Beyaz Beneği Yenemiyorum


AsahinliÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2019
İl: Eskisehir
Mesaj: 45
AsahinliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2019 22:35
Selamlar beyaz benek olan balıklarım için ısı 31 de metilen kullanıyorum akvaryum ışık almayacak şekilde kapalı fakat beyaz benek azalmaktan daha çok artıyor tuz kullanamam cüce vatozum var oda beyaz benek yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

johnnyblazeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 689
johnnyblazeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2019 22:48
Tuz banyosunu araştırmanızı tavsiye ederim. Son çare olarak her zaman çözüm verir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1085
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2019 23:18
Beyaz bebeğin tamamen bitmesi için en az 15 günlük bir süre geçmesi gerekiyor. Beyaz benek hastalığı, balığın üzerine yapışan bir parazit aslında. Suya eklediğiniz methilen mavisi, parazit balığın üzerindeyken ona hiçbir etkide bulunmuyor. Bu parazit üremek için balığın üzerinden ayrılıp kuma iniyor. Methilen mavisi o sırada bu paraziti öldürüyor ama yine de oraya buraya saçılan yumurtaların falan tamamen imha olması için 15 gün hatta bazen 1 aya kadar yayılan bir süre gerekiyor. Velhasılı tedaviye devam edin.

Bu arada, sıcaklığı artırmak aslında parazitin yaşam döngüsünü hızlandırmak için gerekli. Yoksa ısıdan dolayı parazit ölmüyor. Yüksek ısı onu üremeye teşvik ediyor, üremek için balıktan ayrıldığında imha oluyor. Eğer akvaryum ısınızı bir anda çok fazla artırdıysanız, bu da balık için sarsıcı olmuştur. Balıklar için en büyük problem ani değişimlerdir. Parazitten dolayı zayıf düşmüş olan balıkları daha fazla sarsmamak adına, ısı ile fazla oynamayın. Yüksek ısıda ise kademeli olarak ısıyı indirin.

Bir diğer konu, hastalığın Beyaz Benek olduğuna emin olun. Columnaris (Allah onun belasını versin!) de beyaz bebeğe benzer. Ama daha ziyade balıkların ağız ve baş bölgesinde görülür. Eğer beyaz benek ise, bir süre Methilen mavisi kullanarak tamamen yok edebilirsiniz. Dediğim gibi, süre önemli, vazgeçmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TinkyWinkyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2019
İl: Düzce
Mesaj: 20
TinkyWinkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2019 23:24
Strese sebep olan nedenleri en aza indirmek için ayrı kaba alın ve gün içerisinde vs saklanabileceği kendini güvende hissedebileceği etrafı kapalı dekorlar koyun(Salınım yapmadığından emin olduğunuz).

Su değişiminlerinde sıcaklık farkı oluşturmamaya özen gösterin. Dinlenmemiş sudan bahsetmiyorum bile... Tabi tuz banyosu ve ilaç kullanımını bir araştırın. Gereksiz sıcaklık artışı da yapmayın o da hayvanı yorar diye düşünüyorum. Optimum şartları sağlamaya çalışın. Akvaryum suyunuzun pH ını da bi kontrol etmenizde yarar var. Balığın türünü bilmiyorum ama su değerlerinde değişmeler olabilir. Balığınızın türünün sevdiği, uygun su oluşturmaya çalışın. Bunlardan sonra düzelme olmadıysa gözden kaçırdığınız bir şey vardır diye düşünüyorum. Daha dikkatli olun ve ana tankta ilaç kullanmayın.
Geçmiş olsun. [;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2019 02:36
Kudret Bey, merhaba,
Balıklarınız iyileşene kadsr, yaptığıniz ugulamalar ile birlikte günlük dip çekimi yapılmasını öneririm. Böylece zemine inen beyazbenek kistlerinini mekanik olarak uzaklaştırmış olursunuz. Yaptığınız uygulamalara günlük dip çekimini eklediğinizde, hastalığı yeneceğiniz görüşündeyim.
Aşağıda beyazbenek tedavisi ile ilgil8 genel bilgi bulunmaktadır:.

. Beyazbenek Hastalığı
Sebepleri:
Aklimatizasyonu (Uyum süreci) yapılmadan ya da yetersiz olarak tanka balık eklenmesi.
Ani sıcaklık değişimleri.
Kalabalık balık nüfusu.
Suda artan amonyum, nitrit , nitrat konsantrasyonunun balık mukozasında oluşturduğu tahrişler.
Balık kavgaları sonucu oluşan açık yaralar.
Stres.
Belirtileri:
Balık vücudu ve yüzgeçleri üzerinde, küçük ve mat beyaz renkli noktalar.
Tedavi:
Su sıcaklığı 30C’de sabitlenir. Böylece, balık üzerinde bulunan beyazbenek (Ichthyopthirius multifiliis) parazitlerinin yaşam döngüsü hızlanır ve kistler oluşturarak balık üzerinden ayrılırlar. Beyazbenek kistleri, zeminde birikirler. Kistlerin uzaklaştırılması için, tüm zemini kapsayacak şekilde, günlük dip çekimi yapılır ve eksilen su, en az bir gün dinlendirilmiş su eklenerek tamamlanır. Balıktaki tüm benekler kaybolduktan üç gün sonraya kadar günlük dip çekimine devam edilir. Günlük dip çekimi yöntemi ile, bu hastalıktan ilaç kullanılmadan kurtulmak mümkündür.
Günlük dip çekimi yapıldığı halde iyileşme olmadıysa, Seachem Paraguard ya da Sera Costapur ya da muadili beyazbenek ilaçlarından biri, kullanım talimatına uygun olarak kullanılabilir. İlaç kullanımında dahi, günlük dip çekimi yapılmalıdır.
Günlük dip çekimi yapılmadığında, beyazbenek kistleri açılarak milyonlarca larva, balık derisi üzerine yeniden yerleşecektir.

+1: [T]90358,Resul-1908[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir