719,MelikeAk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir