Bunu Neden Biz Yapamıyoruz ?


ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2010 11:20

Şöyle kısaca konuyu ve yazılanlara baktığımızda sıkıntılarımızın ve dertlerimizin ne kadar büyük olduğu ortada. Bazı yalnışlıklar düzeltilmedikçe devam eder. Ülkemizde yetiştirilen ve dışarıdan alınan balık türlerinin pahalı olması yada bizim ekonomik gücümüze göre pahalı olmasından kaynaklanıyor. Şimdi Akvaryum alıcaksınız 4 tane cam alt üstü kapak vs.. diyoruz. Akvaryumcuya gidiyorsunuz ne kadar diyorsunuz size söylenen fiyat 300-500 arası diyelim bir anda o kadar masrafı göze alamıyoruz çünkü ekonomik gücümüz belli. Ürünlerin çoğu ithal yada klasik çin malı. Çünkü üretim yapamıyoruz. Akvaryumcu arkadaşlar netten satış yapanlara isyan ediyor. Ama en yakın dükkanda 1 kutu yem 30 tl ama netten alıyorsunuz size 15 tl e geliyor. Bizlerde mecbur kalıyoruz neden ekonomi :) Yani güzel memleketimin sektöre yatırım yapması gerek ama daha yapılacak çok şey var. Antalya da her yıl onlarca fuar yapılıyor ama akvaryum fuarı yapılamıyor neden fuar alanının kirası çok pahalı. Normal fuarlar bile inanılmaz sıkıntı yaşıyorlar çünkü 100 firma yerine 30 firma katılıyor. Hepimizin sorunu aynı ekonomi ve bazı kafaların da değişmesi gerekiyor tabii :) Sevgiyle kalın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ClubberS_ENjoYÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 172
ClubberS_ENjoYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2010 08:20
İçim gitti ne kadar güzel şeyler ve bizlerin istesek yapabileceğimiz fakat üşendiğimizden yapamayacağımız şeyler    :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 01:23
İşin özeti ...
sorun ekonomik

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avukat1907Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 41
avukat1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 09:54
İşin özü sadece ekonomi ile alakalı değil bence . Zihniyette çok önemli, arkadaşın biri güzel açıklamış aslında 40lt akvaryuma 4 astronot:))) Akvaryumcular hepsi aynısı olmasa bile adamların amacı sadece para kazanma o anda ne kadar kazıklarsam kar, bir daha gelmesede olur düşüncesindeler.  Tabi bunu destekleyen her sözde ne kadar  hobici arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla ve hobiyi ileri taşıma düşüncesi ile kurulan sitelerin de katkısı büyük!! Bir akvaryumcuda başıma gelen olayı anlattık diye başımıza gelmeyen kalmadı İzmirakvaryum.com isimli sitede..En son banlayıp üyeliği sildiler...Ben İzmirdeyim ancak evcil hayvan fuarına 1 defa gittim bir daha hiç gitmedim, şükür ekonomik durumum da iyi.. Sebep dediğim gibi zihniyet  hep aynı şahıslar aynı firmalar sadece ekonomik amaç güdülmekte ve o anda ne satarsam satayım düşüncesi hakim. Oysa fuarların amacı tanıtımla birlikte indirimli mal satımıdır. Bizde ki fuarlarda ise tam tersi, katılım payı idi stand kirası idi  derken adamlar dışardaki fiyatın daha üzerinde mal satma telaşında oluyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turgutkorkutÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2010
İl: Usak
Mesaj: 114
turgutkorkutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 18:44
Ben ömrümde bu kadar güzel birşey görmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

odayÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 98
odayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 22:49
       Burdaki olay bence biraz abartıyosunuz sanki akvaryum hobisi yemek içmek nefes almakgibi abartılmış bir sekilde yansıtılıyor.
       Birincisi insanların ihtiyaçları vardır.Bu medıa mark taki mallarda bir kısmi ihtiyaca girer.Kıyaslanıcak bir benzetme değil sanki.İkincisi hobi lüx tüketime girer bütçeye bakar.
Örneğin;Ben nasıl bir bitkili akvaryumu zarla zorla parca parca alıp kurduysam ve lepistes akvaryumu yaptıysam.Ama zengin veya orta halli bunu az cok bir paralarla yapabilir.Ama ben haliç'e karşı golf oynuyomuyum hayır neden.Golf takımı kiralamak o bordlara uygun kıyafetler vs.
       Lafın kısası herkes bütçesine göre hobi yapıyo ama hobi yemek,içmek,uyumak,yaşamak,ihtiyaçlar,faturaları yatırmak tan sonra gelen bir olay.Hayatın içine bukadar sokmamaklazım hobiyi.Boş vakitlerde ilgilenebilgiğimiz bir akvaryum yada bir balıktutmak,maket ucak yapmak,rc maket kullanmak bunlar arta kalan zamanlarda yapılmalı bence.Bir ülkede diğer ülkelerdeki gibi bazı şeylerin popiler olması gerekmez bence.Asyalılar sen taso oynadıgın yaşlarda bomzai budarken avrupa lılar patenle,kaykayla merdivenlerden atlaması bizi bağlamazda biz nie yapmıyoruz die kendimizi paralamamızıda gerektirmez.Her ülkenin toplumun değişik yaşam akışı olduğu gibi hobi leri zevkleride bu denli değişir.Amerikalı birinin elinin altında sıksık visky olması arada bir yudumlaması,fransız bir adamın her sabahın köründe zift gibi kafe içmesi gibi bizimde sabah çayı demlelemiz,börekciden kürt böregi yememiz onlardıda bağlamadığı gibi onlarda bu durumdan ne ego yapar,nede özenir.Bence bu gelişmekte olan ülkelerin kendine olan güvensizliği ve ezikliğinin getirdiği toplum anlayışıdır. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 02:31
[QUOTE=avukat1907]İşin özü sadece ekonomi ile alakalı değil bence . Zihniyette çok önemli, arkadaşın biri güzel açıklamış aslında 40lt akvaryuma 4 astronot:))) Akvaryumcular hepsi aynısı olmasa bile adamların amacı sadece para kazanma o anda ne kadar kazıklarsam kar, bir daha gelmesede olur düşüncesindeler.  Tabi bunu destekleyen her sözde ne kadar  hobici arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla ve hobiyi ileri taşıma düşüncesi ile kurulan sitelerin de katkısı büyük!! Bir akvaryumcuda başıma gelen olayı anlattık diye başımıza gelmeyen kalmadı İzmirakvaryum.com isimli sitede..En son banlayıp üyeliği sildiler...Ben İzmirdeyim ancak evcil hayvan fuarına 1 defa gittim bir daha hiç gitmedim, şükür ekonomik durumum da iyi.. Sebep dediğim gibi zihniyet  hep aynı şahıslar aynı firmalar sadece ekonomik amaç güdülmekte ve o anda ne satarsam satayım düşüncesi hakim. Oysa fuarların amacı tanıtımla birlikte indirimli mal satımıdır. Bizde ki fuarlarda ise tam tersi, katılım payı idi stand kirası idi  derken adamlar dışardaki fiyatın daha üzerinde mal satma telaşında oluyorlar.. [/QUOTE]
Ekonomik derken sizin bu anlattıklarınız da olayın içinde zaten...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 16:21
Bir şeyler ararken denk geldim.
Buyrun bir göz atın.
Yapılması gerekenlere bir örnek budur.

http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php?t=29591


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Merlin-HoodÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 57
Merlin-HoodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 08:25
Aslında bu konudaki sorunlarımız tek bir sebepten gelmiyor.Akvaryumcuların yüksek kar marjı,müşteri sürekliliği vs..(çok uzatabiliriz bu listeyi) gibi etkenler hobiyi baltalıyor.Nasıl ben veya biz balık alma amacı ile girdiğimiz bir akvaryumcudan eli boş dönebiliyoruz.Bunu şöyle açıklayayım:
Bir adamın balık alma amacı ile girdiği bir satıcıda gördüğü astronomik fiyatlar bu adamın hobiye olan ilgisini baltalıyor.Aynı şekilde müşteri sürekliliği sağlamak için birisi seçtiğiniz balığı tutmaya çalışırken bir diğeride sizi oyalıyor.Kaşla göz arasında olan olayı bilmem anlatmama gerek varmı?
Yani anlayacağınız gibi  bizim bunu yapabilmemiz için hobiyi baltalayıcı unsurları yok etmemiz gerekir.Bunun sağlanması içinde bu hobide dikkatli müşteri rolü oynamamız lazım.
Ama gelgelelim ki akvaryumcuların tek gelir kaynağı hobiye merakı olan insanlar olduğu için bu saydığım maddeleri yoluna sokmak biraz zaman alabilir.
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 11:07
Hobinin yabancı ülkelerdeki seviyeye gelebilmesi için önce insanlarımızın o ülkelerdeki insanların hayat standartlarına ulaşması lazım. Hayatını yaşamakla hayatta kalmak arasında fark var. Bizim insanımız genelde hayatta kalmaya çalıştığı için, önce karınımı doyurayım, çocuğun masraflarını karşılayım diye düşündüğü için veya başka zevklerini tatmin edecek, sonra hobilerine zaman ve para ayırabileceği için ülkemizdeki durum gayet anlaşılabilir bence.
Ayrıca küçüklüğünden bu yana hayvan sevgisini tatmamış, o bilincin aşılanmadığı insanlar belli bir olgunluğa eriştikten sonra oturup dur bir akvaryum kurayım, fuar varmış ailecek gidip gezelim demezler. Balık dendiğinde aklına ızgara gelen, kendi zevkleri için harcayabileceği parası olduğunda gidip plazma tv ve home theatre sistemler peşine düşerler.
Bilinçlenmek gerektiği kadar hayat standartlarımızında yükselmesi lazım. Para olmadan bilinç nereye kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tavanicartÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 108
tavanicartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 12:07
[QUOTE=erolorkunturan]Her ne kadar kendimizi gelişmiş yada gelişmekte olan bir millet gibi görsekte aslında hala geri kalmış bir toplum olmamızdan olabilir bence;)[/QUOTE]
  
          Bu gün dünyanın dört bir tarafına doktorlar mühendisler gönderebiliyorsak. Dünyanın en zengin 10 iş adamının içerisinde 3 tane TÜRK iş adamı varsa. Bu ülke dünyanın en büyük ekonomi gücüne sahip ülkeler arasında ise kusura bakmayın bu ülke geri kalmış değildir bu ülkeye bu halka geri kalmış demek bu muhteşem ulusa resmen bir HAKARETTİR.
      Milleti yargılamadan önce kendimize bir bakalım acaba ne yaptık gelişmesi için. ?
 
 
En basit bir örnek vereyim : Bu gün yerli malı diye bildiğimiz ekol filitrelerimiz var. Hangimiz bu filitreleri tercih ediyoruz. Hala gidip 5 para etmez jebo mobo life tec vs çin mallarını alıyoruz. İnanın ekol bu mallardan 10 kat daha sağlam. Biz yerli malını tercih edelimki bu firmaya bir rakip çıksın pazara bir mal daha girsin rekabet oluşşun ve mal daha iyi olsun sizce yanlışmıyım.
tavanicart2010-05-29 12:13:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 12:25
Fatih bey ekol ile ilgili müşteri temsilcisi sıkıntısı var.Bende dahil bir çok kişi vanalarından şikayet ettiğimiz ve cevap alamadığımız için ekol kullanmayı bıraktık.Oysa bizde Türk milleti olarak en iyisini hakettiğimizi düşünüyor ve üreticiden daha iyisini bekliyoruz.Eminim düzelecektir.
Ekonomik gelişmemize gelirsek bencede oldukça ileri bir pozisyondayız.Fakat bir almanya ve başka bir avrupa ülkesi ile kıyaslama yapmamız henüz mümkün değil.Gelir seviyesi ve okumuşluk oranımız arttıkça bunlarıda aşacağımıza hatta daha ileri gideceğimize inanıyorum.Akvaryum.com ile diğer büyük yabancı siteleri kıyaslama yaparsanız bence onları geçtik.O sitelerde hala alakasız balıklar birbirleri ile besleniyor ve paylaşılıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 13:34
Kendi içimizde birlik ve beraberlik yok bence bütün sorun burdan kaynaklanıyor.Fazla uzaklara gitmeyelim en yakın örneği bu forumda bu konuyla veya diğer konularla alakalı yapılan bazı yorumlara baktığımızda konuların başlıklarından cok uzakta tartışmalara ceker gibi  yorumlar yapıldığını görmekteyim,bu benim fikrim.Ülkemizde böyle bir fuar kurulduğunda firmalar malzeme satandlarında tecrübeli  hobicilerde canlı satandlarında boy gösterse daha iyi olmazmıydı bi düşünseniz ya, bu işe gönül vermiş tecrübeli ve deneyimli hobiciler canlı reyonlarında diğer tarafta bu hobiye yeni başlayan veya kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunduklarını ve bu arkadaşların akvaryumculardan cok daha ucuza; almak isteyecekleri canlıları buradan temin ettiklerini.Bence cok güzel olurdu fakat böyle birşeyin olaması için birlik ve beraberliğin olması şart gibi geliyor bana.Lafa gelince coğu kişi cengaver kesilir ama iş icraata gecilmeye geldiğinde herşey koca bir yalandan başka birşey olmaz.Beş parmağın beşide bir olmaz ama inanıyorum ki;gercekten niyetine girilse istenirse böyle bir fuardan dahada iyisini kurabiliriz yeterki isteyelim.Saygılarımla... fethiye12010-05-29 13:38:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 09:39
[QUOTE=erolorkunturan]Her ne kadar kendimizi gelişmiş yada gelişmekte olan bir millet gibi görsekte aslında hala geri kalmış bir toplum olmamızdan olabilir bence;)[/QUOTE]

Katılıyorum, gelişmeyi bırakın geri giden ülkeler kategorisindeyiz. Ülkenin ekonomisi diye bir şey yok, hayal görmeyin. Bu haldeyken nasıl insanlar hobilerine zaman ayıracaklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir