Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2024 11:42
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Ceviz yaprağı, Meşe yaprağı ve Çınar yaprağı kullanıyorum. Çınar çok zor çürüme eğiliminde. Ceviz en hızlı yok olan. [:)][/QUOTE]
Sayın tebdil-i kıyafet moderatör 😂
Bildiğiniz üzere benim de blue grass lepistesler, çöpçüler ve karideslerden oluşan bir akvaryumum var. Şu ana kadar ceviz ve capatta yaprağı kullandım. Ancak bulunduğum yerde çok fazla çınar ağacı olmasına rağmen bunun yaprağını kullanmaya cesaret edemiyorum.
Çınar yaprağı da diğerleri gibi olumlu etkide bulunur mu, kullanım sırasında neye dikkat etmeliyim?
Saygılar,
Sayın tebdil-i kıyafet moderatör 😂
Bildiğiniz üzere benim de blue grass lepistesler, çöpçüler ve karideslerden oluşan bir akvaryumum var. Şu ana kadar ceviz ve capatta yaprağı kullandım. Ancak bulunduğum yerde çok fazla çınar ağacı olmasına rağmen bunun yaprağını kullanmaya cesaret edemiyorum.
Çınar yaprağı da diğerleri gibi olumlu etkide bulunur mu, kullanım sırasında neye dikkat etmeliyim?
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 9 Saat 15 Dakika önce
Sayın Hocam, benim favorim hem boyut hemde şekilleri itibari ile meşe yaprakları oluyor. Çınar yapraklarının doğal dökülenler arasından küçüklerini seçip iyice kuruduğunu gözlemlediklerimi güzelce yıkayıp bir gün ayrı bir kapta suda bekletip akvaryumuma ilave ediyorum. Hatta bazı tanklarımda sadece su altında tozunu yıkattırıp direkt koyup, kendilerince suya batmasını sağlıyorum. Bir adet küçük/orta çınar yaprağını tankınıza ilave ederek gözlemleyebilirsiniz. [:D]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 6 Saat 7 Dakika önce
Hazır konu hortlamışken ben de deneyimimi pylaşıyım. Ceviz ve özellikle at kestanesi yaprağı uzun zamandır kullanıyorum. Özellikle bu ikisini karidesler çok seviyor. Yalnız fazla abartıp kaynar suda uzun zaman bekletince tanen salgılamıyor. Kaynamış suya sokup çıkarın soğuk suylada tozunu yıkayın yeterli.[EDIT]TuRKeR,2024-12-23 13:53:57[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 4 Saat 42 Dakika önce
[QUOTE=Erdal Hoca][/QUOTE]
Çınar yaprağı kullanıyorum. Hatta çınar yapraklarını kaynatıp çıkan suyu renk katmak için de kullandım. Şuan ~4 ay oldu ve çınar yaprakları delik delik tül gibi olmaya başlamış. Yani çürüme süreleri 4 ay civarı.
Ayrıca çınar ağacının kendi kendine dökülen kuru kabuklarından da kullanıyorum.
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS][/QUOTE]
[QUOTE=TuRKeR][/QUOTE]
Çürümeye başlayanları çıkarıyor musunuz? Yoksa kendi kendine yok oluyor mu? Yani kalmasının zararı var mı acaba? Bendeki yapraklar delik delik eriyip yok olmaya başladılar ama kötü koku vb. bir şey yok.
Çınar yaprağı kullanıyorum. Hatta çınar yapraklarını kaynatıp çıkan suyu renk katmak için de kullandım. Şuan ~4 ay oldu ve çınar yaprakları delik delik tül gibi olmaya başlamış. Yani çürüme süreleri 4 ay civarı.
Ayrıca çınar ağacının kendi kendine dökülen kuru kabuklarından da kullanıyorum.
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS][/QUOTE]
[QUOTE=TuRKeR][/QUOTE]
Çürümeye başlayanları çıkarıyor musunuz? Yoksa kendi kendine yok oluyor mu? Yani kalmasının zararı var mı acaba? Bendeki yapraklar delik delik eriyip yok olmaya başladılar ama kötü koku vb. bir şey yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 2 Saat 43 Dakika önce
[QUOTE=KaanE]
Çınar yaprağı kullanıyorum. Hatta çınar yapraklarını kaynatıp çıkan suyu renk katmak için de kullandım. Şuan ~4 ay oldu ve çınar yaprakları delik delik tül gibi olmaya başlamış. Yani çürüme süreleri 4 ay civarı.
Ayrıca çınar ağacının kendi kendine dökülen kuru kabuklarından da kullanıyorum.
Çürümeye başlayanları çıkarıyor musunuz? Yoksa kendi kendine yok oluyor mu? Yani kalmasının zararı var mı acaba? Bendeki yapraklar delik delik eriyip yok olmaya başladılar ama kötü koku vb. bir şey yok. [/QUOTE]
Çürümekte olan bitkileri almazsan hümik asit oluşumuna sebep olur ki bu da bitkiler ve diğer canlılar için fevkalade faydalı bir şeydir. Besin geri dönüşümüne katkı sağlar. Ben hiç toplamıyoe zamanla eriyip gidiyorlar.
Çınar yaprağı kullanıyorum. Hatta çınar yapraklarını kaynatıp çıkan suyu renk katmak için de kullandım. Şuan ~4 ay oldu ve çınar yaprakları delik delik tül gibi olmaya başlamış. Yani çürüme süreleri 4 ay civarı.
Ayrıca çınar ağacının kendi kendine dökülen kuru kabuklarından da kullanıyorum.
Çürümeye başlayanları çıkarıyor musunuz? Yoksa kendi kendine yok oluyor mu? Yani kalmasının zararı var mı acaba? Bendeki yapraklar delik delik eriyip yok olmaya başladılar ama kötü koku vb. bir şey yok. [/QUOTE]
Çürümekte olan bitkileri almazsan hümik asit oluşumuna sebep olur ki bu da bitkiler ve diğer canlılar için fevkalade faydalı bir şeydir. Besin geri dönüşümüne katkı sağlar. Ben hiç toplamıyoe zamanla eriyip gidiyorlar.
Beğenenler: [T]70376,KaanE[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 dakika önce
[QUOTE=TuRKeR]Hazır konu hortlamışken ben de deneyimimi pylaşıyım. Ceviz ve özellikle at kestanesi yaprağı uzun zamandır kullanıyorum. Özellikle bu ikisini karidesler çok seviyor. Yalnız fazla abartıp kaynar suda uzun zaman bekletince tanen salgılamıyor. Kaynamış suya sokup çıkarın soğuk suylada tozunu yıkayın yeterli.[/QUOTE]
Meşe ve çınar yaprağı ben de kullanıyorum epeydir. Bu sene pek meşe stoğum olamadı. "Türker " Beyin deneyimi üzerine at kestanesi yapraklarindan topladım bir miktar bu gece yıkayıp ekleyeceğim, teşekkürler efendim.
Meşe ve çınar yaprağı ben de kullanıyorum epeydir. Bu sene pek meşe stoğum olamadı. "Türker " Beyin deneyimi üzerine at kestanesi yapraklarindan topladım bir miktar bu gece yıkayıp ekleyeceğim, teşekkürler efendim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir