ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
zkncl
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Şubat 2023 18:00
Toplam Mesaj:
301 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Zeki Çınarlı
Doğum Tarihi:
02 Mayıs 1974
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Zeki Çınarlı
SON 10 MESAJI
Discus Üretim
Merhaba,
Yine riskli günlere geldik ve dökülmeler başladı maalesef tenikurda girmeye başladım ama pek duracak gibi gözükmüyor yavrular 4er 5er ölüyorlar[:((]
İletkenlikle olan düşüncenize katılıyorum bende kuyruk sallama başladığı günden itibaren hava hortumu ile su eklemesi yapıyorum
Bu solungaç paraziti için nasıl bir yol izlediniz 10.günde başlayıp dökülen yavrulara çözüm ne önerirsiniz.
Saygılar,[/QUOTE]
Yavrular serbest yüzüşe geçtiklerinde ve 30 günlük olana kadar her türlü kimyasala karşı negatif reaksiyon veriyorlar dolayısıyla bu süreç aralığındaki kimyasal uygulamalar kayıplar konusunda ne yazık ki pozitif sonuç vermiyor.
Ebeveynleri eşleştirme öncesi muhtemel dış parazit ve solungaç parazitinden arındırarak ve üreme tankında sıfır kimyasal ile kayıplar ve deformite konusunda olumlu sonuçlar almıştım.
İstisnai bir durum aktarayım,kan bağı olmasa da bazı çiftler larva-yavru sağlığı konusunda verimli olmayabiliyor.
Sabırla ve uzunca bir süre tecrübe amaçlı çeşitli çiftler üzerinde gözlem yapma fırsatım oldu çeşitli yöntemler uygulamama rağmen bazı çiftler ne yazık ki sağlıklı yavru verme konusunda cömert olamıyor.Çiftler arasında değişim yaptığımda ise verimlilik karşısındaki tablo bu kanıya varmamdaki etken oldu tabi bu benim gözlemimdir.
Sonuç olarak elzem bir durum olmadıkça ilaç ve kimyasal kullanılmamasını savunanlardanım.Hiç bir hazırlık yapmaksızın musluk suyunda gayet verimli ve sağlıklı üreyen disklerim de çok olmuştur.
Artık herşeyi denemişsinizdir ümidinizi kesersiniz herşeyi kendi haline bırakırsınız bir de bakarsınız sürprizle karşılaşırsınız.
Discus üretmek gerçekten bir sabır sınavı.
Saygılar,
Merhaba,
Yine riskli günlere geldik ve dökülmeler başladı maalesef tenikurda girmeye başladım ama pek duracak gibi gözükmüyor yavrular 4er 5er ölüyorlar[:((]
İletkenlikle olan düşüncenize katılıyorum bende kuyruk sallama başladığı günden itibaren hava hortumu ile su eklemesi yapıyorum
Bu solungaç paraziti için nasıl bir yol izlediniz 10.günde başlayıp dökülen yavrulara çözüm ne önerirsiniz.
Saygılar,[/QUOTE]
Yavrular serbest yüzüşe geçtiklerinde ve 30 günlük olana kadar her türlü kimyasala karşı negatif reaksiyon veriyorlar dolayısıyla bu süreç aralığındaki kimyasal uygulamalar kayıplar konusunda ne yazık ki pozitif sonuç vermiyor.
Ebeveynleri eşleştirme öncesi muhtemel dış parazit ve solungaç parazitinden arındırarak ve üreme tankında sıfır kimyasal ile kayıplar ve deformite konusunda olumlu sonuçlar almıştım.
İstisnai bir durum aktarayım,kan bağı olmasa da bazı çiftler larva-yavru sağlığı konusunda verimli olmayabiliyor.
Sabırla ve uzunca bir süre tecrübe amaçlı çeşitli çiftler üzerinde gözlem yapma fırsatım oldu çeşitli yöntemler uygulamama rağmen bazı çiftler ne yazık ki sağlıklı yavru verme konusunda cömert olamıyor.Çiftler arasında değişim yaptığımda ise verimlilik karşısındaki tablo bu kanıya varmamdaki etken oldu tabi bu benim gözlemimdir.
Sonuç olarak elzem bir durum olmadıkça ilaç ve kimyasal kullanılmamasını savunanlardanım.Hiç bir hazırlık yapmaksızın musluk suyunda gayet verimli ve sağlıklı üreyen disklerim de çok olmuştur.
Artık herşeyi denemişsinizdir ümidinizi kesersiniz herşeyi kendi haline bırakırsınız bir de bakarsınız sürprizle karşılaşırsınız.
Discus üretmek gerçekten bir sabır sınavı.
Saygılar,
Discus Üretim
Yavrularda fizyonomik deformasyon,benim de muzdarip olduğum bir konuydu.
Hiç tenikür uygulamadığım yavrularda da bu sorunu gözlemledim ve birçok deneme sonucunda bunun iletkenlik ile ilgili olduğunu düşünerek larvalar belirginleşip kuyruk sallama evresine geldiklerinde damlama yöntemi ile tds arttırarak zaman içerisinde deformiteyi minimize ettim.
Ancak diskusta birtakım parametreler var ki her çiftin verdiği reaksiyon farklılık gösteriyor,yavrularda da olduğu gibi.
Bu bağlamda deformite probleminin tek sebebi budur diyemiyorum sadece kendi gözlem ve uygulamamı paylaştım.
Umarım size faydalı olacak bir bilgidir.
Saygılar,
Yavrularda fizyonomik deformasyon,benim de muzdarip olduğum bir konuydu.
Hiç tenikür uygulamadığım yavrularda da bu sorunu gözlemledim ve birçok deneme sonucunda bunun iletkenlik ile ilgili olduğunu düşünerek larvalar belirginleşip kuyruk sallama evresine geldiklerinde damlama yöntemi ile tds arttırarak zaman içerisinde deformiteyi minimize ettim.
Ancak diskusta birtakım parametreler var ki her çiftin verdiği reaksiyon farklılık gösteriyor,yavrularda da olduğu gibi.
Bu bağlamda deformite probleminin tek sebebi budur diyemiyorum sadece kendi gözlem ve uygulamamı paylaştım.
Umarım size faydalı olacak bir bilgidir.
Saygılar,
Discus Üretim
Ebeveynlerin form ve renkleri gayet yerinde Uğur bey,bu güzel çift için tebrikler.
Yavrulardaki fizyonomik deformasyonların ilaç kaynaklı olabileceğini belirtmişsiniz,hangi ilaçları kullandığınızı ve dozajlamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılar,
Ebeveynlerin form ve renkleri gayet yerinde Uğur bey,bu güzel çift için tebrikler.
Yavrulardaki fizyonomik deformasyonların ilaç kaynaklı olabileceğini belirtmişsiniz,hangi ilaçları kullandığınızı ve dozajlamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılar,
Ces Akvaryum'dan 2. Paylaşım Hediyeleri
Hediye kazanan arkadaşlarımızı evvelden beri süregelen kaliteli paylaşımlarından dolayı buradan da tebrik etmek isterim.
Hediye kazanan arkadaşlarımızı evvelden beri süregelen kaliteli paylaşımlarından dolayı buradan da tebrik etmek isterim.
Akvaryum.com ailesinde bir sinerji oluşturup,bu platformun kalitesinin artmasına vesile olan,başta Refet olmak üzere Ces Akvaryum'a da teşekkür ederim.
Saygılar,
Yunus'umun ağzı dolumu bi bakarmısınız.
Evet ağzı dolu Emrullah bey.Genç bir dişi olduğundan muhtemelen yumurta sayısı az olacaktır.
Evet ağzı dolu Emrullah bey.Genç bir dişi olduğundan muhtemelen yumurta sayısı az olacaktır.
Sağlıklı balıklar dileği ile,
406 LT Bitkili Melek Akvaryumu(Güncel)
Akvaryumunuzun yeni sakinleri için gayet güzel bir ortam oluşturmuşsunuz ayrıca bitkilerin gelişmesi ile seyir zevki yüksek bir tank olcağını düşünüyorum.Cenk Bildir 2014-08-30 19:41:05
Akvaryumunuzun yeni sakinleri için gayet güzel bir ortam oluşturmuşsunuz ayrıca bitkilerin gelişmesi ile seyir zevki yüksek bir tank olcağını düşünüyorum.
Sağlıklı balıklar dileği ile...
Yeni Demosoni Kolonim
Tek tür Demasoni kolonisinin seyrine doyum olmuyor,sizin akvaryumunuz da hoş görünüyor Eyüp bey,tebrikler.
Tek tür Demasoni kolonisinin seyrine doyum olmuyor,sizin akvaryumunuz da hoş görünüyor Eyüp bey,tebrikler.
Mbunalarım..( Yeni Tür Membe Deep Maingano)
Ege bey,sizin konunuzda ben de eski Mbuna günlerimi yad etmiş oldum doğrusu.Red rubin koloniniz de hoş görünüyor tebrikler.
Ege bey,sizin konunuzda ben de eski Mbuna günlerimi yad etmiş oldum doğrusu.Red rubin koloniniz de hoş görünüyor tebrikler.
Chailosi Erkeğim
Kendisi gibi ihtişamlı yavrularını görmeniz dileği ile.
Kendisi gibi ihtişamlı yavrularını görmeniz dileği ile.
Tüpçük çıkarma sorunsalı
Sergen bey,dişinin ırkı ile doğru orantılı olup akvaryumdaki erkek balık hariç diğer balıklar tarafından rahatsız edilmemesi de önemli bir etkendir.Erkeğin, dişileri "kovalaması" zarar verici boyutta olmadığı sürece eşleşmeye davet hareketi olarak nitelendirilebilir.Dolayısı ile erkeğin "tüpçük" meselesindeki rolü baskınlığı ile aynı bağlamda değerlendirilebilir. Sağlıklı balıklar dileği ile,
Sergen bey,dişinin ırkı ile doğru orantılı olup akvaryumdaki erkek balık hariç diğer balıklar tarafından rahatsız edilmemesi de önemli bir etkendir.Erkeğin, dişileri "kovalaması" zarar verici boyutta olmadığı sürece eşleşmeye davet hareketi olarak nitelendirilebilir.Dolayısı ile erkeğin "tüpçük" meselesindeki rolü baskınlığı ile aynı bağlamda değerlendirilebilir. Sağlıklı balıklar dileği ile,
SON MESAJLAR
- Albino Full White Platinum Guppy Kuyruk Erimesi arquradze, 21:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Fluval 407 Yorumlarınız neomeo, 21:38
Filtreleme Seçenekleri - Uyumlu Türler serkanavc, 21:36
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Başlangıcı Danato, 20:45
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Bitkili Akvaryum harpet, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Kaç Adet Zebra Danio harpet, 20:23
Sazansıgiller - Lepistes harpet, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Karides Kurulumu Hakkında Zaid, 19:40
Omurgasızlar - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 19:34
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Kullanımı? mustafakrml, 18:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 17:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Mobidic Akvaryum Mehmet Asaf, 16:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 30 Litre Betta Akvaryumum Hsyncandd, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim teksas_tombiks, 13:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Sıvı Gübre Önerisi Anselmo458, 13:05
Bitki Akvaryumları Genel - 75lt Tank İçin Isıtıcı Önerisi Zaid, 12:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri sametyildiz, 10:21
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Oguzca, 10:11
Yeni Üye Forumu - Tetra Aps 100 Tetra Aps 150 ost7979, 09:52
Yeni Üye Forumu - Yine Yeniden Flower Horn Street Parrot, 08:55
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Co2 Sistem Kurulumu secreteriat, 00:53
Yeni Üye Forumu - Jbl Sansibar White Mı Snow Mu? enginkara, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dişi Betamın Alt Gövde Kısmı Yan Duruyor Hsyncandd, 23:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Japonlarımdan Birinde Darbe Gibi Kırmızı İzler Var N.E.M.O, 23:46
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum CoryCory, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 23:30
Akvaryum Tanıtımı - Bluedragonribbon Ne Zmn Doğurur Ve Ribbon Hakkında Adamın dibi, 23:27
Canlı Doğuranlar - Sıfırdan Kurulum HKuzgun35, 23:23
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Amatör balıkçı, 23:23
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Akvaryum Bitki Önerisi peaXeee, 23:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu Tuffi, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - 40-50l Civarında Akvaryum Balık Önerisi FerhatDumann, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Walstad Akvaryum FerhatDumann, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Compact On 1000 Mehmetbrk, 21:20
Şikayet Var! - Beta Balığı Akvaryuma Geçiş JujuSeri, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aldım Ama Hiç Bişey Bilmiyorum KaanE, 18:52
Yeni Üye Forumu - 3d Baskı Şelale Aparatı KaanE, 18:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık) KaanE, 18:41
Bitki Akvaryumları Genel - Askı Dış Filtre KaanE, 18:28
Filtreleme Seçenekleri - Pipo Filtre Yetersiz Remziyee, 17:00
Filtreleme Seçenekleri - 35*35*35 Bitkili Akvaryum Değerlendirme CoryCory, 16:39
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Gelen Güncelleme mutlubaba, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Cyber_Scout, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ista Aluminyum 0,5 Litre Co2 Tüp Dolumu Ömer Faruk KAÇAR, 14:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Kurulumu Ve Balık Ekleme Cyber_Scout, 13:57
Yeni Üye Forumu - Topluluk Grubu Akvrstmustafa, 12:59
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:00
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:00
- 2.67 Tüp Furcifer 21:51
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:51
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:51
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 20:28
- Lepistes 5 Adet 3 Erkek 2 Dişi kasim12 19:45
- 7 Adet Hayalet Melek Balığı hakanycl 19:30
- Satılık-takas Malzeme demasonici 18:55
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 18:49
- Apistogramma Şahinöztürk 18:21
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 17:46
- Afrika Cichlidleri devito 17:42
- Amazon Hançerleri kerem1135 17:37
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 17:06
- Sunsun Hw-603b Mehari 17:06
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:27
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 16:27
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:27
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 16:14
- Corydoras Sterbai nikon_ 16:14
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 16:14
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:10
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:10
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:10
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:10
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:10
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 15:30
- 30x30x30 Full Clear Akvaryum Wolkan 15:14
- 50x30x30 Sumplı Akvaryumlar Wolkan 15:14
- Blodyy Mary Wolkan 15:14
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 14:57
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 14:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 14:04
- Java Fer Türleri Balikcidede 14:04
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 14:04
- Karides Türleri karidesrehberi 13:43
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:43
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 13:43
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 13:43
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 13:40
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:36
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 12:36
- 3 Tür Java Fern egedin 12:36
- Anaç - Metal Black Lice Lepistes ALTEMUR 12:28
- Damızlık Boy Katil Salyangoz (helena) erosennin 12:13
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 12:04
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:04
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:54
KULLANICILAR
- 142 Online Kullanıcı, 77 Üye
Online Kullanıcılar
arquradze,
Omer_MG,
MiSoSiKiaN,
TuRKeR,
Mirza Adar,
paxal,
ilkersel53,
Jeveux,
kastaniga,
-doctore-,
ebt06,
Koksal Gurkan,
HaydarGul,
ozdenozesen,
capodicapii,
rupee,
Danato,
suleymanonsay,
Siminay,
NotEvenBeginner,
Veronicax,
mrah,
Furcifer,
incaia,
mightymurat,
Balikcidede,
IamArifCAN,
zafer3885,
osmandbnl,
hobimmasamda,
Habitat,
kambortam,
Josemaries,
sina cen,
sametyildiz,
simsela,
omer03,
Makkaya,
gorkemtungul,
purelyfe,
AliEren,
şansal,
secreteriat,
ballantines,
İnci Kefali,
AcemininAcemisi,
ihunal,
DOLPİN,
Akvarist Hoca,
serkanavc,
Başak u,
Yldz06,
HuseyinBeraat,
Kemalk41,
EmiirKaan,
ternapi,
ÖĞRÜNÇ,
halux_06,
msurucu,
ThanatoZek,
Emrecan.81,
ziyaaksoy,
rhn35,
cbrhsm,
Sadel,
Maryanna,
ozan_1903,
Akvarist1923,
Korayzero,
ebaran22,
Ehtiyar,
eferotti,
Cyber_Scout,
alecozan,
thercan,
TSevil,
TayfunSylkn,
vedat79,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.