ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karahantolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Eylül 2024 17:06
Toplam Mesaj:
359 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tolga Karahan
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1990
İl:
Antalya
Meslek:
Arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Tolga Karahan
SON 10 MESAJI
Reverse Ozmos Kullanımı Ve Sudaki Baloncuklar
O kabarcıkların suda çözünemeyen ağır metaller ve klor olduğunu biliyorum, yanlış olabilir tabi ki benim bilgim bu yönde ama.
Cihaz ise normal değil, Tanganika türleri beslediğim için suya mineral ve yüksek ph versin diye mineral ve alkali kartuş ekledim cihaza.
O kabarcıkların suda çözünemeyen ağır metaller ve klor olduğunu biliyorum, yanlış olabilir tabi ki benim bilgim bu yönde ama.
Cihaz ise normal değil, Tanganika türleri beslediğim için suya mineral ve yüksek ph versin diye mineral ve alkali kartuş ekledim cihaza.
Reverse Ozmos Kullanımı Ve Sudaki Baloncuklar
Herkese merhaba,
.5 sediment
Blok karbon
Granül blok karbon
Mineral
Alkali
Sırasıyla olmak üzere ro cihazı aldım. Fotoğraflarda görülebileceği üzere suyu gayet ince ve sakin bir şekilde akvaryuma iletiyorum fakat yine de suda baloncuk olduğunu gözlemledim. Forumdaki diğer konularda bu şekildeki bir sıralamayla yüzde yüze yakın şu değişimleri sorunsuzca yapılabilir şeklinde yazılar okuduktan sonra bu cihazı almıştım fakat şimdi durum böyle olunca kuşkulandım. Balıkları suya direkt koymak gibi bir fikrim yoktu ama şu değişimlerinde bir sorun yaratır mı diye danışmak istedim. Bu arada kabukçul besliyorum ve bazı türlerim şu değerleri konusunda oldukça hassas.
Yardım ederseniz sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224461.jpg[/IMG]
Herkese merhaba,
.5 sediment
Blok karbon
Granül blok karbon
Mineral
Alkali
Sırasıyla olmak üzere ro cihazı aldım. Fotoğraflarda görülebileceği üzere suyu gayet ince ve sakin bir şekilde akvaryuma iletiyorum fakat yine de suda baloncuk olduğunu gözlemledim. Forumdaki diğer konularda bu şekildeki bir sıralamayla yüzde yüze yakın şu değişimleri sorunsuzca yapılabilir şeklinde yazılar okuduktan sonra bu cihazı almıştım fakat şimdi durum böyle olunca kuşkulandım. Balıkları suya direkt koymak gibi bir fikrim yoktu ama şu değişimlerinde bir sorun yaratır mı diye danışmak istedim. Bu arada kabukçul besliyorum ve bazı türlerim şu değerleri konusunda oldukça hassas.
Yardım ederseniz sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224461.jpg[/IMG]
Su Değişimlerinde Reverse Osmoz Kullanımı Hk.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Su katkıları kullanıyorum hali hazırda, Seachem Stability ve Seachem Prime ayrıca sumplarda Seachem Purigen, Seachem Carbon ve Seachem Carbon Matrix'te var fakat akvaryum çok olunca ve su değişimlerinde de pratiklik ve daha fazla değişim isteyince böyle bir sistem kullanışlıysa hemen geçeyim diye düşünmüştüm ama demek ki çokta gerekli değilmiş.
Düzenleyicileri ekleyip dinlendirmeye devam o halde.
Teşekkürler tekrardan.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Su katkıları kullanıyorum hali hazırda, Seachem Stability ve Seachem Prime ayrıca sumplarda Seachem Purigen, Seachem Carbon ve Seachem Carbon Matrix'te var fakat akvaryum çok olunca ve su değişimlerinde de pratiklik ve daha fazla değişim isteyince böyle bir sistem kullanışlıysa hemen geçeyim diye düşünmüştüm ama demek ki çokta gerekli değilmiş.
Düzenleyicileri ekleyip dinlendirmeye devam o halde.
Teşekkürler tekrardan.
Su Değişimlerinde Reverse Osmoz Kullanımı Hk.
Herkese merhaba,
Uzun yıllar sonunda dönüş yaptığım hobide danışmak istediğim bir konu var.
Tanganika Gölü balıkları için yapılan su değişimlerinde reverse osmoz kullanımı ne şekilde olmalıdır?
Ben setlerimde su değişimi ve buharlaşan suyun tamamlanması için bir damacana içerisinde su dinlendiriyorum fakat bu şekilde birden fazla akvaryum olduğu için pek pratik olmuyor.
Ayrıca su değişimlerinde suyun ısısını kolayca ayarlayabiliyor olmama rağmen Tanganika Gölü balıkları beslediğim için ihtiyacım olan en önemli unsur sudaki klorun temizlenmesi.
Osmoz cihazıyla bunu sağlayabilir miyim ? Yani sudaki elementleri ve suyun iletkenliği ile Ph'ını değiştirmeden sadece klor filtrelemek için hangi filtreleri ve hangi ürünü alıp ne şekilde kullanmalıyım ? Yoksa ne yaparsam yapayım klorun uçması için ozmos cihazını kullandıktan sonra da suyu dinlendirmem şart mıdır ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese merhaba,
Uzun yıllar sonunda dönüş yaptığım hobide danışmak istediğim bir konu var.
Tanganika Gölü balıkları için yapılan su değişimlerinde reverse osmoz kullanımı ne şekilde olmalıdır?
Ben setlerimde su değişimi ve buharlaşan suyun tamamlanması için bir damacana içerisinde su dinlendiriyorum fakat bu şekilde birden fazla akvaryum olduğu için pek pratik olmuyor.
Ayrıca su değişimlerinde suyun ısısını kolayca ayarlayabiliyor olmama rağmen Tanganika Gölü balıkları beslediğim için ihtiyacım olan en önemli unsur sudaki klorun temizlenmesi.
Osmoz cihazıyla bunu sağlayabilir miyim ? Yani sudaki elementleri ve suyun iletkenliği ile Ph'ını değiştirmeden sadece klor filtrelemek için hangi filtreleri ve hangi ürünü alıp ne şekilde kullanmalıyım ? Yoksa ne yaparsam yapayım klorun uçması için ozmos cihazını kullandıktan sonra da suyu dinlendirmem şart mıdır ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Herkese merhaba,
Uzun bir aradan sonra tekrar hobiye dönüş yaptım ve birkaç setlik ufak bir hobi alanı yaratabildim evimde.
Asıl beslemek istediğim balıklar ise killifish türleri olduğundan elinizde bulunan ve satmak istediğiniz türler varsa hepsine talibim :)
Bu konuyla ilgili irtibat sağlarsanız çok sevinirim.
İlerleyen günlerde bir tanıtım konusu açacağım, elimdeki türleri paylaşacağım umarım kilifishlerle ilgili tür alışverişi yapabileceğimiz birileri vardır.
Herkese merhaba,
Uzun bir aradan sonra tekrar hobiye dönüş yaptım ve birkaç setlik ufak bir hobi alanı yaratabildim evimde.
Asıl beslemek istediğim balıklar ise killifish türleri olduğundan elinizde bulunan ve satmak istediğiniz türler varsa hepsine talibim :)
Bu konuyla ilgili irtibat sağlarsanız çok sevinirim.
İlerleyen günlerde bir tanıtım konusu açacağım, elimdeki türleri paylaşacağım umarım kilifishlerle ilgili tür alışverişi yapabileceğimiz birileri vardır.
Akvaryum Seti İçin Raf
Erhan Bey ;
Sanırım profil en mantıklı olanı şu anda. Killifish konusunda ciddi bir çalışma yapmak istiyorum ve ufak boyutlarda çok fazla akvaryum olacak gibi düşünüyordum ama sanırım standart üretim setleri ile başlayacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Erhan Bey ;
Sanırım profil en mantıklı olanı şu anda. Killifish konusunda ciddi bir çalışma yapmak istiyorum ve ufak boyutlarda çok fazla akvaryum olacak gibi düşünüyordum ama sanırım standart üretim setleri ile başlayacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Akvaryum Seti İçin Raf
Harun Bey,
Sök tak işlevi ile birlikte raflar arası yükseklik ayarlaması yapılabilmesi güzel. Ben ufak akvaryumlar kullanacağım ve fazla yüksek olmayacaklar dolayısıyla fazlaca bölme olabilir bu şekilde ama bu fiyatlarla sadece raf yaptırmak mantıksız geliyor şimdilik. En sonunda demirci yolu gözükecek gibi eğer birisi çıkıpda o rafların kullanılabilir olduğunu söylemezse :) .
Harun Bey,
Sök tak işlevi ile birlikte raflar arası yükseklik ayarlaması yapılabilmesi güzel. Ben ufak akvaryumlar kullanacağım ve fazla yüksek olmayacaklar dolayısıyla fazlaca bölme olabilir bu şekilde ama bu fiyatlarla sadece raf yaptırmak mantıksız geliyor şimdilik. En sonunda demirci yolu gözükecek gibi eğer birisi çıkıpda o rafların kullanılabilir olduğunu söylemezse :) .
Akvaryum Seti İçin Raf
Merhaba, uzun bir aradan sonra akvaryum hobisine dönüş yapacağım. Hazırlayacağım Killifish seti için raf modelleri arıyorum. Hobihanelerde gördüğüm raf sistemleri için bugün bir kaç yeri aradım fakat 570 tl gibi bir fiyat çıkarttılar fotoğrafta ki raf için. Bunlara Hafif Rack sistemleri deniliyormuş. Acaba doğru model için mi fiyat istemişim. Bu sistemleri kullananlar yardımcı olabilirler mi acaba ?
[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/hafif/hafif_b00001.jpg[/IMG]
Benim istediğimse bu fotoğrafta ki modeldi, bu modelin maksimum her katında 60 kg taşıyacağını söylediler.
[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/celik/celik_b00006.jpg[/IMG][EDIT]MaviYesil,2016-09-03 14:56:01[/EDIT]
Merhaba, uzun bir aradan sonra akvaryum hobisine dönüş yapacağım. Hazırlayacağım Killifish seti için raf modelleri arıyorum. Hobihanelerde gördüğüm raf sistemleri için bugün bir kaç yeri aradım fakat 570 tl gibi bir fiyat çıkarttılar fotoğrafta ki raf için. Bunlara Hafif Rack sistemleri deniliyormuş. Acaba doğru model için mi fiyat istemişim. Bu sistemleri kullananlar yardımcı olabilirler mi acaba ?
[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/hafif/hafif_b00001.jpg[/IMG]
Benim istediğimse bu fotoğrafta ki modeldi, bu modelin maksimum her katında 60 kg taşıyacağını söylediler.
[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/celik/celik_b00006.jpg[/IMG][EDIT]MaviYesil,2016-09-03 14:56:01[/EDIT]
Buluşma zamanı gelmedi mi ANTALYA?
[QUOTE=ersin07]
[QUOTE=ersin07]
Tarihi ayarlamaktansa herkes şu tarihler arasında müsaitiz diye yazsın ortak bir karar olsun. Sonra 3-5 kişi ile toplanmayalım.
[/QUOTE]+1
Ayın 10'undan sonra müsaitim.
Buluşma zamanı gelmedi mi ANTALYA?
Evet,tarih konusu biraz esnek olursa daha iyi olur hem bu bizim Antalya'daki ilk toplantımız olacak,katılmayı çok isterim.Buradaki arkadaşların bir çoğuyla tanışamadık halen.karahantolga 2011-01-15 13:17:53
Evet,tarih konusu biraz esnek olursa daha iyi olur hem bu bizim Antalya'daki ilk toplantımız olacak,katılmayı çok isterim.Buradaki arkadaşların bir çoğuyla tanışamadık halen.
SON MESAJLAR
- Beta Balığının Neyi Var Evremlanu, 19:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Neyi Var Evremlanu, 19:51
Yeni Üye Forumu - Anubias Nana Varyeteye Mi Dönüşüyor? CoryCory, 19:44
Bitki Türleri ve Bakımı - Cinsini Öğrenmebilir Miyim? Mp? Yunus Mu? 2wing, 19:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lav Kırığı Hagende Bitki Gelişir Mi CoryCory, 19:35
Yeni Üye Forumu - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Hidro Dinamik, 19:03
Yeni Üye Forumu - Balık Önerisi Hidro Dinamik, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moss Teli Yerine Alternatif ? KaanE, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Merhaba!balıklarımla Tanışmak İster Misiniz? Cyber_Scout, 18:41
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Alabilirmiyim mutlubaba, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Değişimi 2wing, 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kireçlenmesi Sorunu NightWist, 18:00
Yeni Üye Forumu - Sobo T240f Tarık Buğra, 17:52
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Başlayan Biri İçin Akvaryum Tavsiyesi Aguamentist, 16:22
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Cam Emiş Ve Basış Aparatları Mahir06, 15:59
Yeni Üye Forumu - Orionled Drgb-w Tecrübe Eden Varmı ? Aguamentist, 15:36
Aydınlatma - Resun 1000 Ya Da 2000 Cyber_Scout, 15:33
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:32
Akvaryum Tanıtımı - Amonyak Nitrit Nitrat Patlaması Yaşadım. Cyber_Scout, 15:23
Şikayet Var! - Walstad Metoduyla İlgili Sorular Ahmet12345, 15:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Dış Filtre Önerisi Aguamentist, 14:57
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım? Aguamentist, 14:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Beyaz Benek Aguamentist, 14:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Değişimi Hakkında Çağatay Tozak, 14:41
Tropheus - Hava Motoru Ayarı Orhan76, 14:31
Malzemeler ve Yemler Forumu - Muazzam Bir Tür Orhan76, 14:30
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Melek Balığı İç Parazit Orhan76, 14:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? ufukkisikk, 14:14
Taban ve Gübreleme - Low Tech Akvaryum Bitki Önerisi Meldaq, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Lepistes Akvaryumunda Garip Ölümler Paraksi, 11:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Cüce Channa Önerisi YigitKuzey, 10:55
Yeni Üye Forumu - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 10:37
Akvaryum Tanıtımı - Endler Koleksiyonum mertt1925, 09:57
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryumda Ne Besleyebilirim AtlasPoyraz, 09:56
Yeni Üye Forumu - 100 Lt Uygunmu Orhan76, 09:50
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta İmbellis (barışçıl Beta) Sorusu YigitKuzey, 09:21
Labirentliler - Yeşil Nokta Yosunu Jotunheim, 08:50
Yosun - Hobiye Giriş Hakkında Celil Gençtürk, 03:20
Yeni Üye Forumu - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? Cyber_Scout, 01:32
Discus - Akvaryum Zemini Nasıl Olmalı Cyber_Scout, 01:24
Taban ve Gübreleme - Odunsu Pengasus KaanE, 00:41
Yeni Üye Forumu - Aquario Neo Plants Tab Karides İçin Uygun Mu? KaanE, 00:28
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü raappopis, 00:02
Makaleler ve Tercümeler - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 fishhyy, 23:59
Labirentliler Tanıtımı - Creaqua V3 Alu Serisi Hakkında ozelturlepistes, 22:26
Aydınlatma - 40x40x40 Black Ramirezi Tankı Ferdi2327, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Rafı/dolabı Fikirleri, Tavsiye Emre1616, 20:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Ve Melekler Birlikte Yaşarmı? İsmail_96965, 18:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İç Sump Planlama idemo, 17:25
Filtre ve Sump Yapımı - Lepistes Albino Full Red Ribbon Ne Kadar Acaba? İsmail_96965, 17:16
Fiyat Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 20:19
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 20:09
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 20:09
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 20:09
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 19:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 18:58
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 18:18
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 18:18
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:14
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:14
- Aqua Clay Bitki Kumu KahramanTaban 17:48
- Akvaryum Ürünleri Toplu Satış vedat79 16:53
- Oranda Red Cap neontetras 16:51
- Dev Saz Tank ozanercan34 16:46
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 16:46
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 15:58
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:49
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:49
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:49
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:49
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:49
- Co2art Regülatörler Speedy 15:19
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 15:16
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 15:16
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 15:16
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 15:16
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 15:12
- 100 Adet Saulosi (şehir Dışı Gönderim Vardır) FrkMbuna 15:12
- Satılık Full Dolu Lifetech838 Filtre İndirimm Ch1988 15:10
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 15:00
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 15:00
- Anunias Nana 10-12 Yapraklı 2 Sürgünlü Rizom erosennin 13:33
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 13:19
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 13:19
- Full Set Hobi Sonu harunefe 12:57
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 12:48
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:48
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 12:39
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 12:34
- Japon Şemsiyesi, Su Sümbülü ternapi 12:31
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 12:07
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:07
- 3 Erkek Saulosi Emirk 11:40
- Mangrow Ve Üçgen Vatoz Küpü Emirk 11:40
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 11:29
- Nano Deniz Akvaryumu. Satıldı onuribrahim 11:21
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 11:21
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 11:20
- İsta 3in1 Co2 Difüzör Yedek Seramik osmandbnl 11:08
- Eheim Professionel 4+ egedin 11:06
KULLANICILAR
- 110 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
efephe,
osmandbnl,
beyazesekliprens,
buraktanatar,
Cyber_Scout,
reprise,
Orandaaaaaa,
CihanEfruz,
harunefe,
UEK,
blenny,
Koksal Gurkan,
emrbrcn,
JujuSeri,
sirhill,
Smokie,
Evremlanu,
Bırak beni,
mar76,
Amati340,
Hidro Dinamik,
emrepablo11,
saydemir,
AmatorLepistesci,
mrah,
4thena,
Akax,
benimadımebruli,
ternapi,
Mahir06,
ufukdemirturk,
Ayktgnc,
EKAR,
MiSoSiKiaN,
sina cen,
Balik76,
abunil,
musstafa,
Tarık Buğra,
CoryCory,
Paraksi,
Omer901,
istanbullu61,
yasarcelikk17,
Ehtiyar,
urzais,
mhmt44,
Hüseyin Piroğlu,
HugoSanchez,
UmitOnay,
Altanu01,
neontetras,
D_osman,
Furcifer,
xellence07,
Sunborn,
blokurlu,
kilgarrah,
2wing,
MKayra,
DenizOlsam,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.