Bizim Mevzu...


TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 15:37

Fotoğraf: yüklendi






Boyut (cm):60x30x35
Kapasite (litre):60
Canlılar: 1 Tane Siyah Teleskop, 1 Tane sarı-siyah Teleskop, 1 tane Suriye Japonu, 1 Tane Turuncu Klasik japon, 1 Tane yavru japon, 2 Kırmızı Platy, 3 küçük çöpçü, 2 tane beyaz Melek, 2 tane Pengasus biri beyaz biri siyah

Malzemeler: 2 tane hindistan cevizinden yuva, Kuvars Siyah kum, 4-5 kök elodea, 4.7 watt iç filtre, Hydra 10 Dış filtre, 10-15 tane cam misket, yelpaze, elips şeklinde 2-3 cm'lik  süsler.

Akvaryum Bakımı:  Her gün her akşam amonyak, ph, gh,kh, no2, no3 testleri ; duruma göre mecburiyetten %20 dip çekimi ile su değişimi. Su değerleri daha yeni oturuyor.

Kullanılan Yemler: Sera Pro Colour Tetra, Sera pro bişey Granül, Alman malı markasını hatırlamadığım bir canlı yem 20'lik paket, bir de dip yemi.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Metilen mavisi, bakteri kültürü. Şimdilik bu kadar.
 
 
Ben 15 yaşlarındayken babamın aldığı bir akvaryumla çok ilgileniyordum ama hiç bir şey bilmeden. bu böyle bir kaç ay kadar devam etti. O kadar bilgisiz ve ortalık karıştırıcıydım ki bir gün okula giderken ısıtıcıyı fişe takıp gitmiştim. o zamanki ısıtıcılarda termostat yok tabi. akşam eve geldiğimde balıkların hepsi ters dönmüş, su ayran gibi olmuştu. Yediğimiz fırça da cabası. sonra tür değiştirmişti babam, onları  bir süre besledik. Gitmiş gene japon almış. Öteki türü hatırlamıyorum ama japonları aldım tanka koydum, ötekileri kovaya derken hepsi telef oldu gene :) Anlayacağınız ben bu haylazlıkla balık malık bakamadım, hepi topu 3-4 aylık bir maceram olmuştu. O akvaryum ne oldu sonra hiç bilmiyorum, ön camı bombeli telvizyon gibi kocaman ve kapkalın birşeydi. Her yeri ahşap kaplama.  
 
 
Şimdiki akvaryumumu 15-20 gün kadar önce aldım. Oğluma sürpriz olsun diye iki tane su kaplumbağası almıştım. Yanına bir tane de küçük bir akvaryum alayım da çocuk sevinsin dedim. 25 litrelik full paket diye satılan bir tane akvaryum aldım. Mavi renkli çerçevesi var, mavi renkli iç filtresi var, mavi renkli bir tane yengeç balıkadamı (süs) var ve kumu da küçük taşlardan yapılmış o da maviydi, bir tane de ısıtıcısı var, kapaklı, kendinden ışıklı ledli filan bir model..  Aldım götürdüm eve. Biraz da balık aldım. 2 hayalet, 2 çöpçü, 2 japon, 2 melek ve 2 pengasus almıştım. Suyu koydum biraz bekledim, 15 dakika kadar J sonra metilen mavisi damlattım adamın söylediği şekilde. 15 dakika daha bekledim canlıları koydum içine.  Gayet güzel göründü gözüme. Sonra düşündüm de biraz küçük durdu. Kırmızı vardı bir tane, 60 litre. Acaba onu mu alasydım? Adamı aradım abi dedim yav daha yarım saat olmadı ama bu akvaryum bana küçük geldi, yap bir kıyak al bunu ver şunu dedim. Anlaştık. Balıkları aldım bir kovaya koydum, Suyu boşalttım kucaklayıp götürdüm. Yenisini getirdim. Plastik testi’yi koydum, plastik merdiveni koydum, plastik bitkileri koydum. Kırmızı akvaryum aldığım için taşları ve filtresi de kırmızıydı. Çok hoş olmuştu. 60 litre içme suyu ekledim ve hmen metilen döktüm, 15 dakika sonra balıkları attım içine. Akvaryum hazır. Mis.
 
 
Ertesi sabah 2 hayalet ve 1 çöpçü iç filtrenin arkasına sıkışıp ölmüş, su ayran kıvamında. Adamı aradım, amonyak patlaması dedi, ilaç lazım, suyun 3’te 1’ini değiştir dedi. Neyse, yaptık. Düzeldi. Akşam oldu su bulanık, amonyak dedi, 3’te 1 değiştir. Yaptım, ertesi gün gene aynı gene aynı…  Lan bu ne ya her gün su değiştirmekten sucuya çalışır olduk. Eve 3 günde 5 litrelik 40 küsur şişe su geldi gitti..  getirecek adam da yok, ben taşıyorum suları düşünsene.. A101’e  gittim (en ucuzu hayat su1.25 TL.) market arabasıyla 10 şişe suyu sığdığı kadar koydum, sığmayanı torbalarla arabaya bağladım, 10 adımda bir dinlenerek eve geldim. Suyu koy, hop ertesi gün aynı tantana tekrar baştan..
 
Sonra internetten araştırmaya başladım. Dikkat ettiyseniz baştan sonra herşey yanlış. Bu yanlışları da özellikle bu forum sayesinde öğrendim, hepinize sonsuz teşekkürler sevgili dostlar…
 
Biraz birşeyler öğrenmeye başladıktan sonra ; Çeşme suyuna geçtim.  Renkli taşların boya salabileceğini öğrendim. Tuttum 1 saate yakın süreyle yıkadım. yıkadıkça boyaları çıktı. Ama bitmedi. Aldım geri götürdüm, yerine asf çakıl taşları aldım. Onları da yıkadım akpak oldular. Yerleştirdim güzelcecik. Plastiklerin salınım yapabileceğini öğrendim, tuttum plastik malzemeleri çıkardım. Bitkiler kaldı. Bir tane de mermer gibi bir şeyden yapılmış balık aldım, kocaman. İçinden en büyük japon bile rahat geçiyor. Ertesi gün su gene bulanık. Tuz ruhu testini öğrendim, tuz ruhu aldım. Çakıl taşları salınım yapıyor, o koca taş salınım yapıyor. Onları da çıkardım, çaıl taşlarını bir torbaya koydum balkona attım. Siyah kuvars kum aldım,  bu kadar yeter sana miktarınca! Tuz ruhu testleri başarılı, cam süsler salınım yapmıyor, kum salınım yapmıyor. Yıkaya yıkaya yarıya indirdim kumun miktarını, akvaryumun suyu komple değişti, balıklar gene kovada. Ertesi gün su gene bulanık. ama o kadar hızlı gelişti ki bu olaylar hatırlamıyorum artık. Neyse, su bulanık. Dış filtre lazımmış. Aldık mecburen. Suyun komple değiştirdim. 2.kez. ertesi gün gene bulanık, bakteri kültürü eklemek lazımmış, ekledim, ertesi gün gene bulanık. Filtreye aktif karbon ekledim ve galiba bir kere daha su komple değişti.  Bu arada 1 pengasus 1 teleskop 1 melek öldü. 6 tane tetra aldım geri verdim, 1 tane beta öldü, 1 tane silver shark öldü, 1 pengasus bir süre ters yüzdü tekrar düzeldi. Galiba 1-2 tane daha balık öldü. 2 büyük çöpçü daha vardı onlar geri gitti başka balıklar da vardı ya değişti ya öldü bilmiyorum.  Bakteri kültürü fazla fayda etmedi galiba? Eskisi kadar da bulanık değil aslında?? Düşünceler, çabalar, araştırmalar.. Aqutan, metilen mavisi, bakteri kültürü, dip çekimi, %20-30-40-50 su değişimleri, su çok soğuk aman ölmesinler, ketıl’da su kaynat ekle.. ısıtıcı bir açık bir kapalı, dış filtrenin yeri yukarıda, iç boruları yanlış yerlerde, yanlış şekilllerde.. herşey yanlış, yanlış üstüne yanlış.. akvaryumu komple yıka, balıklar hop kovada hop akvaryumda. kafalarında kaynar suyla ketıldan su ekleniyor, içme suyu geliyor, çeşme suyu gidiyor. Bazen ikisi de karışıypr. Bir gün aşırı yemek, bir gün aşırı soğuk, sabah temiz akşam bulanık.. Filtre bir açık bir kapalı. Bazen sonuna kadar açık balıklar yüzemiyor bazen tam kapalı zira ses yapıyor..
 
Doğal malzeme arayışları. 2 tane hindistan cevizini aldım, testereyle kesemedim, çok büyüktü testere. Dremel’le kestim, şekil verdim. Kaynattım, suya attım, mis. Her günm araştırıyorum, okuyorum
 
Ben 20 gündür her gün %20 su değiştiriyorum hala. Su değerlerim çok şükür ki yeni yeni oturuyor. Eskisi kadar bulanık değil, ama nerelerde ne yanlışlar yaptığımı da gördüm, öğrendim sonunda.
Akvaryumcudan eski filtresinden bakteri alıp aşılama yaptım. Yemlerimin seçimleri yanlış, onları bugün değiştireceğim. Dış filtrem yetersiz kaldı, iç filtreyi çıkarmıştım onu geri taktım. Bariz bir şekilde su düzelmeye başladı.
 
Pengasus’ları geri vereceğim. Poülasyonun fazla olduğunu öğrendim. Dev gibi bir teleskop balığım vardı, hasta zannedip geri verdim, balık hasta değil ya aç ya da çiftleşmek istiyordu, onu da tam öğrenemedim. O da gitti. Aldığım elodea’ların kökleri çürük çıktı, uygun bir şekilde taze taraflarını aldım gerisi o meşhur kovada duruyor şimdi.  Japon bana göre değil bu ne böyle boş boş geziyorlar hepsi birbirinin aynısı derken bir de baktım ki yavru japon elimden yemek yiyor. Bir baktım balon göz, ranchu, ryukin var. O da ne? Bunlar ne güzel şeyler dedim ve şimdi a klımda 300 litrelik bir tank var, kısmetse o da olur. Allah herkese gönlündekinin hayırlısını versin inşallah. Bu acemilik ve aptallıklar bana sanırım 1000 liraya mal oldu. Bu arada bir ara akvaryumcuya gene bir şey almaya gittiğimde eve geri geldikten sonra evde kaplumbağaları bulamadım. Akvaryum derdinden onları unutmuşum. Samimi söylüyorum 2 veya 3  saat kadar aradıktan sonra bulduk. Kaplarından çıkmış bu uyanıklar, biri kütüphanenin arka ayağının iç kısmına sıkışmış. Diğeri yan odaya kadar gitmiş, en diptesi kitaplığın yanına girmiş saklanmış. Küçücük şeyler, ses de çıkarmıyor ki.. Neyse onu da hallettik bir şekilde :)

Xyria2011-11-03 20:48:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BayKunduRÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 577
BayKunduRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 15:53
Araştırmacı ruhunuz çok güzel,insan yeter ki arama ve her zaman kendini yenileme geliştirme eğiliminde olsun.Sora sora Bağdat bulunacağı gibi sora sora bilmediğimiz konularda da yeteri bilgi sahibi oluyoruz, bu açıdan tebrik ediyorum sizi.Şu andaki tankınızdaki mevcut canlı sayısı oldukça fazla ve uyumsuz cinsleri bir arada tutuyorsunuz.Bu tankınızdaki suyun çok çabuk kirlenmesine ve su değerlerinin bozulmasına yol açar.Aynı zamanda melek ve platiler japonlarınıza zarar verirler,pengasusları geri vereceğinizi yazmışsınız çok doğru bunlarda japonlarla fazla uyum göstermezler.Her ne kadar forumda bazen ben meleği platiyi lepistesi kılıçkuyruğu japonlarla besliyorum birşey yapmıyorlar deseler de 24 saat akvaryumun başında olmadığımız için illaki uyumsuzluklar yaşanıyordur.Balıkların genelde ölme nedeni hastalık vs değil strestir.Size ve balıklarınıza sağlıklar ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 17:28
Ne diyeyim, yaşadıklarınız, yazılarla, roman olmuş , 60 litrede dış filtre kullanmasanızda olurdu. Tek yapmanız. gereken şudur. Sağlam kumu aldınız diyelim, ama kumsuz akvaryumda yapabilirdiniz. Yapmanız gerek şuydu 15 liraya bir hava motoru alacaktınız ucuna bir hava taşı takacaktınız, yada iç filtre, akvaryumu ağzına kadar çeşme suyuyla dolduracaktınız, hava motorunu çalıştıracaktınız suyun içine iki üç tane pond yem ufalayacaktınız yada sarı renkli elma salyanozu alıp birtane atacaktınız içine bir hafta onu besleyecektiniz yemle, onun dışkısından faydalı bakteriler oluşmya başlayacaktı, bir hafta akvaryumu böyle çalıştıracaktınız. Bir hafta sonra gidip iki japon alacaktınız. 3. haftada su iyice oturacaktı. (Akvaryum döngüsünü inceleyin: Amonyak, nitrit, nitrat) üçüncü hafdadan sonra istediğiniz balığı budukça ekleyecektiniz. 60 litredede, her hafta akvaryum suyundan dörtte bir oranında kirli suyu çekip, yerine taze su ekleyecektiniz, eklediğiniz su çeşme suyuyla ağızı açık kapta 3 gün dinlendirmenizde fayda var, içme suyuysa dinlendirmenize gerek yok çünkü klorsuz. Akvaryuma eklediğiniz suyun ısısı, akvaryumdaki suyun ısısıyla aynı ısıda olmalı. 300 litre iyi bir hedef kurarken böyle yapın, suyun doldurun, çeşme suyunu, bir gün sonra, içine bir elma salyangozu atın onu besleyin bir hafta, bir hafta böyle boş çalışsın. Bu kadar su hazır. (en ucuz ilaçsız doğal yöntem)mesutok2011-11-03 17:42:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 20:21
Teşekkür ederim sevgili dostlar değerli bilgi ve tecrübeleriniz için. Benim bir sorunum daha var.  Şu amonyak seviyesi bir türlü düşmedi. En son bu akşam geldiğimde en sevimli balıklarımdan biri olan sarı teleskop'un kuyruklarını erimiş gördüm. hayvancığın kuyruğu neredeyse yarısı yok olmuş, ip gibi parça parça arkasında sallanıyor. 

Ben bu amonyağı bu kadar şeye rağmen hala düşüremiyorum, dah ne yapayım? bir tek zeolit kaldı denemediğim bir de yeni bir akvaryum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BayKunduRÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 577
BayKunduRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 20:32
Burak bey bence balık sayınızı azaltın.Daha sonra yaklaşık %30 oranında suyu dinlenmiş su ile değiştirmenizde fayda var ve hangi cins balık bakacağınıza karar verin.Sarı teleskopunuzun kuyruğunu ip gibi yapan sadece amonyak değil, melek ve platilerdir.Sanırım yemlemeyi de fazla yapıyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 20:38
[QUOTE=Xyria]Teşekkür ederim sevgili dostlar değerli bilgi ve tecrübeleriniz için. Benim bir sorunum daha var.  Şu amonyak seviyesi bir türlü düşmedi. En son bu akşam geldiğimde en sevimli balıklarımdan biri olan sarı teleskop'un kuyruklarını erimiş gördüm. hayvancığın kuyruğu neredeyse yarısı yok olmuş, ip gibi parça parça arkasında sallanıyor. 

Ben bu amonyağı bu kadar şeye rağmen hala düşüremiyorum, dah ne yapayım? bir tek zeolit kaldı denemediğim bir de yeni bir akvaryum.


http://imageshack.us/photo/my-images/402/33352173.jpg

Xyria2011-11-03 20:56:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 20:49
[QUOTE=Xyria]Teşekkür ederim sevgili dostlar değerli bilgi ve tecrübeleriniz için. Benim bir sorunum daha var.  Şu amonyak seviyesi bir türlü düşmedi. En son bu akşam geldiğimde en sevimli balıklarımdan biri olan sarı teleskop'un kuyruklarını erimiş gördüm. hayvancığın kuyruğu neredeyse yarısı yok olmuş, ip gibi parça parça arkasında sallanıyor. 

Ben bu amonyağı bu kadar şeye rağmen hala düşüremiyorum, dah ne yapayım? bir tek zeolit kaldı denemediğim bir de yeni bir akvaryum.


[/QUOTE]

Merhaba, yaşadığınız talihsizliklere üzüldüm...

Siz şimdi, şu an akvaryumunuzda kaçar tane, hangi türden balık olduğunu yazabilir misiniz? Bir de fotoğraf çekip koyabilirseniz çok iyi olur (şu anki halinin fotoğrafını). Sıkmayın canınızı, yeni başlarken olur böyle şeyler. Önemli olan araştırmak, öğrenmek ve aynı hataları tekrarlamamak...
ISLAK2011-11-03 20:51:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 20:55
Şu anda son bir değişiklik daha yaptım.
Fotoğrafları foruma yükledim.

1 tane Suriye Kırması Japon, çok saldırgan olduğu için yan tarafa aldım
1 tane sarı teleskop, kuyruk erimesi var diye başka bir şişeye de onu koydum, üstüne metilen mavisi döktüm.

akvaryumumda olanlar : 
1e2d toplam 3 tane platy, japonlarla dost bana göre.
2 tane melek, bunlar da japonlarla dost bana göre tabii
2 inci gövde 
2 pengasus, 1 bıyıklı toplam 3 tane köpekbalığı türevi..
3 minik çöpçü
1 siyah teleskop
2 orta boy, 1 yavru toplam 3 japon daha.
2 buz balığı

tankta şu anda toplamda 19 balık var 2 tane de dışarıda var. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BayKunduRÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 577
BayKunduRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:03
Akvaryum hacminize göre olması gereken 3 en fazla 5 balık.2 dış filtre çalıştırsanız 2 iç filtre çalıştırsanız yine de kirlenmeyi engelleyemezsiniz.Size tavsiyem canlı doğuranlardan 2 cins balık yapın, erkekli dişili  toplamda 4 balığınız olsun.Yavruladıkları zaman arkadaşlarınıza bu yavruları hediye edersiniz.Japon bakmak istiyorum diyorsanız 3 balıktan fazlasını düşünmeyin.Bu arada melekten platiden japona dost olmaz japonu post ederler, japonun dostu japondur 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:12
Amonyak akvaryum ilk kurulduğunda en zararlı maddedir ve en hat safhadadır, sonra bakteriler tarafından bu nitrite, nitritte nitrata dönüştürülür, yani amonyak ilk safhada hat safhadadır, stresten kaynaklanan bir erime değilse kuyruk, yüzecek alanları olmazsa balıklar strestende yüzgeçleri erir, onun haricinde nitrat patlaması olabilir. Diğer çok önemli faktör ise, akvaryumunuzdaki uyumsuz türlerin meleklerin, ne bileyim öteki plati, buz balığı v.b falan japonun kuyruğunu ısırıp yemeleri koparmaları, ve kopan yerlerin kanlanması, vede balığın saldırı altında olduğu için, strese girip buna bağlı erimelerin gözükmesi, bu sebepleri düşünün.  mesutok2011-11-03 23:33:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:20
Güzel diyorsunuz da yavrucaklar çok şirin insan gördükçe o da olsun bu da olsun diyor :)

Tamam ben uyumlu türleri bir araya getirecek diğerlerini ayıracak bir formül bulmaya çalışayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:21
[QUOTE=Xyria]Şu anda son bir değişiklik daha yaptım.
Fotoğrafları foruma yükledim.

1 tane Suriye Kırması Japon, çok saldırgan olduğu için yan tarafa aldım
1 tane sarı teleskop, kuyruk erimesi var diye başka bir şişeye de onu koydum, üstüne metilen mavisi döktüm.

akvaryumumda olanlar : 
1e2d toplam 3 tane platy, japonlarla dost bana göre.
2 tane melek, bunlar da japonlarla dost bana göre tabii
2 inci gövde 
2 pengasus, 1 bıyıklı toplam 3 tane köpekbalığı türevi..
3 minik çöpçü
1 siyah teleskop
2 orta boy, 1 yavru toplam 3 japon daha.
2 buz balığı

tankta şu anda toplamda 19 balık var 2 tane de dışarıda var. 
[/QUOTE]

Evet, yaşadığınız problemler hep balık sayınızın fazla olmasından kaynaklanıyor. Üstelik bir de uyumsuz türler besliyorsunuz.

Öncelikle ne besleyeceğinize karar vermelisiniz.

Eğer japon besleyecekseniz 3 taneden fazla olmamalı diye düşünüyorum. Yanında başka balık da olmamalı.

Eğer canlı doğuran akvaryumu yapacaksanız platiler kalacak, çöpçüler de kalabilir, diğerlerini çıkartmalısınız.

Melekler ve pangasiuslar zaten asla bu hacimde beslenmez, onları mutlaka çıkartmanız gerekiyor.

Buz balığı dediğiniz balık hakkında pek bir bilgim yok (ama zannedersem o da kedi balığı türünden bir balık). Onu da çıkartmanız gerektiğini düşünüyorum.

*** Bahsettiğiniz balıkların japonlarla dost olup olmamasından ziyade başka problemler de mevcut. Örneğin sıcaklık... Japonlar soğuk su balıklarıdır, 22-23 derece onlar için uygundur. Fakat diğer bahsettiğiniz balıklar için ideal sıcaklık 26 derece civarıdır.

*** Metilen mavisi kuyruk erimesi üzerinde etkili değildir. Kuyruk erimesi için Sera Bactopur kullanmanızı öneririm. Ayrıca o balığı bir şişeye aldığınızı yazmışsınız. Aman dikkat, ilaç kullanımlarında karantina tankı çok iyi havalandırılmalıdır. Eğer hava motoru filan takmadıysanız balığı kaybedebilirsiniz. Fakat tekrar söylüyorum, kullandığınız ilacın kuyruk erimesi üzerine bir etkisi yoktur. O ilaç beyaz benek tedavisinde kullanılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dj_batukaanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 184
dj_batukaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:24
Allah insallanlar Düşünebilmelerini nasip etmiş düşündükce bakıyor, soruyor, okuyor ve arastırıyoruz... ve bu şekilde muhteşem paylaşımlarda oldukça birşeyler öğrenip uygulayabiliyoruz..
Öncelikle yaşadığınız bunca sorundan sonra inşşallah istediğiniz akvaryuma ve canlılara kavuşursunuz
ama yazınız gerçekten muhteşem olmuş sıkılmadan okudum valla
birde sormadan geçemeyeceğim koç burcumusunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TestereÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 90
TestereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 21:28
[QUOTE=dj_batukaan]Allah insallanlar Düşünebilmelerini nasip etmiş düşündükce bakıyor, soruyor, okuyor ve arastırıyoruz... ve bu şekilde muhteşem paylaşımlarda oldukça birşeyler öğrenip uygulayabiliyoruz..
Öncelikle yaşadığınız bunca sorundan sonra inşşallah istediğiniz akvaryuma ve canlılara kavuşursunuz
ama yazınız gerçekten muhteşem olmuş sıkılmadan okudum valla
birde sormadan geçemeyeceğim koç burcumusunuz ? [/QUOTE]


Evet, koç burcuyum :) eğlenceli bulmanıza çok sevindim, gerçekten :)


[QUOTE=ISLAK] [QUOTE=Xyria]Şu anda son bir değişiklik daha yaptım.
Fotoğrafları foruma yükledim.

1 tane Suriye Kırması Japon, çok saldırgan olduğu için yan tarafa aldım
1 tane sarı teleskop, kuyruk erimesi var diye başka bir şişeye de onu koydum, üstüne metilen mavisi döktüm.

akvaryumumda olanlar : 
1e2d toplam 3 tane platy, japonlarla dost bana göre.
2 tane melek, bunlar da japonlarla dost bana göre tabii
2 inci gövde 
2 pengasus, 1 bıyıklı toplam 3 tane köpekbalığı türevi..
3 minik çöpçü
1 siyah teleskop
2 orta boy, 1 yavru toplam 3 japon daha.
2 buz balığı

tankta şu anda toplamda 19 balık var 2 tane de dışarıda var. 
[/QUOTE]

Evet, yaşadığınız problemler hep balık sayınızın fazla olmasından kaynaklanıyor. Üstelik bir de uyumsuz türler besliyorsunuz.

Öncelikle ne besleyeceğinize karar vermelisiniz.

Eğer japon besleyecekseniz 3 taneden fazla olmamalı diye düşünüyorum. Yanında başka balık da olmamalı.

Eğer canlı doğuran akvaryumu yapacaksanız platiler kalacak, çöpçüler de kalabilir, diğerlerini çıkartmalısınız.

Melekler ve pangasiuslar zaten asla bu hacimde beslenmez, onları mutlaka çıkartmanız gerekiyor.

Buz balığı dediğiniz balık hakkında pek bir bilgim yok (ama zannedersem o da kedi balığı türünden bir balık). Onu da çıkartmanız gerektiğini düşünüyorum.

*** Bahsettiğiniz balıkların japonlarla dost olup olmamasından ziyade başka problemler de mevcut. Örneğin sıcaklık... Japonlar soğuk su balıklarıdır, 22-23 derece onlar için uygundur. Fakat diğer bahsettiğiniz balıklar için ideal sıcaklık 26 derece civarıdır.

*** Metilen mavisi kuyruk erimesi üzerinde etkili değildir. Kuyruk erimesi için Sera Bactopur kullanmanızı öneririm. Ayrıca o balığı bir şişeye aldığınızı yazmışsınız. Aman dikkat, ilaç kullanımlarında karantina tankı çok iyi havalandırılmalıdır. Eğer hava motoru filan takmadıysanız balığı kaybedebilirsiniz. Fakat tekrar söylüyorum, kullandığınız ilacın kuyruk erimesi üzerine bir etkisi yoktur. O ilaç beyaz benek tedavisinde kullanılır.
[/QUOTE]



Hadi bakalım bana gene akvaryumcu yolu göründü :) listede 1 hava motoru, 1 şişe de sera bactopur var.. Karantina tankı değil o karantina pet şişesi, hamidiye marka :)

Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir