Akaryumu Bozanlardan Akvaryum Almak Mantıklı mı?


freefÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 51
freefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 22:56

Akvaryum alınacaksa sıfırdan Akvaryum alıp kurmak mi daha mantıklı, yoksa sahibinden.com gibi sitelerde bazen bu sitede olan hobiyi bırakanlardan veya değişik nedenlerden ara verenlerden hazır kurulu hatta içi balık dolu hazır Akvaryum almak mı daha mantıklı? Her açıdan: para, sağlamlık, güvenilirlik, emek vs. açıdan hatta etik açıdan bu konuyu değerlendirirsek...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 23:17
Konu iki bölümden oluşuyor. Birincisi akvaryum ve malzemeleri,ikincisi ise canlılardır. Bırakan birisinden tamamı alındığında "sistem" satın alınamaz. Sadece akvaryum, malzemeler ve canlılar satın alınır. Sistem yeniden kurulmak zorundadır. Çünkü akvaryumu taşımak için suyunu boşaltmak, filtresini kapatmak ve çıkarmak, canlıları alıştığı ortamdan ayırmak gerekir.
Akvaryum ve malzemeleri temizse, alacak kişiyi tatmin ediyorsa çok avantaj sağlayacağı kesindir. Canlılar ise varolan bir sisteme aktarılacaksa, aktarılacağı yer oturmuş bir yapıya sahipse, uygun şartlardaysa sorunsuz bir aktarım olur. Bu da derli toplu canlı grubu demektir. Fiyatın uygun olup olmadığı görecelidir.
İkisi bir arada satış daha çok satanınn "acilen kurtulma çabası" denebilir. "Hepsini sen al, beni uğraştırma" mantığı ile ilan verirler. Ama satanla alacak kişinin zevkleri ve beklentileri her zaman aynı olamaz. Bu da satışı geciktirir, hatta imkansız kılar.

Sıfır akvaryum hemen her zaman daha isteklere uygun bir seçimdir. Ama biraz daha pahalı olabilir. Malzemeleri tek tek almak da pahalıya gelebilir. Yine de garantili olması, kullanılmamış yani ömrü çok daha uzun olması artı denebilir.

Gerisi bütçeye, denk gelmesine, tercihlere ve beklentilere bakar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freefÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 51
freefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 23:29

Aldığımdan değil de, bir çok sitede bu tip ilanlar gözüme çarpmaya başladı. Bazen 1e 4d gibi koloniler, içinde cüce vatozu her türlü ayrıntısı var. Koloni birbirine alışmış, daha yavru iken büyütülmüş, her şey düşünülmüş. Isıtıcısı, dış filtresi, iç filtresi, dip çekim aletleri, mobilyası vs. hep kurulu. Sahibi bir nedenle bırakıyor, hem ona bir katkı olur mu acaba. Adam tek tek satacak vs. zor iş. Topluda uğraşmayacak.

Bir de bana hazır akvaryum, tecrübe satın almak gibi de geldi. Ama bir söz var ya, el senin için yapmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SONADORÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1407
SONADORÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 15:42
Birde adamın akvaryumunda ani ölümler olmuştur sebebini anlamamıştır düzen güzeldir ama bir eksik vardır,oturtamamıştır,bu yüzden o akvaryumdan soğumuştur.Belki bu yüzden de satıyor olabilir.İkinci el malzeme herzaman dikkat gerektirir güven meselesidir.Lakin canlıyı size hitap ediyorsa almalısınız.Birde parasal durum var o ise ayrı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir