ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
1_faruk_6
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Eylül 2026 17:13
Toplam Mesaj:
3 [0.60 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk

SON 2 MESAJI

Lepistes Akvaryumunda Köpük
[QUOTE=XauPau]Akvaryumunuz hakkında daha çok bilgi verir misiniz? Ne zaman kurdunuz, balıklar ne zaman eklendi, kum kaya ağaç dal bitki vs hakkında bilgi. Yapay birşeyler var mı içeride. Her biri ipucu çünkü. Deterjan kalıntısı da olabilir, su dengesi henüz oturmadığından da olabilir, birşeyler salınım yapıyor da olabilir. [/QUOTE]

Akvaryumu haziranda kurdum ve baliklarida o zaman ekledim, siyah-beyaz kum ve lav kırığı var. Bitkilerin hepsi canlı bitki yapay bir şey yok. Dediğim gibi 4 tane lepsites yavrusu oldu ve yavruların olduğu gün köpük olmaya başladı. Yaklaşık 50 litre su olan bir akvaryum ve 35 civarı lepistes, 1 adette çöpçü var. Vatozumda vardı fakat az önce bahsettiğim olayların olduğu gün o da *ldü.

[QUOTE=DenizAslan]Akvaryum yeni kurduysan bakteri patlaması köpük yapabilir.
Akvaryum içerisine koyduğun doğal ya da doğal olmayan herhangi bir malzeme salınım yapıyor olabilir.
Akvaryum kurulalı bir süre olmuşsa ve filtre sistemi yetersizse balıkların dışkıları yüzünden kimyasal yük artıyor olabilir.
Akvaryum yüzeyinde yeterince hareket olmadığı için yine organik madde birikimi olabilir.

Bir çok sebebi olabilir, köpüğü alıp %25 su değişimi yap fakat yeni koyacağın su minimum 2-3 gün dinlenmiş su olsun. Bir kovaya su koyup bir üstü açık şekilde bir kaç gün bekleyebilirsin ve suyu yavaş yavaş ekle, mümkünse 2 3 seferde, balıkları ve bakteri kolonilerini şoka sokmak istemeyiz.

Daha detaylı bilgi verirsen daha kesin çözümler üretebilir, gerçek sebebini bulabiliriz.
En kötü senaryo sabun deterjan tarzı bir kimyasalın bulaşmasıdır ki öyleyse balıkların bir kaç saat içinde ölecektir.[/QUOTE]

Akvaryumu haziranda kurdum ve yakın zamanda bir ekleme yapmadım. Sadece 1-1.5 haftabönce filtreyi yanlışlıkla musluk suyu ile temizledim, belki onun etkisi olabilir ama emin değilim. Bugün su değişimi için su hazırladım, ekleyeceğim.
Lepistes Akvaryumunda Köpük
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/291169/200920261950201.jpg[/IMG]

Merhabalar,
Akvaryumumda bir lepistes 4 yavruya doğum yaptı ve ardından akvaryumda bu tarz köpükler oldu. Bez ile temizledim ama sonraki gün bu şekildeydi. Nasıl bir yol izlemem lazım?
Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.