Bizim Mevzu...


dj_batukaanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 184
dj_batukaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 17:57
Burak bey aldığınız kararlar oldukça doğru ve yerinde ( Balık seciminde çok bilgim yok )
akvaryum yapımında ise silikon kullanımı ve tecrübe sahibi değilseniz bence satın alın çünkü sızdırma ve patlamaya karşı sakıncalı bir durum
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 06:25
Selamlar tekrar. son gelişmeleri yazayım belki okuyan birilerinin işine yarar.

Filtremin en altına zeolit koydum. Su bariz bir şekilde berraklaştı. ilk gün su değişimi yapmadım ki bu akvaryumu aldığımdan ve sorunlarım başladığından beri ilk defa oluyor. Bildiğiniz gibi her gün aksatmadan amonyak ölçümü yapıyordum ve 3 mg. seviyelerinde çıkıyordu. Zeolitten sonra seviye biraz düştü ve suyun bulanıklığı azaldı.

Japonlar tamamen gitti. Yani yok parasına verip  başka balıklar aldım. Yaklaşık 100 liraya aldığım balıkları 25 liraya geri verdim. Sürekli hasta oluyorlardı, akvaryumu fazla kirletiyorlardı, doymak bilmiyorlardı :) en büyük olanı simsiyah bir teleskop balığıydı, her önüne gelene saldırıp ısırıyor ve kuyruklarını yiyordu. Önce o gitti. Daha sonra iki teleskop daha öldü. En büyük iki taneden biri suriye japonuydu, her önüne geleni ısırıyordu. milletin kuyruklarını yiyiyor, rahatsız ediyordu. 

Ondan sonra akvaryumdaki amonyak seviyesi biraz daha düştü. 1.5-2mg seviyelerinde seyretti bir süre. Bazen her gün, bazen de 2 günde bir su değişimi yapmaya başladım. Bu esnada japonları verip, aynı yerden ve başka bir akvaryumcudan yerine başka balıklar almıştım. 
Buna göre son durum 1 kedi balığı türünden uzun bıyıklı, gurami gibi oldukça uzun, upuzun uzuvları var. 2 dip balığı, 3 çöpçü, 2 melek, 2 velifera, 2 platy, 1 gurami, 2 pengasus, 1 vatoz, 2 buz balığı; toplam 16 balık. Amonyak seviyesi 2.günün sonunda 0.5-1mg seviyelerinde seyretmeye başladı.

Gurami meleklere saldırmaya başladı, dişi velifera erkek veliferayı sürekli kovalıyordu. yani sürekli derken; kovalamaca başlıyor. 10-15 saniye biri bir yerde yüzüyor diğeri başka bir yerde, sonra gene başlıyor. kimi zaman son sürat, kimi zaman sakince. Bu iki zibidi böyle bir o yana bir bu yana akvaryumun üst-orta seviyelerinde koşuştururken pengasuslar da alt-dip kısımlarda ortalığı talan ediyor. Gurami melekleri didikliyor, buz balıkları sürekli panik halinde, vatoz kayanın altına girdi çıkmak bilmiyor. Akvaryumda gergin dakikalar :)

Bu akşam üzeri 1 Gurami, 2 dip balığı (bir nevi loanch türü, adını unuttum), 1 vatoz, 2 velifera, 2 pengasus akvaryumcuya gitti. Yerlerine 3 buz balığı ve 2 platy aldım geldim.

Akvaryum şimdi son derece sakin. su biraz daha temiz, henüz ölçüm yapmadım. Çıkardığım elodea'yı ekledim tekrar, bir kaç bitki daha bakıyorum.  Yeniden düzenleme yapıp daha sakin türlerle fazla da kalabalık etmeden devam etmeyi düşünüyorum, bakalım neler olacak, daha şimdiden aklımda deniz akvaryumu var.. sakın ha dediğinizi duyar gibiyim :)

son durum :
Amonyak : yarın ölçeceğim.
1 ölü mercan kayası
4 dal elodea (9-10 dal ya kırıldı ya çürüdü ya da bilmiyorum ne oldu, bunlar kaldı.)
Siyah hagen(!) kum
2 meşe yaprağı
1 dış filtre, 1 iç filtre, 1 güçlü bir hava motoru (onu da değiştireceğim çok büyük)

2 küçükmelek
3 cüce çöpçü
4 platy
5 buz balığı


Ledli hava motorunu ve iç filtreyi çıakrdım. Bir ane daha ölü mercan aldım ve bir hava taşı ve motoru. Testlerde bakalım neler çıkacak. Son hali artık şöyle oldu : 

bu hava motoru satılık artık, ilan giricem şimdi : 

Uploaded with ImageShack.us


bu da hava taşı eklenmiş son hali :

Uploaded with ImageShack.us
Xyria2011-11-13 16:51:55

Hay Allahım yarabbim bu sefer de amonyak 0 ama  Nitrit ve nitrat fazla
Nho3 : 0
No3 : 50-100 mg/l
No2 : 8-9 mg/l

Gh : 9-10
Kh: 3-4
ph: 7.7-7.8


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 14:00
İlk akvaryum kurulumunda, nitritin fazla olması normal, yeni oturmaya başlayan suda faydalı bakteriler, çünkü amonyağı parçalayıp nitrite çeviren faydalı bakteriler yeni oluşmuştur, ikinci haftada ise nitriti nitrata çevirme hızlı artacaktır. Onlar yavaş yavaş amonyağı halledip nitrite, sonrada nitriti, nitrata çevirme çabasındadırlar. Üçüncü haftadan sonra su yavaş yavaş oturur ve nitrat oluşur. Bundan sonra size düşen, haftada bir düzenli uygun miktarda dipten su çekip nitratı inceltmektir. Birgün siz çok güzel akvaryumlar kuracaksınız, çok hızlı öğreniyorsunuz, çok hızlı bilgi ediniyorsunuz, hepsini bir anda uygulamaya çalışıyorsunuz, O yüzden çok olumsuzluklar yaşıyorsunuz. Akvaryum hevesiniz yüksek, bence imkanınız varsa, sürekli düşünüyorsanız hobiyi. Büyük bir tank alın, önceki mesajlarımda yazdığım gibi basit ama etkili kurulumu uygulayın, takın filtrelerini aksesuarlarını, doldurun suyla, bir hafta boş çalıştırın. Sonra düşündüğünüz balıkları ekleyin ve tankın oturmasını bekleyin. Sonra yavaş yavaş o türle ilgili eklemeleri sindirerek yaparsınız. Suyla oynamayın ilk 3 hafta akvaryum su dengesi kendiliğinden oturacaktır, Amonyak döngüsü denen birşey vardır, bunun oturması en az 3 hafta sürüyor. Balıklara gereğinden fazlada yem atmayın, o zaman sudaki besin artıklarından oluşan bir beslenme döngü oluştuğu için, faydalı bakterilerin nitriti dönüştürme olayının aksadığı belirlenmiş,nitrit döngüsünde bir azalma olduğu saptanmıştır, böylece suda bozulmalar olabiliyor. mesutok2011-11-14 14:10:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 04:10
Valal ne diyim Mesut üstadım Allah razı olsun yüreklendirdiğiniz ve abim olarak tavsiyeler verdiğiniz için. bugün eminönüne gittim gene teleskop akvaryumdan aldım bir tane 350 litrelik. Avcılarda depoları varmış. Oradan aldım eve getirdim. Bu saate kadar tuzlu su kurayım diye düşünüp araştırırken şu yazdıklarınızla aslında çok aceleci olduğumu iyice anlaıdm :) Hala tam olarak karar verebilmiş değilim ama sanırım tatlı suya devam edeceğim. biraz maddi açıdan toparlanayım  ve biraz da sevdiğim bazı tatlı su türleri var, onlara güzel bir tank kurayım diye düşündüm şimdi.

Benim hiç sağım solum belli olmuyor, aksi gibi eşimde benim tıpatıp aynım. Yılbaşından sonra alacaktık akvaryum, geçen gittiğimizde gördüğümüz ama nedense almadığımız bir balık kalmıştı aklımızda. Ona  bakmaya gittik akvaryum aldık çıktık. Şimdi de tuzlu mu olsun şekerli mi olsun onun kararı aşamasındayız. 

Muhtemelen sump sistemim yetmeyecek ve ben gene dünya kadar sorun yaşayacağım :) Üstten sumplu 120 cm'lik mobilyalı bir akvaryum. Motoru sunsun marka, çok kaliteli bir işçiliği yok ama üstten sumplu olması, içinde floresan t5 lamba olması, hemen teslim olması ve piyasa fiyatının biraz altında olması hoşuma gitti. O yüzden aldık zaten. Şimdi öyle boş duruyor o bana bakıyor ben ona :) Çok acayip.

Özel mesajla attığınız bir kurulum yöntemi vardı. Sanırım onu uygulayacağım. Ondan sonra 2-3 tane melek ve belki 1 veya en fazla 2 tane discus, belki bulabilirsem ve uygunsa 4-5 ramirezi almayı düşünüyorum. orta boy bir vatoz ve benim vazgeçemediğim üç küçük çöpçü ile 2 yavru melek :) toplamda 10 balık biraz bitki biraz ölü mercan kayası. Becerebilirsek ne ala :) 

gerçi 60 litrelik ilk akvaryumumdan geçen balık türü de pek yabana atılır gibi değil ama insan beslemeden de huylarını anlamıyor ki. Velifera ve pengasus bir daha asla almam. Plati için kesin bir şey söylemeyeyim çok sevimliler.  Japonları da çok seviyorum ama yaramaz evcil hayvan gibi sürekli oraya buraya pisliyor haylazlar :) Buz balığını çok sevdim, biraz daha büyük olsalar ve tüpgaz kuyruğunda bekler gibi bir yere toplanmayıp yüzseler tam eğlence olacak. 

dün gece bitki konusunda forumun altını üstüne getirdim, mayalı sistem, taban bitkileri, takashi miydi o beyefendi :) oliver knott derken sabahladım resmen. Bu gece de deniz suyu dedim, işin içinden çıkamadım hala. Ben bu kararsızlıkla 1 gün kaybettim bile şimdiden. Sanırım tatlı su kuracağım bir kaç da midye alacağım. Onlar zaten kendilerine gelip de düzen oturuncaya kadar benim ne yapacağım ancak belli olur. Bakalım sistemin eksikleri nelermiş, yanlış olan ne varmış. nerdee hata yapıyorum, ne yapınca uykusuz kalıyorum :)

Çok teşekkür ederim son derece değerli bilgileriniz paylaştığınız ve kıymetli ilginiz için.


Yine de bilmiyorum tabii deniz içn bakarmısınız neler neler var :


insanın içi gidiyor. tuzlu su hakikaten tuzlu :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 09:30
Güzel kardeşim bir durun bir akvaryumu halledin başka bir şeye merak salarsınız ama biri olmadan ötekini başlıyorsunuz veya araştırıyorsunuz , çok yanlış.Bitkili akvaryum ciddi iştir.Akvaryum hobisi sabır işidir , sabır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 12:04
Burak bey araştırma azminiz ve hobiye olan tutkunuzu can-ı gönülden takdir etsemde hevesinizin çabuk geçeceğinden korkar oldum. Aynı mesajı yazarken bile 3-4 defa fikir değiştirmişsiniz. Yarın bir gün aman sıkıldım ben bu akvaryum işinden deyip harcadığnız onca emeğe ve paraya yazık olursa üzülürüz. Bir de şunu fark ettim, öyle yüksek enerjiniz var ki ben mesajlarınızı okurken bile yoruluyorum balıklar na haldedir kim bilir 

Tuzlu su akvaryumu için ben bir gün yapacağınıza eminim ama bugün mü ondan emin değilim. Biraz tatlı suyla haşır neşir olun. Oturmuş bir akvaryumla 1-2 yıl geçirin (1-2 yıl sabır sizin için kolay olmasa gerek ) Sonrasında hala hevesiniz varsa yaparsınız. Maddi külfetine hiç girmiyorum dikkat ederseniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 13:31
Tuzlu suyu boşverin, o biraz hassasiyet ayarlar donanımlar gerektirir ve tuzlusuyun, tuzluluk ayarı ayarlamak bunun için tuz oranı ölçer cihaz lazım, balıkları tatlı suya göre bir hayli daha az çeşit ve bir hayli daha pahalı balıklardır. Canlı kayalar mercanlar bunlar oldukça pahalı ve hassas su ayarları gerektirir, tuzlu suda balık çeşidi de az, ama tatlı su akvaryumunda oldukça fazla seçenek var. Şimdi tuzlu suya girmek isterseniz, emin olun boş yere çok yüksek cebinizden paralar çıkacak zarar edeceksini, bence tatlı suya devam edin. Tankı uygun yere koyun, kumunu yıkayın dibe serin, bitki dikecekseniz en az 5 cm yükseklik olsun kumda. Sonra bir tabak koyun kuma çeşmeden suyu tabağın üzerine akıtarak doldurun, böylece kum karışmaz su bulanmaz. Tüm havalandırma, filtre, ısıtıcı şu bu cihazları takın çalıştırın akvrayumu bir hafta böyle içinde balıkvarmış gibi boş çalışsın, içine biraz yem ufalayın suyu doldurduğunuzda buda faydalı bakterilerin oluşmasını hızlandıracak, bir hafta sonra gidin iki sağlıklı japon alın, salın içine. 3 hafta sonra suyunuz tamamen hazırdır. Bundan sonra beğendiğiniz balıkları buldukça japonları sağlıklı beyaz beneksiz mantarsız yüzgeç erimesiz balıkları alıp yavaş yavaş koloninizi oluşturun. Bu akvaryumun dibine tatlı su midyesi, zamanla cüce vatoz, komando çöpçü balıkları gibi çeşitler ekleyebilirsiniz. Ama japonları tek tür beslemek en sağlıklısı ve iyisi. Bundan sonra yapacağınız, akvaryumunuzdan haftada bir bir miktar kirli suyu çekip, yerine akvaryum suyuyla aynı ısıda olan temiz suyu eklemektir. Discuslara girmeyin şimdi, ustalık hassasiyet isteyen balıklar ve pahalı balıklar çok paranızı alırlar sizden ve öldürürsünüzde balıkları, melekler ise biraz daha kolaylıkla beslersiniz. Bence siz japonla başlayın, diğer begendiğiniz türleri inceleyin forumdan nasıl barındırılır ne yerler ne içerler. İlerleyen yıllarda girersiniz, kendinizi donanımlı hissettiğiniz zaman. mesutok2011-11-15 13:38:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 00:41
Sevgili dostlar, çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için :) Yalan yanlış bir şekilde yapıyorum, bozuyorum, öğreniyorum. Çok sevdiğim bir atasözü var. Japon atasözü olabilir, olmasa da sorun değil aslında : Duyduğumu unutuyorum, Gördüğümü  hatırlıyorum, Yaptığımı biliyorum. 
Ben de tam olarak öyle yapıyorum işte. Hangi akvaryumcuya gidersem elli tane farklı şey söylüyor, eğer benim bilgim yoksa hem söylediklerini hatırlamıyorum hem de anlamıyorum. sizin yazdıklarınızı okuyunca kafamda takılan bir şey daha varsa araştırıp buluyorum. Fikirlerim yön buluyor, belli belirsiz olan çizgim görünür oluyor. Sonra bunları uygulamaya geçiyorum. Ne kadar başarılıyım, kendi yorumumu kattığımda elime ne geçiyor, yapıyorum ve sonuçlarını görüyorum. Bunu da unutmuyorum.

Tatlı su akvaryumuna devam. Bir süre daha. Sonrası kısmet.. Hadi bakalım... akşam akşam gene hopladı ortalık.. Hadi eskiden damacanayla hallediyorduk işi 60 litre bir akvaryumdu. şimdi damacana damacana su taşımaya kalksam 19 kere gidicem musluğa, başında bekliycem dolucak gelip boşaltıcam. E kolay değil bir damacana 19 litre kucakla kaldır akvaryumun ağzına getir boşalt.. O kadar yükseğe kaldırmaya herkül lazım. Hadi bir kaldırdın iki kaldırdın, yorulduk artık daha ne kadar kaldırıcan?... damacanayı..  Tekzen'den 20 metre hortum aldım, 26 lira. 10 metre yoktu, nalbura da yürümeye üşendim akşam akşam, hava çok soğuktu.  soğuk bir kış günüydü...

4 platiyi geri verdim. 2 melek 3 çöpçü 5 buzbalığı kaldı. Mesut bey'in tavsiyesi üzerine 2 tane elma salyangozu aldım.  15 kilo kadar da siyah kum aldım, benim kırmızıda kullandığımın aynısı. Ama bu sefer farklı türde yıkadım. Daha önceki yıkamalarım 1 saate yakın sürmüştü ve tortu gitmemişti tam olarak. Bu sefer hanımdan bir elek aldım, mutfak eleği, iki de kova. bir kovadan iki avuç alıp eleğe koyduk, yardım da etti Allah razı olsun. O suyu tuttu ben eleğin içinden ve altından hafifçe kumları karıştırdım. tortuları döküldü iri taneleri kaldı. Çok merak ettiğim acaba nasıl oldu sorusuna cevabımı da görerek aldım. 
Akvaryumu aldıktan sonra deniz suyu - tatlı su çelişkisi nedeniyle sızıntı var mı, sump çalışıyor mu diye kontrol edememiştim. Doldurdum suyu. Yıkanan kumları döktüm içine. Sump biraz zayıf geldi gözüme. Dayanamadım  60'lıkdaki dış filtreyi de aldım, en altta biriken suyun içindeki kaba pisliği boşaltıp hiç bir temizlik yapmadan direk bağladım büyük akvaryuma. ısıtıcıyı açtım, dış filtreyi çalıştırdım 1-2 gün kadar böyle kalacak. Yarın elma salyangozlarını atacağım içine. Şimdi akvaryumun dizaynı ve low-tech bitkilendirilmesi var. Suyu da doldurmuş bulunduk elim kolum da sığmıyor. Cem Yılmaz'ın para-çokomel eğrisi taktiğini kullanarak artık ufak ufak bir şeyler yapıcam. Kıyamıyorum 350 litre suyu tuvalete dökmeye. Tabii ki akvaryumu daha önce temizlemiştim. sızıntı kontrolünü de sonuna kadar doldurmadan anlayamam. Önce kumları koysaydım iç dizaynını yapsaydım peki ya sızıntı olmuşsa? Diye düşündüm. Sanırım iyi yaptım bilmem???

60 litrelik akvaryumda iç filtre takılı duruyor. 10 balıkla birlikte. Kıyamadım suyun seviyesini yarıya kadar indirip 2 tan su kaplumbağamı da o akvaryuma koydum. Onlara yeni bir akvaryum alıp giriş seviyesi basit bir  paludaryum yapacaktım ama belki ilerde. Hiç belli olmaz :) Su kaplumbağalarımı elimdeki balıklarla daha önce test etmiştim, kimse kimseye karışmıyor görüşmüyor. Belki sahip oldukları yapı itibariyle birbirlerine zararlı bakteriler yoluyla hiç bir sebep yokken durduk yere  hastalıklar birbirlerine geçecek onu da şimdi akıl ettim. Çıkarayım ben onları oradan tamam.
Suyu yarıya indirdikten sonra kayalarla kuru yer kalması için yer yaptım onlara. Kayaların arasındaki boşluklara da çöpçüler bayıldı. Sanırım bunu değerlendireceğim.

bu kadar yazıyı hakikaten okuyan var mıdır acaba?



Kumun seviyesi yetmedi, hesap araçlarına göre 20 litr kadar daha almam gerektiğini biliyordum fakat bu akvaryumcuyla ne kadar büyük kazıklar yediğimi anladığım için alacak-verecek işleri bitsin diye bu kumu bu kadar aldım. En basit örneği, Ayşem Akvaryum'dan 2 tane elma salyangozunu 5 liraya aldım bu sabah. Akşam ise bu adını vermediğim akvaryumcudan kum almaya gittiğimde aynı elma salyangozunun 1 tanesinin 7.5 liraya satıldığını gördüm ve hakikaten bir kere daha üzüldüm. Özel bir tür gelmedikçe veya acil bir ihtiyacım olmadıkça kolay kolay gideceğimi sanmıyorum. Ummuyorum da.

Mesut bey, dediklerinizi harfiyen uygulayacağım.
Rahmi bey, evet, sevgili meleklerimin bu akşam ilk defa garip davrandıklarını  gördüm. Korkak-ürkek hareketlerle yüzmeye başladılar. Çöpçüler de çok tedirginlerdi bu akşam. Akvaryumda hakiki bir stres hakim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 10:08
Ben sizin yerinizde olsaydım  tüm balıkları geri verip.Akvaryumuda geri verip yeniden 200 litrelik bir akvaryum alıp içine japon balığı ve de 2 tanede kristal köpekbalığı atardım.Amonyak seviyesi düşmüyorsa bu balıklardan kaynaklanır.Akvaryumunuzun hacmi az olduğu için balıklarda fazla olduğu için ve hala da salınım yapan eşyalar olduğu için amonyak seviyesi fazladır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 14:03
Salyangozları yeni tanka salabilirsiniz, aceleniz yoksa 1.5 hafta sonrada diğer bakılarınızı. Dış filtreyi taktığınızda iyi olmuş. Kum malzeme, ortalama fiyat olarak ve içinde özgürce gezeceğiniz, tepenize gelip dikilmeyecek sizi rahatsız etmeyecek akvaryum marketi olarak  Lale Akvaryum markette size yakınsa davutpaşa cevizlibağ arasında bir yerdedir. Büyük bir akvaryum marketidir, fiyatlarıda çok öyle yüksek tutmazlar hatta bazı türler çokta ucuza verilir dönem dönem. Arabanızda varsa oradan gidip kum edinebilirsiziz, birçok tür vardır. 25 kg'lik poşetler 20-35 lira arasında değişir fiyat, açık olarak istediğiniz kiloda cinstede almakta özgürsünüz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 10:29

Akvaryumu sattım :) Ve herşeyi hediye ettim.. Bu esnada bana yardımcı olan tüm sevgili dostlarıma teşekkür ederim.

 
 
Şimdi tuzlu su kuruyorum bakalım kısmet...
Xyria2011-11-23 10:30:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 11:29
[QUOTE=Xyria]

Akvaryumu sattım :) Ve herşeyi hediye ettim.. Bu esnada bana yardımcı olan tüm sevgili dostlarıma teşekkür ederim.

 
 
Şimdi tuzlu su kuruyorum bakalım kısmet...
[/QUOTE]

Bu pek iyi olmamış bence... Tatlı su akvaryumunda birkaç yıl tecrübe kazanmadan tuzlu suya geçmek çok büyük bir hata olur. Kaybedeceğiniz canlılar ve harcayacağınız paralar da (birkaç bin lira ile ifade edilebilecek düzeyde) cabası...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 10:17
Evet, evet sanırım benim genlerim bozuk, sürekli kazıklanma eğilimi içerisindeyim. gerçi bu ırsi olamaz sülalede benim kadar kafası çalışmayan biri daha yok bildiğim kadarıyla. Ya da var bana söylemiyorlar..?

Sattığıma çok üzüldüm hakikaten. Ama son dönemde 2 tane daha melek aldım ve herhalde hastalardı 2-3 gün içinde bütün melkler öldü. elma salyangozları öldü. 4 tane çöpçü ve 5 tane buz balığı sağlam kaldı hepsi bu. 

Hakikaten sizlerin sayesinde çok fazla şey öğrendim, emekleriniz ve çabalarınız takdire şayan. en güzel akvaryum sizin, sizlerin olsun :) Aklımda bir fikir var, belki yaparım. orta boyutlarda 60-70 litrelik bir paludaryum düşünüyorum. Bakalım kısmet.. Şu tuzlu suyu bi atlatalım da.. Akvaryum kurulunca resimlerini gönderirim birlikte güler-ağlarız :) 






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cobaniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Edirne
Mesaj: 567
cobaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 02:24

Konuyu bu gece kah gülerek kah üzülerek okudum.Keyifli bir anlatım olmuş. 350 litrede seçme japon varyetelerinden oluşan çok güzel bir akvaryum olabilirdi. Rüzgar gibi geçtiniz yetişemedik. Umarım gönlünüze göre bir akvaryum kurarsınız. Sağlıklı balıklar dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir