10 -15 Lt Bitkili Beta Akvaryumu Kurmak İstiyorum


mertcangkbÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 54
mertcangkbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 16:37
Merhaba 10-15 lt bir beta akvaryumu kurmak istiyorum bunun için profesyonel kişilerin yardımına ihtiyacım var, Bazı sorularım olacak .

bakımı basit bitkiler istiyorum hangi tür bitkileri kullanabilirim
bu akvaryum için en uygun kum hangisidir
1 adet protein ağırlıklı 1 tanede sebze ağırlıklı yem kullanmak istiyorum hangi yemleri önerirsiniz
beta için kullanacağım ilaçlar neler olmalı ve nasıl kullanmalıyım metilen mavisi vb..
betanın yanına elma salyangozu koymayı düşünüyorum bitkiler için problem olur mu
klasik türden beta beslemek istemiyorum İstanbul içinde güzel bir beta alabileceğim bir yer var mıdır

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim[EDIT]mertcangkb,2019-02-14 17:12:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SplendorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1901
SplendorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 17:24
En azından 20 litrelik bir tank alırsanız daha iyi olur hacim konusunda. Su sıcaklığı 25-26 derece olması gerekir. Eğer bulunacağı oda ortalama 30 derece ise gerekmez. Aksi halde evet ısıtıcı gerekir. 50W'lık işinizi görecektir.

Filtre de bulunmalı. En azından ufak boy bir pipo filtre ve hava motoru işinizi görecektir. Akıntıyı sevmedikleri için küçük hacimlerde pipo filtre öneriliyor.

Tilkikuyruğu, elodea, anubias, java fern gibi bitkiler taban kalınlığı ve kurulumu istemez. Akvaryumda nasıl dikildiğini / kullanıldığını netten araştırabilirsiniz. Köklü kolay bitkiler için (rotala türevleri, limon, çınar, zeytin gibi) taban kumu 5 cm kalınlığında olursa iyi olur.

Kolay bulunur ve ucuz olduğundan bazalt kumu önerebilirim. Vitasand markasının kumlarını da öneriyorlar.

Sera, Hikari, Ocean's Nutrition markalarının Betta yemlerini kullanabilirsiniz. Bitkisel yem yerine 1 adet haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu aldıktan sonra 4 parçaya böler, haftanın bir günü için bir parçayı sabah, bir parçayı akşam öğününde verirseniz sindirimi için iyi olur.

İlaç falan yok, unutun. Tek alacağınız şey bakteri yatağını başlatmak için Sera ya da Dennerle gibi bir firmanın bakteri kültürünü almak. Tanka suyu doldurup filtre ve ısıtıcıyı çalıştırmaya başladıktan sonra tanka uygulayın, 24 saat sonrasında balığı ekleyebilirsiniz.

Mangrow kökü ekleyebilirseniz iyi olur. Bir defaya mahsus 3-5 dakika kaynar suda bekletin, varsa zararlı organizmalar ölsün sonra tanka ekleyin. Kökün suya salacağı sarılık (tannik asit) suyu yumuşatır, zararlı değildir ve Betta tanklarına iyi gelir.

Kimi Betta hırçın oluyor, kimi daha uysal. Elma salyangozuyla anlaşabilir de, anlaşmayabilir de. Şu zamana kadar biri hırçın biri meraklı iki betta baktım. Birinde tanka yaklaşınca hemen kabarıp saldırganlaşıyordu, diğeri gelip kim olduğuna bakıp yerine geri gidiyordu [:)] Meraklıya Nerite eklemiştim, geldi salyangozun dibine kadar baktı baktı baktı sağından baktı solundan baktı dokunmadı, döndü gitti. Yanyana gelince gözlemleyeceksiniz açıkçası. Elmaların bitki yiyeni de var, dokunmayanı da. O da pek belli olmuyor galiba.

Avcılarda Atakan Petshop var, telefonla arayıp ne zaman Betta geleceğini sorup ona göre ziyaret edebilirsiniz.[EDIT]Splendor,2019-02-14 17:28:31[/EDIT]

Beğenenler: [T]213180,mertcangkb[/T][T]201263,Shaggi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213180,mertcangkb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertcangkbÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 54
mertcangkbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 17:45
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. daha öncede bir beta beslemiştim fakat amatör biçimdeydi Şimdi ise daha bilinçli ve iyi bir şekilde beslemek istiyorum bana çok yardımcı oldunuz.
bazı beta besleyen kişiler metilen mavisini sürekli önermişler ayrıca akvaryuma atılan tablet tuzlarda var bunları önermiyor musunuz. Son olarak da bitkileri internet üzerinden almayı planlıyorum bildiğiniz güvenilir bir site var mıdır acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 18:12
[EDIT]brownorum,2020-12-27 21:29:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammed koseÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2018
İl: Kayseri
Mesaj: 820
Muhammed koseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 19:57
[QUOTE=sobetta]1- Hacim değil boyut önemli. Canlıyı ömür boyu besleyecekseniz 35*35*25(h) ölçülerinde akvaryum yaptırın. Petshop’dan zaten show için bi’ şey yapamazsınız ama endüstriyel akvaryumlar sağlıklı ölçülerde ve kaliteli malzemede değil, bu yüzden madem İstanbul’dasınız, forumda ilanlarda da adı olan Emre Uslu ile konuşun. Ben 4 akvaryum yaptırdım, çok iyi çalışıyor. Yükseklik maksimum: 25, uzunluk ve genişlik ise canlı boyunun 5 katı olmalıdır. Örneğin: 5cm bir Betta için 25m3 tank yeterlidir. Boyutlar eşit değilse cm2 olarak tabanı hesaplayın.

2- Taiwan Moss ve Anubias türleri. Aslında tüm alg’ler 27 dereceye tolerans gösterir ama en doğal olan ve gözüken Taiwan olduğundan seçtim. Bununla beraber tüm su üstü bitkileri. Bacopa Monnieri vs

3- Vitasand Dere Kumu ucuz ama fazla kaliteli olmayan çözümdür. Ne kadar kalın alırsanız o kadar faydanıza. Bunun yerine Ada veya JBL gibi markaların ürünlerini de kullanabilirsiniz fakat sisteme bağlı.

4- Betta’lar bitkisel yem yememekle beraber etçil beslenir. Canlı, kurutulmuş, yaprak ve granulat yemlerden oluşan, ne kadar pahalı o kadar iyi kafasında bir diyet kullanın. Canlı yem olarak yalnızca Daphnia verin.

5- İlaç hastalık durumu olmadığı sürece kullanılmamalı. Hazırda deri solüsyonu, klor çözücü, bakteri kapsülü, bakteri besini vb şeyler bulundurmanız aciliyette gerekir.

6- Koymayın.

7- Splendes mutasyondur ve sağlıksızdır. “Özel bir Betta’m olsun!” diyorsanız wild yani vahşi ırklara yönelin. Fakat yeni başlayan/acemi biri için ben asla Betta önermiyorum. Bence ilk sadece bitki ve salyangoz besleyin uzun bir süre. Tür olarak Ramshorn güzeldir. Hobiye başlamadan önce ne ile karşılaşabileceğinize ön görüş atarsınız. Hem basit bir kurulum olacağından istediğinizde bozup satabilirsiniz.

Filtre, ısıtıcı ve su değişim ekipmanı, bitki dikimi maşası gibi ürünler yine işinize yarar. Facebook gruplarından hiç bir şey öğrenemezsiz ya da YouTube’dan. Bunu uzun yıllardır gördüm. Kaba sözler kullanmak yasak ama biri kalkıp bana “Sürekli metilen kullanmalısın, yanlış bakıyorsun.” dese zekasından şüphe duyarım. Tuz yine aynı şekilde.[/QUOTE]

İyi akşamlar.Elma salyangozunun uygun olmama ve ramshornnun uygun olma sebebi nedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkavkaciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2010
İl: Aydin
Mesaj: 467
hkavkaciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 20:17
Gerekli cevaplar verilmiş, o yüzden sadece salyangoz kısmına değineceğim.
Şuan beslediğim bettanın yanında 1 adet elma salyangozu mevcut. İlk 1 2 gün zorladı salyangozu. Sürekli tepesinde ve ara ara fiziksel saldırılarda bulundu antenlerine.Salyangoz hemen kabuğuna çekildiği için ertesi gün pes etti, daha da görmedim saldırdığını yada tehdit ettiğini.
Bendeki elma salyangozu bitkilerimi özellikle sazları kopartıp kopartıp duruyor. Sinir ediyor beni ama sırf balığın yemeyip dibe çöken yemleri yediği için tutuyorum. [EDIT]hkavkaci,2019-02-14 20:18:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2019 20:53
[EDIT]brownorum,2020-12-27 21:29:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir