ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
flanormimar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
46 [0.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
44 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mrt Rclb
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

where silence speaks and water heals.

SON 10 MESAJI

Pipo Filtre İçin Hava Pompası Önerisi?
Pipo filtrem için 12 W gücünde çift çıkışlı kaliteli ve sessiz hava motoru arıyorum. Ürün tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim.
Axolotl Akvaryumu İçin Öneri
Metilen olayına girmeyin, yerine Axolotl Conditioner öneririm dozaja mutlaka uyun. Çok dalgalanmamalı su. Filtre çok güçlü üflerse strese girerler, ben sırf bu sebeple şelale filtre almıştım. Saklanma alanı mutlaka olmalı. Arkadaşın dediği gibi soğutucu fan mutlaka düşünün. Düşünürseniz 2li termostatlı tam otomatik fan elimde mevcut 1000 tl bırakırım (bir kaç ay kullanıldı, atakandan almıştım). Kırmızı kaliforniya solucanı (güvenilir yerden kimyasal ve zehirsiz beslenen) , kurutulmuş un kurdu, axolotl yemi ve bilimum böcek ile besleyebilirsiniz. Haftada bir su değişimi şart. Kum sıkıntı olmayacaktır. Ağzına sığabilecek hernevi şeyi yiyeceğinden dekorlara dikkat edin. Keyifli hobiler.[EDIT]flanormimar,2025-08-06 20:49:46[/EDIT]
Bitkili Akvaryum İçin Beyaz Kum Önerisi?
Merhabalar, bitkili akvaryumum için beyaz kuma dönmek istiyorum. Aklımdaki kombinasyon;

2 cm civarı JBL AquaBasis + 3 cm JBL Sansibar Snow 0.1-0.6 mm

Nasıl olur sizce ? Koyu zeminden sıkıldım.
Dip Çekimi Sonrası Hangi Kimyasallar Kullanılır?
[QUOTE=ternapi][URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738.asp[/URL][/QUOTE]

hmmm.. buradan dip çekimi meselesinin akvaristler & hobiciler arasında halen netleşmeyen tartışma ve görüşlere altlık oluşturduğunu anlıyorum. peki, soruyu "su değişimi sonrası" herhangi bir kimyasal kullanıyormusunuz? olarak değiştirsem? bu arada konuda bağımsız medaka'ları sizin sayenizde (forumdaki paylaşım ve anlatılarınızdan) keşfettim yavru almaya devam ediyorum (yeşil su olmadan :)) bu anlamda müteşekkirim. japonya'dan yumurta getirticem arkadaş şuan orada bulabilirse bakalım deneyimlerimi paylaşırım.[EDIT]flanormimar,2025-08-04 13:57:36[/EDIT]
Dip Çekimi Sonrası Hangi Kimyasallar Kullanılır?
Marka ve / veya ürün önerisinde bulunabilirseniz sevinirim. Ayrıca dip çekimi sonrası bir kimyasal kullanıyor musunuz?
Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/030820251151391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/030820251151441.jpg[/IMG]

Şöyle bir çözüm bulabildim. Tahta Çöpşişler ve Amazon’dan aldığım balık atlama önleyici misina/plastik file ile biraz derme çatma oldu ama en azından bu sebeple ölümleri durduracağını tahmin ediyorum :)

Yorum yazan hobidaşlara teşekkür ederim
Tür Değişikliği Elimdeki Balıkları Vermek?
Merhaba, tür değişikliği yapmak istediğinizde ya da canlı sayısını azaltmak istediğinizde elinizdeki balıkları ne yapıyorsunuz? Satış paketleme ve kargo muhabbetinden dolayı zor olacaktır. Yaşadığım bölgedeki hobicilere nasıl ulaşırım bunun bir yolu var mı? En azından yem malzeme ya da canlı takasları olabilir? Teşekkürler
Oturmuş Akvaryumda Filtre Değişimi?
Yetersiz kapasitesi olduğunu düşündüğüm filtreyi bugün sipariş verdim büyük hacimli bir filtre ile değiştireceğim. Herhangi bir sorun olur mu? Eski filtrenin süngerini kullanmalımıyım?
Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor?
Herkese hayırlı günler keyifli hobiler dilerim. 80x40x40 akvaryumum var. Buhar camı yazın kullanılmaz diye bir bilgi duymuştum çok sıcak oluyor diye, nasıl bir önlem alabilirim? siz ne yapıyorsunuz mesela? atlama kaçış filesi önerebilirmisiniz?

ilave not:
şimdiye dek 2 mascara
1 jumbo beyaz cüce dişi vatoz

intihar etti :(

mesele parası değil insan cidden üzülüyor hayvanlara[EDIT]flanormimar,2025-07-30 09:08:26[/EDIT]
Akvaryumlarımı Tanıtayım 😍
[QUOTE=KaanE]Tanklar çok güzel ama "Sol üstteki tank" biraz fazla yüklü gibi. Bir de Aksolotl için çok daha büyük bir akvaryum gerekiyor diye biliyorum.
[/QUOTE]

biraz karmaşa seviyorum kaos hareketlilik. tabi canlılarımızın ne sevdiği önemli bu bakımdan haklısın. balıklar çok büyük değil genel anlamda tetrazonlar dışında problem yok. aksolotl tankı 60 lt civarında. bir problem yaşamadık şu zamana kadar imkan olsa ben de büyütmek çok isterim yengen vizesi :) alabilirsek tankları büyütmek çok isterim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.