Cüce Amerikan Dünyası


AdistAquascapingÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 09/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 2
AdistAquascapingÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 00:53
Şahin bey merhaba.
Söz konusu firma biziz (Adist Aquascaping)

Abacaxis yıllardır istediğim bir türdü, zor oldu epey, ulaştık ve ürettik.

Tür fiyatını belirlerken yurtdışından getirme ihtimalinde ortaya çıkacak olan rakam takımı için 800-1000 tl. Bizim sunduğumuz ise bunun %40, hatta yarısı. Bu aslında sizin de tabir ettiğiniz fiyatın biraz aşağı çekilmiş hali.

Kendi adıma ve firmam ile ilgili birçok konuda elimizi yeterince taşın altında eziyoruz zaten.

Beğenenler: [T]64971,izzettanju[/T][T]48207,sinor[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]41770,krib[/T][T]82011,Koksal Gurkan[/T][T]204774,Beykozbeyi[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]140929,mcmert[/T][T]203055,mutlubaba[/T]
+1: [T]48207,sinor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 00:56
Wilhelmi gibi bir tür için çift fiyatının 500 lira olması çok abartılı değil. O balığı ithal etmek, yaşatabilmek, üretebilmek ve yavruları büyütmek büyük bir iş. Ayrıca bahsedilen yer bir firma. Bu firma sadece tür yaygınlaştırmayı düşünemez. Kiralar, faturalar, maaşlar vs. derken kâr etmeleri gerekiyor ki devam edebilsinler.

Açıkçası bu iş "iPhone'un maliyeti 100 dolar ama 1000 dolara satıyorlar" demek gibi bir şey. Yazılımcıların, Ar-Ge ekibinin, analistlerin ve daha pek çok mühendisin verdiği emeği bir kenara bırakırsak, iPhone 100-150 dolar civarıdır. Ama o iş öyle olmuyor işte. Bu tür şeylerde verilen emeği de hesaba katmak gerekiyor.

Beğenenler: [T]64971,izzettanju[/T][T]41770,krib[/T][T]127461,Foai[/T][T]210265,UmitYilmaz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]143684,Neontetra[/T]
+1: [T]127461,Foai[/T][T]143684,Neontetra[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SahinTaskinÇevrim Dışı

[B]13839,3[/B]
Kayıt: 05/07/2016
İl: Mardin
Mesaj: 525
SahinTaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 01:35
Ben herhangi bir şahıs yada özellikle firma ismi belirtmedim öncelikle bunu belirtmek isterim ahmet hocam ve serkan bey cevap verdiler ahmet hocamla bir alışverişim oldu kendisi çok alakalı bir hobici belirtmek isterim fiyat konusunda haklılık payınız var yargısız infaz etmek gibi bir amaçta değilim serkan bey kurumsal bir firma sanırım sadece apisto üstüne bir faaliyet göstermiyorsunuz ben en çok çeşidi sizin firmanızda gördüm burdanda tebrik ediyorum sizi ama ithalat fiyatını baz almamak gerekir sonuçta bu türü türkiyede üretiyorsunuz ithal fiyatına göre fiyat düşük ama yagınlaşma konusu olunca kanaatimce yinede yüksek bir fiyat işi bilmeyen bazı hobici arkadaşlar alabilir ama üretmeyi başaramayıp balıkları kaybedebilir tekrardan bu tür nadir sınıfına girerek yine fiyatlar yükselir ama işi bilen bir hobici alıp üretip bu türü türkiyede tutabilir ama şu anda içinde bulunduğumuz ortamda sanırım kimse kolay kolay bir çifte 500 lira veremez fedakarlıktan kastım bu konu dışı olacak ama örnek vermek gerekirse bende kuruyemiş imalatçısıyım farklı bir çeşide yaklaşık 1 aydır başlamış durumdayım ithal mal bizim bölgede 8 lirayken benim ürünüm 3.5 lira ilk aşamada kar gözetmeksizin piyasaya giriyorum ve olumlu sonuçlarda almaktayım 8 liralık malı şu anda 5 liraya indirmiş durumdayım ve neticesinde ithal mal alıp işleyip kimse artık satamıyor diyebilirim benim anlatmak istediğim biz fiyatı düşürürsek otomatik olarak ithal ürünlerde fiyat düşüşü olabiliyor biz talep edip aldığımız ürünü sonrasında teklif ve tercih le alabiliriz o zaman ihraç konusun da iddalı olabiliriz .Ayrıca sizi belirtip bu konuyu açmış değilim kimseyi hedef gösterip karalamak gibi bir amacım olmadığını belirtirim

Kürşat bey iphone yi örnek vermişsiniz haklısınız ama şu anda piyasada huwaiyide var gördüğümüz kadarıyla bu yeni model oldukça iphone yi zorlamIş görünüyorki bir sürü baskı ve tehditlerle bu modeli bitirmeye çalışıyorlar iphone nin ne kadar masrafı gidiyorsa sanırım bu markanın da o kadar masrafı gidiyor ama fiyatları daha ucuz diyebilirim insan bir şeyi hedefliyorsa demekki bazı şeyler değişebiliyormuş.

Teşekkür Edenler: [T]197936,AdistAquascaping[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 01:36
Yıllarca hayal ettiğimiz türleri edinmede önümüzdeki en büyük engel bu türleri sadece belli ithalatçı kişilerin getirmeleri ve onların da tür ve cinsiyet garantisi vermemeleri idi. Özellikle benim gibi üç büyük şehir dışında yaşayanlar için parayı gönderip, bekleyip, gönderim ücreti ödeyip, garajda karşılama yaptıktan, balıkları akvaryuma adapte ettikten sonra ya istenilen tür değil de başka bir tür ile karşılaşma ya da iki erkek, iki dişi ile atsan atılmaz, satsan satılmaz balıklar ile ortada kalma durumu sıkça yaşandı. Süreç bir sonraki ithalatta aynı türden sipariş verme, sil baştan aynı durumları yaşama şeklinde devam ediyordu. Arada herkesi dolandıran, hiç balık göndermeyen ithalatçılar da cabası. Bunlar hep yaşandı.
Türlerin yaygınlaştırılması hiç umurumda olmadı doğrusu. Destek verdim yine de ama destek için eşşek yüküyle para verip üstüne gönderimi ile uğraştığım balıklar dernek akvaryumunun sumpında sefil edildiler. Bu konudaki sohbetlerin samimiyetine inanmıyorum artık. Üretim de hiç öncelikli kaygım olmadı. Apisto türleri özel balıklar. Killifish ve apistoları bilgili, araştırmacı belli hobicilerin bakması daha doğru geliyor bana. Hiç borelli, kakadu vb daha kolay bulunan türleri tecrübe etmemiş akvaristlerin sırf nadir diye farklı türlerin peşinde koşmaları da hep saçma gelmiştir bana. Doğal olmayan varyeteleri bakmak da bir o kadar garip gelir bana. Yanar döner renk arasam apisto türlerinden önce çok balık var akvaryumuma girecek.
Biyotop ya da doğal akvaryum kurmadıktan sonra, suyum simsiyah olmadıktan sonra ne anlarım apistogramma bakmaktan.
Konuyu dağıttım, aklıma gelenleri yazdım. Ahmet'e hak veriyorum eski hobiciler olarak yeni hobicilere göre üretim konusunda bu kadar başarılı değildik. Bu konuda çabalayanlar hep küstürüldü. İsimlerini tek tek sayabilirim. Ben hep maymun iştahlı bir hobiciydim ve yukarıda yazdığım gibi özel türlere, özel akvaristlerin bakması gerektiğine inandığımdan bu konuda hiç çabalamadım. Hâlâ RO cihazım yok. Balzanii erkeğim iki dişisini de düzenli yumurtlatıyor ama su değerleri yüzünden yumurtalar açılmıyor ama ben bu konuda hiçbir şey yapmıyorum. Yapmayacağım da.
Kendi hobi anlayışım farklı olsa da bu konuda emek harcayan arkadaşları çok takdir ediyor ve imreniyorum. Bu konu başlığı altında yedi sene önce yazmıştım yıllardır Willhelmi beslemeyi hayal ediyorum diye. Bir çok kere denedik olmadı. Bugün Serkan sayesinde bir çift edinme şansım var ve bu çok kıymetli benim için. Ergün var bir de yıllarca yabancı sitelerde takip ettiğimiz gibi bir hobi odası kuran ve inanılmaz apisto türleri getirip, hemen hepsini de üreten. Bu ülkemizde ilk defa oluyor. Bunu bu çapta kimse yapmamıştı. Her ortamda ve sohbette söylediğimi buradan tekrar edeyim. Tebrikler. Bu türler elimizin altındayken ben de bir set kurulumuna giriştim. Kimbili belki bunca sene sonra RO bile alırım.
Çok uzun yazdım yahu. Herkese iyi hobiler.

Beğenenler: [T]205902,Arifhb[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]197936,AdistAquascaping[/T][T]29591,Neothauma [/T][T]204774,Beykozbeyi[/T][T]127461,Foai[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]206929,MOONLİGHT[/T][T]140929,mcmert[/T][T]133841,Demasoni34[/T][T]203055,mutlubaba[/T]
Teşekkür Edenler: [T]197936,AdistAquascaping[/T]
+1: [T]3259,kursatufukcoskun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdistAquascapingÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 09/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 2
AdistAquascapingÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 02:16
[:)]Yargısız infaz yok yazdıklarınızda, bakış açılarımızı özgürce paylaşacağız elbette.

Siz de kuruyemiş konusunda 8 liradan bahsetmişsiniz. Bu fiyatın %66 altında hiç para kazanmadan yerli ürünü satıyorsunuz. Zorunlu olarak kar etmeniz gerektiğinde 4 lira satışın size yeteceğini düşünerek ithal fiyatına oranla %50 tablosu çıkıyor, yani yarı fiyatı. Söz konusu bizim ürettiğimiz balık ile aynı oran, yarı fiyat.

Elimizin yeterince taşın altında olduğunu belirtmiştim az önce. Geçmişte yaşadığım birkaç küçük olumsuzluğa değineceğim izninizle. Taeniacara candidi getirme fırsatımız oldu 10 takım. Tamamına yakını üretimde miadını doldurmuş, tabiri yerinde ise bir gözü toprağa bakan, yaşlılıktan omurga hasarları başlamış balıklardı, doğal olarak huzurevi hizmeti eşliğinde birçoğunun ölmesini bekledik. 15 takım Apistogramma Nijsseni geldiğinde tamamının erkek çıkması bizi üzdü. Yüksek fiyatlar ile sahip olduğumuz Apistogramma Rositae F1 takımlarının da yarısı ölmüş ama haberleri yok modu ile tanklarımıza girdi. Bir isletme hizmet verdiği sektör ne olursa olsun kar etmek zorunda, zarar ediyorsa çapraz yol ile açığını kapatmak
zorunda. Genç ve sağlıklı, çok güzel özel türler de sunabildik hobici dostlarımıza. Microstenopama Ansorgii, Biotoecus Opercularis, Nanochromis Transvestitus, Ivanacara Adoketa, Pelvicachromis Taeniatus Lobe ve saymaktan yorulacağım daha bircok tür. Ama hakettiği ilgiyi görmediler, görmedikleri için de devam eden ithalatlarda benzer özel türlere bizler de çekinerek yaklaşır olduk. Bu bağlamda elimizi taşın altına daha çok sokmak adına ilk adım hobici dostlarımızdan gelmeli. Hobiciler satın alacak ki bizler de kapital gücümüzü arttırıp devamını sağlayabilelim, daha kaliteli hizmet ile yolumuza devam edebilelim.

Son olarak şunu belirtmek isterim. Içinde bulunulan durumun merkezindeyiz biz emin olun [:)] İnsanlar için zor durumda ilk terkedilen harcama hobi.

[EDIT]AdistAquascaping,2019-07-06 02:18:20[/EDIT]

Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]204774,Beykozbeyi[/T][T]206929,MOONLİGHT[/T][T]167494,Laetacara[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]140929,mcmert[/T][T]132682,hakanycl[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]217632,minixir[/T]
+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]41770,krib[/T][T]191575,ONRAYDN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SahinTaskinÇevrim Dışı

[B]13839,3[/B]
Kayıt: 05/07/2016
İl: Mardin
Mesaj: 525
SahinTaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 09:23
Nerden tutsak elde kalan bir konu umarım bu gibi sorunlar aşılıp hakettiği değere ulaşır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2019 09:34
Bu arada Serkan'ı tebrik etmem gerekir. Eski zamanlardan bir lafı vardı "Bitki ne varsa sor bilirim ama balıklar benim için dekordan öte değil ve hiçbirinin adını bilmem" diye. Buna karşılık bir ton tür elinde var ve üretiyor da. Emeği geçen başkaları da var elbette ama en başta onu söylemek daha doğru olur.

Benim eski zamanki yaygınlaştırma amacımın temelinde "gerektiğinde aradığını bulabilmek" ve "mümkün olduğunca uygun bir fiyata elde edebilmek" gibi iki temel kavram vardı. Şu an göreceli kolay üretilen türler olan panduro, nijsseni, anomala ve daha sayabileceğim başka türler maalesef yok ya da çok az var. Özel türleri geçtim. Deneyim gereksinimi, maliyet, ithalatta ki zorluklar gibi bir çok sebeple onlara hiç fırsat kalmıyor.
Basit bir örnekle, üretenler elindekileri tek tek satmaya uğraşmak yerine topluca Serkan'a veya benzer yerlere verse, hem kendi hem de onlar kazanıp daha geniş kitlelere erişim sağlasa hem ithalat bağımlılığı azalır hem de fiyatlar göreceli bir iki adım geriye gelir.

Kısır döngünün özü, üreten ucuz satarsa dükkanı ve piyasayı öldürür. Pahalı satarsa alan olmaz ya da az olur ve yine sınırlı kalır.
Sonuçta ne yaparsan yap bir yerinde birileri illa ki laf söyler, taş atar.

İşin demagojisini bir kenara bırakalım ve fiiliyata bakalım.
Kimler neler üretiyor?
Sağlıklı balıklar için kan değişimi yapmak şart ama kimler ne seviyede yapabilir?
Uygun zamanda bir araya gelelim, konuşalım, tartışalım, paylaşalım.

Hatta biraz da elinizdeki güzellikleri görüş şenlenelim.

Beğenenler: [T]187293,SahinTaskin[/T][T]204774,Beykozbeyi[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]171133,Madenci[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]88064,beyaz_kartal[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2019 03:09
Devir değişti.
1. Gelişen medya: Bilmeyen insanların da bu türlere ilgisini arttırdı
2. Gelişen pazar: Yurtdışında da zor bulunan türleri, yabancıların arz etmesini sağladı
3. Gelişen materyaller: En önemlisi bu, yeni arkadaşlar sonuçların % 90ını buna borçlu.
Ada malaya marka aktif toprağı minik bir akvaryuma koyuyosun, suyu filtreliyorsun ve çiftin çifleşmek için 2 hafta kızışmasını bekliyorsun.. Nescafe 3ü 1 arada ile kahve hazırlamak gibi bişey artık. O yüzden çok da büyütmemek lazım mevzuyu. Üretime ve paylaşıma odaklanmak gerek. Paylaşım yoksa, üretimi milli mesele gibi misyonlara yüklemek gereksiz.
Satılık daire afişlerinde "uranyum zenginleştirmiş profesör" gibi poz veren emlakçılarla, bir balık türü konusunu milli mesele yapanlar ölümüne kapışır :)) Bu konudaki güncel fikirlerim bu.[EDIT]capo di capi,2019-07-07 03:20:04[/EDIT]

Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]176810,Kromatit[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]114923,Chicco[/T]
+1: [T]119483,Eldurmaz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2019 13:21
[QUOTE=Koksal Gurkan]Oldukça uzuuuuuuuun bir aradan sonra kendi konuma döndüm. [;)]

Hayirli olsun Koksal Bey, umarim bir daha ayrilik olmaz.









Bu arada sayet birer takim elizabeta, lineata ve adoketa bulup uretebilirsem yavrularini ucretsiz dagitacagima sizlerin huzurunda soz veriyorum. Maglesef elimdeki 3 disi hongsloiye 2 yilda 1 erkek bulamadim' erkek yuzu goremeden oldu zavallilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2019 21:55
Yaz dönemiyle birlikte ithalatlar da azalınca başlık iyice ıssızlaşmış. Ben de uzun zaman sonra birkaç paylaşım yapmış olayım. Bu 3 akvaryumu kurmamda ve nadir türleri bulmamda Serkan abi(AdistAquascaping) çok yardımcı oldu, ona da tekrardan teşekkür ediyorum.

[url=https://flic.kr/p/2gAcraw][img]https://live.staticflickr.com/65535/48301035812_1eac3147a0_z.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/2gAcraw]Apistogramma Wilhelmi[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/136786256@N06/]Kursat Ufuk Coskun[/url], on Flickr

[url=https://flic.kr/p/2gAYgox][img]https://live.staticflickr.com/65535/48309782967_4a1c460978_z.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/2gAYgox]Apistogramma's[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/136786256@N06/]Kursat Ufuk Coskun[/url], on Flickr

[url=https://flic.kr/p/2gAXGNX][img]https://live.staticflickr.com/65535/48309673371_e54621cc23_z.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/2gAXGNX]Apistogramma's[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/136786256@N06/]Kursat Ufuk Coskun[/url], on Flickr

[url=https://flic.kr/p/2gAYgxR][img]https://live.staticflickr.com/65535/48309783507_427de1041c_z.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/2gAYgxR]Apistogramma's[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/136786256@N06/]Kursat Ufuk Coskun[/url], on Flickr

Beğenenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]182879,MaxKrone[/T][T]82011,Koksal Gurkan[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]99042,SmallCandyThing[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]197936,AdistAquascaping[/T][T]100563,oblomov[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]130330,bilentungul[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]151258,AhmedVural[/T][T]71002,Emre Zaim[/T][T]88064,beyaz_kartal[/T][T]202789,Hamza Özel[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179361,erdemoguz[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apistoapistoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13821,1[/B]
Kayıt: 18/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 90
apistoapistoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2019 11:30
Merhaba, [:)]
Hala öğreniyoruz, yeni tür keşfedilince heyecanlanıyoruz. Nereden nasıl buluruz, acaba gelir mi? diyoruz. Bir çoğu zaten yeni keşfedilmiş, taptaze türler oluyor. Bence son derece heyecan verici ve karakter sahibi türler bu cüceler [:3]

Apistogramma üretimden bir parça bahsetmem gerekirse;

* Ürettiğiniz türün öncelikle yavrularını yaşatabiliyor olmanız gerekli. Yani bir balık 50 yavru veriyorsa hepsi zıpkın gibi büyümüyor.
* Yaşayan yavruların form olarak güzel büyümesi, kalıtsal sorunlarının dışında, düzenli su değişimi ve düzenli beslenme gereksinimi. En önemlisi de stressiz bir ortamda olmaları büyüme hormonlarının düzenli olmasını sağlıyor. Bunun için geniş tank ve iyi su değerleri gerekli. Totalde formlarının güzel olmasını sağlamak maliyetten de ziyade ciddi bir -Disiplin/Emek- gerektiriyor. Yani ben 1 hafta tatile çıkıp gelim diyemiyorsunuz [:((]
* Büyüyen yavrularını cinsiyetlerinin belirlenmesi. Öncelikle dengeli bir dişi-erkek olması beklenirken 5 dişi 30 erkek yada tam tersi gibi durumlar oluyor. Bu sebeple bu oranı dengeleyebilmek için farklı pH ve sıcaklık deneyerek aynı cinsten ikinci batın yavru almanız gerekiyor. Beraberinde gelen gereksinimler; farklı bir boylandırma tankı, anaçların sağlıklı yaşamaya devam ediyor olmaları. Bazen anaçlar yavru sonrası stresse girip yeni yavruya yanaşmıyorlar bile...
* Her tür Cacatuoides gibi de hızlı boylanmıyor ayrıca. 3-4 ayda dişisi erkeği %90 belli olan bir kaç tür dışında 6-8 ay cinsiyetinden %100 emin olamadığınız türler oluyor. Her farklı tür için disiplinin sürekliliği bu sebeple önemli [;)]

Şuraya koleksiyonumdan bir parça kolaj koyalım [3)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183215/260720191128121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183215/260720191128261.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]163884,caga71[/T][T]204792,hasanumut[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]82011,Koksal Gurkan[/T][T]193289,atlantis917[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]112546,capo di capi[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]188846,fma3280[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]167494,Laetacara[/T][T]143684,Neontetra[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]151258,AhmedVural[/T][T]100563,oblomov[/T][T]215731,Yordle[/T][T]71002,Emre Zaim[/T][T]190028,esuc[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]81903,FurkanSehit[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]100563,oblomov[/T][T]179361,erdemoguz[/T]
+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]100563,oblomov[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1748
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2019 14:05
Maşallah Ergün hepsi canavar gibi, seni ayrıca tebrik ederim bu işi layıkıyla yapıyorsun...[:iyi:]

Beğenenler: [T]183215,apistoapisto[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]183215,apistoapisto[/T]
+1: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlteaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2019
İl: Ankara
Mesaj: 5
AlteaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2019 14:12
Merhaba ,

Apistograma türlerinden bende beslemek istiyorum ankara da temin edeceğim yer bulamadım bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem AltayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2018
İl: Bursa
Mesaj: 2756
Cem AltayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2019 04:00
[QUOTE=apistoapisto]Merhaba, [:)]
Hala öğreniyoruz, yeni tür keşfedilince heyecanlanıyoruz. Nereden nasıl buluruz, acaba gelir mi? diyoruz. Bir çoğu zaten yeni keşfedilmiş, taptaze türler oluyor. Bence son derece heyecan verici ve karakter sahibi türler bu cüceler [:3]

Apistogramma üretimden bir parça bahsetmem gerekirse;

* Ürettiğiniz türün öncelikle yavrularını yaşatabiliyor olmanız gerekli. Yani bir balık 50 yavru veriyorsa hepsi zıpkın gibi büyümüyor.
* Yaşayan yavruların form olarak güzel büyümesi, kalıtsal sorunlarının dışında, düzenli su değişimi ve düzenli beslenme gereksinimi. En önemlisi de stressiz bir ortamda olmaları büyüme hormonlarının düzenli olmasını sağlıyor. Bunun için geniş tank ve iyi su değerleri gerekli. Totalde formlarının güzel olmasını sağlamak maliyetten de ziyade ciddi bir -Disiplin/Emek- gerektiriyor. Yani ben 1 hafta tatile çıkıp gelim diyemiyorsunuz [:((]
* Büyüyen yavrularını cinsiyetlerinin belirlenmesi. Öncelikle dengeli bir dişi-erkek olması beklenirken 5 dişi 30 erkek yada tam tersi gibi durumlar oluyor. Bu sebeple bu oranı dengeleyebilmek için farklı pH ve sıcaklık deneyerek aynı cinsten ikinci batın yavru almanız gerekiyor. Beraberinde gelen gereksinimler; farklı bir boylandırma tankı, anaçların sağlıklı yaşamaya devam ediyor olmaları. Bazen anaçlar yavru sonrası stresse girip yeni yavruya yanaşmıyorlar bile...
* Her tür Cacatuoides gibi de hızlı boylanmıyor ayrıca. 3-4 ayda dişisi erkeği %90 belli olan bir kaç tür dışında 6-8 ay cinsiyetinden %100 emin olamadığınız türler oluyor. Her farklı tür için disiplinin sürekliliği bu sebeple önemli [;)]

Şuraya koleksiyonumdan bir parça kolaj koyalım [3)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183215/260720191128121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183215/260720191128261.jpg[/IMG][/QUOTE]

"Marifet iltifata tabidir"
İltifat edilirse marifet güzelleşir diyerek eserini buraya koyuyorum..
Emeklerine sağlık.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204774/290720190359531.jpg[/IMG][EDIT]Cem Altay,2019-07-29 04:01:15[/EDIT]

Beğenenler: [T]176810,Kromatit[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir