Hobiciler artık hobiyi bırakma noktasında


ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 01:06
Okadar parayı niye bu balıklara veriliyor.
1 arkadas okadar parayı verip sadece evinde güzel bir tank yaratmak ister bir kerede bu tanka 4-5 bini gomer çatır çatır bakar. Yok ithalatçılar böyle tok söyle demez hobiye para harcayacak bütçesi vardir sorun etmez.
2 bu balıkları cok paraya alırım zaten iyi bakarsam çatır çatır yavru alırım koloni koloni senesine kalmaz parayı amorti ederim e yem parasinida cüce vatozdan çöpçüden çıkarırım der. İthalatçıda yapistirir fiyatı, çünkü öbür adam zaten bir kere alır hiç indirim flan sormaz ve böylesi senede bir belki iki gelir. Zaten satıcıda total fiyatı söyler ve kendiliğinden cart diye indiriminide yapar. Ama elini daha fazla para icin ovusturan adamlardan bir sürü gelir. Ve zaten daha fazlasını kazanıncagi icin indirimsiz de alır. Niye ithal balık yer gök sarı prenses al besle üret riskide az ölse sermaye erimez. Discus ve diger Afrika balıklarını alıp besleyen adamlar zaten bu kafadadir. Kimse beni aksine inandiramaz. Beni inandiramaz çünkü ben evde 3 tanka bakıyorum ve oldukça esnek calışma saatlerim olmasına rağmen üreme yada hastalık oldugunda yetişemiyorum eve giriyorum yatana kadar hiç oturmadigim oluyor. Kimse para hırsı olmadan bukadar zahmete katlanmaz ben niye katlanıyorum geçip karşısına çay icmek icin ama zaten cok zaman almaya baslayica yavruları tanıdıklara dağıtıyorum nüfusu düşürüyorum. Bizde seyrediyoruz demeyin icinde oturup seyredileçek hobi hane hiç görmedim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 01:32
   İllaki evinizeki   akvaryumlarınızda bir  üretim yapıp  para kazanmak istiyorsanız , canlı yem üretin.

  Kimse su piresinin kökenini, F'ni , belgesini  sormaz.  Varmı. ?  Var X lira porsiyonu. İster hobisiye satın , ister pet shop'a  .Yeterki sağlam üretim yapın. Rekabette yok.  Milleti kuyruğa sokarsınız.Belki kazanacağınız rakam, kafanızdakine göre  az olur ama daimi olur..

 Kendinize ait bahçeniz varsa, akvaryumada gerek yok. genişçe bir toprak havuz yapıp , su piresini atın , gerisini oluruna bırakın.
Cömert ÖZEN2012-05-19 01:36:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 01:39
İthalatçı niye hobicinin balığını almaz. Çünkü bu arz taleb dengesini bozar. Yani elinize bir bidon alıp taksiye binip gideceginiz yere kadar gidip ödemeyi kepçeyle depoya benzin dökerek yapamazsniz. İki tarafında amacı paraysa, sattıkları seyde ayniysa niye ortak olsun. İste bu yüzden hobici fiyat bu isine gelirse yaptığında sınır oluyorum ama akvaryumcu isine gelirse yaptığında isime gelip gelmediğini düşünüyorum. İthalatçı ve akvaryumcu niye zincirini bozsun. İtheletciden ne kadar cok balık alırsa okadar ucuz alacak niye hobiciden adet tamamlasın. Hobiciden alır 30 tlye satacağı baligi 3 tl ye alırsa olur ama hobici ona e sen 30 a satıyorsun bari 10 a al derse ona açıklama yapmaya ugrasacgina acar telefonu ister ithalatçıdan. Gercek hobici 30 a alır üretir 3 e satar sonrada akvaryumcularin ithalatını baltalar. Yok öyleydi böyledir Ali Cengiz gibi cambazlik yapmaz forumda. Türkiyede olmayan tür kalmaz kimsede yaptım oldu demez her balık bedava fiyata iner sonra herkes hobici olur. Dha oncede söyledim 1000-2000 tl yi kimse balığa vermez bunu yarım olarak gören adamverir e siz 2000 bin vereceksin alacaksın koloniyi sonra acacaksın bir hobihane sonra müşteri bekleyeceksin e gelen müşteride 2000 bin verecek ama oda zaten hobi hane acacak dag tas balık olacak ama fiyat düşmeyecek çünkü arz icin taleb etmek isleri bozar. Ha direk 2000 bin verip evinin bir köşesinde bu balıkları seyreden yomu ver tabikide oadamda ne hobiye bakar ne burada yazar nede burada satar. Sadece hobisine ve isine bakar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus SevdalısıÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 122
Yunus SevdalısıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 01:55
Burada ki herkesin haklı bir yanı var. Tabii ki bu iş ticaret işi değil ama birde şöyle bakmak lazım kendi balıklarının yavrularını satıyorsun en az anaçları kadar onlara da bağlısın sonuçta ve belli bir değer bekliyorsun. Ama asıl buradaki problem bence ithalatçı firmalar değil hobiciler. Çünkü bu adamların işi bu ekmek kazanıyorlar bundan. Bu durumda yapmamız gereken kendi aramızda yardımlaşabilmek. Ama ne yazık ki buda yok çoğu insanda. Kendimden bir örnek vereyim. Ben balıklarımı yer olmadığı için buradan dağıtayım dedim damızlık altı balıkları sırf sembolik olsun diye 1 TL'den veriyordum ilana notta bıraktım tüccarlar aramasın 20 üzeri vermiyorum diye. Bu durumda bile elinde ki balıkları dağıtamıyorsun maalesef. Arayan arkadaşlar da pazarlık için arayıp birde evlerine istiyorlar balıkları  Çok açık bir adresim olmasına rağmen. Özetle bizim kendi aramızda ki yardımlaşmayı artırmamız lazım. Firmaların fiyatlarıyla ilgilenmektense. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganika01Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2011
İl: Adana
Mesaj: 106
tanganika01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 06:59
Konuyu yanlış anlayan arkadaşlarım madem bu balıklar kampanyalar düzenlenip  fiyatlar bu kadar aşağı çekilebiliyor bu şekildede  bu arkadaşlar para kazana biliyor  yazık değilmi bizler o kadar paralar verdik birde bazı arkadaşlar hobinin amacından bahsediyor kardeşim her hobi belli bir süre sonra kendi kendinin masrafını karşılasın diye bekler hobici bana hobinin amacından bahseden kişilerde eminim böyle düşünüyor biraz gerçekci olalım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 07:30
Hobicilik Ticari bir sektör değil ki , dış etkenlerin veya tam rekabet koşullarına zafiyetin sonucu bitsin.. Biten bi şey varsa ticaret , alışveriş olur.. Habi gönül işidir , dışsallıklar bitirmez kişi kafasında bitirmişse, istediği ürünü ücretsiz tedarik etsin genede yanaşmaz çünkü kafasında bitmiştir keyif almıyordur..

Ticaret öyle değil ama... Hobicilik bitti diyen arkadaşlar , işe tacir  gözlüğü takarak bakıyorsa konudaki sitem doğru ama özne yanlış... Bu kaygı içinde olan arkadaşlar ,  tacirlerle fiyat rekabeti etmeden hobicilere ürün sunarlarsa o zamanda ihracat biter bu bu kadar basit.. Bir balıktan 100 yavru alıp , ihracatçının fiyatından az kırpıp pazara tacir gibi giriş yaparsan , tam rekabet koşullarında büyük olan firma seni ezer..

O zaman topu ihracatçılara atmayınız , balık üretin balık verin hobiciliğe can verin... sloganı ile yola çıkınız.. Yoksa denilenler havada kalır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 08:46
Hobicilik kelimesinden nefret ediyorum. Ben kendimi balıksever bir insan olarak görüyorum.


Balıksever bir inan ticari kaygı gütmez. elindeki balığı kimse ücretsiz vermez hakkını ister ancak amaç balık üretip satmak değildir zaten. İthalatcı bir önceki günden daha ucuza getirecekki balıksever insanlarda alıp besleyebilsin. 

Ticari bir rantın devam etmesini istiyor ve buna destek arıyorsunuz. Ben ise sizinle tam tersi görüşteyim. Hobiciler sizin gibi balıkseverler benim gibi düşünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sahsuvar01Çevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2009
İl: Adana
Mesaj: 850
sahsuvar01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 09:05
[QUOTE=Yunus Sevdalısı]Burada ki herkesin haklı bir yanı var. Tabii ki bu iş ticaret işi değil ama birde şöyle bakmak lazım kendi balıklarının yavrularını satıyorsun en az anaçları kadar onlara da bağlısın sonuçta ve belli bir değer bekliyorsun. Ama asıl buradaki problem bence ithalatçı firmalar değil hobiciler. Çünkü bu adamların işi bu ekmek kazanıyorlar bundan. Bu durumda yapmamız gereken kendi aramızda yardımlaşabilmek. Ama ne yazık ki buda yok çoğu insanda. Kendimden bir örnek vereyim. Ben balıklarımı yer olmadığı için buradan dağıtayım dedim damızlık altı balıkları sırf sembolik olsun diye 1 TL'den veriyordum ilana notta bıraktım tüccarlar aramasın 20 üzeri vermiyorum diye. Bu durumda bile elinde ki balıkları dağıtamıyorsun maalesef. Arayan arkadaşlar da pazarlık için arayıp birde evlerine istiyorlar balıkları  Çok açık bir adresim olmasına rağmen. Özetle bizim kendi aramızda ki yardımlaşmayı artırmamız lazım. Firmaların fiyatlarıyla ilgilenmektense. [/QUOTE]
Sizin söylediklerinize katılıyorum.Bizler öncelikle aramızda birbirimize yardımcı olmalıyız.Uzun süredir beslediğin bir balığı değerinin altında satmak istediğinizde karşılaştımız ilk sorun balıkları hastalıklımı, hastalıklı olmazsa bu kadar ucuza vermezdi.gibi cümlelerle karşılaşıyoruz.Yani zorunlu olarakta pahalıya satma gereği duyuyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 09:35
Oh Allaha şükür hobi bitme noktasında değilmiş ben onu anladım :):) Ticaret bitmiş oda çokta umrumda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 09:58
[QUOTE=blue night]Hobicilik kelimesinden nefret ediyorum. Ben kendimi balıksever bir insan olarak görüyorum.


Balıksever bir inan ticari kaygı gütmez. elindeki balığı kimse ücretsiz vermez hakkını ister ancak amaç balık üretip satmak değildir zaten. İthalatcı bir önceki günden daha ucuza getirecekki balıksever insanlarda alıp besleyebilsin. 

Ticari bir rantın devam etmesini istiyor ve buna destek arıyorsunuz. Ben ise sizinle tam tersi görüşteyim. Hobiciler sizin gibi balıkseverler benim gibi düşünüyor.
[/QUOTE]

Cevaben yazmışsınız fakat anlayamadığınız bir husus var.. Ben taraf olmadım dikkat ettiyseniz.. Kendimi karşılaştırdığım iki zümre arasına da sokmadım..Hobicilikten kastım hobi ile ilgilenen keyif için yapan kişilerdir.. Öbür tarafıda tacir adayı olarak niteledim..

Ne demek istediğimi kaVRamadan hobiciler - balıkseverler diye ayırıp ,zikrimi bilmeden beni bir tarafa eklemeniz hoş olmamış..

Kavramları irdeleyeceksek , balıksever demek bu canlıları camın içine koyup beslemekten çok farklı birşeydir.. Malavi cichlidi beslerken , akşam tavada çinekopu kızartıp lüferin soyunu tüketen bir kişinin balıkseverliği tartışılır.. Ben size adletmedim örnek verdim yanlış anlamayın.. Demem o ki balıkseverlik balık beslemekle olmuyor...Sabahın 5 inde kaçak avlanan balıkçıları engellemeye çalıştıysanız , bilinçsiz avlanan avcıları bilinçlendirdiyseniz , ülkemzide soyu tükenmekte olan biyotopları ele aldı ve bunlar hakkında forumda konu açtıysanız ayrı...Umarım açmışsınızdır..Sevinirim..
Demem o ki balık birtek afrikada amerikada yaşayıp akvaryumlarımızda beslediğimiz canlı değil..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 10:52
[QUOTE=ereğlili]Konuyu yanlış anlayan arkadaşlarım madem bu balıklar kampanyalar düzenlenip  fiyatlar bu kadar aşağı çekilebiliyor bu şekildede  bu arkadaşlar para kazana biliyor  yazık değilmi bizler o kadar paralar verdik birde bazı arkadaşlar hobinin amacından bahsediyor kardeşim her hobi belli bir süre sonra kendi kendinin masrafını karşılasın diye bekler hobici bana hobinin amacından bahseden kişilerde eminim böyle düşünüyor biraz gerçekci olalım .[/QUOTE]

Sadece ücretsiz ilanlara bile baksanız her hobicinin böyle düşünmediğini görürsünüz.Bu forumda ticareti düşünmeyen ve elindeki canlıları ve malzemeleri diğer hobicilerle paylaşmaktan mutluluk duyan çok kişi var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 11:36
Herkes kendine göre yontuyor.Bana göre hobicilikte anlamını yitirdi,ticarette. Ne hobi hobi gibi yapılıyor nede ticaret ticaret gibi yapılıyor.
 
Bırakın herkes kafasına göre yapsın hobiyse hobisini ticaretse ticaretini.Bununla alakalı forumda onlarca konu açıldı,tartışıldı sonu gelmedi gelmezde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadgeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 482
BadgeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 11:46
[QUOTE=oscarus] [QUOTE=ereğlili]Konuyu yanlış anlayan arkadaşlarım madem bu balıklar kampanyalar düzenlenip  fiyatlar bu kadar aşağı çekilebiliyor bu şekildede  bu arkadaşlar para kazana biliyor  yazık değilmi bizler o kadar paralar verdik birde bazı arkadaşlar hobinin amacından bahsediyor kardeşim her hobi belli bir süre sonra kendi kendinin masrafını karşılasın diye bekler hobici bana hobinin amacından bahseden kişilerde eminim böyle düşünüyor biraz gerçekci olalım .[/QUOTE]

Sadece ücretsiz ilanlara bile baksanız her hobicinin böyle düşünmediğini görürsünüz.Bu forumda ticareti düşünmeyen ve elindeki canlıları ve malzemeleri diğer hobicilerle paylaşmaktan mutluluk duyan çok kişi var.
[/QUOTE]

Ücretsiz ilanları herkesin göremediğini göz önüne alırsak aslında bu site de bir miktar ticarete ön ayak oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 11:53
Ücretsiz ilanları herkesin görmemesinin mantıklı bir sebebi var.Forum yöneticileri daha iyi açıklayacaktır.Onlara sorabilirsiniz.Bence en önemli sebebi de suistimaller bu şekilde oldukça azalıyor çünkü bu sitede hediye aldığı balıkları veya malzemeleri satmaya çalışan kişiler çıktı.oscarus2012-05-19 11:59:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir