Cüce Vatoz üretim aparatı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2010 20:43
[QUOTE=wildmalawi]
Sebebini tam bilmiyorum fakat cüce vatozlar karanlık siyah ortamları çok seviyor oyüzden bu siyah aparatı kesin sevecekler ben daha filtre elimde iken yapışıyordu (-du dememin sebebi karanlık ortam isteği sonu oldu).
Benim cücelere yaramıyacağı kesin çünkü sürekli kayaların altına yumurtluyor küp hayatta girmiyor kaç tane küp ve yer değiştim umrunda bile olmadı
[/QUOTE]Sebebini tam bilmiyorum fakat cüce vatozlar karanlık siyah ortamları çok seviyor oyüzden bu siyah aparatı kesin sevecekler ben daha filtre elimde iken yapışıyordu (-du dememin sebebi karanlık ortam isteği sonu oldu).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 15:17
Ben 2 adet sarı dişi 1 adet siyah erkek cüce vatoz aldım geçen hafta ve daha önce yavru alınmış balıklar bunları üretmek için 60x30x40 ebatlarında bir akvaryum kurdum zeminine midye kırığı kum yerleştirdim ve ince boğazlı 1 adet testis koydum tek gitriş boğaz kısmından alt göbek kısmındaki delik olan yeri akvaryum zemine gömdüm ve akvaryum içine tablet dip yemlerinden 3 adet bıraktım yanlız üretim hanede cılız ışıkvar size sorum akvaryumun üç tarafını koyu renk malzeme ile karartmalımıyım forumlardan incelediğim kadarıyla fazla ilgi ve ışık sevmiyorlar birde akvaryumda sadece 1 iç filitre var yeterli olacak mıdır ? günlük olarak salatalık dilimleri koymam yeterlimi ve ne kadar koyayım salatalık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 22:09
Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 14:12
Merhaba..Yaptığınız aparat gerçekten çok güzel olmuş..Bende elimden geldiğince işçilik sizinki kadar iyi olmasada benzer birşey yapmaya çalıştım.Umarım beğenirsiniz.Bu arada ilk defa cüce vatozlarımdan yavru almaya çalışacağım.İnşallah işe yarar :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 10:52
Güzel bir çalışma olmuş Fatih Bey ama bir ilave yapayım, cüce vatozlar genelde koyu renkli yuvaları tercih ediyorlar o nedenle bu yuvayı sahiplenmeyebilirler aklınızda olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 21:12
Haklısınız Harun bey...cüceler yuvaya renginden dolayı ilgi göstermedi.Borunun içi çok aydınlık oluyor.Siyah boru ilede tekrar yapabilirim ama eldeki mevcut olanı kullanmak adına borunun içini elektrik bantı gibi birşeyle kaplasam balıklarım için bir zararı olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 21:29
Fatih Bey silindirik bir borunun içini elektrik bandı ile kaplamanız zor olacak ve suya karşı dayanımı da zayıf olacaktır. Ben böyle açık renkli bir boruyu yaptıktan sonra içerisine ince bir tabaka şeklinde siyah renkli akvaryum silikonu sıvadıktan sonra üzerine hagen siyah kum yapıştrdım doğal olsun diye ama onu bile beğenmedi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 10:29
Tekrar merhaba arkadaşlar..Harun beyin uyarısı ve Vatozların yuvaya ilgi göstermemesi neticesinde yaptığım aparatı siyaha dönüştürmeye karar verdim ve bunu iki mesaj önce belirttiğim gibi elektrik bantı ile yapmaya karar verdim (Harun beyin önerilerinide dikkate alarak tabii).Bu konuda ki çalışmayı resimleyerek anlatmaya çalışacağım.Bu arada yaptığım aparatı 1 gün boyunca deneme fırsatı buldum ve bantın çok fazla yapışkan olmamasına rağmen atmadığını gördüm.Bana göre bu sınamayı geçti ancak şu an vatozlarımın bulunduğu akvaryumda bir adet testi olduğu ve erkek vatoz bunu çok güzel sahiplendiği için aparatı ancak bir daha ki sefere deneyerek vatozların yuva üzerindeki sahiplenmeleri ile ilgili izlenimlerimi sizlere aktarabileceğim..
Öncelikle bantı dıştan içe doğru gelecek şekilde kaplamaya başladım.Borunun iç kısmında kesik uç bırakmadım yani.Uçların hep file kısmına yani aparatın arka kısmına gelmesini sağlayacak şekilde yapıştırdım.
Yapıştırma işleminin bitmiş hali
Yapıştırma işlemi bittikten sonra bantın uç bölümlerinin kaldığı aparatın arka bölümüne ve vantuzlu kelepçenin geleceği bölümlere silindir şeklinde birer bant daha attım ve aparatın arka kısmını file ile kapladım.
Arka körük ve kelepçeyide taktıktan sonra aparat hazır hale geldi.
Ve akvaryumdaki son hali;
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 16:51
Daha bu sabah konuyu fark etmiş ve ne güzel ne ilginç bir icat dedim kendi kendime. Benim vatozum yok ama olsa bende böyle birşey yapmak isterdim dedim. Hayatımda hiç vatoz beslemedim. Ama nasip kısmet derler ya, az önce patronum gel seninle bir yere gidiyoruz dedi. Nereye gittiğimi bilmeyerek çıktık gittik bir akvaryumcuya. Tanıdığıymış. Ne istiyorsan al dedi. Bende tuttum 6-7 cm civarında erkek bir cüce vatoz seçtim. Haftasonuda dişisini alacağım. Hakikaten ilginç birgündü. Bu konuyu fark etmem. Ardından patronumun vatoz alması. Keşke başka birşey dileseymişim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 23:34
Fatih bey umarım emeğinize değer, ancak kullandığınız bant beni kuşkulandırıyor. Birincisi suda uzun süre dayanamayacağını ve yapıştığı yerden ayrılacağını düşünüyorum. İkincisi ise bandın üretiminde kullanılan malzeme ve yüzeyindeki yapışkan malzeme, bunlar umarım suya ve en önemlisi içine girecek vatozlara, yumurtalara, yavrulara zarar vermez.
memink 2010-12-06 23:38:42
Bence yaptığınız aparat orada dursun balıklarınız alışsın, ama siz siyah veya koyu renkli bir plastik (salınım yapmayacak) malzeme bulmaya çalışın. Sert plastik pis su boruları var, bir milyoncularda çok farklı ebatlarda oyuncaklar, bardaklar var, bu amaçla ararsanız eminim çok yararlı birşeyler bulabilirsiniz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir