balıklarım artık neden benden kaçıyorlar ?


d4ggerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 108
d4ggerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 14:34
Merhaba arkadaşlar öncelikle ismim tolga 6 aydır baktığım malawi cikletlerim var demasoni ve sp fakat son 1 haftadır balıklar korkudan yem bile yemez oldular bildiğim kadarıyla bu kadar korkmalarına neden olucak kimse bişey yapmadı sadece 1 hafta oncesinde 3 gün sürücek şekilde ev boyandın ve boya kokusu ev içerisinde bayağı ağırdı balıklarım sersemlemişti ilk gün daha sonraki günlerdede böyle devam etti boya biteli günler oldu ama balıklarım formda değil hala beni gördüklerinde saklanıyorlar görmediklerindeyse camdan dışarı cıkmaya çalışıyolar daha önceden böyle değildi akvaryum onların eviydi hiç biri cama doğru çıkcıakmış gibi yüzmezdi kendi alanlarını biliyolardı beni gördüklerinde cama tırmanıyolardı resmen ama herşey tersine dönmüş durumda ve benim canım cok sıkılmaya başladı bugun su değişimi yapıcam vitamin tuz ve sarımsaklı yem denicem iç parazit yok ibliyorum ama sarımsak her zaman yararlı her hafta 1 gün düzenli olarak veriyorum ben kendim sarımsak suyu hazırlayım kendi yem karısımıma ekliyorum kurutuyorum haftada 1 defa veriyorum bana yardımcı olun bu konuda ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 14:37
Balıkların bulunduğu yerde boya yapılırken kapatmadıysan sıkıntı yaşamışlardır.Balıkları 3,4 gün aç bırakıp dene.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KULTIGINÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 255
KULTIGINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 22:15
Sarı prenses ve demosoni korkak ikilidir.Boya yapılırken çevredeki insanlardan dolayı çok korkmuşlardır.Boya kokusunun akvaryumu etkilediğini sanmıyorum.Tabi boya parçacıklarının akvaryumun içine düşmediğini farz ediyorum.Eğer düştüyse balıklarınız muhtemelen ölür.Bunu önümüzdeki günler gösterecek.Siz onları 1-2 ya da 3 gün aç bırakın.Aç bıraktıktan sonra akvaryuma her yaklaştığınızda balıklara yetmeyecek tarzda çok-ama -çok az yemleme yapın,ve akvaryumun başında bir müddet bekleyin.Beklemenizin sebebi yemlemeyi bütün balıkların fark etmesini sağlamaktır.Ama fark etmelerine rağmen korkudan çıkmazlar.Siz akvaryumun görüş alanından çekilince birbirleriyle mücadele ederek yeme hamle yaparlar.Siz bu eyleminizi 1 ay sürdürürseniz,artık yetersiz beslenen balıkların beslenme içgüdüsü korkuya üstün gelecek ve balıklar sizi gördükleri anda yem kapmak için cama yapışacaklardır.Sadece sabırla uygulayın ben olumlu sonuçlar aldım. KULTIGIN2013-11-05 22:16:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xkadir2Çevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 66
xkadir2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 14:58
bu tarz korkaklıklarla ilgili geçen bir konuda okumuştum contra denilen mavi ilaç damlatılıyormuş bir araştır istersen eminim bununla ilgili bir çok konu bulursun.boya kokusundan olacağını sanmıyorum sadece insanlara pek alışık olmayan 2 ırk bence :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.GürlerköyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 100
H.GürlerköyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 17:45
 [QUOTE=xkadir2]bu tarz korkaklıklarla ilgili geçen bir konuda okumuştum contra denilen mavi ilaç damlatılıyormuş bir araştır istersen eminim bununla ilgili bir çok konu bulursun.boya kokusundan olacağını sanmıyorum sadece insanlara pek alışık olmayan 2 ırk bence :)
[/QUOTE]y
Lütfen yanlış yönlendirmeyin Contra metilen mavisi gibi kiyasalların kullanımı farklıdır.
Arkadaşın sorunu sadece anladığım kadarı ile balıkların strese girmiş olmasından dolayı korku davranışları bu da normaldir.Korkacak panik yapacak birşey yok..Sadece aklıma takılan acaba diyorum suya boya karışması ya da çok yoğun boya kokusu sebebi ile suyun bozulması olabilirmi acaba,inşallah böyle birşey yoktur.Eğerki suya karışan boya varsa suyun acilen değiştirilmesi gerekir.Yeni su ile tamamen boyadan arındırılmış malzeme kullanılması gerekir.Yeni suyu da en hızlı bakteri kültürü ile hazırlayabiliriz.En güzeli başka bir akvaryuma balıkları alıp yeni kültür ile balıkları 4-5 gün sonra yeni akvaryuma almak.
İnşallah tahminim yanlıştır.Bol ve sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 17:57
İlaç kokusundan etkilenmiş suları anladığım kadar, örneğin akvrayum bulunan odada sinek ilaçlanması gibi şeyler yapıldığında ilaç mutlaka suya siner önlem alınmamışsa, böyle durumda ilk safhada acilen o anda tüm filtreler durdurulmalıdır. çünkü dönen suda ilaçlar daha uzun süre dönerler hapsolurlar. Bunu tavsiye eden haşere ilacı üreten firmalardır. Sizin konuya gelince boyanın ağır kokusundanda suları anladığım kadar olumsuz yönde etkilendi, püskürtmeli bir boya sitemi kullanıldıysa tabanca gibi, balıklar insanlardan kat kat daha duyarlılar sudaki kimyayı algılamada. Boyalama sistemi çoğaltılabilir örnekleri.
Bu olasılıklar düşünülürse, bana en iyisi bu aralar balıklara dokunmayacak şekilde yapabildiğinizce sık sık su değişim yapmak olacaktır gibime geliyor. Su değişiminden sonrada sera toxivec ekleyebilirsiniz sularına sudaki ağır metalleri çökertir hızlıca, suyu yaşanır hale getirir ani ölümleri önler. Benim beslediğim balıklara yüzde 50 su değişimi dokunmuyor. Bilsemki sizinkilerede dokunmayacak öncelikle bir kereye mahsus yüzde 50 su değişimi yapın derdim. Sonrasında ilerki günlerde daha az 1/4 gibi. Böylece sudaki boyanın yan etkileri uzaklaşmış olurdu diye dünüşünüyorum. Ama Keşke bu ilk gün yapılabilseydi, şimdi balıklar bir şekilde etkilenmiş bulunuyorlar bundan.
Balıklarda buna benzer rahatsızlıklarda streste hastalıkta, iç güdüsel olarak ışıktan, insanlardan kaçarlar.
mesutok2013-11-06 18:05:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 18:35
Akvaryumunuz kaç litre_?kaç adet balık var_?kum_?filtre_?yem_?
 Siz mesaj yazana kadar zamanda kaybetmeyelim.Filtrenize karbon koyun sudaki ağır metalleri bağlasın.
furrion2013-11-06 18:37:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alaeddinozmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 286
alaeddinozmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 20:55
Su kalitesindeki ani değişiklikler balıkları strese sokar. Boyanın içindeki kimyasallar önce havaya, ordan da suya karışmış olabilir. Su değerleri normale döndüğünde bu problem de ortadan kalkacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir