ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xfuriousx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 15:38
Toplam Mesaj:
69 [0.59 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
58 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ugur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ugur

SON 10 MESAJI

Akvaryum Köşesinde Kırık Hakkında
Konunun üzerinden 2,5 ay geçmiş nedir durum kullanıyor musunuz hocam
Akvaryum İç Zeminine Strafor Olur Mu?
[QUOTE=RedJohn]Merhaba, akvaryumun altına diyince çoğu kullanıcı doğal olarak akvaryum dış alt kısmı anlayıp strafor veya yoga matı önermişler. Akvaryumun içine kesinlikle strafor ya da yoga matı koymayınız. Straforlar polar olmayan polimer malzemelerdir ve suda çözünmezler fakat petrolden üretilen bir ürün olarak sudaki farklı kimyasallarla etkileşime girebilirler. Bu riske atılabilecek bir konu değildir. Akvaryumun içinde kayaların altında camı koruyacak bir malzeme istiyorsanız çorap içine silis kum ya da lav kırığı doldurarak kullanabilirsiniz.

Keyifli hobiler[/QUOTE]
anladım salınım ciddi risk. chiclidler kumu eşeyip kayayı düşürebilir endişesinden ne yapacağımı bilmiyorum bu hacimde ilk defa akvaryum kuruyorum
[QUOTE=koraykbl]
Bence kesinlikle yerleştirin. Hatta straforun üstüne kaydırmaz zemin malzemelerinden koyarsanızda iyi olur bu delikli delikli olan şeylerden. Akvaryum kaç lt?[/QUOTE]
260 litre. Salınım yapıp yapmama konusunda endişem var sadeece

[QUOTE=Aguamentist]

Strafor yerine yoga matı kullanmak daha mantıklı [:iyi:][/QUOTE]
akvaryumun içine mi ?

[QUOTE=AmatorCichlidci]
Ben xps koydum, bazı yerlerde koyulan malzemenin biraz kalın ve sert olması gerektiğini okumuştum, bence de kesin olması gereken bir şey çünkü hem cam doğrudan tahtaya temas etmiyor, hem de basıncı dağıtmak konusunda da yardımcı oluyor, mobilyada küçük bir kusur varsa da(akvaryumun konulacağı yerde tamamen düzlük olmaması gibi) onu kapattığını duymuştum.[/QUOTE] akvaryumun altında zaten var ben ekstradan içine de koymak istiyorum kayaların altına
Merhabalar. Akvaryumu kurarken güvenlik açısından iç zemine strafor yerleştirdiniz mi?[EDIT]Hoppala,2025-10-02 12:23:32[/EDIT]
Saulosi İle Demasoni Cinsiyetleri Nelerdir
[QUOTE=metebey]Ben bu tür balıkları beslemek istiyorum ama cinsiyeti öğrenmem lazım yardım edebilirmisiniz?
[:?][/QUOTE]

demasoni beslemedim ama tecrübesi olanlar bile zorlanıyor ancak erişkinlikte belli oluyor saulosi renkten anlaşılır(dişisi zaten sarı)
saulosi erkeği birkaç cm iri olabilir siyah renkleri kuyruğa doğru soluklaşabilir demasoni erkeğinin rengi çok nettir çizgilerde silikleşme yok
gözlemlerim bu[:)]
Malawi Kum Hk.
[QUOTE=K0L0Ni]
Kum üzerindeki pislik zaten kısa sürede eriyerek ya filtreye çekiliyor ya da kumun altına gidiyor. Filtreniz güçlüyse estetik bir problem yaşamazsınız. Kumu en az 4-5 cm civarı tutarsanız faydasını görürsünüz. Canlı yükünüz dengeli, filtrenizde tanka uygun olursa dip çekimine gerek olmaz. Gerekliliğin de ötesinde yapmamak daha sağlıklı olur.
Malawiler zaten kum üzerindeki pislikleri sürekli dürtüklediği için havalandırıyor, filtre de çekiyor. [/QUOTE]
0,5mm-1mm arası kum mu sizce daha az pislik tutar 1mm-1,5mm arası mı hangisini alayım temizlik acısından
Anubias Kesimi
Kayaya felan yapıştırsanız bitki yapıstırıcısıyla daha guzel durabilir bence kökler kuma vb temas etmeden daha iyi beslenir. Oksalik asit barındırırlar rızom ayırırken dikkat edin akvaryum ıcınde denemeyin
9 Ph Vatoz Ve Çöpçü
Benimde eski tankta 4 tane panda çöpçüm duruyo petshopa zararına takas etmeye kıyamıyorum yeni tankıma chiclid alınca küçük alsam ileride sorun olur mu olmaz mı merak içindeyim
200 Litre Kurulum Başlangıcı
Hayırlı olsun öncelikle tabanda kaç cm strafor var merak ettim
Malawi Kum Hk.
Arkadaslar kalsiyum karbonatlı beyaz kum alsam balık dışkıları çok göze batar mı diye kaygım var. Tavsiyeniz var mı?
diğer soru alınan kum temizliğin kolaylığı açısından kaç mm olmalı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.