ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hvostr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
45 dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [1.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Efe Kurkmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Mugla
Meslek:
Yok
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil Efe Kurkmaz

SON 5 MESAJI

Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı
Öncelikle selamlar,Bulduğun taşlar, yapısı gereği taşlaşmış ağaç (petrified wood) ya da katmanlı tortul kayaçlara benziyor. Yüzeydeki kahverengilik ise büyük ihtimalle doğadaki demir oksit (pas) birikimidir. Akvaryumunda güvenle kullanmak için şu sakin adımları izleyebilirsin:
• Tuz Ruhu Testi: Taşın üzerine birkaç damla tuz ruhu damlat. Köpürme olursa suyun PH değerini ve sertliğini artırır. Canlı doğuran veya cichlid akvaryumları için uygundur ancak bitkili ve yumuşak su isteyen tanklar için önerilmez. Köpürme olmazsa her akvaryumda kullanılabilir.
• Temizlik: Taşları kimyasal madde (sabun, deterjan vb.) kullanmadan, sadece musluk suyu altında sert bir fırçayla iyice kazıyarak yıka.
• Dezenfeksiyon: Dışarıdan parazit ya da bakteri taşımaması için taşları bir tencerede 20-30 dakika kadar kaynat.
Acele etmeden bu adımları uygularsan akvaryumundaki canlıları riske atmamış olursun. Şimdiden keyifli hobiler dilerim.[:)]
Vatozlara Verilen Sebzeler Akvaryumda Kaç Saat Kalmalı?
Konuya geç dahil oldum ama 5-6 saat iyidir, tavsiyem üst kısmını da atmayın vatozlar orasını da yiyor ayrıca salatalığı kaynatarak vermeniz pestisit ve balıkların yememe derdinden de kurtarır iyi hobiler dilerim.[:)]
1 Metrelik Tankda Hangi Ciklet Gider?
Açıkcası afrika özellikle tropheus ve sarı prenses seviyorum ancak tropheus benimkinden büyük akvaryum isiyor birde ağızdan doğuran düz yumurta döken farketmez ama yavrusuna bakanları iyi olur çünkkü yavru bakımıyla uğraşmak istemiyorum.
Öncelikle çok teşekkür ederim [^_^] evet ciklet konusunda tecrübem biraz var melek balıklarından Zebra Melek beslemiştim melek balıkları da ciklet familyasına dahil onun harici ciklet olmayan cüce deniz melek balığı (dwarf angelfish) de beslemişliğim bulunmakta onun bakımı melek balıklarına göre zordu ancak tuzlu suya kıyasla oldukça kolaydı ayrıca İskender Türk'e baktım fikir olarak hak veriyorum zaten koloni balığı seviyorum tekrardan teşekkür ederim iyi günler dilerim.
Arkadaşlar Merhaba elimde 1 metre uzunluğunda bombesi ile 45 cm genişlik 30 de yükseklik olan 120 135 litre arası olduğunu düşündüğüm bir tankım var içi boş buna hangi cikletleri önerirsiniz bakım açısından çok zor olmasını istemiyorum [:?]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.