ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
serkan.canbaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2018 11:38
Toplam Mesaj:
484 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
SC
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1975
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik, elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
F0 Duboisi Maswa
Yavruların videosu. Yerim olmadığı için büyük küçük hepsi aynı yerde kaldı. Anne ağzından yeni çıkan balıklar büyük kardeşlerinin ağzına girmeye çalışıyorlar.
[VID]https://youtu.be/2w9cGFAjfL8[/VID]
Tablet yemin bitmesi bir iki dakikadan kısa sürüyor.
[VID]https://youtu.be/TyNN5qV8OMk[/VID]
[VID]https://youtu.be/1oBISARBauY[/VID]
[EDIT]serkan.canbaz,2015-09-30 10:04:28[/EDIT]
Yavruların videosu. Yerim olmadığı için büyük küçük hepsi aynı yerde kaldı. Anne ağzından yeni çıkan balıklar büyük kardeşlerinin ağzına girmeye çalışıyorlar.
[VID]https://youtu.be/2w9cGFAjfL8[/VID]
Tablet yemin bitmesi bir iki dakikadan kısa sürüyor.
[VID]https://youtu.be/TyNN5qV8OMk[/VID]
[VID]https://youtu.be/1oBISARBauY[/VID]
[EDIT]serkan.canbaz,2015-09-30 10:04:28[/EDIT]
F0 Duboisi Maswa
[QUOTE=dogangurgen]Masaallah.
Serkan bey discustan gectiniz troplara, nasil bir degisim? Acikcasi bana biraz zit kutuplar gibi geliyor. Sularin degerleri olsun davranislari olsun veya beslenme sekilleri. Ben de bir sure sonra bir discus akvaryumu kurmayi dusunuyorum, afrika gollerinden amazon nehirlerine geciste beni neler bekliyor? :)
Saygilarimla,[/QUOTE]
Merhaba Doğan Bey,
Discus gerçekten çok güzel bir balık. Bitkili ve dekorlu bir discus akvaryumu evin içinde mükemmel canlı bir tablo görüntüsü veriyor. Fakat bitki ve dekor ile birlikte discus için gereken su değerlerini kalıcı olarak tutmak benim için neredeyse imkansız olmuştu. Bunun dışında dekorsuz bir akvaryumda bu balığı beslemek yine benim için çok gereksizdi. Discusları bitkili akvaryumda iyi besleyemiyordum. Zamanla vücutlarında siyah lekeler oluşmaya başladı ve bu yüzden beslemeyi bıraktım. Tropheustan geçişte sadece yapacağınız su değerlerini ayarlamak. Bunun dışında dikkate edeceğiniz hiçbir şey yok. Discus hakkında bilgi veren forum konularında beslenmesi ile ilgili bilgiler var.
[QUOTE=fthgltknn][QUOTE=serkan.canbaz][/QUOTE]
F0 diyosunuz ya serkan bey bu f0 ve f1 nasıl oluyor... F0 direk gölden yakalanan balık anlamındamı ? f1 de ondan alınan yavrularmı....
Ben malawi çok seviyorum ama tropheus da beslemek istiyorum insallah okulu bitirince bi adım atmak istiyorum yeni bir akvaryumla nereden anlaşılır f0[/QUOTE]
Merhaba Fatih Bey,
Malawi ve Tropheus daha önce çok defalar besledim ve hepsinin zevki ayrı. Bundan 3-5 sene önce belkide daha fazla tropheus besleyenlerde bir F0 çılgınlığı vardı. Çoğu tropheus sevenlerin F0 balık hayaliydi. Benim için burada amaç saf ırk olan balığı beslemekti. F0 kimileri için gölden direk yakalanan kimileri için de ırkı bozulmamış balık anlamını taşıyabilir. Benim için ırkı bozulmamış balık olmasıdır. Daha önceki deneyimlerime ve etrafta tropheus besleyen arkadaşların balıklarına baktığımda sanki F0 balıkların boyları ve ağızları daha uzun ve daha büyük gibi. Bunun dışında pek bir fark yok gibi. F1'de bunların yavrularına deniyor.
[QUOTE=dogangurgen]Masaallah.
Serkan bey discustan gectiniz troplara, nasil bir degisim? Acikcasi bana biraz zit kutuplar gibi geliyor. Sularin degerleri olsun davranislari olsun veya beslenme sekilleri. Ben de bir sure sonra bir discus akvaryumu kurmayi dusunuyorum, afrika gollerinden amazon nehirlerine geciste beni neler bekliyor? :)
Saygilarimla,[/QUOTE]
Merhaba Doğan Bey,
Discus gerçekten çok güzel bir balık. Bitkili ve dekorlu bir discus akvaryumu evin içinde mükemmel canlı bir tablo görüntüsü veriyor. Fakat bitki ve dekor ile birlikte discus için gereken su değerlerini kalıcı olarak tutmak benim için neredeyse imkansız olmuştu. Bunun dışında dekorsuz bir akvaryumda bu balığı beslemek yine benim için çok gereksizdi. Discusları bitkili akvaryumda iyi besleyemiyordum. Zamanla vücutlarında siyah lekeler oluşmaya başladı ve bu yüzden beslemeyi bıraktım. Tropheustan geçişte sadece yapacağınız su değerlerini ayarlamak. Bunun dışında dikkate edeceğiniz hiçbir şey yok. Discus hakkında bilgi veren forum konularında beslenmesi ile ilgili bilgiler var.
[QUOTE=fthgltknn][QUOTE=serkan.canbaz][/QUOTE]
F0 diyosunuz ya serkan bey bu f0 ve f1 nasıl oluyor... F0 direk gölden yakalanan balık anlamındamı ? f1 de ondan alınan yavrularmı....
Ben malawi çok seviyorum ama tropheus da beslemek istiyorum insallah okulu bitirince bi adım atmak istiyorum yeni bir akvaryumla nereden anlaşılır f0[/QUOTE]
Merhaba Fatih Bey,
Malawi ve Tropheus daha önce çok defalar besledim ve hepsinin zevki ayrı. Bundan 3-5 sene önce belkide daha fazla tropheus besleyenlerde bir F0 çılgınlığı vardı. Çoğu tropheus sevenlerin F0 balık hayaliydi. Benim için burada amaç saf ırk olan balığı beslemekti. F0 kimileri için gölden direk yakalanan kimileri için de ırkı bozulmamış balık anlamını taşıyabilir. Benim için ırkı bozulmamış balık olmasıdır. Daha önceki deneyimlerime ve etrafta tropheus besleyen arkadaşların balıklarına baktığımda sanki F0 balıkların boyları ve ağızları daha uzun ve daha büyük gibi. Bunun dışında pek bir fark yok gibi. F1'de bunların yavrularına deniyor.
F0 Duboisi Maswa
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wfNTxz8TyHo[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wfNTxz8TyHo[/VID]
F0 Duboisi Maswa
İlk yavrular 27ad. ve tek balıktan. Bugüne kadar Tropheus tek bir anneden aldığım rekor sayı.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=GTYfUqtPikY[/VID]
İlk yavrular 27ad. ve tek balıktan. Bugüne kadar Tropheus tek bir anneden aldığım rekor sayı.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=GTYfUqtPikY[/VID]
En iyi su arıtma cihazı tavsiyesi ?
Merhaba,
Daha önce Discus besliyordum. Üretim tankında 5'li filtreden çıkan su ile şebeke suyunu karıştırıp kullanıyordum. Şu an Tropheus'a döndüm. Tropheus için su değerleri iletkenlik 600microS, Ph 8,4-9,5 arasında, GH 7-11 dGH, KH 16-19 dKH olması gerekiyor. Sorum şu yandaki linkteki cihaz bu değerleri sağlayabilir mi? "http://www.suaritmacihazi.gen.tr/index.php?route=common/home"
Mevcut 5'li cihazıma daha önce mineral filtre eklemiştim. Cihazdan çıkan son ölçtüğüm değerler 20microS, PH 7,7 ve KH 0. Bu suyu aynı zamanda içiyoruz. Yemek, çay vb. içinde de kullanıyoruz. Örnekteki 9 kademeli denilen cihazla çıkan suyu içmek ve yemek vb. kullanırken aynı zamanda akvaryum için de kullanabilir miyiz?
Saygılar.
Merhaba,
Daha önce Discus besliyordum. Üretim tankında 5'li filtreden çıkan su ile şebeke suyunu karıştırıp kullanıyordum. Şu an Tropheus'a döndüm. Tropheus için su değerleri iletkenlik 600microS, Ph 8,4-9,5 arasında, GH 7-11 dGH, KH 16-19 dKH olması gerekiyor. Sorum şu yandaki linkteki cihaz bu değerleri sağlayabilir mi? "http://www.suaritmacihazi.gen.tr/index.php?route=common/home"
Mevcut 5'li cihazıma daha önce mineral filtre eklemiştim. Cihazdan çıkan son ölçtüğüm değerler 20microS, PH 7,7 ve KH 0. Bu suyu aynı zamanda içiyoruz. Yemek, çay vb. içinde de kullanıyoruz. Örnekteki 9 kademeli denilen cihazla çıkan suyu içmek ve yemek vb. kullanırken aynı zamanda akvaryum için de kullanabilir miyiz?
Saygılar.
F0 Duboisi Maswa
Akvaryumum şu anki hali.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_103817.jpg[/IMG]
Balıklar geldi. Biraz yıpranmış gibiler ama hareketleri çok hızlı.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_213621.jpg[/IMG][EDIT]serkan.canbaz,2015-07-02 17:13:00[/EDIT]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=94g3b1T__PQ[/VID]
Akvaryumum şu anki hali.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_103817.jpg[/IMG]
Balıklar geldi. Biraz yıpranmış gibiler ama hareketleri çok hızlı.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_213621.jpg[/IMG][EDIT]serkan.canbaz,2015-07-02 17:13:00[/EDIT]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=94g3b1T__PQ[/VID]
F0 Duboisi Maswa
[QUOTE=Cagdas OZDOGAN]Serkan bey mrb. Tekrar aramıza dönmenize sevindim. Kurulumunuz hayırlı olsun. Elinizdeki tuz tanganyika lake cichlid salt gibi bir ürün değil. Yani pHınızı yükseltmez. Daha çok nötr bir tuzdur. Dolayısı ile iletkenliği çok yükseltmiş. Birde kaya tuzuda ekleyince [:)] . Yarı yarıya su değişimi yapın ve sadece bir tür tuz kullanın .
İyi bakımlar dilerim...[/QUOTE]
Merhaba Çağdaş Bey. Öncelikle teşekkür ederim.
Söylediğiniz gibi yarı yarıya su değişimi yaptım. İletkenlik 930μS oldu. Daha sonra 4 defa günde bir kez olmak suretiyle %10 su değişim yaptım. Bugün 6.gün ve iletkenlik 730μS. Bundan sonra artık sıkıntı olmaz tahmin ediyorum. Haftalık su değişimlerine geçeceğim. İletkenlik 600-650μS civarında olacak şekilde Aquadur ilavelerini yapacağım.
Aquadur kullanım kılavuzunda şöyle ideal iyon koşulları sağlayarak ph değerini 8-9 aralığında tutar diye yazıyor. Fakat ph değerinde hiçbir artış olmadı. 40lt dinlenme tankına Aquadur ilave ettiğimde ph 0,2-0,3 civarında bir düşüş oluyor bile diyebilirim. Ben kaya tuzu ile birlikte kullandığım için tam olarak nasıl tepki verdiğini henüz anlayamadım.
[QUOTE=Cagdas OZDOGAN]Serkan bey mrb. Tekrar aramıza dönmenize sevindim. Kurulumunuz hayırlı olsun. Elinizdeki tuz tanganyika lake cichlid salt gibi bir ürün değil. Yani pHınızı yükseltmez. Daha çok nötr bir tuzdur. Dolayısı ile iletkenliği çok yükseltmiş. Birde kaya tuzuda ekleyince [:)] . Yarı yarıya su değişimi yapın ve sadece bir tür tuz kullanın .
İyi bakımlar dilerim...[/QUOTE]
Merhaba Çağdaş Bey. Öncelikle teşekkür ederim.
Söylediğiniz gibi yarı yarıya su değişimi yaptım. İletkenlik 930μS oldu. Daha sonra 4 defa günde bir kez olmak suretiyle %10 su değişim yaptım. Bugün 6.gün ve iletkenlik 730μS. Bundan sonra artık sıkıntı olmaz tahmin ediyorum. Haftalık su değişimlerine geçeceğim. İletkenlik 600-650μS civarında olacak şekilde Aquadur ilavelerini yapacağım.
Aquadur kullanım kılavuzunda şöyle ideal iyon koşulları sağlayarak ph değerini 8-9 aralığında tutar diye yazıyor. Fakat ph değerinde hiçbir artış olmadı. 40lt dinlenme tankına Aquadur ilave ettiğimde ph 0,2-0,3 civarında bir düşüş oluyor bile diyebilirim. Ben kaya tuzu ile birlikte kullandığım için tam olarak nasıl tepki verdiğini henüz anlayamadım.
F0 Duboisi Maswa
Yaklaşık 1 yıl süren Discus serüveni sonunda tekrar Tropheus ile devam etmeye karar verdim. Takas ve üzerine bir miktar para ile edindiğim 2e-21d F0 Duboisi Maswa kolonisi yakında geliyor.
Akvaryum daha önce bitki için yapılmış olduğundan tüm kum, kaya ve bitkileri boşaltıp sıcak su ve sünger ile iyice temizledim. Taban kumu olarak Yaklaşık 1,5-2cm yüksekliğinde Argonit kum kullandım. Daha sonra her iki yanda bulunan sumplara bir miktar mercan kırığı ilave edeceğim. 20/06/2015 akşamında su ile doldurdum ve akvaryum çalışır durumda. Jbl Denitrol ile reçetesindeki gibi bakteri kültürü ilave ediyorum. Daha önce F0 tropheus bakmamıştım fakat bu balıklar sanırım 2-3 senedir Türkiye'de o yüzden zorluk çekeceğimi sanmıyorum.
Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika diye bir tuz verdi akvaryumcu. Bunu daha önce kullanan kimse var mı acaba? Çeşme suyunu 3'lü filtreden akvaryuma doldurduktan sonra bir miktar kaya tuzu koydum. Ertesi gün değerleri ölçtüm ve iletkenlik 638μS, ph 7,3 ölçmüştüm. Reçetesini okuduktan sonra yaklaşık bir miktar Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika koydum akvaryuma. Bir gün bu şekilde çalıştı ve ertesi su değişiminden önce ölçtüğümde iletkenlik 1257μS ve ph 7,5 ölçtüm ve çok şaşırdım. Bu Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika kH yükseltmeye Ph dengelemeye yarayan mineraller ihtiva eden bir tuz gibi anladım. Fakat iletkenliğik neden bu kadar yükseldi anlayamadım. Acaba dozu mu kaçırdım. Bu tuz hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acaba?
Yaklaşık 1 yıl süren Discus serüveni sonunda tekrar Tropheus ile devam etmeye karar verdim. Takas ve üzerine bir miktar para ile edindiğim 2e-21d F0 Duboisi Maswa kolonisi yakında geliyor.
Akvaryum daha önce bitki için yapılmış olduğundan tüm kum, kaya ve bitkileri boşaltıp sıcak su ve sünger ile iyice temizledim. Taban kumu olarak Yaklaşık 1,5-2cm yüksekliğinde Argonit kum kullandım. Daha sonra her iki yanda bulunan sumplara bir miktar mercan kırığı ilave edeceğim. 20/06/2015 akşamında su ile doldurdum ve akvaryum çalışır durumda. Jbl Denitrol ile reçetesindeki gibi bakteri kültürü ilave ediyorum. Daha önce F0 tropheus bakmamıştım fakat bu balıklar sanırım 2-3 senedir Türkiye'de o yüzden zorluk çekeceğimi sanmıyorum.
Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika diye bir tuz verdi akvaryumcu. Bunu daha önce kullanan kimse var mı acaba? Çeşme suyunu 3'lü filtreden akvaryuma doldurduktan sonra bir miktar kaya tuzu koydum. Ertesi gün değerleri ölçtüm ve iletkenlik 638μS, ph 7,3 ölçmüştüm. Reçetesini okuduktan sonra yaklaşık bir miktar Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika koydum akvaryuma. Bir gün bu şekilde çalıştı ve ertesi su değişiminden önce ölçtüğümde iletkenlik 1257μS ve ph 7,5 ölçtüm ve çok şaşırdım. Bu Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika kH yükseltmeye Ph dengelemeye yarayan mineraller ihtiva eden bir tuz gibi anladım. Fakat iletkenliğik neden bu kadar yükseldi anlayamadım. Acaba dozu mu kaçırdım. Bu tuz hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acaba?
Plato İstanbul - Kolay Bitkili Discus Akvaryumum
[QUOTE=Nefer]Serkan hocam Discus'u bırakmanıza üzülürüm hakikaten. Bu akvaryum kurulumunuzu daha önce görüp ve yorum yaptım diye hatırlıyorum. Farklı bir başlık olabilir mi hatırlayamadım. Bence yavru büyütmeden tür değiştirmeyin derim.
Açıkcası bende Discus'a başlayacak biri olarak, bu topa girmeden önce tam sistem, dijital donanımlı bir akvaryum kurmak niyetindeyim. Doğru düzgün bir fiyat alabilirsem, o şekilde yaptıracağım. Stabil bir su değeri ve düzenli değişim ile sorun yaşatmazlar diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Mert Bey teşekkür ederim. Fakat işim icabı 1 hafta şehir dışına çıktığım zaman yavru büyütmek imkansızlaşıyor. Bu süre daha uzarsa zaten mümkün değil. Bu yüzden vazgeçiyorum. Yoksa evime gelen misafirler akvaryumu çok beğeniyorlar. Dekor ve balıklar bana göre çok güzel olmuştu aslında. Benim bugüne kadar en güzel akvaryumum olmuştu. Fırsat bulamadığım için yarışmalara bile katılamadım. Belki yüksek bir derece bile yapabilirdi. Balıklardan iki çift de son derece uyumlular yumurta ve yavrularına çok güzel bakıyorlar. En azından bu çiftlere yazık olmasın diye balıklarımı değiştiriyorum. Sağlıkla kalın. [EDIT]serkan.canbaz,2015-06-22 10:23:24[/EDIT]
[QUOTE=Nefer]Serkan hocam Discus'u bırakmanıza üzülürüm hakikaten. Bu akvaryum kurulumunuzu daha önce görüp ve yorum yaptım diye hatırlıyorum. Farklı bir başlık olabilir mi hatırlayamadım. Bence yavru büyütmeden tür değiştirmeyin derim.
Açıkcası bende Discus'a başlayacak biri olarak, bu topa girmeden önce tam sistem, dijital donanımlı bir akvaryum kurmak niyetindeyim. Doğru düzgün bir fiyat alabilirsem, o şekilde yaptıracağım. Stabil bir su değeri ve düzenli değişim ile sorun yaşatmazlar diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Mert Bey teşekkür ederim. Fakat işim icabı 1 hafta şehir dışına çıktığım zaman yavru büyütmek imkansızlaşıyor. Bu süre daha uzarsa zaten mümkün değil. Bu yüzden vazgeçiyorum. Yoksa evime gelen misafirler akvaryumu çok beğeniyorlar. Dekor ve balıklar bana göre çok güzel olmuştu aslında. Benim bugüne kadar en güzel akvaryumum olmuştu. Fırsat bulamadığım için yarışmalara bile katılamadım. Belki yüksek bir derece bile yapabilirdi. Balıklardan iki çift de son derece uyumlular yumurta ve yavrularına çok güzel bakıyorlar. En azından bu çiftlere yazık olmasın diye balıklarımı değiştiriyorum. Sağlıkla kalın. [EDIT]serkan.canbaz,2015-06-22 10:23:24[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Dış Filtre Su Çıkışı Ağızı Me0, 08:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Kurulum ogurcay, 08:07
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Akvaryum Channa Asiaticaya Daha Uygun ogurcay, 08:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Planarya İçin İlginç Bir İlaç easyac, 07:15
Hastalıklar ve İlaçlar - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim Avoure, 02:09
Acı Su Balıkları - Ternapi Medaka Pondları ceyh, 01:32
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf-350f Mi Yoksa Sobo Sf-550f Mi gorkem41, 01:08
Filtreleme Seçenekleri - Sarı p. ve Yunus hak. öğr istedikleriniz Bekir enes, 00:33
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Su Berraklığı Samet.guven, 00:28
Yeni Üye Forumu - Balık Yem Seçme Umutoty, 00:26
Malzemeler ve Yemler Forumu - Mevcut Tankı Bozup Brichardi Tankına Çevireceğim fishhyy, 23:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hi-tech Kurlum cugus, 23:27
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Filtre Seçimi gorkem41, 23:22
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi Farmanyxd, 23:17
Yeni Üye Forumu - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 23:05
Akvaryum Tanıtımı - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 23:05
Akvaryum Tanıtımı - Karma Akvaryumda Cilt Hastalığı Omerleylakadir, 22:35
Yeni Üye Forumu - Monte Carlo Ve 47 Cm Derinlik Aydınlatması cugus, 22:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tata, 21:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Melek Balığı İle Beslenebilecek Saldırgan Olmayan Umutoty, 21:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrelik Bitkili Akvaryum Canlı Önerileri Meczupp, 20:52
Yeni Üye Forumu - Karides Uyumu burak4153, 20:28
Yeni Üye Forumu - İlk Nano Tankım zahitertufan, 19:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması Burak PEKDEMİR, 18:45
Akvaryum Tanıtımı - Xiaomi Akıllı Akvaryum ufukd, 18:10
Akvaryum Dünyasından Haberler - Microfex / Dero Worms Rafayel, 17:21
Diğer Tatlı Su Canlıları - 70x40x40 Akvaryum Orhan76, 16:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryum Nasıl Bakılmaz :) Hakan796, 15:57
Yeni Üye Forumu - Balıkların Cinsi Nedir ? kalsedon, 15:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 80 Litre Tank Sallanma Sorunu kalsedon, 15:17
Yeni Üye Forumu - Karidesler İle İlgili Sorun FerhatDumann, 14:08
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Kurulumu alipaksi, 13:53
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - 70 Lt Tank İçin Tür Önerisi mustafakrml, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İthal Akvaryum İçin Aydınlatma esucsuz, 12:37
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Tanka Geçiş nejalt, 12:13
Tropheus - Medaka Japanese Rice Fish Oryzias Latipes sulardayimben, 11:51
Yeni Üye Forumu - Feather Tail Betta Tanıtımı Onur doger, 11:46
Labirentliler - Bu Balık Nedir ? Akvaryumcu_Doru, 10:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pacman Frog Bakımı Akvaryumcu_Doru, 10:46
Yeni Üye Forumu - Mantar Belirtisi Orhan76, 10:39
Diğer Tatlı Su Canlıları - 7 Discus Biri Stresli Akvaryumcu_Doru, 10:17
Discus - Aydınlatma Hangi Marka Ve Model: Orion Vs Armatürk esucsuz, 10:04
Yeni Üye Forumu - Lepistes Balığı Mantar Sorunu Ve Kuyruk Kısması layper, 02:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Kuyruk Erimesi Ayle, 01:44
Yeni Üye Forumu - Yavrular Buyumuyor Fatih_hakankaan, 00:26
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryum İç Camı Ayna Gibi Oldu Fatih_hakankaan, 00:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80 Litre Akvaryum Sallanma Sorunu darkorangee, 23:42
Yeni Üye Forumu - Yavru Boylandırma Tankı koraykbl, 23:39
Tropheus - Bitkili Akvaryum Kum Önerisi fishhyy, 23:38
Bitki Akvaryumları Genel - Balığım Hasta koraykbl, 23:35
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-28/02/26 osmandbnl 08:50
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:36
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:15
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 08:15
- Ankara İçi Gambusya Arıyorum Nadirmbuna 07:02
- Oscar 3 Adet 1 Albino 2 Duz Astronot Oscar Kurama 06:53
- Ful Red Çift ÖĞRÜNÇ 06:34
- Cüce Vatoz Çiftler AreS 04:15
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 04:04
- German Blue Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler koyu 02:45
- Fundulopanchax Gardneri Killifish albeta 02:03
- Cüce Vatoz Satılık Takas Olur albeta 02:03
- Hava Motoru LEGEND59 00:51
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 00:51
- 2 Adet Melek Ve 7 Adet Rummy Nose. Karidesle Takas Deniz Demircan 00:44
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 00:10
- Balık Malzeme Yem Kaplumbağa Kaya ankara 23:06
- Armatür Aydınlatma Bilgiler Resimlerde Kaya ankara 23:06
- Armatür Akvaryum Balık Kum Dekor Vs Kaya ankara 23:06
- Armatür Akvaryum Balık Kum Dekor Vs Kaya ankara 23:06
- Akvaryum Ve Malzeme Canlı Mevcut Kaya ankara 23:06
- Microfex Grindal Beyaz Sirke Ve Mikro Kurültürleri Efe ulu 23:00
- Ember Tetra Arıyorum Efe ulu 23:00
- Ember Tetra Arıyorum Efe ulu 23:00
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 22:50
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 22:50
- Asma Kökü Gövdesi seran06 22:36
- Channa Limbata-tropheus Ujiji&mtoto seran06 22:36
- Foai Mpimbwe Blue Dişileri Ve Ventralis Kalubamba Recoba10 22:17
- F0 Ujiji Kolonisi - 8 D 2 E Recoba10 22:17
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 22:14
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:14
- Akvaryum 30*30 metsi 22:14
- Afrika Cichlidleri devito 21:56
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:53
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 20:16
- Anubias Barteri , Bucephalandra Samoo 20:16
- L333 White, Lda16 Duz rebelde 19:33
- Karides , Lepistes , Vatoz , Hersey Var Cucevatozcu 19:25
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 19:25
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 18:27
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 17:51
- Su Piresi & Infusoria Amati340 17:51
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 17:51
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 17:51
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 17:51
- İri Boy Hb White bursa98 17:41
- Genç Melekler Ve Dişi Kribensis batuhan.ylmz 17:10
- Apistogramma Kakadu Alpay232 17:00
- Yosun Topu suleymankol88 16:50
KULLANICILAR
- 44 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.