Hamile Mpangam Ölüyor


idadagiÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2015
İl: Denizli
Mesaj: 11
idadagiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2016 16:36
Herkese merhaba.

Karma akvaryumum var. İçinde sarı prenses ve mpanga var. Geçenlerde erkek mpanganın yanına iki tane dişi mpanga almıştım. Daha ilk gün erkek titreme hareketleri falan yapmıştı. Bende tamam yakında ilk yavruları alırız diye düşünmüştüm.

Dün baktım dişilerden bir tanesinin karnı şişmiş. Çok geçmeden tüpçük çıkartmaya başladı. Ama erkek oralı bile değildi ve çıkan yumurtaları sarı prensesler yemeye başladı. Bende bir arkadaşın tavsiyesi ile çakma bir yavruluk yapıp dişiyi ve erkeği onun içib koydum diğerleri rahatsız etmesin ve erkek yumurtaları dölleyebilsin diye. Akşam baktım dişi ile erkek ayrı takılıyordu ve erkeğin umurunda değildi.

Bu sabah ikisini de tekrar yavruluktan akvaryumun içine koydum. Öğleden sonra baktığımda ise dişi yerde yan yatmış hareketsiz duruyordu. Ayrı bir yere aldım ama hala yan duruyor ve hareket etmiyor. Karnı hala şiş ve arka tarafı hala kırmızı. Hala içinde yumurta olabilir diyr düşünüyorum.

Eğer bir şey yapmazsam ölecek gibi duruyor yapabileceğim bir şey varmıdır yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Ps: akvaryumun sağ tarafı erkek prenses sol tarafı dişi prenses hakimiyeti altında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkazimavsarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2013
İl: Adiyaman
Mesaj: 128
mkazimavsarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2016 16:43
Resim paylaşsaydınız daha net yorum yapılabilirdi ama muhtemelen balık hamile değil iç parazit olabilir. Renginde de morarma-koyulaşma varsa büyük ihtimal iç parazit. İmkanınız varsa ayrı bir akvaryuma alın çünkü bu haliyle diğer balıklar vuracaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir