elektrik tasarrufu


magnumÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2007
İl: Konya
Mesaj: 207
magnumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 16:57

Aynı elektrikli cihazlarını her ay aynı surede sabit calıstırdıgım halde bile benim faturam 200 ytl ile 180 ytl arası deişiyor bu deişimin o cihazdan olması olanaksız  ama tasarruf saglıyorum diyorsanız  siz yinede kalbinizi bozmayın benim elimdede var  su an bir kac tane bu cıhazdan.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

different46Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/01/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 475
different46Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 21:58
Çekilen akımı herhangi bir cihazla nasıl indirgeyebilirsinizki? Akımı düşürürseniz verim düşer motor ise spin sayısı azalır, ısıtıcı ise yeterli akım olmadığı için düşük ısıtır.
 
Havalar ısınmaya başladı sanırım ısıtıcılarınız artık çalışmıyor ve elektrik faturanız o yüzden düşük geldi.
 
Genim iş yerimde de 3 tane akvaryum var, 200w-100w x2 gözle görülür bir fark gelmiyor. Atman dış filtre- 2x hava motoru vede 1tane iç filtre var.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Frontosa07Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 37
Frontosa07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 22:14
Tesisat üzerinde çekilen akımın frekansını düzenleyerek kayıpları engeller ve faturanızda %10- %40 arasında bir düşüş sağlar.
 
Gibisinden bir ibare söz konusu,akımı düşürme gibisinden birşey söz konusu değil sanırım..Zannedersem çalışma prensibi çekilen dalgalı akımı filtreleme üzerine kurulu..Kısacası kullanmış olduğumuz gerçek sarfiyatı faturalandırıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk34Çevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 6
ufuk34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 22:37
arkadaşlar  benim bahsettigim  cihaz  zaman ayarlı  hava  flitre  vs  günde ortalama nekadar çalışacak  mesala   hava motoru  20 dakika calışır 20  dk  bekler flitre devreye girer  20 dk çalışır  durur  durdugu an havamotoru çalışır  daha önce  24 saat  çalışan  12 saat calışmış oluyor  işte  tasarruf buna derim ben  gerisi boş  yani ayar yapmak  elinizde  1 saat beklesin  20dk çalışsın  balıkmı ölür   3 senedir  böyle çalışıyor  ölen olmadı  fazla  oksijen zaten zararlı   50w iki adet atman  var   1  saatte  10 dk çalışıyor akvaryum  pırıl pırıl  24 saat çalıştıran  arkadaşlar  olay  budur   klay  gelsin   ufuk

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fevziÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 195
fevziÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 23:14
Tasarruf yaptığı iddia edilen cihaz "ELECTRİCİTY SAVİNG BOX" adı altında satılıyor. Yaptığı iş kompanzasyon ve bu işlem bizler gibi ev kullanıcılarının hiçbir işine yaramıyor çünkü sıradan ev kullanıcısının tükettiği enerjiyi ölçen saatler sadece aktif gücü ölçüyor. Bu gibi aletlerin çok daha kapsamlı ve kapasiteli olanları reaktif enerji kullanımı faturalandırılan sanayi işletmelerinde yıllardır kullanıyıyor. Aletin tam olarak nasıl çalıştığını bilmeyen kullanıcının tasarruf yapması sonderece tesadüfidir. "Mehmet Düşünceli tasarruf ediyormuş" denebilir ki ya kendisi elektriğin dalgalandığı bir bölgede kullanıyor cihazı ya da bilinmeyen başka sebepler var. Son olarak şundan emin olun sağlam ve kaliteli bir cihazın elektirik tüketimini azaltacak bir devre günümüz teknolojisiyle mümkün değil.
fevzi2007-04-11 01:58:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arcamenelÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Adana
Mesaj: 25
arcamenelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 23:36
[QUOTE=fevzi]Tasarruf yaptığı iddia edilen cihaz "ELECTRİCİTY SAVİNG BOX" adı altında satılıyor. Yaptığı iş kompanzasyon ve bu işlem bizler gibi ev kullanıcılarının hiçbir işine yaramıyor çünkü sıradan ev kullanıcısının tükettiği enerjiyi ölçen saatler sadece aktif gücü ölçüyor. Bu gibi aletlerin çok daha kapsamlı ve kapasiteli olanları reaktif enerji kullanımı faturalandırılan sanayi işletmelerinde yıllardır kullanıyıyor. Aletin tam olarak nasıl çalıştığını bilmeyen kullanıcının tasarruf yapması sonderece tesadüfidir. "Mehmet Düşünceli tasarruf ediyormuş" denebilir ki ya kendisi elektriğin dalgalandığı bir bölgede kullanıyor çihazı ya da bilinmeyen başka sebepler var. Son olarak şundan emin olun sağlam ve kaliteli bir cihazın elektirik tüketimini azaltacak bir devre günümüz teknolojisiyle mümkün değil.
[/QUOTE]
 
+1Thumbs%20Up
 
Fevzi bey gayet güzel bir açıklama getirmiş başlığı görüp incelemeye başladığımda ilk aklıma gelen kompansazyon oldu.wat, akım ve gerilimin ortaya çıkardığı bir durumdur. akım ve gerilimde düşürme yaparsanız wattı da düşürmüş olursunuz. akım ve gerilim degerini düşürgünüzde elektrikli cihazların performansınıda indirgemiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2007 23:46
Arklı çalışan motorlarda peak akımı sınırlayacak o motora göre imal edilmiş bir limitör ile enerji tasarrufu sağlanabilir fakat her cihaz için ayrı ayrı kullanılması gerekeceğinden maliyetine değmez.
 
Elektrik tasarrufu yapmak için  evlerdeki en basit yol normal ampulleri tasarruflu ampuller ile değiştirmek, buzdolabını evin güneş görmeyen soğuk aynı zamanda havadar bir köşesinde tutmak, camaşır makinesi gibi cihazları kaldırabileceğinden fazla çamaşır ile yüklememek vs. vs.
 
Gerçekten işe yarar bazı cihazlar olsaydı, onları en az 30 yıldır zaten evlerimizde kullanıyor olurduk.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Frontosa07Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 37
Frontosa07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 01:55
Öncelikle yapmış olduğunuz açıklamalar için Teşekkür ediyorum..Fakat şununda altınız çizerek belirtmeliyimki,Bu ürünü ben pazarlamıyorum yada pazarlayan bir tanıdığım olduğundan dolayı buraya eklemedim..Kullanılan cihazdan MEMNUN olduğum için buraya ekleme gereği duydum..32 ay boyunca 200 YTL den aşağıya inmeyen faturalarımın son 4 ayda 130 dan yukarıya çıkmamasından dolayı ekledim..
Buraya eklemiş olduğum yazılardan yola çıkarak EV yada İŞ yeri kullanıcısı gibisinden bir ayrım yapmadım..Çünkü Elektrik sayacım Aktif tüketimleri ölçmekte,Reaktif tüketim diye birşey söz konusu değil.Ürün açıklamasında geçen ( Florasan lambalar, motorlu cihazlar, manyetik oluşturabilecek bobinli ve balanslı cihazlarda) etkili olmasının söylenmesinden dolayı seçenek olarak sundum..Ekstradan bir konu açıpta ürünün açıklamasını yapmadım..Konu elektrik tasarrufundan açılmışken ekleme gereği duydum..Fakat önyargılı yaklaşımlardan dolayı pişman oldum..Aynı zamanda bu cihazın fiyasko ile sonuçlandığını düşünüp,uğur beyin uygulamış olduğu sisteme dönersek sevinirim.Konunun dağılmasında iyice suçluluk duymaya başladım..
Son olarak benim bu konudan çıkaracağım sonuç,
Kullanıpta memnun olduğum bir cihazı paylaşmadan önce 2 kere düşünmem gerektiğini,Kullanılan cihazlardan her ne kadar memnun olan varsa memnun olmayanlarında çıkacağını,asla bir ürünü pazarlamacıymış gibi sunulmayacağını,anladım..Sonuçta herkes kendi faturasını ödüyor..!
 
 
Frontosa072007-04-11 14:13:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

behringerÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2006
Mesaj: 12
behringerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 23:41

Arkadaşlar tasarruf etmek için hem dış filtre hemde hava motorunun ikisini birden kullanmayın.dış filtrenin suyu veren tarafını biraz yüksekte tutarsanız havada verir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir