ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Haziran 2013 17:36
Toplam Mesaj:
513 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hayri ÇETİN...
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
Müşteri Temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
180*70*60h Frontosa Blue Zaire Moba (2E-6D)
130*50*60 Frontosa Burundi (1E-4D)
130*50*60 Frontosa Burundi (1E-4D)
SON 10 MESAJI
Malavi akvaryumum var...
Merhaba
Bize akvaryum hacmi?
Balık Adeti Türü?
Akvaryum bakımı?
Kullanılan yem ve miktar?
Gibi konularda bilgi verebilirseniz size daha yardımcı olabiliriz.
Sağlıklı balıklar...
Dış Filtreden balık çıktı :)
Valla en kısa zamanda resmini bekliyoruz. Balık gerçekten ço9k şanslı durumdaymış. Hepimiz genelde dış filtre temizliğinde içerde kalan suyun ne derecede olduğunu biliriz :) Aynen Ekrem Bey'in de dediği gibi karanlık bir ortam ve dekor değişikliği yeni eklenen balıkların akvaryuma kabulünde iyi bir etken olmaktadır. Sağlıklı hobiler.
Valla en kısa zamanda resmini bekliyoruz. Balık gerçekten ço9k şanslı durumdaymış. Hepimiz genelde dış filtre temizliğinde içerde kalan suyun ne derecede olduğunu biliriz :) Aynen Ekrem Bey'in de dediği gibi karanlık bir ortam ve dekor değişikliği yeni eklenen balıkların akvaryuma kabulünde iyi bir etken olmaktadır. Sağlıklı hobiler.
Yavr aldım yeni yılda
[QUOTE=Malawi World]Merhaba arkadşlar yeni yılıda aranıza yeni katıldım gerekli olduğuuu düşündüm çünkü Buradan herkeze selam sevgilerimi sunuyorum herkezin yen yılını kutluyorum.
E=MC2 2012-01-01 11:16:12
[QUOTE=Malawi World]Merhaba arkadşlar yeni yılıda aranıza yeni katıldım gerekli olduğuuu düşündüm çünkü Buradan herkeze selam sevgilerimi sunuyorum herkezin yen yılını kutluyorum.
Arkadşlar şimdi ben 31 aralık 2011 saat 19:50 de dişi sarı prensesimi kusturdum ve tam tamına 17 yavru aldım(ilk yavru verşiydi)herkez 15 gün den sonra kustur falan dedi ama benim balığın ağzında 5 gün yavrular vardı bende 7 gün kusturdum dediğim gibi 17 yavrum oldu
Bu hobideki ilk yavru alışım oldu
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım
Şimdiden teşekkür ederim...Saygılar...
[/QUOTE]
Merhaba
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım - Bu tamamen akvaryum durumunuza balık sayınıza bağlıdır. Balık sayınız ve akvaryumunuz konusunda daha fazla bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgi aktarımında bulunabiliriz.
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım - Yavruları da pt şişeden çıkartarak yavru akvaryumuna koymanız daha sağlıklı olacaktır. Yavrular keseler kaybolduktan sonra yavas yavas yem yemeye başlayacaklardır. O zamana kadar ye vermenize gerek yoktur.
300*75*70 bitti en sonunda ( yeni resimler 2. ve 4. sayfada)
Masaallah allah nazardan saklasın. Mükemmel bir çalışma olmuş. İnşaallah balıklı halinide en kısa zamanda görebiliriz.
Masaallah allah nazardan saklasın. Mükemmel bir çalışma olmuş. İnşaallah balıklı halinide en kısa zamanda görebiliriz.
60 Lt Akvaryum
Merhaba,
Bende Gürcan Bey'e katılıyorum. 150lt olan akvaryumunuza ucuz bir dış filtre alarak kullanırsanız balıklarınız daha mutlu olacaktır. Diğer akvaryuma da balıkları aktarmadan önce su ile doldurup tüm ekipmanlarla birlikte 1 hafta boş çalıştırmanız çok sağlıklı olacaktır. Şu an balıkların bulunduğu akvaryumdan da su alarak yeni akvaryumunuzu aşılarsanız suyunuz daha hızlı balıklar için uygun hal alacaktır.
Saygılarımla.
mapanga ve demasoni
[QUOTE=nisyan]Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra mpangalarımın birkısmını satıp yerinedemasonı eklemeyi düşünüyorum yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim bu arada elinde demaoni yarusu 4cm civarınd uygun fiyata satarsanız alabilirim veya mapangalarımla takas da olabilir 1 adeterkek 6.7cm civarında dişiler 5cm civarında fyat 6tl [/QUOTE] Bende 100lt bir akvaryumda tek tür bakmanızı öneririm.
[QUOTE=nisyan]Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra mpangalarımın birkısmını satıp yerinedemasonı eklemeyi düşünüyorum yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim bu arada elinde demaoni yarusu 4cm civarınd uygun fiyata satarsanız alabilirim veya mapangalarımla takas da olabilir 1 adeterkek 6.7cm civarında dişiler 5cm civarında fyat 6tl [/QUOTE] Bende 100lt bir akvaryumda tek tür bakmanızı öneririm.
Snow Prenseslerde Dişiler İlgisiz!
[QUOTE=sasmen] Akvaryumum 120 lt , ortalama 8 cm boyunda 2 e , 4 d snow prenseslerimden erkekler sürekli kur yapıyor ama dişiler ilgisiz davranıyor , tankta 7 cm boyunda 1 e , 3 d sarı prenses var aynı durum onlarda da var, 4 cm boyunda 4 adet auratus var , auratuslar küçük olduğu için henüz kesin cinsiyet ayırımı yapamıyorum ama muhtemelen 1 e , 3 dişi , 1 tane de 13 cm vatoz var. Lifetech 838 dış filtreye kutu içeriği haricinde ekstra karbon, extra seramik ve filtrede hiç olmadığı halde bioball ekledim, geceleri ayrıca iç filtreyi de çalıştırıyorum, sıcaklık sürekli 27 derece, dekor olarak ta 1 küp, taşlar ve 2 adet kök var. Su kalitesi son derece iyi görünüyor, Seyrek de olsa Percell Tap WaterConditioner kullanıyorum. Bu düzeni yaklaşık 15 gün önce kurdum ve stabil olmasına dikkat ediyorum.
[QUOTE=sasmen] Akvaryumum 120 lt , ortalama 8 cm boyunda 2 e , 4 d snow prenseslerimden erkekler sürekli kur yapıyor ama dişiler ilgisiz davranıyor , tankta 7 cm boyunda 1 e , 3 d sarı prenses var aynı durum onlarda da var, 4 cm boyunda 4 adet auratus var , auratuslar küçük olduğu için henüz kesin cinsiyet ayırımı yapamıyorum ama muhtemelen 1 e , 3 dişi , 1 tane de 13 cm vatoz var. Lifetech 838 dış filtreye kutu içeriği haricinde ekstra karbon, extra seramik ve filtrede hiç olmadığı halde bioball ekledim, geceleri ayrıca iç filtreyi de çalıştırıyorum, sıcaklık sürekli 27 derece, dekor olarak ta 1 küp, taşlar ve 2 adet kök var. Su kalitesi son derece iyi görünüyor, Seyrek de olsa Percell Tap WaterConditioner kullanıyorum. Bu düzeni yaklaşık 15 gün önce kurdum ve stabil olmasına dikkat ediyorum.
- Yavru almak için çok aceleci mi davranıyorum? Yada nerede yanlış yapıyorum?
- Son olarak; bu tanka 4 adet demasoni eklesem uyumlu olurmu?
Şimdiden teşekkür eder , sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]
Sanırım sorununuz tankın 120lt olması ve buna istinaden balık sayınızn fazla olması. Bence sadece tektür bakmanız yavru almanızı kolaylaştıracaktır.frontosa brundi
[QUOTE=elognc] [QUOTE=Burak Deniz]
Gözlemlediğim herhangi bir hastalık belirtisi yok. Balıklar hareketli ve renkleri oldukça canlı. sadece yem yemede promlem var
[/QUOTE] Balıklar ortama yeni girdiğinden dolayı oluşan bir olay olabilir ama eninde sonunda yiyeceklerdir. Fakat 120lt akvaryumda o boyda frontosalara yazık edersiniz. Bence balıklar ve sizin mutluluğunuz için ya tür yada akvaryum değiştirin. Zira 120lt erkek bir frontosa dişiyi öldürebilecek kadar hırpalar ve üzülürsünüz.
[QUOTE=fordmustang][QUOTE=Chary]Durumun sebebi o hacmin frontosalar için uygun olmaması. Frontosalar için en az 400 litre hacim gerekir Ömer bey. [/QUOTE]
E=MC2 2011-03-20 15:03:29
[QUOTE=elognc] [QUOTE=Burak Deniz]
Herhangi bir hastalık belirtisi var mı?Yoksa sadece yem mi yemiyorlar?
[/QUOTE]Gözlemlediğim herhangi bir hastalık belirtisi yok. Balıklar hareketli ve renkleri oldukça canlı. sadece yem yemede promlem var
[/QUOTE] Balıklar ortama yeni girdiğinden dolayı oluşan bir olay olabilir ama eninde sonunda yiyeceklerdir. Fakat 120lt akvaryumda o boyda frontosalara yazık edersiniz. Bence balıklar ve sizin mutluluğunuz için ya tür yada akvaryum değiştirin. Zira 120lt erkek bir frontosa dişiyi öldürebilecek kadar hırpalar ve üzülürsünüz.
Sağlıklı balıklar.
[QUOTE=fordmustang][QUOTE=Chary]Durumun sebebi o hacmin frontosalar için uygun olmaması. Frontosalar için en az 400 litre hacim gerekir Ömer bey. [/QUOTE]
400 LT nin altındaki akvaryumda beslenen frontozolar yem yemezler diyorsunuz yani. Bunun nedeni nedir peki akvaryumu beğenmeyip açlık grevimi yapıyorlar?
[/QUOTE]
Bu yoruma verilen cevaba çok güldüm. Sanırım arkadaşımın demek istediği Akvaryumun evet frontosalar için dar olması ( Kum kaya vs düşünce litre olarak 90-80lt arası kalır o akvaryum) ve özellikle 10-15cm arası frontosalar için. Artı sanırım anladığım kadarı ile akvaryumda uyumsuz diğer türlerinde olduğunu kastetmek iistedi.
Bu arada özellikle akvaryumun tam ölçüleri kaç adet balık var türler konusunda da bilgi alabilirsek daha yapıcı yorumlar yapabiliriz.
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Zaten eğer forumdan vs araştırsanız aradaki fiyat uçurumunu görürsünüz o fiyata forumda Frontosa Burundi var ancak.
Zaten eğer forumdan vs araştırsanız aradaki fiyat uçurumunu görürsünüz o fiyata forumda Frontosa Burundi var ancak.
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Bize akvaryum bilgilerinizi verirseniz daha yapıcı bilgiler ve yorumlar yapılır ben genede 8tl ye moba zor diyorum. Siz varsa mutlaka resim çekip ekleyin hem anaçların hemde yavruların birde biz görüp yorumlayalım.
Bize akvaryum bilgilerinizi verirseniz daha yapıcı bilgiler ve yorumlar yapılır ben genede 8tl ye moba zor diyorum. Siz varsa mutlaka resim çekip ekleyin hem anaçların hemde yavruların birde biz görüp yorumlayalım.
SON MESAJLAR
- Balığım Doğurdu 6 Yavru oktay42, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - İstilacıların Peşinde GhostKoi, 18:05
Deniz Canlıları - En güzel fotoğraflarınızı gösterin ercane, 17:49
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Elyaf Kullanımı ÇaĞRı, 17:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Tulpar99, 16:47
Omurgasızlar - Hangi Tür Karides Daha İyi Taha Yanık, 15:55
Omurgasızlar - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler Sogan, 14:08
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Çiftleştirme scorpion26, 14:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Shallow Tank twinsoul, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika Orhan76, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Super Red Pleco Yavruları Tuby 17:44
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 17:33
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 16:23
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 16:21
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 16:21
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:04
- İnce Silis Kum Arıyorum. abunil 15:43
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 15:11
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 15:11
- Karışık Cichledler vseckn 15:09
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:09
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 15:08
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 15:08
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 13:59
- Katil Salyangoz GokKurt 13:57
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 13:57
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 13:37
- Leptosoma Kitumba Firefighter 13:37
- Albino Nigripinnis Firefighter 13:37
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:12
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:12
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:07
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:07
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:07
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:07
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:07
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 13:07
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 13:06
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 13:06
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 12:55
- Akvaryum Ve Malzemeler İlanı Shotokan 12:49
- Adi Ve Ramshorn Salyangoz Arıyorum oguzhanns 12:36
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:21
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:13
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:36
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:35
- L144 Takım, Süper Red Çiftler ersin ün 11:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 11:32
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 11:28
KULLANICILAR
- 156 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
kopruluonur,
SGY,
Heinzen,
osmandbnl,
Koksal Gurkan,
Hüdai,
Rafayel,
thejaponcu,
DenizUlucutsoy,
sakpolat,
Kaya0606,
HaydarGul,
reprise,
bluesbant,
MiSoSiKiaN,
Bora t.,
scrap,
twinsoul,
beary,
Akax,
mazo,
BozKar,
alpmen,
İsmail YILDIRIM,
AmatorAkvryumcu,
erhan524,
hashüs,
ÇaĞRı,
Budmo,
kenjori,
seto,
Lepistes..,
Alidndr,
Iebowski,
Aqua Discovery,
atiryaki,
mk2murat,
kadirik,
112bjk,
ahmeteminm,
Balik76,
GhostKoi,
EyupAsik3452,
ekrembey,
GkhaNLioN,
gorkemortakci,
Aquaristtr,
FarukGorgun,
Kemalk41,
Avoure,
Acz,
baranerd,
diaslayt,
OSCAR,
HarunYILDIRIM,
Mr.bear,
gürkanbey,
Acemi balıkcı28,
kadir_7,
thc candy,
Laye,
Ankrales,
Hobilenyum,
Berkayv,
senolerdivan,
R0h1rr1m,
HOPPALA,
merutay,
karadeniz37,
ozan_1903,
alexmiladora,
Hidro Dinamik,
kaygsz50,
ciways,
erdalakçay,
mitii,
FatihBezirgan,
H.polat,
MCY4,
Alekbet,
muratsehirlis,
CigdemBAL,
oktay42,
Ehtiyar,
Dorduncuadam,
ercane,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.