ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurciklet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Kasım 2023 23:53
Toplam Mesaj:
136 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
onur balkan
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1979
İl:
Aydin
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
gresheki
Dişisi, whıte top ve cobue nin dişisine benzediği için babanın bunlardan biri olma ihtimali daha yüksek
Dişisi, whıte top ve cobue nin dişisine benzediği için babanın bunlardan biri olma ihtimali daha yüksek
Rainbow çiftim; beklenen oldu
[QUOTE=fenomen_09]Maşallah Onur Bey, balıklarınızın ömrü uzun olsun.
[QUOTE=fenomen_09]Maşallah Onur Bey, balıklarınızın ömrü uzun olsun.
Bol bol yavrulu akvaryumlar dilerim.İşin en güzel yanı da bu minikleri üretip karşısına geçip izlemek.
[/QUOTE]
çok teşekkür ederim vedat bey
Rainbow çiftim; beklenen oldu
Maceramız şöyle başladı. Ömer Bülent TUTAN (obtutan nickli) abimizden ankaradan eş american cikletlerin ilanını gördüm kendisinden 2 çift jack demsey- 1çift rainbow ve 1 çift green terör istedim. demsey çiftlerden birinin erkeği bana göndereceğigünün öncesindeki gece akvaryumdan atlayınca , bülent abi beni aradı ve üzücü haberi verdi . bana makav ve jaguar ciklet elinde bulunduğu ve bunları göndereceğini söyledi ben makavı gönderirsen sevinirim dedim fakat o büyük bir incelik ile 2 çiftide sonuçta hata bizden kaynaklandı deyip mükemmel bir kargolamayla gönderdi. ve bugüne kadar desteğini hiç benden esirgemedi birkaç sefer arayıp rahatsız ettim fakat her zaman çok insancıl olarak usanmadan sorularıma cevap verdi.
Maceramız şöyle başladı. Ömer Bülent TUTAN (obtutan nickli) abimizden ankaradan eş american cikletlerin ilanını gördüm kendisinden 2 çift jack demsey- 1çift rainbow ve 1 çift green terör istedim. demsey çiftlerden birinin erkeği bana göndereceğigünün öncesindeki gece akvaryumdan atlayınca , bülent abi beni aradı ve üzücü haberi verdi . bana makav ve jaguar ciklet elinde bulunduğu ve bunları göndereceğini söyledi ben makavı gönderirsen sevinirim dedim fakat o büyük bir incelik ile 2 çiftide sonuçta hata bizden kaynaklandı deyip mükemmel bir kargolamayla gönderdi. ve bugüne kadar desteğini hiç benden esirgemedi birkaç sefer arayıp rahatsız ettim fakat her zaman çok insancıl olarak usanmadan sorularıma cevap verdi.
balıkları koydum ilk uyum sağlayıp tüpçük çıkartan rainbow çiftim oldu 100*50*65 lik akvaryumumda rainbowlar makavlarla beraber ikametgah etmekteyken yumurtaları görünce makavları 150*60*65 lik büyük tanka aldım .
3 gün sonra yumurtalar çatladı yavruları akvaryumun köşesine topladılar . sonra bir anda bütün yavrular kayboldu. meğer kabuğun içine almışlar. dün yavruları tekrar görünce çok mutlu oldum . ve bunuda sizlerle paylaşmak istedim bugün yavrular serbest yüzüşe geçtiler tabiki anne ve babalarının kontrolünde
Kusura bakmayın resimler çok kaliteli değil . fakat ufaklıklar belli oluyor. bu güzel görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim . inşallah daha güzel resimlerele yavruların gelişiminide sizlerle paylaşacağım tabiki yüce rabbim keratalara uzun ömür verirse. :-)
Kribensis sorun
[QUOTE=lifetime]Bu olasılık benim de aklıma geldi bütün cinsiyet ayrımı yazılarını okudum bendekiler cinsiyetlerinin bütün özelliklerini yansıtıyor. Erkeği kafasının uzun dişinin daha küt bitmesi, erkeğin vücut yapısının uzunlamasına dişinin karın bölgesindeki şişliğe pembeliğe, yüzgeçlerdeki erkeğin daha sivri ve uzun yapısının karsısında dişinin daha kısa ve oval olmasına karsı herşeyi taşıyorlar. Tek aklıma gelen acaba petshopta zaten eşmiydi erkek eşinden ayrılmış yeni dişiye bu şekilde davranıyor olabilir mi?[/QUOTE]
[QUOTE=lifetime]Bu olasılık benim de aklıma geldi bütün cinsiyet ayrımı yazılarını okudum bendekiler cinsiyetlerinin bütün özelliklerini yansıtıyor. Erkeği kafasının uzun dişinin daha küt bitmesi, erkeğin vücut yapısının uzunlamasına dişinin karın bölgesindeki şişliğe pembeliğe, yüzgeçlerdeki erkeğin daha sivri ve uzun yapısının karsısında dişinin daha kısa ve oval olmasına karsı herşeyi taşıyorlar. Tek aklıma gelen acaba petshopta zaten eşmiydi erkek eşinden ayrılmış yeni dişiye bu şekilde davranıyor olabilir mi?[/QUOTE]
kribensis ve bu tür balıklar genelde 5-10 adet alınıp 1 veya 2 çift tuttuktan sonra kalan balıklar elden çıkarılır yada eş olarak temin yoluna gidilir . en olmadı temin ettiğiniz yer akvaryumcu işe balıklar izlenip rengini sizin beğendiğiniz değilde birlikte uyumlu davranan e3ş olbileceğini düşüdüğünüz balıklar alıp beslenmesi uygun olur. benim tavsiyem farklı sürü balıkları yerine şartları eşitlemek amaçlı 2e ve 2d alarak eş tutturmak ve fazlasını çıkarmak
Bu Tosunların Utangaçlığı (Güvercin)
bu kuşlar adana postası yada yerlisi olarak geçer ve adamın dediği hikaye benim kümesimdede vardı defaalarca yavrusunu aldım . adam kafa bulmuş yada anlamıyor kuştan
bu kuşlar adana postası yada yerlisi olarak geçer ve adamın dediği hikaye benim kümesimdede vardı defaalarca yavrusunu aldım . adam kafa bulmuş yada anlamıyor kuştan
Kötü Bi Anı
Iltay beyin bu konuda biraz hatalı gibi geliyor bana çünkü kargodan teslim alınan bir mal özellikle kırılacak bir malzeme ise önce açılıp bakılması ve sonra teslim alınması gerektiğini bilmesi gerekir. kargocu arkadaşlar her ne kadar ürün üstünde kırılacak etiketleri yapışık olsa dahi el elin eşşeğini ıslık çala çala gezdirirmiş. misali taşıyorlar . ıltay bey kendi hatasının bedelini burada berkant beyden çıkartmak istercesine davranmış biraz . berkant bey bu duruma rağmen iyi niyetli davranıp bu sıkıntıyı paylaşma durumuna gitmiş fakat yoooo olmaz hata bende ama cezasını sen cekeceksin modunda . berkant bey forum özel üyesi olup bakıldığında forumda bir çok paylaşım ve satışı olan bir arkadaş böyle bir iş için itibarını zedeleyecek bir insan olduğunu zannetmiyorum ve haklı olduğu halde arkadaşın zor durumunu paylaşıyor. ben olsam bunuda yapmam berkant bey büyük bir fedakarlık yapmış ıltay bey çözüm yoluna gidip berkant beyin iyi niyetii suistimal etmesin derim bu konu hakkında.
Iltay beyin bu konuda biraz hatalı gibi geliyor bana çünkü kargodan teslim alınan bir mal özellikle kırılacak bir malzeme ise önce açılıp bakılması ve sonra teslim alınması gerektiğini bilmesi gerekir. kargocu arkadaşlar her ne kadar ürün üstünde kırılacak etiketleri yapışık olsa dahi el elin eşşeğini ıslık çala çala gezdirirmiş. misali taşıyorlar . ıltay bey kendi hatasının bedelini burada berkant beyden çıkartmak istercesine davranmış biraz . berkant bey bu duruma rağmen iyi niyetli davranıp bu sıkıntıyı paylaşma durumuna gitmiş fakat yoooo olmaz hata bende ama cezasını sen cekeceksin modunda . berkant bey forum özel üyesi olup bakıldığında forumda bir çok paylaşım ve satışı olan bir arkadaş böyle bir iş için itibarını zedeleyecek bir insan olduğunu zannetmiyorum ve haklı olduğu halde arkadaşın zor durumunu paylaşıyor. ben olsam bunuda yapmam berkant bey büyük bir fedakarlık yapmış ıltay bey çözüm yoluna gidip berkant beyin iyi niyetii suistimal etmesin derim bu konu hakkında.
Forumda kaç kişi güvercin besliyor
ben çocukluğumdan beri bakıyorum şuan 30-40 civarında kuşum var posta - filo ve dönek besliyorum.
ben çocukluğumdan beri bakıyorum şuan 30-40 civarında kuşum var posta - filo ve dönek besliyorum.
en az 20 yıldır kuş besliyorum arada bıraksamda bu sevdadan vazgeçemedim+
Kötü Bi Anı
[QUOTE=Berkant]Bundan sonra bende öyle yapacağım moralim çok bozuk vizeme çalışayım diyorum çalışamıyorum alıcının parasını yatıracağımı söyledim ama şayet yarısını yatıracağım doğrusunun bu olduğunu hatta doğrusunun hiç yatmamak olduğunu düşünüyorum çünkü ben elden vermek istedim o kabul etmedi o yüzden yarısını yatıracağım...[/QUOTE]
[QUOTE=Berkant]Bundan sonra bende öyle yapacağım moralim çok bozuk vizeme çalışayım diyorum çalışamıyorum alıcının parasını yatıracağımı söyledim ama şayet yarısını yatıracağım doğrusunun bu olduğunu hatta doğrusunun hiç yatmamak olduğunu düşünüyorum çünkü ben elden vermek istedim o kabul etmedi o yüzden yarısını yatıracağım...[/QUOTE]
kardeşim sen çok iyi niyetlisin kargo ile olan teslimlerde eğer kırılacağı düşünülen birşey ise kargocular gitmeden paketi açık kırık çıktığı durumda tutanak tutması lazım. Eğer alıcı bunu yapmazsa tüm mesuliyet alıcınındır onun için karşı taraf hiç kusura bakmayacak . sen eğer kendini yarısını yatırarark iyi hissedeceğine inanıyorsan öyle yap ama bunu yapmak zorunda değilsin.
Akvaryumda canlı ne acaba

Baş kismi şeffaf beyaz gibi kuyruk kısmı pembe renkte kıl kurtçuk gibi bir canlı herhangi bir zararı varmıdır akvaryum daki canlılar a bilgisi olan yardimci olursa sevinirim
Baş kismi şeffaf beyaz gibi kuyruk kısmı pembe renkte kıl kurtçuk gibi bir canlı herhangi bir zararı varmıdır akvaryum daki canlılar a bilgisi olan yardimci olursa sevinirim
Whıte Top Erkek Ağzına Yumurta Aldı
[QUOTE=Malawi World]Merhaba;
[QUOTE=SanaBanaMbuna]Balığınız dişi olsa, yumurta almış dicektim, geviş getirme ve yavruları yerleştirmeye benzer haraketler yapıyor. Fakat bende Arda Bey'e katılıyorum, şişlik gözükmüyor zaten..[/QUOTE]
[QUOTE=onurciklet] Bir yaşıma daha girdim dün akşam işten eve dönünce gördüğüme inanamadım defalarca yavru aldığım afra whıte top erkekğim nasıl oldu bilmiyorum fakat ağzı yumurta doluydu . bunu sizlerle paylaşmak istedim.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=PNnaHfLY-Ho&feature=youtu.be[/VID]
[/QUOTE]
[QUOTE=Malawi World]Merhaba;
Balık normal görünüyor,ben ağzında bir şişiklik göremedim.Video arka fondan anlaşılmıyor zaten.Balık yem yiyor değilmi?
Keyifli Hobiler,Hayırlı Ramazanlar...
[/QUOTE]dişiler biliyorsunuz ki yumurtalar ağzında hareket ettirirken geviş getiriyor gibi yapıyor . fark etmişsinizdir . ben gördüğümde bende inanamadım fakat ağzındaki yem değil yumurta özellikle bugün sabah kontrol ettim yumurtalar hala ağzında duruyordu?
[QUOTE=SanaBanaMbuna]Balığınız dişi olsa, yumurta almış dicektim, geviş getirme ve yavruları yerleştirmeye benzer haraketler yapıyor. Fakat bende Arda Bey'e katılıyorum, şişlik gözükmüyor zaten..[/QUOTE]
Balık erkek zaten defalarca yavrusunu aldım fakat video koyma nedenim normal bir dişi gibi gırtlak alanında değil ağız ucunda tutuyor ağızını oynatması belli olsun diye video koydum . şaşırtıcı ama gerçek hatta bugün akşam eve gittiğimde hala yumurta varsa ağzında sağmayı düşünüyorum. ve bunuda videoya çekip tüm arkadaşlarla paylaşacağım.
[QUOTE=onurciklet] Bir yaşıma daha girdim dün akşam işten eve dönünce gördüğüme inanamadım defalarca yavru aldığım afra whıte top erkekğim nasıl oldu bilmiyorum fakat ağzı yumurta doluydu . bunu sizlerle paylaşmak istedim.

ARKADAŞLAR BALIĞIN AĞZINA DİKKATLİ BAKTIĞINIZDA NORMAL Mİ GÖRÜNÜYOR SİZCE?
SON MESAJLAR
- Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 00:57
Akvaryum Tanıtımı - Albimarginata Ve Vaillanti Neothauma, 00:29
Akvaryum Tanıtımı - Beta Dipte Yan Yatıyor AquaVita, 23:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Kulanımı KaqtaN61, 22:43
Yeni Üye Forumu - Bu İnce Ayar Vanası Arızalı Mı ? Cyber_Scout, 22:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitki Sararmasi Taha Yanık, 22:15
Bitki Akvaryumları Genel - Tür Ve Cinsiyet Ayrı Mı SilenTMurder, 22:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orandam İştahsiz Ve Fazla Hareket Etmiyor Cyber_Scout, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Tür Beslemeliyim fishhyy, 21:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Ve Bitki Erimesi İçin Ne Yapmam Gerek ? Ehtiyar, 21:51
Bitki Akvaryumları Genel - Danio Margaritatus-galaxy Rasbora Cyber_Scout, 21:11
Sazansıgiller Tanıtımı - Discuslarım Hakkında Bilgi Foae, 21:10
Discus - 200 Litre Channa Hazırlık AmatorChannaci, 21:00
Akvaryum Tanıtımı - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 20:56
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Balıklarım Kayboluyor mmemati, 20:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Geophagus Günlüğü yasinbalak, 20:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Lowtech 250 Lt Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karidesin Rengi Dayanıklılığını Etkiler Mi? giyotyn, 20:26
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin aquanil, 20:04
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Çeşme Suyu Kullanımı İsmail_96965, 19:52
Canlı Doğuranlar - Yeni Balıklarım Zaid, 19:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Karma Tank flanormimar, 18:42
Akvaryum Tanıtımı - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 15:56
Labirentliler - Yeni Discus Akvaryumu Kurulumu Cyber_Scout, 15:13
Yeni Üye Forumu - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Cyber_Scout, 14:51
Akvaryum Tanıtımı - Betamın Durumu Nasıl? Cyber_Scout, 14:07
Yeni Üye Forumu - Beyaz Yunus Mikail Alp, 14:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Mutlu Bettam T3kniker, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Dev Afrika Salyangozuna Teraryum Kurmak İstiyorum. KaanE, 03:09
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Reloaded (Vahşiye Dönüş) T3kniker, 01:25
Akvaryum Tanıtımı - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 00:56
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuranlar Hakkında Cyber_Scout, 00:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Yiyici Önerisi Cyber_Scout, 00:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Molly Baligi Davranislari? Cyber_Scout, 23:47
Yeni Üye Forumu - 1-2mm Dere Kumunda Bitki Yetişirmi? Guramilks, 23:38
Labirentliler - Oblong Akvaryum Filtre Dizilimi neomeo, 23:06
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru Sesi K0L0Ni, 22:39
Yeni Üye Forumu - Küçük Vatozum Dişi Mi? taskinramazan, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Çöpçü Balığı K0L0Ni, 22:26
Yosun - Lepistes Doğum Deformasyon İsmail_96965, 22:15
Canlı Doğuranlar - Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi Hobimus, 21:16
Akvaryum Dünyasından Haberler - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 20:19
Bitki Akvaryumları Genel - Hangi Isıtıcıyı Almamı Önerirsiniz? Leo, 19:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Lepistes İlginç Kuyruk koraykbl, 19:22
Canlı Doğuranlar - Yosun cbrhsm, 17:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Küpte Tanganyika... 1 Tık İleride... Bayulker, 17:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Taşırken Sorun Çıktı Ne Yapmalıyım juniorrrrrrr34, 15:55
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Zirveye, Acısu Velifera Günlüğüm Kaangzkr, 14:54
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Melek Balığı Yavruları Ölüyor Hobbim68, 13:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Filtre 200 Litre Tank Guramilks, 11:18
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:01
- Akvaryum 30*30 metsi 00:01
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:43
- Elma Salyangozunda Sezon Kampanyası GOLDFISH 23:43
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 23:36
- Ramshorn Salyangoz yns325 22:57
- L144 Düz Kuyruk Tam Damızlık Çift Ve Tek Erkekler yns325 22:57
- L 201 - 333 Erkekler muyat 22:36
- Ophthalmotilapia Ventralis 'kambwimba' DenizUlucutsoy 22:28
- Cryptocoryne Crispatula Var. ''balansae'' DenizUlucutsoy 22:28
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:46
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:46
- Microfex Kültürü sefailgaz 20:35
- Aquael 200 Watt Isıtıcı sefailgaz 20:35
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 19:56
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 19:31
- Plantbox High Tech Armatür deniz35 18:31
- Cihihiros Vivid 2 Gri Renk Tam Set Olarak deniz35 18:31
- Dış Filtre, Armatür Ve Malzemeler Hüdai 18:26
- 2.67 Tüp Furcifer 17:53
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 17:53
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 17:53
- Creaqua Nano Elit Furcifer 17:53
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 17:05
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 17:04
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:04
- Denisoni Barb _rammstein_ 16:21
- 90 Cm Monte Carlo yusuf-konca 15:31
- Afrika Cichlidleri devito 15:09
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 15:04
- Medaka+pire+bitki Set ternapi 15:04
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 14:58
- 2 Erkek Saulosi Emirk 14:45
- Mangrow Ve Yati Emirk 14:45
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 14:37
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:24
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 14:24
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 14:24
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:33
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:33
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 12:59
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 12:26
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 12:26
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 11:47
- Özel Tür Japon Blue - Son 15 Çift osmandbnl 11:47
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 11:42
- Anubias Montekarlo cagdas_0606 11:42
- Monte Karlo Zemin Bitkisi cagdas_0606 11:42
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 11:37
KULLANICILAR
- 111 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
Mahir06,
Koksal Gurkan,
MosfeT,
Ozmoziz,
Cyber_Scout,
ka2n,
Nickim10Harf,
CihanEfruz,
altum123,
K0L0Ni,
ulutasatilla,
chapi,
kerimkoz,
czafer58,
adnanuluçay,
Furcifer,
EKAR,
Akvarist Batuhan,
BaldGuy,
bitkici1,
AtaDemircii,
Emirk,
osmandbnl,
ardaagnaday,
ttolgaa,
metehangezer34,
sina cen,
juniorrrrrrr34,
buraktanatar,
Ramirezi-adam,
-RBG-,
Amatör balıkçı,
TurX,
OrhuN Sarı,
Ehtiyar,
muratskara,
betta20,
koraykbl,
Laetacara,
oytun,
Tata,
İsmail_96965,
ArifhbsAquatics,
egijfz,
CenK,
Salihsuhak,
mertt1925,
Hoper,
Hasandeniz,
Ayberk1634,
gyunda,
Osmanosman06,
TuRKeR,
emreyesilyurt,
Mehmet0958,
Guramilks,
Bataron,
xfear,
selçuk özsabunc,
Ukyy,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.