ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
freelife
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2025 22:20
Toplam Mesaj:
175 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ozan bakircioglu
Doğum Tarihi:
07 Eylül 1974
İl:
Istanbul
Meslek:
satis pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ozan bakircioglu
SON 10 MESAJI
Aquaclay Ve Silis Kum Kullanımı
Merhaba arkadaşlar, elimde en incesinden silis kum var ve görüntüsünü çok seviyorum. Bitkili akvaryumda kullanmak istiyorum ve bunun tek başına olmayacağını biliyorum ve aklıma şöyle birşey geldi. Akvaryumun içinde bitki ekmeyi düşündüğüm yerlere aquaclay kumdan geniş geniş koysam ve sadece oralara bitki diksem olurmu. Gübre v.s koyacağım zamanda sadece aquaclay olan kısımlara koysam. Şimdiden cevabınız için teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, elimde en incesinden silis kum var ve görüntüsünü çok seviyorum. Bitkili akvaryumda kullanmak istiyorum ve bunun tek başına olmayacağını biliyorum ve aklıma şöyle birşey geldi. Akvaryumun içinde bitki ekmeyi düşündüğüm yerlere aquaclay kumdan geniş geniş koysam ve sadece oralara bitki diksem olurmu. Gübre v.s koyacağım zamanda sadece aquaclay olan kısımlara koysam. Şimdiden cevabınız için teşekkürler
Led Projektör
Bende kullanıldığını gördüm ama tecrübeli olmadığımdan bir danışayım istedim. Işık değerleri hesaplandığında yeterli fakat başka dilkat edilmesi gerekn değerler ne bilmiyorum. [EDIT]freelife,2020-05-07 03:12:30[/EDIT]
Bende kullanıldığını gördüm ama tecrübeli olmadığımdan bir danışayım istedim. Işık değerleri hesaplandığında yeterli fakat başka dilkat edilmesi gerekn değerler ne bilmiyorum. [EDIT]freelife,2020-05-07 03:12:30[/EDIT]
Led Projektör
Projektörün olma ihtimali yokmu?
Projektörün olma ihtimali yokmu?
Led Projektör
Araştırma yapmama rağmen çok şey bulamadım ve karasız kaldım .Benim akvaryumda yükseklik fazla (70 h x 70x40 ) ve ışık konusunda bir türlü istediğimi alamadım o yüzden hep malavi besledim, şimdi kolay bitkiliye döneceğim ama yine aydınlatmaya takıldım bu projektörler olabilirmi diye sizlere sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/7357/060520201554201.jpg[/IMG][EDIT]freelife,2020-05-06 15:59:59[/EDIT]
Araştırma yapmama rağmen çok şey bulamadım ve karasız kaldım .Benim akvaryumda yükseklik fazla (70 h x 70x40 ) ve ışık konusunda bir türlü istediğimi alamadım o yüzden hep malavi besledim, şimdi kolay bitkiliye döneceğim ama yine aydınlatmaya takıldım bu projektörler olabilirmi diye sizlere sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/7357/060520201554201.jpg[/IMG][EDIT]freelife,2020-05-06 15:59:59[/EDIT]
Aydınlatma Öneriniz ( Yüksek Akvaryumda)
70-75 cm akvaruumda bitki için hangi aydınlatmayı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
[EDIT]freelife,2020-04-27 00:21:40[/EDIT]
70-75 cm akvaruumda bitki için hangi aydınlatmayı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
[EDIT]freelife,2020-04-27 00:21:40[/EDIT]
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Bende aldıktan sonra hortumdan sabitledim vantuzla ve arka fonum siyah olduğundan borular siyah olarak geldi ve hiç görünmüyor dersem yeridrir. Yükseklik yaklaşık 70 cm civarında sirkülasyon için birtanede iç filtre kullanıyorum şimdilik çok memnunum hailea 9610 10 watt hava motoru aldım ve şu anda mükemmel sonuç alıyorum fakat hava motoru çok ses yapıyormuş ( hailea için sessiz deniyordu )freelife 2015-02-25 01:21:25
Bende aldıktan sonra hortumdan sabitledim vantuzla ve arka fonum siyah olduğundan borular siyah olarak geldi ve hiç görünmüyor dersem yeridrir. Yükseklik yaklaşık 70 cm civarında sirkülasyon için birtanede iç filtre kullanıyorum şimdilik çok memnunum hailea 9610 10 watt hava motoru aldım ve şu anda mükemmel sonuç alıyorum fakat hava motoru çok ses yapıyormuş ( hailea için sessiz deniyordu )
Uzun yol sonrası baygınlık
Arkadaşlar ankaradan istanbula kargo ile 2 adet melek geldi , ilk baktığımda ölmüşler sandım sonra ağızlarını oynadıklarını farkettim ve direkt poşete hva verdim neyse uzun lafın kısası, biri şu an iyi durumda diğeri 2 kere düzeldi ve yan yattı şimdik yine baygın gibi yatıyor ama yüzgeçleri hareket ediyor fakat uzun sürdü bu seferki yatması . Ayrı bir kaba koydum akvaryumda ve onun içinde duruyor şu anda eşiyle birlikte .Bununla ilgili önereceğiniz nedir ? İlk meleklerim , böyle olması beni çok üzdü açıkcası sağlıkllı balıklar sanki benim yüzümden bu duruma geldi .. Şimdiden teşekkürler cevabınız için .freelife 2015-02-17 21:52:35
Arkadaşlar ankaradan istanbula kargo ile 2 adet melek geldi , ilk baktığımda ölmüşler sandım sonra ağızlarını oynadıklarını farkettim ve direkt poşete hva verdim neyse uzun lafın kısası, biri şu an iyi durumda diğeri 2 kere düzeldi ve yan yattı şimdik yine baygın gibi yatıyor ama yüzgeçleri hareket ediyor fakat uzun sürdü bu seferki yatması . Ayrı bir kaba koydum akvaryumda ve onun içinde duruyor şu anda eşiyle birlikte .Bununla ilgili önereceğiniz nedir ? İlk meleklerim , böyle olması beni çok üzdü açıkcası sağlıkllı balıklar sanki benim yüzümden bu duruma geldi .. Şimdiden teşekkürler cevabınız için .
Üst filtre yapmıştım sump şeklinde ve iç filtrem vardı , üst filtreyi iptal ettim iç filtrede sirkülasyon olsun diye bıraktım ve şu anda biolife filtrem ve atman 9500 hava motorum ile birlikte iç filtrem çalışmakta ve inanaılmaz derecede görüntü dahada berraklaştı .
Buda sökmüş olduğum üst filtre sistemim .
[URL=#]
</a>freelife 2015-02-08 18:09:54
Üst filtre yapmıştım sump şeklinde ve iç filtrem vardı , üst filtreyi iptal ettim iç filtrede sirkülasyon olsun diye bıraktım ve şu anda biolife filtrem ve atman 9500 hava motorum ile birlikte iç filtrem çalışmakta ve inanaılmaz derecede görüntü dahada berraklaştı .
Buda sökmüş olduğum üst filtre sistemim .
[URL=#]

[QUOTE=Bora Demirtürk] [QUOTE=freelife]Bora bey peki sizin tavsiye edeceğiniz hava motoru fiyat kalite orantısına göre hangisidir , kaliteli belli başlı markalar hariç tabiiki.
Ürünü teslim aldım , yanında birtanede iç filtre çalıştırmayı düşünüyorum ama gerek yok diyorsanız çalıştırmaycağım . Hava motoru olarakta en az 5 watt lık birtane almayı düşünüyorum akvaryumum yaklaşık 160 lt ama yükseklik fazla olduğundan başka bir biolife eklememe gerek yok . 20 gün diğer üst sump sistemi ile beraber çalıştırıp daha sonra diğer filtrelerimi iptal edeceğim , şu anda akvaryumda balık yok zamanla balık eklemesinide gerçekleştireceğim ve besleyeceğim tür melek olacak , zamanla oluşan değişiklikleri burdan yazarım .[/QUOTE]
Merhabalar. Şampiyon, haıla marka gibi ürünlerin 5-6 watı yaterli kuvveti uygular. Akvaryumunuz 160 cm olduğu için 1 adet sirkilasyon veya iç filtre suyu biraz döndürmesi için kullanın. Kullanma talimatında yazdığım gibi akvaryumunuzu boş olarak 2-3 gün çalıştırmanız yeterli. (20 güne gerek yok) 2-3 gün sonra bizim filtrelerimize çok az toz yem atın ve 4 balık koyun. 10 gün başka balık koymayın. her 10 günde 4 balık ilave edin. Suyunuzda ve filtremizde faydalı bakteri gelişimi canlı girdikten sonra başlar ve yavaş yavaş sayıları artar.
[/QUOTE]
Akvaryumum 160 lt ve 70 cm ( 160 cm değil ) , birtane betta var içinde yaklaşık 20 gündür ve yem atıyorum sürekli. Vermiş olduğunuz markalardan birtane hava motoru temin edeceğim . Teşekkürler
[QUOTE=Bora Demirtürk] [QUOTE=freelife]Bora bey peki sizin tavsiye edeceğiniz hava motoru fiyat kalite orantısına göre hangisidir , kaliteli belli başlı markalar hariç tabiiki.
Ürünü teslim aldım , yanında birtanede iç filtre çalıştırmayı düşünüyorum ama gerek yok diyorsanız çalıştırmaycağım . Hava motoru olarakta en az 5 watt lık birtane almayı düşünüyorum akvaryumum yaklaşık 160 lt ama yükseklik fazla olduğundan başka bir biolife eklememe gerek yok . 20 gün diğer üst sump sistemi ile beraber çalıştırıp daha sonra diğer filtrelerimi iptal edeceğim , şu anda akvaryumda balık yok zamanla balık eklemesinide gerçekleştireceğim ve besleyeceğim tür melek olacak , zamanla oluşan değişiklikleri burdan yazarım .[/QUOTE]
Merhabalar. Şampiyon, haıla marka gibi ürünlerin 5-6 watı yaterli kuvveti uygular. Akvaryumunuz 160 cm olduğu için 1 adet sirkilasyon veya iç filtre suyu biraz döndürmesi için kullanın. Kullanma talimatında yazdığım gibi akvaryumunuzu boş olarak 2-3 gün çalıştırmanız yeterli. (20 güne gerek yok) 2-3 gün sonra bizim filtrelerimize çok az toz yem atın ve 4 balık koyun. 10 gün başka balık koymayın. her 10 günde 4 balık ilave edin. Suyunuzda ve filtremizde faydalı bakteri gelişimi canlı girdikten sonra başlar ve yavaş yavaş sayıları artar.
[/QUOTE]
Akvaryumum 160 lt ve 70 cm ( 160 cm değil ) , birtane betta var içinde yaklaşık 20 gündür ve yem atıyorum sürekli. Vermiş olduğunuz markalardan birtane hava motoru temin edeceğim . Teşekkürler
Bora bey peki sizin tavsiye edeceğiniz hava motoru fiyat kalite orantısına göre hangisidir , kaliteli belli başlı markalar hariç tabiiki.
Ürünü teslim aldım , yanında birtanede iç filtre çalıştırmayı düşünüyorum ama gerek yok diyorsanız çalıştırmaycağım . Hava motoru olarakta en az 5 watt lık birtane almayı düşünüyorum akvaryumum yaklaşık 160 lt ama yükseklik fazla olduğundan başka bir biolife eklememe gerek yok . 20 gün diğer üst sump sistemi ile beraber çalıştırıp daha sonra diğer filtrelerimi iptal edeceğim , şu anda akvaryumda balık yok zamanla balık eklemesinide gerçekleştireceğim ve besleyeceğim tür melek olacak , zamanla oluşan değişiklikleri burdan yazarım .freelife 2015-02-02 13:48:08
Bora bey peki sizin tavsiye edeceğiniz hava motoru fiyat kalite orantısına göre hangisidir , kaliteli belli başlı markalar hariç tabiiki.
Ürünü teslim aldım , yanında birtanede iç filtre çalıştırmayı düşünüyorum ama gerek yok diyorsanız çalıştırmaycağım . Hava motoru olarakta en az 5 watt lık birtane almayı düşünüyorum akvaryumum yaklaşık 160 lt ama yükseklik fazla olduğundan başka bir biolife eklememe gerek yok . 20 gün diğer üst sump sistemi ile beraber çalıştırıp daha sonra diğer filtrelerimi iptal edeceğim , şu anda akvaryumda balık yok zamanla balık eklemesinide gerçekleştireceğim ve besleyeceğim tür melek olacak , zamanla oluşan değişiklikleri burdan yazarım .
SON MESAJLAR
- 2. Sonunda Beta Akvaryum Ama ( Yalnızca Tanıtım ) koraykbl, 02:54
Akvaryum Tanıtımı - Sump Sistem Malzeme Dizilimi Cyber_Scout, 01:57
Filtre ve Sump Yapımı - Armatürk Armatür Kaliteli Mi neontetras, 01:37
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Karahanlı, 01:26
Canlı Doğuranlar - Hamile Lepistesim Midesi Garip Karahanlı, 01:19
Yeni Üye Forumu - Su Piresi cagrikarabas, 00:50
Omurgasızlar - Ciklet AmatorLepistesci, 00:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Shark Akvaryum Aydınlatma Kaliteli Mi Ahmet12345, 00:48
Yeni Üye Forumu - Cüce Kerevit Beslenmesi Avoure, 00:32
Omurgasızlar - Potasyum Nitrat Nereden Bulunabilir ? mrah, 00:20
Taban ve Gübreleme - 75 Litre Balık Önerisi mustafa191, 00:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ticari Yemler Ve Artemia'daki Eksikleri Giderme ArifhbsAquatics, 23:53
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit Mi? K0L0Ni, 23:18
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 22:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Lepistesin Türü Nedir İsmail_96965, 21:59
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hangi Türle Hobiciliğe Dönmeliyim? Mesutoviç, 21:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Koyduğum Kökte Beyaz Lekeler Var Flawlessense, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - Ramireziye Çözüm AmatorLepistesci, 19:38
Güney Amerikan Cichlidleri - Neon Tetra Erkek Dişi Ayrımı( Kuyruk Farkı) Hobimus, 18:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 18:38
Deniz Akvaryumları Genel - Co2 Sistemim Kuro, 18:09
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bu Kayalar Nedir? Hobivaryum eren, 16:53
Yeni Üye Forumu - Bu Bitki Ne Ve Rengi Neden Böyle ? Hobivaryum eren, 16:50
Bitki Akvaryumları Genel - Vatozumun Türü Ve Cinsiyeti Nedir Hobivaryum eren, 16:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Oranda Japonlar İçin En İyi Yem Hangisi Hobivaryum eren, 16:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 16:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Yavruları Hobivaryum eren, 16:41
Canlı Doğuranlar - Fluval Fx6 Hortumla Ekleme mutlubaba, 11:24
Filtreleme Seçenekleri - Ankara'da Akvaryumcu m.furkandemir, 10:31
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Lepistes Hastalığı Cyber_Scout, 09:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Ankara Deniz Akvaryumcusu İsmail_96965, 08:34
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Suyu ahmetfiratozkaya, 00:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre İçin Hava Pompası Önerisi? Cyber_Scout, 22:53
Filtreleme Seçenekleri - Bu İlaç L144 İçin Verilir Mi? Hidro Dinamik, 21:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Sitrik Asit Ve Karbonat Hakkında Sorularım NightWist, 21:05
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryumun İçi Pas Tutuyor giyotyn, 21:03
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x45x45 Işık Önerisi YigitKuzey, 20:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Canlıları Ve Ürünleri İçin Güvenilir Site bilgilialexa, 18:28
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Yıkama Ve Temizleme İkilemi nightybird, 17:53
Bitki Akvaryumları Genel - İzmir Ve Çevresinde En İyi Bitki Nereden Bulurum? Samnastrp, 17:37
Bitki Akvaryumları Genel - Mikolji Nin Neon Tetra Biyotopu Farkı ArifhbsAquatics, 15:25
Amerikan Tetraları - Lepistes Yavrularını Salma Zamanı nightybird, 14:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığımın Cinsi Nedir? ternapi, 13:36
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 12:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum İnsect, 09:32
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Yardım Tataaa4325, 09:25
Yeni Üye Forumu - Hagen Kum Orhan76, 09:01
Taban ve Gübreleme - İki Çiçekli Anubias Değeri Nedir? ArifhbsAquatics, 08:30
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 03:47
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 03:47
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 03:47
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 03:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:34
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:34
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:16
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:16
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:16
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:16
- Harika Formda Su Üstü Bitkisi ILGIN 01:52
- Bitki Makası Ve Cımbız ILGIN 01:52
- Prl Karides Arıyorum Takas Yöntemli ILGIN 01:52
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 01:17
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 01:17
- Microfex Kültürü sefailgaz 00:37
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 00:37
- L183-trifasciata Karides Omer901 00:07
- Sayika/ateş Ağız/elektrik Blue Acara/green Terör Uneys 22:50
- Temiz Akvaryumlar Uneys 22:50
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 22:47
- 120x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 22:36
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:28
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:28
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 22:28
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:26
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:26
- Cristmass Moss Ve Bloody Mary Karidesler JDEAN 21:11
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 19:51
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 19:51
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 19:51
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 19:51
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 18:29
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 18:29
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 18:18
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:38
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 17:38
- Eheim Professionel 4+ egedin 17:15
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 17:15
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 16:42
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 16:39
- Jbl E902 Dış Filtre ibrahim_ 15:59
- Satılık Full Dolu Lifetech838 Fiyatı İndirdim Ch1988 15:53
- Yem Tablet BUCALILAR 15:25
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 15:25
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 15:03
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:57
- Akvaryum 30*30 metsi 13:57
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 13:53
KULLANICILAR
- 11 Online Kullanıcı, 6 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.