50*50*40h için dizayn önerileri


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 12:43
Herkese merhaba,

50*50*40h boyutlarında bir tank yaptırıyorum (henüz gelmedi) ışıklandırma olarak 15'er wattlık 3 grolux ve 2 adet 10.000K'lık flo düşünüyorum. (uygun boyut t8'lerde var), filtrasyon için ise fluval 105 mevcut. dizayn konusu henüz kafamda netleşmiş değil, zaten başlığı açma sebebim bu, dizayn konusunda fikirler almak.

Benim düşündüğüm dizaynda;
Taban silis kum, ana tema dallı karmaşık bir kütük üzerinde java fern'ler, kütük arka-yan kısımlarda ise eser miktarda crypto. belki willow Moss'ta kullanabilirim ama moss kullanmayı pek sevmiyorum. (fissidens hariç, ona moss gibi bakamıyorum)

-Acaba lav kayası kullansam kum ile aralarında kontrast nasıl olur. lav kayası üzeri fissidens iyi durabilir, özellikle sadece tek tarafı kaplanırsa.

-Kütük tek başına kullanılabileceği gibi kayaların ön planında da olabilir, ama kafamda pek canlandıramadım, Net'te örneğine denk gelmedim.

-Akvaryum bir köşede yer alacak ve iki tarafından seyir imkanı sunacak, yani hem ön yüz hemde sol yan taraftan görsel sunacak, bu yüzden önden arkaya yükselen ve arka tarafı kalabalıklaştıran bir dizayn düşünmüyorum (fakat fikir vermesi açısından tüm dizayn düşüncelerine açığım) belki sağ arkaya doğru yükselen bir taban olabilir.

- High veya low-tech olması farketmez, materyallerim mevcut fakat low-tech düşünüyorum. hatta farklı akvaryumlarda high tech'lerde görmeye alıştığımız bazı bitkileri adapte etmeye çalışıyorum (şimdilik gidişat iyi)

-Canlı olarak;
Kesin olarak: karides, otocinclus, helena
muallakta : lepistes, mosquito rasbora. cüce kerevit(mosquito rasbora olabilir çünkü bu akvaryum kapaklı olacağından intehara meyilli bu balıkları bu sefer burada kayıpsız yaşatabilmem mümkün.)

Tavsiyelere açığım, öneride bulunacak arkadaşlar çekinmesin, tavsiyelerinin saçma olacağını da düşünmesinler, saçma bir tavsiyenin içinden de çok güzel fikirler çıkabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 21:11
Dizayn;
- Tabana Silis kum konulacak, eğer silis kum fazla ince taneli gelirse bu kum taban yapılıp üzerine evde var olan siyah quartz kum eklenecek.
- akvaryum kumu sağ arka köşeye doğru yükselecek (kütük boyu fazla gelirse yükselmeyecek) böylece karşıdan ve akvaryumun sol köşesinden maksimum seyir alanı oluşturulacak.
- sağ arka köşeye bir yati kökü konulacak ve üzerine bol miktarda java fern bağlanacak.
-kökün sağ sol cam köşelerine uygun bir crypto dikilecek.
- uygun akıntı seviyesi olan köke yakın veya üzerinde   bir miktar fissidens kullanılacak.
- kökün çevresinde dağınık olarak alternanthera reineckii mini kullanılacak.
- tabana cuba koymayı düşünüyorum, ana tankımda bol miktarda mevcut, cuba'lar bu tankta gelişmese bile ana tanktan budadıklarım bunun tabanını doldurmaya yeter diye düşünüyorum. tankı low-tech düşünürsem tabana lilaeopsis brasiliensis uygularım.
- anubias kullanma konusunda kararsızım, görsel açığa çıktıktan sonra karar vereceğim.
- Duruma göre moss kullanabilirim, buda ancak görsel açığa çıktıktan sonra karara bağlanacak.
- ışıklandırma 15'er wattlık 3 grolux 2 aquastar olacak.
- Reflektör yerine kapak içi tamamen emaye beyaz boyanacak. hem reflektör işlevi görecek hemde suya karşı dirençli olacak.
- filtrasyon fluval 105 olacak, sadece hortumları değiştirip glass lily pipe kullansammı diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 505
kdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2013 13:35
http://www.youtube.com/watch?v=EXvtJi_bdLo
 
Yiğit Bey,
 
Videoda isteğinize yakın olduğunu düşündüğüm uygulamalar var, belki de siz daha önce görmüşsünüzdür, öyle bile olsa hatırlatma olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2013 16:16
@ Rahman Bey,
 
Bu tip akvaryumları inceliyorum, gönderdiğiniz linkteki video'da işime yaradı, direkt olarak o video olmasada çekimi yapan kişi anlaşılan fuarları kaçırmayan bir kişiymiş, onun videolarından birşeyler kaptım diyebilirim. Gelecek hafta akvaryum geldiğinde kuruluma başlıyorum, Dizayn %90 oranında kafamda oturdu sayılır. (tabi uygun bir alanda kök/kütük nasıl durur vs. denemesi de yapıyorum, ama akvaryum gelip filtre vs. yerine yerleştiğinde durumlar önceden tartılan gibi olmayabilir.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir