Abdullah Taylan Ankara


LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2014 11:34
Şikayetin Nedeni: 7 Dişi 3 Erkek diye alınan balıkların 6 Dişi 4 Erkek çıkması

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap: telefon ve sms e cevap vermiyor 

Olayın Detayları:Kendisi ile daha önceden tanışmışlığım yoktur ankaradan ibom 06 rumuzlu ibrahim beye balık alacağımdan bahsedince oda bana telefonunu vererek moba olduğunu sattığını söylemiştir. Abdullah taylanla önce erkek moba pazarlığı yaptık daha sonrada kendisinde olan 7 dişi 3 erkek için pazarlık yaptık toplam 10 balık için 2650 tl ye anlaştık.
19 ocak pazar günü kendi kredi kartımla 26 ocak gece 1 gidiş ve öğlen 2.30 da dönüş için biletlerimi metro turizmden aldım . ekstre bilgileri elimde mevcut . daha sonra hafta içi bir arkadaşımın bu tarih 15 tatile denk gelmesi sebebiyle ailesini ankaraya akrabalarına bırakacağını öğrenincede birlikte gitmeye karar verdik ve biletleri hata içi açık bilete çevirerek araçla 26 ocakta öğlen ankarada olduk. 
Kendine gitmeden önceki telefon görüşmelerimizde balıkların oranı hakkında itimat ettiğimizden anüs vent bakma ihtiyacı bile hissetmedim ve yol çok yağmurlu olduğu için hemen kovalara koyup gidelim dedik birer çay içtikten sonra geceye kalmamak için kendi kovaları hazırladı balıkları yakalarkende bana bir iki tane balığın ventini göstermek istedi yakaladığında bende tamam abi gerek yok sen öyle diyorsan öyledir dedim ve balıkları olduğu gibi aldık geldik .
Balıklar yaklaşık 2.5 -3 aydır akvaryumda ve dişilerden bir tanesi özellikle kafa yapısıyla diğerlerinden farklı ve bu konuyu balıklar geldiğinden beri bilen Tamer Altınbaşla birlikte evelki hafta anüs vent bakmaya karar verdik ve o şüphelendiğimiz balık erkek çıktı .

Kendisi bana balıklarla birlikte bir adet fluval filtre sattı ve ankarada çay içerken kendisindeki diğer kolonileride satacağını uğraşamadığını artık ailesine zaman ayıramadığı için tatsızlık olduğu vb konulardan bahsetti ve bir koloni bırakacağını diğerlerini hep satacağını söyledi . 
Hatta oradaki 2 mt lik bir akv için al istersen bunuda verim sana götür falan da diyerek artık yapmıycağı konusunda konuşmalar yaptı.
Biz adanaya geldik bikaç gün geçmedi beni aradı ve yine kendisi telefonda temaksı aradığını yeni iki katlı set akvaryum siparişi verdiğini vede ayrıca biri adanadan biri başka bir yerden iki ayrı koloni aldığınıda söyleyip birde bana sattığı filtreye yeni akvaryumlarında ihtiyacı olacağını söyleyip geri isteyince ben telefonu kapattım ve kendisine mesajla bana bikaç gün önce söyledikleriyle yaptıklarının farklı olduğunu yazıp birdaha görüşmek istemediğimi
söyledim . Kendisinin cevabıda ister alırım ister satarım kimseyi enterese etmez şeklince oldu ve mevzu orada kapandı . benim içinde orada abdullah taylan bitti.
Kendine 13 nisan 2014 te telefon açtım balıkların cinsiyetleriyle ilgili sıkıntıyı söylemek için telefonlarımı meşgule düşürdü ve kısa mesaj attım durumu anlatan yine dönmedi , yarına kadar bana dön bu mağduriyeti bi şekilde gider diye mesaj yazdım yine dönmedi . Halada dönmedi.
İbrahim beyi aradım durumu anlattım şikayet konusu açacağımı da söyledim kendiside bana konu açmamam yönünde rica etti kırmadım onu konuyuda açmadım .
Ancak kendisini evelki gün gece forumda aldığı yeni balıklara ve sattığı balıkların yumurta aldıklarını yazanlara ,seviniyorum mutlu oluyorum sattığım balıklardan gelen haberlere diye yazınca dayanamadım bende yazdım aynı foruma . madem sattığın balıklardan sevinçli haber gelince mutlu oluyorsan bana dişi die sattığın erkek balığın mağduriyetinide gel benimle birlikte yaşa dedim. Kendisinin tavrı ve cevabı bu balıkları satalı 4 ay olduğu ve böyle birşeyin olmadığı sadece benim kendisine tezgah kurduğum yıpratmak için söylediğim falan filan doğrultusunda laflar . Bende kendine konuyu şikayet var başlığına yazacağımı ilettim.

şimdi ben balıkları 26 ocakta almışım 13 nisandada kendisini aramışım ve konuyla ilgili mesajları yazmışım bana dönmemiş . bu zaman 4 aymı oluyor ?

13 nisanda ibrahim beyide aramışım ve kendisinede balığın erkek olduğunu abdullah taylanın telefonlara mesajlara cevap vermediğini söylemişim . bende bu tarihte abdullah taylana balığın erkek çıktığını yazdığım mesajlarda kayıtlı duruyor.
abdullah taylana evelki gün forumda balığın geldiği gibi diğer balıklarla beraber durduğunu isterse gelip bakabileceğini isterse göndereceğimi orada alıp bakabileceğini istersede burada bir tanıdığı varsa onun vasıtası ile kontrol ettirebileceğinide yazdım , yönetim tarafından silinen mesajlarda bunlarda mevcut .

Abdullah taylanı  bu konudaki yaklaşımı ve beni yalancılıkla suçlayıp iftira attığım kendini yıpratmaya çalıştığım yönündeki davranışları sebebiyle KINIYORUM .

Kendisi her yazdığının altına yazıyor moba beslemek bir ayrıcalıktır diye, ancak
 BU AYRICALIK SANA YAKIŞMIYOR ABDULLAH TAYLAN  !

Şimdi kendinden aldığım balığın bir erkek fazla çıkması bana maddi olarak çokta fazla birşey kaybettirmez ancak abdullah taylanın olaya yaklaşımı ilgisizliği ve haksız yere yapmış olduğu suçlamalar sebebiyle bu fazla çıkan erkek balığın değişimini veya iadesini kendinden talep ediyorum. 

Bakınız şimdi kendi tanıtımından yazdığı bir cümleyi yapıştırıyorum size altta ve onun altına yazdıklarınıda yazacam siz karar verin bu adamın ne kadar tutarsız biri olduğuna gerçekten bırakıyormu dedikleri doğrumu değilmi.
abdullah taylanın kral moba tanıtımı sayfa 22 yeni aldığı mobaların hemen bir üstüne yazdığı mesaj : 4 nisan 2014 

Ben yaş olarak bir çoğunuzun abisi hatta babası yaşındayım elimde şuan üç koleni var ve üç ayrı akvaryum.Bunların bakımı artık yorucu gelmeye başladı oyüzden kendime prens koleniyi bırakıp diğer Kral kolenimi ve çok sevdiğim benim ilk göz ağrım olan yüzlerce yavru vererek beni mutlu eden kolenimi istemeyerekte olsa vermek istiyorum.Kilerdeki 150x90x80 cm ölçülerindeki akvaryumum prens ve 5 dişisi ile yoluma devam edeceğim.

buda hemen bir altındaki mesajı ve koyduğu yeni balıklarının resimleri :

Değerli arkadaşlar Kral moba kolonim ve daha önce sahip olup Mehmet 06 arkadaşıma verdiğim black kolonimi Mehmet arkadaşımdan tekrar geri aldım. Şuan Kral kolonimlen beraber, Black kolonim uyum içinde 2000x70x75 cm tankında bakmaktayım.


kendiyle görüşmeme sebebimdede yazdığım gibi hangisine inanacaz abdullah taylan ?
LASTROMANTIC2014-04-21 13:49:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 21:45
Değerli hobici arkadaşlarım, sizlerin karşısına hakkımda şikayet konusu açılmış olarak gelmek beni çok üzdü ve derinden yaraladı.Ben 5 yıla yakın moba besliyorum ve birçok arkadaşa da moba kolonisi verdim.Bu arkadaşlarla da can ciğer olduk, bilgi alışverişi yaptık, birçok şey paylaştık.Beni üzen ise olayın dişi balığın erkek çıkması değil olayın başka bir boyutta olması.Adana’daki Hakan Eti arkadaşımız kendince benden intikam almak için karalama kampanyasına girmiştir.Benim alnım açık.Kimseye hesap veremeyecek bir yanlış yapmadım, yapmam da.

Beni çoğunuz az çok tanırsınız.Ne karakterde olduğumu bilen bilir.Bir dişi balığı erkek diye verecek kadar alçalmadım.300 liralık bir balık için kendimi insanların gözünde küçük düşürecek kadar Allah’ıma şükürler olsun ki düşmedim.Ben bu hobiyi severek yapmak istedim; ama maalesef art niyetli bu arkadaş gibi kendini bilmez kişilerin bu tür hareketlerı beni haddinden fazla üzüyor.Ben para canlısı biri olsam ona verdiğim kolonilerin parasını moba kolonilerini kapamba ile burundi ile kırar çok fazlasını kazanır çekilirdim köşeme…Ama ben bunları yapacak kadar haysiyetsiz ve şerefsiz biri değilim.Biz zamanında bu tür yapılan olaylardan ötürü çok kazığını yedim.Bundan sonra kimsenin kandırılmaması için orijinal mobalar üretebilmek için elimden geldiğince mücadele vereceğim.Mobanın orjinallerini aldım, birçok arkadaşa da verdim.Orjinal yavrularını da ürettim.En son olarak Nurettin Yılmaz Bey’in ön ayak olduğu doğal yoldan yavru alması bizlere örnek oldu ve ben de doğal olarak yavru almayı çok şükür başardım.Benim para hırsım olsaydı bu balığı erken kusturur daha fazla yavru almaya daha fazla kazanmaya bakardım.Ama benim öyle bir derdim, para hırsım yok.Ben sadece o hazzı, zevki, mutluluğu tatmak ve o anı sizlerle paylaşmaktır.

Sizlere gerçek olanı anlatıp ondan sonra sizlerin ellerinizi vizdanınıza götürerek karar vermenizi isterim.Bundan 4 ay öncesine kadar Hakan Eti arkadaşı tanımazdm.İbrahim0606 arkadaşım vasıtasıyla tanıştım.Bende erkek moba olup olmadığını sordu.Var dedim daha sonra vazgeçti.Bu arada ara ara beni arıyor hal hatır soruyor fikir alışverişi yapıyorduk.O ara benim lidya akvaryumdan aldığım koloniye talip oldu.Pazarlık yaptı,anlaşamadık.

Daha sonra Adana’da Sarper Bey’in moba kolonisini gördüm ve çok beğendim, talip oldum.Fiyatta anlaştık.Balıkları bana göndermesini istedim.Kabul etti.Ben de parayı havale çıkaracaktım.Çıkarmadan evvel bir araştırma yapmak istedim çünkü mağlum dolandırıcılık almış başını gidiyor.Önce  Doğukan Işık arkadaşımızı aradım.Daha sonra A.F.Ç. Ali Furkan arkadaşımızı aradım.Parayı göndermekte bir sakınca olur mu diye sordum.Daha sonra Adana’daki Hakan Eti’yi arayarak ‘’Bu arkadaşı tanır mısın? Balıklarını alacağım,parasını göndereceğim bir sakatlık olmaz değil mi?’’ diye sordum.Kendisi de Abdullah Abi o balıklara ben taliptim.Akvaryumla beraber ben alacaktım eğer vazgeçersen sevinirim dedi.Ben de ‘Hakan keşke daha önce söyleseydin pazarlık yapmazdım.Şimdi sözümüzden vazgeçeceğim ayıp olacak ama senin için bunu yaparım.Çünkü sen Adana’dasın, o arkadaş da Adana’da.Öncelik sana düşer ben aradan çekileyim.’’ dedim ve ben sözümü yiyerek balıklardan vazgeçtiğimi mesaj olarak gönderdim ve Hakan kalkıp bana bir teşekkür dahi etmedi.

Aradan 1 ay kadar zaman geçti.Hakan beni aradı. ‘’Abi ben senin balıklarına talibim,verirsen alayım.’’ Dedi. Ben de ‘’Hayırdır Sarper’in balıklarını almadın mı ?’’ dedim. O da ‘’ Yok abi anlaşamadık zaten balıklar da küçüktü hoşuma gitmedi, iyi ki sende almadın’’ gibi kelimeler kullandı.Hakan Eti ile fiyat konusunda telefonda anlaştık.7 dişi 3 erkek olarak ve artı FLUVAL FX5 dış filtre dahil 3.100 TL’ye anlaştım.Bana Adana’ya göndermemi istedi.Ben gönderemeyeceğimi,kendisinin gelip görerek almasını istedim.Kendisi de kabul etti ve yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayıydı.Pazar günü iki arkadaş geldiler.1-2 saat oturduk çay,kahve muhabbet ettik ve balıkları çok beğendiğini söyledi ve ben de ‘’Hayrını gör kardeşim’’ dedim.Beraberce kovaya koyduk.Balıkları aldılar,filtreyi de aldılar ve Adana’ya döndüler.Aradan 1-2 hafta sonra A.F.Ç. Ali Furkan arkadaşım Adana’daki Sarper Bey’in mobaları sattığını çok güzel olduğunu almak istersem kaçırmamam gerektiğini söyledi.Sarper Bey’i aradım.Fiyatta anlaştık.Balıkları göndermesini istedim kendisi de kabul etti.Sağolsun sağ salim güzel bir paketleme yaparak bana gönderdi.Tabi bu arada Hakan Eti balıkları benim aldığımı öğrenmiş bir hafta sonra beni aradı.’’Abi Sarper’in balıklarını Ankara’dan biri almış tanıyor musun?’’ dedi.Ben de ‘’Ne yapacaksın Hakan kim almışsa almış.’’ dedim. O da ‘’Yok abi merak ettim.’’ dedi.Ben de ‘’Merak etme Hakan ben aldım balıkları.’’ O da ‘’Hayırlı olsun abi, keşke almasaydın benim pek hoşuma gitmemişti ama hayırlı olsun.’’ dedi.

Epey bir muhabbet ettik.Kilerdeki akvaryumumu iki katlı yaptırsam odalardan akvaryumları kaldırmak gibi bir düşüncem olduğunu anlattım.Kolonilerimin çok olduğunu,azaltmak istediğimi anlattım ve telefonu kapattım.Aynı gün akşam saat 22.30 civarında peş peşe mesajlar gelmeye başladı.Olmadık sözler sarfederek ne adamlığımızı bıraktı, ne aldığımız parayı helal etti. Benim bu parayı nasıl yiyeceğimi, kime güveneceğiz gibi sözleri ve olmadık şekilde hakaretleri mesaj olarak bana gönderdi.Kendisine telefonla ulaşmaya çalıştım maalesef numaramı engellemiş ve arayamadım.Mesaj olarak kendisinin derdinin ne olduğunu,niye böyle bir şey yazdığını ,telefonumu neden açmadığını, benden aldığı balıklardan herhangi bir şikayetinin olup olmadığını mesaj olarak gönderdim.Kendisi de balıklardan bir şikayet olmadığını ancak benim mobaları azaltacağımı söylemem ve üstüne moba kolonisi almam zoruna gitmiş.Ben de bunların onu ilgilendirmediğini,benim kolonilerimi azaltıp,azaltmayacağımın onu enterese etmeyeceğini yazdım.Eğer ki aldığım balıklardan dolayı bir sıkıntın varsa balıkları tekrar geri alabileceğimi söyledim.Bu olaydan sonra Sarper Bey’in balıklarını aldığım için hem bana hem Sarper Bey’e kinlenmiş.Bu olaydan sonra uzun bir süre görüşmedik.

Aradan uzun bir süre geçiyor ve ne hikmetse 3-4 ay kadar sonra dişi balık erkek oluyor(!).Allah aşkına bir insana demezler mi? Ya arkadaş sen moba besleyen bir insansın.3-4 aydır aklın neredeydi? Ben Sarper Bey’in balıklarını alana kadar böyle bir olay yoktu ve bana tekrar rahatsız edici ve tehtidkar mesajlar göndermeye başladı ve beni çok rahatsız etmeye başladı.Ben de telefon ve mesajlarını engelledim.Gerçekten bana insan gibi yanaşsa ben ona fazla erkek göndermediğim halde her türlü yardımı yapar, balığını da değiştirir,fazladan dişi dahi gönderirdim.Ama o benden intikam almak için formlarda şikayet konusu açmıştır.Birkaç gün öncesine kadar tanıtım sayfama yazılar yazmış.Benim sayfama ve Dündar Okan arkadaşımın sayfasına bu konuyla ilgili aslı astarı olmayan yazılar yazmıştı.Ben de yönetimi arayarak kendisinin şikayet sayfasının olduğunu bizim temiz sayfamızı kirletmemesini yönetimden rica ettim.

Ben sadece şunu söylüyorum.Hakan Eti, benden uzak Allah’a yakın ol benim senin gibi biriyle hiçbir zaman işim olmaz.

Tüm arkadaşlardan özür diliyorum böyle bir tatsız olayla muhattap olup karşınıza çıktığım için.Benim kimseye veremeyecek hesabım yok.Allah biliyor Kurban Olduğum haklının haksızın mükafatını da cezasını da bir gün verecektir.Benim tek gayem hobiyi hobi gibi yaşamak, mobanın daha iyi daha kalitelisini üretmektir.Ben bu arkadaşa asla fazla bir erkek balık vermedim.Kendisi kontrol ederek almıştır.Her şey benden intikam almak için yazdığı bir senaryodan ibarettir.

Tüm hobici arkadaşlarım ellerini vicdanına koyup karar vermesini ve benim kimseye böyle bir terbiyesizlik yapmayacağımı bilmesini, siz tüm değerli hobici arkadaşlara ve yönetime bildiririm.Benim böyle bir olayı yaptığımı düşünüyorlarsa da üyeliğimin iptalini isterim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 22:10
Abdullah taylan buradaki meseleyi bende sende yeterince acik konusalim baliklarini biliyorsun taniyorsun banada 7 dişi diye sattigini kabul ediyorsun baliklar burada ben istiyorsan aracimla getirecem ankaraya hepsini eğer burada herhangi bir art niyet varsa baliar senin baligin değilse hepsini de sana hediye ederim . neyin intikamini alaçam senden seninle bi dediğin bi dediğini tutmuyor die görüşmek istemeyen benim madem bir balik 300 lira ufak paraysa bu balik senin baligin değilse delikanli gibi ben sana hepsini hediye edecem belki bu koloniyide alirsan onun altinada yazarsin birakiyorum azaltiyorum die satana kadar .bwliklarin bit akv da duruyor yanlarında bir erkekle bir daha söylüyorum olayin şahidi Tamer altinbas geldiğinden beri o akv a kepçe girmedi ve 7 diye verdiğin baliklar 6 disi cikti .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 22:35
Abdullah Bey olay gayet net ve açık aslında.Sizi tanıyanlar olduğu gibi Hakan Bey'i de tanıyanlar da bu forumda mevcut.Çekilen mesajlar ve aranan telefonlara neden cevap vermediğiniz akıllarda soru işareti ister istemez uyandırıyor.Bir balık dediğiniz balığın fiyatı 300 tl ise tabiki de ister istemez insan hakkını aramak gereğinde bulunabiliyor.Ayrıca yapılan bir yanlışlık karşısında duyarsız olunması da insanı ister istemez çileden çıkarabiliyor.Madem balığa,paraya önem vermiyorsunuz o zaman yapılan yanlışlığı telafi edersiniz ve isminize yakışanı yapmış olursunuz.Hele ki 10 balık için kısacası HAZIR KOLONİ için 2650 TL gibi bir fiyat ödeniyorsa satan kişi de sizin gibi KRAL MOBAcı ise ister istemez bir güvence bekliyor alan kişi...

Bu arada Hakan Bey ile muhabbetim var ve bundan dolayı konuya dahil oldum.Bu olay olduğu zamandan bu yana Hakan Bey'e dur bekle sabret diyenler arasındaydık fakat sizin olaya kayıtsız kalmanız sonucunda buraya şikayet açıldı.Hakan Bey de gayet objektif yaklaşarak size bir teklifte bulunuyor.İsterseniz tabi ticaretiniz de herhangi bir art niyetiniz yok ise balıkları size olduğu gibi getirir ve dişi erkek oranını beraber yaptıktan sonra tekrar dan pazarlığınızı değerlendirirsiniz ya da burada hatalı kim ise karalanmaya devam eder...

Saygılarımla; Drklvntylmz2014-04-22 22:38:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tamer ALTINBAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Adana
Mesaj: 152
Tamer ALTINBAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 23:07
İki yıldan beri bende moba besliyorum Abdullah beyi  forumdan ismen tanırım bildiğimiz kadarıyla işini iyi yapan bir akadaşımız. Ancak Hakanı yakinen tanıyan biri olarak kesinlikle bir balık için değil bin balık için insanı kıracak biri değildir. Balıkları Abdullah beyden almayı düşündüğü andan itibaren beraber istişare etmişizdir. Balıkların güzel olduğunu ve alması konusunda kanaatimi kendisine defalarca söyledim. Birde Abdullah Taylan ismi olunca güven sorunu hiç aklıma gelmedi zaten. Hakan balıkları getirip akvaryuma koyduğu andan şu ana kadar takip ediyorum. Hakan ilk günden beri bana bir dişinin erkek olduğu konusunda şüphe ettiğini söylemiştir. Hakanın da dediği gibi o mobalar ayrı bir tankta özenle bakılmaktadır. Özellikle koloniye ekeme ve çıkarmayı hiç düşünmemiştir. Zaten moba besleyenler bilir oturmuş bir koloni olduğu için bu paralar ödeniyor. Neden o koloniye yeni bir erkek eklesin.?? Hakanın ısrarları üzerine birlikte vent konrolü yaptık. Hemde bir kaç defa kafamızda soru işareti kalmasın diye. Abdullah beyinde birilerini kandırarak satış yaptığını değil bunun bir hata olabileceği düşünüyorum. Sadece bu konunun neden bu kadar uzadığını anlamadım. Bir hata varsa tespiti yapılır ve telafi edilir. Hele de söz konusu taraflar hobiye gönül vermiş tanınmış hobicilerse..
Abdullah bey Hakanın senden aldığı koloniye yeni bir balık eklemediğine ben şahidim. Sizin gibi tecrübeli bir arkadaşımızda sattığı balığı tanır diye düşünüyorum. O balığın vent kontrolünü yaparak art niyet aramadan hatalı olan kimse diğerinin maduriyetini gidermesini umut ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cennker82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 255
cennker82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 00:14
Abdullah bey diyip resmiyete ihtiyaç duymuyorum fakat kendisiyle hiç tanışmadım sadece forumlardan tanırım takip ederim..

Hiçbir şekilde Abdullah abi'nin herhangi bir forumda ufacık bir şikayet yada ters bir durumuna rastlamadım..

Abdullah abi'nin bu kadar ucuz bir insan olabileceğine ihtimal bile vermiyorum..

Umarım olay çözüme kavuşur..Ben taraf değilim fakat dışarıdan tarafsız gözle bakarak yorum yapıyorum..

Tabii bu arada Hakan abi'yide suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 00:32
Cenker bey size bir diğer forumdada yazdigim gibi biz burada bir suçlu aramiyoruz .benim kendisiyle muhabbetim şuanda olmayabilir sevmiyor görüşmek istemiyor olabilirim. yukarda yazdim ana hatlarıyla konuyu açma sebebim bunlar değil ben kendisinden 7 dişi almisim ve baliklar 6 dişi cikiyor ve de kimseye baliklari göstermekten cekinmiyorum kacinmiyorum düzeltilmesi gereken budur .konuyu saptirmanin alakasiz şeyler yazmanin bir anlami yok adamin yazdigi cevaba bakin hala kendini baliklarini doğal yolla kusturacagini mobalarinin saf ırk olduğunu yaziyor reklam yapiyor . biz bunlari sormadikki kendisine .ben merakta etmiyorum bunlari .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cennker82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 255
cennker82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 00:36
Hakan abi dediğim gibi eyvallah o zaman umarım olay çözüme kavuşur.Abdullah abi bir adım atsın sende bir adım at olay tatlıya bağlansın inşaallah..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 09:39
Değerli arkadaşlar yazdığım metni tam okursanız benim ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız.
Ben hiç bir zaman ismimi kullanarak balıklarımı satmadım benden balık alacak kişiyede gelip balıkları görerek almasını istemişimdir.
Hakan Eti,nin bana karşı tutumu bana düşmanca davranması benim zoruma giden daha 3 ay öncesine kadar aramızda hiç birşey yokken Adana,da Sarper beyin balıklarını aldıktan sonra bana karşı düşmanca bir tutum içine girdi.
Bana gönderdiği gecenin bir yarısı mesajlar tehditkar yazılar ben kendisini mesajla derdinin ne olduğunu sordum aldığın balıklarla bir sıkıntımı var diye ama kendisi başka boyutta benim neden kolenileri azaltacakken tekrar balık aldığıma takmış.Benim telefonlarımı kendisi engellemiştir kendisine kesinlikle mesaj dışında ulaşamadım.
Geçen haftaya kadar beni haddinden fazla rahatsız edecek derecede aşağılayıcı mesajlar çekti.Bende telefonunu engelledim.
Bana saygısız ve seviyesiz mesajlar göndermesi beni çok üzdü ve derinden yaraladı.Yoksa bana insan gibi yaklaşsaydı ben ona hertürlü yardımıda yapar desteğide gösterirdim.Ama Hakan Eti buna layık bir insan olduğunu zannetmiyorum ve bu güzellikleri hak etmiyor.
Tamer bey benim Hakan Eti,ye verdiğim balıklar 17,18 dişiler erkeklerde 20 cm yakındı yani siz bu boydaki balığı ozaman erkek olduğunu anlamadınızda 3,4 ay sonramı bu belli oldu.Kendisi bana Sarperin balıklarını aldığım için hakaretler yapana kadar deseydiki Abdullah abi bir balıktan şüpheleniyorum bana resimlerini gönderseydi özeldende göndere bilirdi.
Neden böyle karalama olayına girdi bir kendine sorun Tamer bey Hakan sen Abdullah bey 3 ay önce Sarper,in balıklarını aldıktan sonra aranızda bir şey yokken dişi balık erkek olmadan önce bu senaryoyu yazmadan önce neden hakaret edici mesajlar gönderdin adamın telefonunu neden engelledin  diye bir sorun şimdi ben size soruyorum size bu tür mesajlar gönderen birine nasıl bir yaklaşımınız olur.Lütfen bunları bir düşünün olayın nerden kaynaklandığına bakın öz eleştirilerinizi öyle yapın. Ben önce insana bakarım insanmı diye sonra söylediği söze bakarım sözmü diye her söze verecek bir cevabım vardır ama karşımdakine bakarım adammı diye.
Değerli ardaşlar hepinizden tekrar,tekrar özür diliyorum böyle tatsız bir olayla karşılaştığım için çok üzgünüm ben bu tür olaylardan hiç haz etmediğim için bu sayfaya son girişim sizler olayı kişi olarak yargılamamanızı olayı yazdığım metni tam olarak okumanızı olayın nerden kaynaklandığını anlayarak öz eleştiri yapmanızı isterim.Beni seven veya sevmeyen herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.
Allah herkesin gönlüne göre versin.Benim için ne düşünüyorsa onada iki katını versin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 10:43
abdullah taylan yazdıklarının tamamını sana iade ediyorum .
burada aramızda liyakattan bahsedecek en son kişilerden biriside sensin . 
ben burada forum çerçevesinde senin hakettiğinden ziyade uslubumu bozmamaya dikkat ederek yazıyorum bazı şeyleri , ha döner sana senin gibi yada hakettiğin gibi cevaplar yazmak çizmek icab ettiğindede emin ol her ortamda cevabını verebilirim .
ben kimseyi karalama olayına falan girmedim , balığın erkek olduğunu seni aradığım gün 13 nisanda anladık emin olduk tamerle birlikte ve ilk olarak seninle konuşmadığım görüşmediğim halde döndüm seni aradım tamerinde yanında ,açmadın mesaj çektim balığın biri erkek çıktı diye bunu telafi et die dönmedin birdaha mesaj çektim bak balık erkek hakkında konu açacam 2 güne kadar bana dön diye yine dönmedin, ibrahim bey aradı seni balık erkekmiş böyle böyle konu açacak tatsızlık olmasın die benle alakası yok naparsa yapsın dedin.

şimdi sana soruyorum ,ben seni karalamak için bişeyler yapacak olsam neden seni arim sorim aramızda çözmeye çalışiim ilk önce ?

özelliklede birdaha belirtiyorum üzerine basa basa seninle görüşmek istemeyen benim , yukarda yazılan çizilen sebeplerden dolayı bunu en iyide sen bilirsin .buradaki konunun sarperle ahmetle mehmetle de hiçbir alakası yok mesele senin sarperin balığını alman değil mesele senin balığı satma sebebin olarak azaltacağını bir koloni bırakacağını söyleyip sattıktan sonra gidip setler ve ayrı ayrı koloniler alman meselesi kimden aldığının hiçbir önemi yok . ben sana bu tutarsızlığının sebebini soruncada bana , alırım satarım lafımıda yerim kimseyi enterese etmez cevabını verdiğinide yukarda zaten kendin yazmışsın . dolayısıyla bu davranışlarındaki karakter analizinide bırakalım forumdaki arkadaşlar yapsın !
demişsin ya adama bakarım söze bakarım diye bu kelimeler senin ağzına pek yakışmıyor bence !

şimdi bu yazılanların tamamı senin kendi yazdıklarında dahil , benim seninle neden görüşmediğimi açıklayan haklı sebepler , ancak konu bu değil .

bana 7 dişi 3 erkek sattın balıkların burada bir akv da duruyor ve 6 sı dişi çıktı.
uzatmadan net olarak söylüyorum 300 liralık balığın peşinde değilim ancak senin bu kıvrımlı konuşmaların yanlış insanla alışveriş yaptığımı bir kez daha ıspatlıyor.
ben sana komplo kursam sana senaryo yazsam göstermek istediğim balıklarda hayal ürünü olması lazım değilmi ? ancak hepsi canlı ve bir akv da duruyorlar .neden gönder bakim şu erkeği benim balığımmı değilmi diyemiyorsun acaba ?

hakan eti bana olan düşmanlığı sebebiyle bunları yapıyor diyosun ben böyle düşünmüyorum , insanın düşmanıda dengi olmalı ! 



LASTROMANTIC2014-04-23 10:53:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Bursa
Mesaj: 210
melankoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 20:39
Büyük alışverişlerde yerinde gidip görülüp alınmasını tercih etseydik böyle sorunlar yaşamazdık..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 20:57
Sayın Selçuk kardeşim keşke yorum yazmadan önce konuyu iyice bir gözden geçirseydin.Balıklar zaten Adana'dan kalkıp Ankara'ya gidip alındı.İki tarafta Moba konusunda usta olunca ufak tefek sorunlar göz ardı edildi ve karşılıklı güven duygusunda balıklar alınıp geri dönüldü fakat sonradan farkedilen bir hata için ve telafisi edilememesi üzerine burada şikayet konusu açıldı.Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 22:06
Görüşmek istemediğinizi mesaj attığınız kişiden şimdi bir telafi bekliyorsunuz... Siz olsanız ne yapardınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 22:20
Ben burada yaklaşık 3000 lira verip aldigim baliklardaki yanlisligin magduriyetini anlatmaya calisiyorum cumhur bey yoksa bu karakterdeki bir insanla görüşmeye can attigimizdan değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir