Abdullah Taylan Ankara


DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:13
Siz kendiniz söylüyorsunuz aldıktan sonra çıkan hasarlar/boyaların karşılığını hesaba havale yaptılar diye.Ayrıca ilk araç alan da siz değilsiniz! Aradan 2-3 ay geçmesi de sıkıntı değil ne de olsa hala Abdullah Bey de Moba mevcut.Ya değişimini yapacak ya da balığı iade alıp parasını iade edecek.Ki Hamit Bey de teğit etmiş durumda.Ayrıca Moba da her daim akvaryuma müdahale etme şansı söz konusu olmuyor.Sanırım sizin de Moba hakkın da bilginiz yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasvaduboisiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 29
MasvaduboisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:19
Neden yapsın ki ? Ben 1 ay sonra değil ertesi gün gitsem o parayı alamazdım. Konu farklı taraflara kaymasın. Adana'da birçok hobici var. Ki bu hobiciler Türkiye'de hatırı sayılır insanlar. 3 ay içerisinde hiç mi bakılmadı balıklara ? Ben konuyu okudum. Sanırım Adana'dan da moba kolonisi gitmiş Abdullah beye ve bu mobalara Hakan beyde talip olmuş. Bence konu şahsileşmiş. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:24
Konuyu bu tarafa kaydıran zaten Abdullah Bey'in kendisi.Sırf burdan dem vuruyor ki yapılan haksızlığı ört bas etsin.Farkındaysanız Abdullah Bey den başka kimse Sarper'in balıkları hakkında bir şey yazmadı.Ayrıca Hakan Bey de bir önceki konu da belirtti.Abdullah Bey'in balıkları Sarper'in balıklarından daha güzeldi ve bundan dolayı da Abdullah Bey'i tercih ettim diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:43
Benim anlamadığım şı tamam yüklü bi meblağ verip yerinden evinden almışınız balıkları ve satıcı bu hobiyi bırakacağını söylemiş size  de daha sonra bırakmaktan vaz geçmiş balık beslemeye devam etmeye karar vermiş bunuda bi sıkıntı görmüyorum. Diyelimki 7d3e dedi ama 6d4e çıktı balıklar siz balığı ortak noktadan vb bi yerdende almamışınız okadar yol gelmiş bide azımsanmayacak bir tutar ödemişiniz iki dakika zahmet edip anüs vente baksaydınız max 10 dk nızı alırdı çay içerken bile bunu yapabilirdiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:53
Mithat bey bu araba boya meselesi nerden çıktı anlamış değilim . 
Moba akvaryumuna her dakika müdahale etme durumu yok balıklar zaten sıkıntılı olduğu için bırakın müdahaleyi önünden bile geçseniz sıkıntı olur . bizde balıkları getirdik ve biraz adaptasyon süreci olduğunu düşünerek hiç müdahale etmedik taki şüphelerimiz iyice artana kadar . aradan 2.5 ay geçti doğru ama bende bu balığı hediye almadım parayla aldım ve dişi diye aldım . Yukardada yazdım şahsi bir mesele olsa yada bunu devam ettirmek buralara taşımak istesem ilk önce abdullah taylanı arayıp kendi aramızda çözmeye çalışmazdım , defalarca aradım mesaj yazdım dönmesi için dönmedi arkadaşlarına arattım konuştular dönmedi ne yapmamız lazım ben abdullah taylanla herhangi bir sebepten konuşmuyorum diye bu adamın bana parayla sattığı balığın yanlışlığını sineye çekmemimi gerektirir. 
Yukarda hamit beyin kendi yazdıklarını okursanız abdullah taylanda balıkları aldıktan bir süre sonra hamit beyi arayarak dişi balığın bir tanesinin erkeğe benzediğini belirtmiş hamit beyde çözeriz hallederiz şeklinde cevap vermiş kendisine , bana böyle bir şüphesi olduğundanda bahsetmedi abdullah taylan oran net dedi her konuşmamızda halada öyle olduğunu iddia ediyor görüyorsunuz . hamit bey sizin dediğinize göre konuşsa ne demeliydi balığı aldığın gün aramalıydın benimi demeliydi aradan zaman geçti aklın başına yenimi geldi abdullah abimi demeliydi ? olması gerekeni söylemiş hamit bey . yada size göre onun yaklaşımıdamı yanlış ? burada herkes birbirinden alışveriş yapmış hamit beyde balık satıyor ve verdiği cevaplar ortada çıkan yanlışlığa aylar sonra olsa bile . 
Doğru olan davranış bunlardan biriyse onu tartışarak konuşarak bulabiliriz bence .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasvaduboisiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 29
MasvaduboisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 13:16
Ben Özgür beyle aynı kanaatteyim. Yanlış anlaşılmasın. Taraf tutmak gibi değil bu durum. Adana'dan hobici arkadaşlardan isminizi çok duydum. Bildiğim kadarı ile tecrübesiz bir insan değilsiniz balık konusunda. Neden alırken veya akvaryuma bırakırken anüsvent yapmadınız acaba ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 09:18
Arkadaşlar üç günlük dünya bu kalp kırmayalım. Yanlışlık olmuş olabilir, bir özür dilemek çok mu zor? 
Tartışmanın iki tarafını da tanımam, bilmem fakat gerçekten adı bilinen bir hobiciye özür dileyip, hatasını telafi etmek yakışır. Zaten vatandaş gelip, buraya konu başlığı açmış ise mutlaka bir mağduriyet yaşamıştır. Bunu telafi etmek de çok zor olmasa gerek? 
Lütfen şu hobiden keyif alalım, birbirimizi kırmayalım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DubologÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2009
İl: Hatay
Mesaj: 179
DubologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 08:51
Lastromanic,

Herkes kendince haklı fakat burada hatanın %100 ü sende.Neden dersen ta ankaraya kadar gitmişsin.Balıkları görerek almışsın.Neden anüs - ventlerine bakmadın arkadaşım.Aynı durumu bende yaşadım şikayet konularında bahsi geçen birinden balık aldım hiç anüs vent lerine hiç bakmadım bile.Daha sonra balıkları sattığım kişi bana 2 erkek fazla çıktığını söyledi.Bende abi ben balıklara kesınlıkle bakmadım dedim ve hatanın benden kaynaklı olduğunu söyledim ve helalleştik.Hatanın sende olduğunu bile bile 1 balık için forumda konu açmaya değmez.Ben 10 dişi 2 erkek yerine 7 erkek  5 dişi kakalayanlara bilirim arkadaş.Tekrar söyluyorum Abdullah beyi tanımam senı de tanımam ama hatanın tamamı sende.Hani derler ya görmeden balık alınmaz sen ki balığı görerek almışsın tamam abdullah taylana güvenmişsin ben abdullah taylan güvenilir yada güvenilmeyecek bir insandir diye karşılaştırma yapmıyorum....
GÖRMEDEN BALIK ALINMAZ EĞER BALIĞI GÖREREK ALDIYSAN VE ANÜS VENT YAPMADIYSAN NE ÇIKARSA BAHTINA...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet_2274Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 51
ahmet_2274Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 19:39
Özgür Tolun efendi görmeden balık alınmaz diyorsun senin Duboisi ilanlarını bu forum görmedimi sanıyorsun her ile canlı garantili gönderim yapılır demiştin 4-5 tane il adı yazmıştın o ki görmeden balık alınmaz diyorsun sen niye sattın o zaman millete görmeden balik.Burda birde atıp tutmuşsun görmeden balık alınmaz diye.Burasi sıradan bir site degil belli bir düzeni seviyesi olan bir forum sitesi burda balık satan adam her sekilde balığının arkasında duracak ya da hobiciyim adı altında burda balık tüccarlığı yapmayacak.Balik görülüp alınsa da satıcı sonuçta erkek disi oranı net bir sekilde balık satışı yapıyorsa balıkların disi erkek oranından sorumludur her satıcı için geçerlidir bu durum.Benim düşüncem balığın arkasında durmayan,işine nasıl geliyorsa öyle hareket eden insanların bu forumda yer almaması lazım.Burasi herkesin rahatça at koşturacağı bir yer değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DubologÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2009
İl: Hatay
Mesaj: 179
DubologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 21:20
Çok şükür efendiyim sen efendi olmamışsın ki yukardan bakarak konuşuyorsun.Ben her ile canlı garantili balık gönderırım.Benım sattığım balıkları alanlar hiçbir zaman şikayet etmemiştir.Ben her ile balık gönderırım çunku insanlar bana güvenir.Ha 1 kere anüs vent yapmadan balık sattım çunku alırken  aldığım kişiye güvendim.Karşı tarafa da sattığım zaman ortaya çıkan fazla erkek olayını aramızda hallettik.Sen burasını yanlış tanımışsın burası akvaryum forum değil tüccarlar odası.Eskiden tüccar müşteriyi idare eden memnun eden iken şimdi tüccar müşteriyi kazıklayan zarar ettiren kişidir.Ve sana şunu söyleyeyım şu forumda satılan balıkların %70 inde erkek oranı fazladır.

Ha sana tavsiyem bi kişi hakkında yorum yaptığın zaman alaycı ve yukardan bakarak konuşma adamın aklını alırlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 21:51
Arkadaşlar konuyu baştan beridir okudum. Sanırım yarım saati geçti. Öncelikle bunu belirtmek isterim.

İki tarafta da kusurlar var ancak. Ağır kusurlu bence Abdullah Bey. 


Öncelikle elimize bir kargo geldiğinde kargocu elemanı bekletip, ürünün hasarsız olduğunu gördükten sonra teslim kağıdını imzaladığımızı, teslim kağıdını imzaladığımız andan itibaren satıcının kusurlu olduğunu kanıtlayamayacağımızı belirtmek isterim. 

Abdullah Bey anlaşılıyor ki, en başta balıkları ticari bir üyeden aldığı, telefonla oranın net olduğu hususunda teyit aldığını söylüyor. Daha sonra bir dişinin erkek olabileceği hususunda ticari üyeyle bilgi alış verişinde bulunmuş ve ticari üye de kendisine bu konuda basiretli bir tacir gibi davranarak sorun olmayacağını halledileceğini söylemiş. Daha sonra Abdullah Bey balıkları fazla bir süre geçmeden olduğu gibi alıcı arkadaşa satmış. Bu aradaki geçen sürenin kısa olduğunu gerek ticari üyenin satış gerçekleştiği zamanı söylemesinden, gerekse balıkları sattığı tarihi belirten Abdullah Beyin beyanlarından anlayabiliyoruz. 
Şimdi buradaki asıl önemli nokta;
Abdullah Bey balıkları adet-220 TL.den alıyor. Ve kısa bir süre sonra 275 liradan satıyor. Bunu kendi markasını kullanarak ve de balık yükünü azaltacağını beyan ederek söylüyor. 1 hafta sonra aynı tür balık alması olaya ticari bir açıdan baktığını gösterir. Ben de kendimi enayi hissederdim. Alıcı arkadaş ticari üyelerden aynı oranda aynı tür balığı 550 lira daha ucuza alabilirdi. Abdullah Bey  bu tür konusunda tecrübeli ve sitemizde de hatrı sayılır bir yerde olduğu da aşikar ancak yine de erkek-dişi oranına bakılmaması ciddi bir sorun ama, Abdullah Bey'in zihniyetini satıştaki beyanlarından anlıyabiliyoruz. Ben de olsam hobide kalitesiyle tanınmış bir kişiden 50 lira daha fazla verip kaliteli bir koloni sahibi olmak isterim. Bence kim olursanız olun, bu hobi bu şekilde yapılamaz. Hobi olmaktan çıkarmışsınız bunu siz. Benim bu hobide ismim var. Koloni kurup 2 ay geçirtip, balık başı 50 lira kar koyup satarım bunun neresinde bir art niyet var derseniz, sizi Allah'a havale ederim. Rantçılık.tır bunun adı. Saygılar.
Zaferix2014-05-21 21:57:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2014 00:39
[QUOTE=Dubolog]Çok şükür efendiyim sen efendi olmamışsın ki yukardan bakarak konuşuyorsun.Ben her ile canlı garantili balık gönderırım.Benım sattığım balıkları alanlar hiçbir zaman şikayet etmemiştir.Ben her ile balık gönderırım çunku insanlar bana güvenir.Ha 1 kere anüs vent yapmadan balık sattım çunku alırken  aldığım kişiye güvendim.Karşı tarafa da sattığım zaman ortaya çıkan fazla erkek olayını aramızda hallettik.Sen burasını yanlış tanımışsın burası akvaryum forum değil tüccarlar odası.Eskiden tüccar müşteriyi idare eden memnun eden iken şimdi tüccar müşteriyi kazıklayan zarar ettiren kişidir.Ve sana şunu söyleyeyım şu forumda satılan balıkların %70 inde erkek oranı fazladır.

Ha sana tavsiyem bi kişi hakkında yorum yaptığın zaman alaycı ve yukardan bakarak konuşma adamın aklını alırlar...
[/QUOTE]

Hem kendiniz akıl veriyorsunuz hem de aynı zaman da aynı hatayı kendiniz yapıyorsunuz. Özgür Bey siz nasıl balık alırken güvendiyseniz Hakan Bey de aynı şekilde güvenmiş. Mesele cinsiyet ayrımı yapmak için Ankara'ya gitmesi değil, mesele balıkları sağ salim kayıpsız bir şekil de Adanaya getirme çabası. İlan da hazır koloni 3e 7d deniliyor fakat balıklar 4erkek çıkıyor. Siz nasıl sonra o balıkları satıp sonra da alan kişi ile hallettiyseniz aynı şeyi burada Hakan Bey de istiyor. Ki burada aslında en çok sizin hak vermeniz gerekirken fakat siz tam tersini yapıyorsunuz... 



[QUOTE=Zaferix]Arkadaşlar konuyu baştan beridir okudum. Sanırım yarım saati geçti. Öncelikle bunu belirtmek isterim.

İki tarafta da kusurlar var ancak. Ağır kusurlu bence Abdullah Bey. 


Öncelikle elimize bir kargo geldiğinde kargocu elemanı bekletip, ürünün hasarsız olduğunu gördükten sonra teslim kağıdını imzaladığımızı, teslim kağıdını imzaladığımız andan itibaren satıcının kusurlu olduğunu kanıtlayamayacağımızı belirtmek isterim. 

Abdullah Bey anlaşılıyor ki, en başta balıkları ticari bir üyeden aldığı, telefonla oranın net olduğu hususunda teyit aldığını söylüyor. Daha sonra bir dişinin erkek olabileceği hususunda ticari üyeyle bilgi alış verişinde bulunmuş ve ticari üye de kendisine bu konuda basiretli bir tacir gibi davranarak sorun olmayacağını halledileceğini söylemiş. Daha sonra Abdullah Bey balıkları fazla bir süre geçmeden olduğu gibi alıcı arkadaşa satmış. Bu aradaki geçen sürenin kısa olduğunu gerek ticari üyenin satış gerçekleştiği zamanı söylemesinden, gerekse balıkları sattığı tarihi belirten Abdullah Beyin beyanlarından anlayabiliyoruz. 
Şimdi buradaki asıl önemli nokta;
Abdullah Bey balıkları adet-220 TL.den alıyor. Ve kısa bir süre sonra 275 liradan satıyor. Bunu kendi markasını kullanarak ve de balık yükünü azaltacağını beyan ederek söylüyor. 1 hafta sonra aynı tür balık alması olaya ticari bir açıdan baktığını gösterir. Ben de kendimi enayi hissederdim. Alıcı arkadaş ticari üyelerden aynı oranda aynı tür balığı 550 lira daha ucuza alabilirdi. Abdullah Bey  bu tür konusunda tecrübeli ve sitemizde de hatrı sayılır bir yerde olduğu da aşikar ancak yine de erkek-dişi oranına bakılmaması ciddi bir sorun ama, Abdullah Bey'in zihniyetini satıştaki beyanlarından anlıyabiliyoruz. Ben de olsam hobide kalitesiyle tanınmış bir kişiden 50 lira daha fazla verip kaliteli bir koloni sahibi olmak isterim. Bence kim olursanız olun, bu hobi bu şekilde yapılamaz. Hobi olmaktan çıkarmışsınız bunu siz. Benim bu hobide ismim var. Koloni kurup 2 ay geçirtip, balık başı 50 lira kar koyup satarım bunun neresinde bir art niyet var derseniz, sizi Allah'a havale ederim. Rantçılık.tır bunun adı. Saygılar.
[/QUOTE]

Ağzına yüreğine sağlık Zafer Bey. Tek kalemde her şeyi güzelce özetleyip yazmışsınız. Umarım bu yazınızı okuyan kişiler olayı daha net anlayacaktır. Helal olsun.. 


Drklvntylmz2014-05-22 00:45:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DubologÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2009
İl: Hatay
Mesaj: 179
DubologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2014 19:38
Doruk bey

Haklısınız ben aynı hataya düştüm.Fakat ben karşı tarafla bi şekilde anlaştım ama size bişey söyleyım o sattığım balıkları aldığım kişiden nefret ettiğim halde ve  o balıkları alırken hatanın tamamen bende olduğunu üzerine basa basa söyluyorum ki o an ben o balıklara bakmış olsaydım bu sorunu yaşamazdım.Yani diyeceğim şu ki balık alınırken bakılsaydı hiçbir problem olmayacak ve konu burda tarafımıza sunulmayacaktı.Sizin fikrinize saygı duyarım ama benım kendı fıkrımde bundan ibarettir.Ha bu arada mesele balıkların sağ sağlim adanaya getirilmesi diyorsanız balıklar sağ sağlım adanaya gelmiştir ve o zaman sorun yoktur diye düşünüyorum.



Dubolog2014-05-22 19:53:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir