ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2631
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
15 dakika önce
Toplam Mesaj:
2092 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
560 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Moss Teli Yerine Alternatif ?
[QUOTE=erdalakçay]Ahmet Bey linkteki plastik teli kullanabilirsin..Bauhaus gibi yapı marketlerden veya internetten ...

[URL]https://urun.n11.com/diger/cit-teli-kafes-teli-pvc-kapli-puntali-kumes-teli-12x12-1mt-y-P329103094?gclid=CjwKCAjw7O_pBRA3EiwA_lmtfsT1ow-GEX8ElNbcmRR8haBTQlQVnrTqcMKgH0Zc5TSK8gvgyMDdcxoCC7AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds[/URL][/QUOTE]

Link ölü. Tekrar gönderebilir misiz?
Odunsu Pengasus
Akvaryum kaç litre? Devasa akvaryum gerekli bu balıklar için. 25-30Cm'e kadar büyüyorlar.

Bu arada balığınızın cinsi "trachelyopterus fisheri" pengasus türü değil. Driftwood catfish diye de geçiyor. [EDIT]KaanE,2025-07-23 00:49:08[/EDIT]
Hobiye Giriş Hakkında
[QUOTE=raappopis][/QUOTE]

Azot döngüsü yazısını okuduysanız yanlışları doğruları anlamışsınızdır.

Eklediğiniz mavi sıvı "su hazırlayıcı" ise kloru beklemeden çeşmeden direkt eklemenizde sorun yok ama değilse filtreyi 1-2 gün açmayın ki klorlu su filtre malzemesine gitmesin, bakteri oluşumunu zorlaştırmasın. Yeni kurulumda böyle. Daha sonra su değişimlerinde zaten bekletilmiş su vb. klorsuz su eklenecek tanka. Bu durumda mavi sıvı eğer metilen mavisi ise suyu komple boşaltıp yeni su koyun. Malzemeleri de yıkayın.

Filtreyi gerek olmadıkça temizlemeyin. Temizlemeyi de akvaryum suyu ile kabaca yapın. Fazla temizlemeyin.

İki gün değil 10-15 gün kadar bir süre gerekiyor.

[QUOTE=SadeceBirAkvaris][/QUOTE]

Japon için küçük tank.
Aquario Neo Plants Tab Karides İçin Uygun Mu?
Üzerinde yazsın yazmasın her kombine gübre karidesler için az çok zararlıdır. Genelde üreticiler yazmıyor bilerek ama Aquario Neo ürünlerinde yazıyor karides akvaryumunda kullanılması önerilmez diye. Tab modelinde de yazıyor. Kurulumdan sonra eksikliğe göre tek element gübre kullanmak daha iyi olacaktır sanırım. Yani potasyum eksikliği düşünülüyorsa potasyum eklemek gibi.
Akvaryumuma Alabilirmiyim
Hem akvaryumunuzun ölçüleri dediğiniz balıklar için uygun değil hem de balıklar birbiri ile uyumsuz. Hepsini verip hacminize uygun türler almalısınız.
Sadece Java Fern'de Potasyum Eksikliği Mi?
Bir süre ellemeyip gözlemleyelim bakalım. [:geek:]
🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri
[QUOTE=Ladres]

Filtre Medyası Yüzey Alanı (m²/L) Anaerobik Destek Dayanıklılık Yenilik Seviyesi

Maxspect Bio-Sphere 🔥 ~3000 ✅ Evet 🔝 Yüksek 🚀 Yeni Nesil
MarinePure Block ~1500-2000 ✅ Evet 🔝 Yüksek 🚀 Yeni Nesil
Seachem Matrix ~700 ✅ Evet 🔝 Yüksek Orta
Siporax ~270 ✅ Evet Orta Klasik
Substrat Pro ~450 ✅ Evet Orta Klasik

[/QUOTE]

Sıradan seramik halkaların değerleri de var mı aynı kaynakta? Karşılaştırma için soruyorum merak ettim.

[QUOTE=Orhan76]

Aquario Neo [/QUOTE]

Markanın sıvı gübrelerini kullanıyorum, çok memnunum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107095/210720250316211.jpg[/IMG]

Filtre malzemeleri gittikçe süngere benzemeye başladı. Yakında top top koltuk döşemeci süngerlerini paketleyip satacaklar. Bu da filtre bio malzemelerinin para tuzağı olup, süngerin hala en iyi malzeme olduğu komplo teorisini destekliyor [:D]

Bu arada bir çok kaynakta fiyat performans olarak en çok övülen malzeme bu. Eskiden bakkallarda bile olurdu, artık bulaşık için pek kullanılmıyor, pisuvarlara falan konuyor;

[IMG]https://static.ticimax.cloud/32321/uploads/urunresimleri/buyuk/bulasik-teli-plastik-e92f-4.jpg[/IMG]
[IMG]https://www.turantel.com/FileUpload/bs44280/UrunResim/8910826.jpg[/IMG]
45x45x45 Betta Akvaryumu
Bence bu tankta tek veya karma beta beslemeyin. Tank zaten çok yüksek beta için. 90 küsür litrede birçok tür bakılabilir. Alternatif çok.
300 Lt Akvaryum Kurulumu
İlan açarsanız daha çok kişi görür.

Bu arada ölçüm stripinin markası nedir? 6-7 taneden fazla şeyi ölçüyor sanırım?
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Yeni bir akvaryum kurmak isteyip bir yandan istemesem de (kalbin sesi aklın sesi :) ) mutlaka karşıma fırsatlar bir şeyler çıkıyor. Efekızının 200Lt'sinden sonra apartmanda biri tam 70x40x30 akvaryum yapılacak camları atıyordu, asansörün önünde karşılaştım. Direkt ver bana :) aldım. İlanlara bakarken ücretsiz 60x40x30 gördüm, her hafta sonu gittiğim Aspet'in çok yakınında hemde, gittim aldım. Onları aldıktan sonra dönerken çöpte servet gördüm; Hiç abartısız minimum 150Cm'e 150Cm (belki daha büyükler) kare kalın camlar çöpte dizmişler. Havalı camdır diye düşünürken birinin çatlak olduğunu gördüm. Yani normal cam. Arabaya sığmayacağı için bırakıp gittim. Aklım kaldı ama :) Onlardan yeterince kalınlarsa monster tank, tanklar yapılırdı, çok kalın değillerse, bir sürü orta boy, nano. [:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.