Gittigidiyor'da Akvaryumcu_x (yerlibitki.com) !


reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 00:48
Şikayetin Nedeni:Kargolama ile ilgili talebi dikkate almama, Kişinin takındığı üslup, hakaret ve beddualar.Gönderdiği bitkinin susuz kalması nedeniyle neredeyse yuvarlak bir biçim alması ve ekilemeyecek kadar şekil bozukluğu.
Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:  Gittigidiyor'da akvaryumcu_x yani diğer adıyla yerlibitki.com

Olayın Detayları: Olayın detaylarını anlatacağım ama msjların ekran görüntülerini özellikle koydum tamamen tarafsız olarak olayı görün diye. Ben olayı anlattığımda taraflı düşünüyor olabilirim msjlar ve kişinin olaylara yaklaşımı,üslup, insanı çileden çıkarması açık bir şekilde ortada.
Kısaca olay ; Akvaryumum için gittigidiyor üzerinden akvaryumcu_x isimli kişiden Bacopa Monnieri sipariş vermek istedim. Siparişi verdikten sonra mesajımda da göreceksiniz bitkilerin hafta sonu kuryede kalmasını istemediğimi özellikle belirttim. Bana birşey olmayacağını belirttiler. Eyvallah dedim beklemeye başladım. Cuma günü şaka gibi kurye bilgisi geldi "kuryeye teslim edildi" diye. Özellikle belirtmeme rağmen üstüne basa basa, her ne kadar güzel ambalajlansada budama bitki olacağı için ve susuz geleceği için sorun olacaktı. Pazartesi bitkiler geldi açtım sayıca bir sorun yok ama bitkilerin hemen hepsi hilal şeklini almış hatta neredeyse yuvarlak olmuş şekildeydi. Bu kişiden önce de forumdan rotala aldığım Serhat arkadaşımın hediye ettiği Bacopaları görseydiniz (kalem gibi düz ve yemyeşil) bu akvaryumcu_x kişisinin yolladığı bitkilere sadece semizotu derdiniz ! Ben yinede üslubumu bozmadan kendisine "teşekkür ederek" mesaj atarak durumu belirttim dönen cevap resmen "he birşey olmaz dik gitsin düzelir elbet " tavrıyla atılmış şekildeydi yine mesajın resmi var göreceksiniz.
Bende buna sinirlenerek yaptığım alışverişten memnun kalmadığımı belirttim ve yorumumu olumsuzluktan yana kullandım. Seçme hakkım olan bir bireyim beğenmediysem beğenmemişimdir haksızmıyım ? Karşı taraf bunu kaldıramayacak ki hemen mesaj atıp yarı kibar yarı laf sokarak konuyu sordu tekrar !!! Zaten belirtmişim durumu olumsuz yorumda da yazmışım yine de tekrar yazdım.
Kendisinden saçma sapan bir cevap geldi kendimi küçük düşürdüğüm gülünç duruma düşürdüğüm ve kendilerinden özür dilesem bile kabul edilmeyeceği konusunda ??? ve akabinde hemen beni engelledi bir daha iletişim kurmayayım diye..
Düşündüm acaba yanlış birşeymi söyledim diye tekrar mesajıma baktım.Aklıma ilk gelen "peyzaj" kelimesini kullandığım oldu. Anlatmak istediğim tamamiyle şuydu yanlışım varsa düzeltin lütfen ; " bir doğa resmi yada bir manzarayı akvaryum içine bitkilerimle gerekse kayalarla aktarmaya çalışmam" benim anlatmak istediğim buydu ve birçok forumda da bu şekilde bahsedilmiş araştırdığımda. Yada bitkiler aslında niye bu halde yamuk yumuk yollamışsınız nasıl düzelticem diye sitem ederken mi gülüç duruma düşüyorum? Paramın karşılığını tabiki de en iyi şekilde almak hakkım.
Bende iade için gittigidiyora şikayet ettim bunu hiç kaldıramadı kendisi ve yazdıkları ve beni çileden çıkarışı aşağıdaki mesajlardadır. Takdiri size bırakıyorum alışveriş yaparken 2 keremi düşüneceksiniz 10 keremi bilemiyorum ben yaşadığım üzücü olayı ve bu satıcının alıcılara karşı ki tutumunu size göstermek istedim. Unutmadan birde üsluptan dolayı beni gittigidiyor'a da şikayet etti şaka gibi :) Benim en büyük yanlışım burda o kadar güzel bitki satan arkadaşlar varken gidip neden böyle abuk subuk birinden bitki aldığım oldu. Ama aslında yerlibitki.com olduğunu bilseydim bu kişinin zaten şikayetleri olduğunu bildiğim için emin olun almazdım.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim vaktinizi çaldıysam özür dilerim.

Sırasıyla mesajların resimleri ;





Olumsuz yorumdan sonra;





İade için gittigidiyora şikayet ettikden sonra;




Kuryeye veriliş tarihi, şikayete konu olan kişi ve bitkilerin durumu;






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yazgunesiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 330
yazgunesiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 01:02
Internet üzerinden alışveriş yaptığınız zaman, aldığınız ürünleri ev adresine değil kargo şubesinden teslim almayı sağlayın. Kargo geldi, kargo şubesinde paketi teslim almadan önce kargo içeriğini kontrol edin. En son kargo şubesinde imza atıp gelen siparişinizi alın. Eğer kargo da hasar var ise hasar tespit tutanağı doldutturun, karşı taraf ile iletişime geçebilirsiniz hakkınızı aramak için. Kargo takip numarasını öğrenin siparişinizi için. Aras, yurtiçi kargo vs sitelerinden kargo durumunu takip edebilirsiniz.. Hafta sonu siparişleri geç gelme (kargoyla geç verilme durumu) ihtimaline karşı hafta ici sipariş vermeniz iyi olur. Şehirler arası kargo süresi normal olarak 1 gündür.

Sipariş verme şekli isim soyisim merkez subesi/kargo firması ve cep telefonu verin ki kargo geldiğinde size haber versinler.

Geçmiş olsun arkadaşım. yazgunesi2014-04-09 01:25:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dpsKinG_Çevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 161
dpsKinG_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 18:43
Recep Bey geçmiş olsun üzücü bir durum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 21:47
Geçmiş olsun,üzücü bir durum.Recep Bey,peyzajınızın tamamlanması açısından ilanımdaki reppensler işinize yararsa hediye etmek isterim.Hobici dayanışması...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emraherogluÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 132
emraherogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 23:08
Geçmiş olsun Recep Bey.

Böyle insanlar yüzünden internet üzerinde güvenli bir alışveriş yapılmamaktadır. Dürüst satıcılarda da ihtiyaslı davranmak zorunda kalıyoruz yada bizzat yerinde almamız gerekiyor.

Sizden daha önce lav taşı ve makarna taşı satın almıştım. Ürünler bana gelene kadar bilgilendirme yaptınız. Ürünlerden ve hizmetinizden çok memnun kaldım.

Sizin böyle bir olayla karşılaşmanızı üzüldüğümü bizim gibi hobicilere bilgilendirme yapmanıza sevindiğimi söylemek isterim.

İyi hobiler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 23:45
[QUOTE=kazım_öcaldı]Geçmiş olsun,üzücü bir durum.Recep Bey,peyzajınızın tamamlanması açısından ilanımdaki reppensler işinize yararsa hediye etmek isterim.Hobici dayanışması...[/QUOTE]

Kazım Bey çok teşekkür ederim ilginiz ve teklifiniz için. Fakat bugün forumdan bir arkadaşımızdan bacopa satın aldım. Kendisi bizzat yollayacağı bitkilerin resimlerini çekerek benden onay aldı ve işlemi gerçekleştirdik sağolsun.
Üzücü olan ticaretle uğraşan kişinin müşteriye yani bizlere olan tavrı,tutumu. Sevindirici olanda forumdaki "gerçekten bitki ve akvaryumla uğraşanların" birbirine dayanışması,yardımlaşması !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serhistaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 216
serhistaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 00:51
Recep arkadaşım, yazdıklarını detaylarıyla okudum, çok üzüldüm ama ne yalan söyleyeyim çok da şaşırmadım :(
Hatırlarsan gittigidiyordan bitki siparişi verdiğini bana söylediğinde, umarım güzel bitkiler gönderirler demiştim..
Maalesef bu hobiyi suistimal eden karaktersiz insan çok, insan diyerek çok mu abarttım :)
Senin mücadele verdiğin konunun 20-30 dal bitkiye verilen para olmadığını da biliyorum, 
hesaba para yatırıldıktan sonraki durum çoğu insanı çileden çıkartabilecek vaziyette..
İnsan böyle bir durumda hakkının yendiğini, kendisiyle dalga geçildiğini düşünüyor, tamamen sana katılıyorum. 
Hobiye başladığım ilk yıl içerisinde benim başıma da bu tarz bir olay gelmişti.. Ama ne yapacaksın, hayatın her alanında olduğu gibi bu hobide de suistimalciler mevcut..
Yaşadıkların gerçekten moral bozacak cinsten, ama sana tavsiyem daha fazla sıkma canını, türkiye'nin en kalabalık akvaryum forumunda gerekeni yaptın, 
seni mağdur duruma düşüren şahsiyet de büyük bir ihtimalle bu yazıyı okuyacak ve insanların yazdığı, seni destekleyen yorumlar belki bir nebze yüzünü kızartacak, kızaracak yüzü yoksa o da onun haysiyeti. Sen sıkma canını :)
Senin de söylediğin gibi forumda mis gibi hobici abilerin, kardeşlerin avantajlı ilanları var, yeter ki bir kaç gün takip edelim.

Adana'dan Kazım Bey'in bu ince teklifi için de, hobi adına kendisine teşekkür ederim.

Tekrardan üzüldüğümü belirtiyorum.. Güzel bitkiler, peyzajlar, canlılar diliyorum :) Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PehLyONEÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2013
İl: Ordu
Mesaj: 61
PehLyONEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 00:57
Geçmiş olsun Recep abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 11:14
Hasan Arıman'dan uzun seneler önce bir kaç defa bizim sitemiz üzerinden satış yaparken alış-verişim olmuştu,geçen süreçde kendisi ile ilgili hiç şikayet konusu görmedim ve ben her alış-verişimde memnun kalmıştım.Ticari kaygılar zaman içerinde degişebiliyor bu bir gerçek yalnız şöyle bir durum var arkadaşlar Hasan abinin o kaygılar içerisinde olacagını düşünmüyorum.Yinede alış-verişlerinizi herzaman elden birebir yapın..


mustafakısacık2014-04-10 15:56:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 11:59
Objektif yorum yapmaya çalışacağım. Satıcı size zamanla düzeleceğini söylemiş buraya kadar bir kusuru yada uslup bozukluğu yok. Kargo veriliş zamanına uymaması dışında. Akabinde siz olumsuz puan vermişsiniz. Bunu yapmayıp iade etmek istediğinizi söyleyebilirdiniz. Oda size dönüş yapıp sorunun ne olduğunu sormuş ki bunda haklı ilk şikayetinizin cevabını zaten vermiş siz geri dönüş yapmamışsınız. Gördüğüm kadarıyla uslubu il bozan sizsiniz. "dalğamı geçiyorsunuz" diyerek tabiri caizse fitili ateşlemişsiniz akasıda gelmiş. Arkası zaten atışmalarla devam etmiş sizin ondan eksik kalan bir yazınız olmamış. Ürünü iade işlemi başlattıktan sora zaten muhattap olmanıza gerek yoktu siz çamura tekrar taş atmışsınız ve üstünüze sıçramış. Kusurumuz olduysa affola bunlar kendi yorumum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 12:25
[QUOTE=Engin19]Objektif yorum yapmaya çalışacağım. Satıcı size zamanla düzeleceğini söylemiş buraya kadar bir kusuru yada uslup bozukluğu yok. Kargo veriliş zamanına uymaması dışında. Akabinde siz olumsuz puan vermişsiniz. Bunu yapmayıp iade etmek istediğinizi söyleyebilirdiniz. Oda size dönüş yapıp sorunun ne olduğunu sormuş ki bunda haklı ilk şikayetinizin cevabını zaten vermiş siz geri dönüş yapmamışsınız. Gördüğüm kadarıyla uslubu il bozan sizsiniz. "dalğamı geçiyorsunuz" diyerek tabiri caizse fitili ateşlemişsiniz akasıda gelmiş. Arkası zaten atışmalarla devam etmiş sizin ondan eksik kalan bir yazınız olmamış. Ürünü iade işlemi başlattıktan sora zaten muhattap olmanıza gerek yoktu siz çamura tekrar taş atmışsınız ve üstünüze sıçramış. Kusurumuz olduysa affola bunlar kendi yorumum.[/QUOTE]

Teşekkür ederim tarafsız yorumunuz için. Şöyle belirteyim benim sinirimin bozulduğu nokta zaten soruma verilen yanıtla başladı. Dikkat ederseniz ben yinede bitkiler için kendisine teşekkür ediyorum fakat öyle kıvrık geldiki bu şekilde ekemem diyorum, düzelmeleri için soru soruyorum buraya kadar zaten sinirlenmedim. Bana SUSUZ geldi kıvrılmaları NORMAL diyor karşımdaki. Eee ben bunu daha en başından belirttim kendisine araya hafta sonu girerse bitkilerin deforme olacağını, uzun süre dayanamayacağını belirtmiştin dikkat ederseniz değilmi ?
Ben bu işin ticaretini yapmıyorum ama bunu akıl edebiliyorum en azından. Kendiside yok olmaz öyle şey diyor sonra bitki deforme olmuş kıvrılmış normal diyor birde üstüne ekemem bu şekilde diyorum ekin onları diyor !! Bende doğal olarak şaka gibi bu cevaba olumsuz yorum yaparım kimse kusura bakmasın. Üstünede benden özür dileseniz kabul etmem vs abuk subuk mesajlara başlatıyor. Bende iade sürecini başlatıyorum.. Eleştiriyi kabullenemeyen bu şahısta ruh hastası olduğumdan başlıyor,tedavi süreci öneriyor üstüne beddua ediyor siz olsanız ne yaparsınız bende insanım :)

Beğenenler: [T]179624,doctorec[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doganguneskÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 669
doganguneskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 12:33
Bu kıvrık gelen bitkiler dikildiği taktirde hep kıvrık kıvrık mı büyüyecek kıvırcık gibi bişey mi olacaklar hiç mi düzelip adam olmayacaklar sorun bu mu? Bitkilerin susuz bir şekilde haftasonunu geçirip dikime hazır canlı bir şekilde size ulaşmış olması önemli değil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 12:52
Herkez kendine göre haklı Recep bey lakin ben şikayet konusu açmakta kararsız kalıyorum çoğu zaman. Ya ben hatalıysam ya benim kusurum kabahatim varsa kendime göre haklıyım ama gerçekte olanda bumu? İşte bu durum beni korkutuyor açtıgım konudan dolayı bu adam atıyorum 20-30 müşteri kaybetse ve bende haksızsam kul hakkına girmiş olmazmıyım? diye düşünüyorum. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı direk iade işlemi başlatsaydınız da böyle bir ikilemde kalmasaydınız. Bilemeyiz karşı taraf belkide iyi bir satıcıdır belki değildir. Ha diyeceksiniz ki şikayet konusumu açmayalım tabiki açalım ama dolandırıcıları, hırsızları, üçkağıtçıları yada zararımızı tazmin edemediklerimizi ifşa edelim derim. Siz sonuçta paranızı geri alacaksınız. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2014 13:07
[QUOTE=dogangunesk]Bu kıvrık gelen bitkiler dikildiği taktirde hep kıvrık kıvrık mı büyüyecek kıvırcık gibi bişey mi olacaklar hiç mi düzelip adam olmayacaklar sorun bu mu? Bitkilerin susuz bir şekilde haftasonunu geçirip dikime hazır canlı bir şekilde size ulaşmış olması önemli değil mi?[/QUOTE]

Bir ürüne para verip eksiği,gediği,şekli,şemali düzgün olsun istemezmisiniz ? Sorun tabiki bitkinin şekil bozukluğu ve üslup. Bitkinin dikildiğinde zamanla (artık 1 hafta 2 hafta yada ne zamansa) düzeleceği belli ama ben para verirken bu ürüne ayıplı mal olarak almıyorumki fotoğraf koyuyorsan ilana demek ki bu ve buna benzer birşey yollayacaksın demektir.
Ben  "U" şeklindeki bir bitkiyi sık bir şekilde tek tek akvaryumun arka kısmına dikemem. Arkada bitkiye ayırdığım yer kısıtlı üst üste saçma sapan bir şekilde görüntü oluşturmaktan başka birşey olmaz.Yani sizin dediğiniz gibi dikime hazır bir şekilde gelmedi konuyu nasıl okudunuz bilmiyorum. Bu kişi bunun karşılığında para alıyor hediye bitki yollamıyor bana...
O zaman şöyle düşünelim bana varsa tohumlarını versin ben ekeyim ee nasıl olsa çıkacak bitki büyüyecek oldumu sizce ? yada ben balık alayım kuyruk yüzgeci %50 şekil bozukluğu olmuş kopmuş yada erimiş. "Eee sen koy akvaryuma zamanla düzelir işte" diye bir yanıt sizi ne kadar tatmin eder ? Bende şöyle diyeyim o zaman satıcıya yarısını sen al paranın diğer yarısınıda ben bitkiler düzelince öderim? kabul edermi yada mantıklımı ? :)
Örnek çoğaltmak mümkün.
Olaylara bakarken kendinizi 2 tarafın yerinede koyun lütfen. Aman bitki kıvrık gelmiş adamda olumsuz yorum yapmış oda hakaret etmiş sorunmu diye düşünmeyin...



[QUOTE=Engin19]Herkez kendine göre haklı Recep bey lakin ben şikayet konusu açmakta kararsız kalıyorum çoğu zaman. Ya ben hatalıysam ya benim kusurum kabahatim varsa kendime göre haklıyım ama gerçekte olanda bumu? İşte bu durum beni korkutuyor açtıgım konudan dolayı bu adam atıyorum 20-30 müşteri kaybetse ve bende haksızsam kul hakkına girmiş olmazmıyım? diye düşünüyorum. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı direk iade işlemi başlatsaydınız da böyle bir ikilemde kalmasaydınız. Bilemeyiz karşı taraf belkide iyi bir satıcıdır belki değildir. Ha diyeceksiniz ki şikayet konusumu açmayalım tabiki açalım ama dolandırıcıları, hırsızları, üçkağıtçıları yada zararımızı tazmin edemediklerimizi ifşa edelim derim. Siz sonuçta paranızı geri alacaksınız. [/QUOTE]

Kul hakkı yememek için objektif olmak için zaten ekran görüntülerini ekledim. Sadece kendim anlatıp bırakamazdım. Çok şükür inançlı insanlarız tabiki kimsenin hakkını yemek, ekmek parasıyla oynamak istemeyiz.
Herşeyden ders alıyoruz direk iade yöntemi yerine belki durumu düzeltirize gittim yardım istedim ama malesef..Gittigidiyor attığım mesajdan sonra binbir beddua ederek tarafıma, kabul etmek zorunda kaldı... İlk başta beğenmediyseniz iade edin kusura bakmayın gibi birşey yok zaten mesajların ekran alıntısını özellikle koydum tarafsız bakılsın konuya diye.Direk beni engelledi zaten iletişim kurmayayım diye...
reco772014-04-10 13:20:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir