160 Litrede jalo-hara ?


cgrylmz7Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 58
cgrylmz7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 02:44
Arkadaşlar bende şuanda kurulu olan bir adet 80*50*40 ebatında akvaryum var,içerisinde tam 40 adet 4.5 ila 8 cm arasında jalo balıklarım bulunmakta,geçtiğimiz günlerde arkadaşım 5 adet 4 cm boylarında sarı prenses getirmişti,onlarıda korkarak eklemiştim geriye sadece 2tane kaldı 3 balığı jalo erkeklerim öldürdü,diğer ikiside artık zamanla alıştılar ki halen hayattalar.

Bugün elime 15 adet afra hara yavrusu geçti,boyları 2 ila 4.5 cm arasında,bu balıkları direk ekleyemedim o sarı prenseslerin başına gelenleri görünce.Asıl sorum şu,haraları büyük akvaryuma almak istiyorum yani jalolarla beraber yaşamalarını istiyorum ama bu biraz zor duruyor.Ben jaloları kayseriden almıştım,F0 olduğunu söylemişler ve bir adet A4 kağıdı boyunda bir belgesi vardı,ve yavrular F1 oluyorlar bildiğim kadarıyla.Acaba bu balıklar F1 olduğu için hırçınlarmı,haralarla beraber yaşamazlarmı?

Haraları akvaryuma adapte ederken jalolar tarafından zarar görmemelerini nasıl sağlayabilirim veya ikisini aynı akvaryuma koymamak mı en iyisi?

Tecrübenizi konuşturmanızı bekliyorum :) 15 adet harayı 2 litrelik yavruluğa mahsur bırakmak istemiyorum..

Saygılar,hayırlı sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EROL ÇAKIRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 704
EROL ÇAKIRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 07:34
O ölçüde akvaryuma o sayı çok çok fazla dişi erkek ayrımı yapıp koloninizi yapıp digerlerini elinizden çıkarın  2 erkek 6-8 dişi gibi .jalo ve haralar bir arada olabilir balıkları gece karanlıkta akvaryuma salın ama bu sayıda degil jaloların sayısını azaltıgınızda bu sayıda jalonun içine haraları salarsanız sarılar gibi yem olurlar. sarılar jaloya göre biraz yumuşak balıklardır yem olmaları dogal.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrylmz7Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 58
cgrylmz7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 12:19
40 adet var,internete ilan koydum arayıp almak isteyenler bana çok uzak mesafedeki insanlar,o yüzden elimden çıkartma şansım yok gibi pek.yeni bir akvaryum siparişi verdim ama onun gelmesi tamamlanması uzun sürecek,sınavlarım var bu önümüzdeki iki hafta ancak sınavlardan sonra yani temmuzun ilk günü kurabileceğim yeni akvaryumu :( haralar yavrulukta kalsa iyi olacak

Arkadaşlar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir