Barbus Tetrazona ışık sorunu


BarbusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4
BarbusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2008 22:58
Merhabalar, 13 Litrelik ufak tankda sadece 6 tane Barbus var, çok çeşitli ışık denedim ama nerdeyse hepsinden delicesine korktular, en son minik beyaz tasarruflu üzerine bir iki kat mavi sert plastik sardım şimdi pek korkmuyolar ama bu seferde yem yemiyorlar! ayrıca baş kısımları su yüzeyinde bi şey arar gibi gezinip aniden bir kaç saniye donup su dibine doğru düşüyor ve ardından birden canlanıyorlar. Birde sanırım bir önceki çok korktukları tasarruflu gün ışığı yada sarı denilebilecek ışıkdan sonra üzerlerinde kırmızı benek gibi lekeler oldu( belki korkudan kendilerini oraya buraya çarptıklarından olabilir) şimdi iki gündür yem bile yemiyorlar :( su değerlerini oksijen dışında( su yüzeyinde yeterli dalgalanma var) elimden geldiğince ölçmeye gayret ettim ne kadar sağlıklı ölçtüm bilmiyorum ama değerler şöle çıktı:
No3=25
No2=0
Gh=10
Ph=6.8
Kh=6
Sıcaklık=25 C
kullandığım yemi önceden gayet iştahla yiyorlardı ama birden kestiler ! kullandığım yem TetraMenü, dört çeşit (hayvansal,bitkisel vs.) yemi dört ayrı gözde bulunduran bir yem, bu yemleri karıştırırak veriyorum.
ayrıca arada verdiğim granül tarzı bir yem daha var ama yemin cinsini hatırlamıyorum, sanırım oda Sera'nın  tropikal balık yemlerindendi.

 
Barbus2008-10-02 05:18:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasimcelebi41Çevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 83
hasimcelebi41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 01:36
Tankınızın ufak olması en başta bir stres kaynağı olabilir.Işığa gelince,Tankınıza bitki ve ağaç köklerinden gölgelendirme ve saklanma yerleri yapabilirsiniz ama zaten ufak olan tankınızda hiç yer kalmaz.Peki havalandırma nasıl yeterli mi?Bildiğim kadarıyla tetrazonlar bol oksijen seviyordu,yanlış hatırlamıyorsam.Siz en iyisi o balıklara en az 40-50 litrelik javamoss ile (yumurta dökerlerse çok faydalı olur hemde dekoratif) bitkilendirilmiş bi akvaryum kurun.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir