ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
delisari14
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Kasım 2024 16:53
Toplam Mesaj:
11 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsa YUMRUTAŞ
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1995
İl:
Balikesir
Meslek:
Astsubay
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsa YUMRUTAŞ

SON 9 MESAJI

Akvaryum İçin Aydınlatma Önerisi
[QUOTE=Muhammedcay]

Yeni başlayan birisi olduğun için çok caf caflı bitkilere girme elodea , tilki kuyruğu , şans bambusu (akvaryumun üstü açıksa) al akv. bunlarla yeşillendir. Aydınlatma olarak da bant armatür al beyaz bitkilere , akvaryuma hem de balıklara yeterli gelecektir[/QUOTE]

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim 🙏 Bant Armatür alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı acaba
[QUOTE=Hidro Dinamik]Bu hacimde sadece 1 japon önerilirken vatoz ve çöpçüler fazlalık olmuş. Hacim yeterli olsa bile sıcaklık toleransınız çok dar. Japon için üst sınır 22-23 dereceyken, vatoz ve çöpçü için alt limit o civarda.

Anubias için güçlü bir aydınlatmadan ziyade loş bir ortama ihtiyaç var. Su yoncasının ömrü kısa olduğundan uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum, zaten japon hepsini yemeye çalışır.

Aydınlatma daha çok balığı izleyebilmek için olacağından soğuk beyaz led barlar yeterli olur. [/QUOTE]

Loş bir ışık yerine daha aydınlık balığın rengini gösteren bir ışık olması seyir zevki için daha hoş olur diye düşünüyorum. Bahsettiğim şekildeki ışık ortamında japon akvaryumu içerisinde başka hangi bitkiler bakılabilir acaba ?
Japonlar İçin Yem Tavsiyesi
[QUOTE=HOPPALA]Selamlar,

Ana yem olarak goldfish için özel olan yemler daha iyi bir seçim olur. Bende goldfish beslediğim için genel olarak bu yemleri kullanıyorum. Pul dahil tüm yemleri ıslatıp (3-4 dk.) veriyorum. Hastalık veya ödül amaçlı durumlarda ise jel stick yem kullanıyorum. Özellikle hastalık için en ideali. Kuru olarak günde tek sefer yemleme yapıyorum. Bazı günler ise jel yem ile bunu ikiye tamamlamaktayım. Bazende yemin içine bir kaç damla garlicguard, fishtamin gibi ürünlerden damlatıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236270/041020240303331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236270/041020240303361.jpg[/IMG][/QUOTE]

Yemleri nerden temin ediyorsunuz acaba, hepsini almaya kalksam maliyet olarak çok yüklü bir miktar çıkacak gibi görünüyor her ay 1 2 tanesini alıp yem envanterini genişletmek istiyorum.
Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=Rafayel]Çift çıkışlı tavsiye ederim. Yavru akvaryumunuz veya artemia çıkaracak olursanız tak çıkar yapmazsınız.
Resun air4000 kullanıyorum.
Sesinden ve hava çıkışından son derece memnunum. [/QUOTE]

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Resun air 4000 ile tetra aps 150 arasında kaldım. 🙏

[QUOTE=Orhan76]

İsa Bey 2li, 3lü,4lü hava terminaliyle kullanabilirsiniz. Ben 4 adet 25litrelik akvaryumu Tetra APS 100le (100lt kapasiteli) 4lü hava terminali kullanarak besliyorum. Sizin tankınız takribi 40litre (brüt) olacağı için bu hacimde veya biraz daha yüksek (hava taşı vs. kullanmak istediğiniz için) kapasiteli bir hava motoru işinizi görür. [/QUOTE]

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim Orhan bey 🙏 aps 100,150,300 veya resun air 4000 arasında kaldım bunlardan birini alacağım sayfada deneyimleyip kullanan varsa yorumlarınızı beklerim 😊
[QUOTE=mclyucel]Merhaba, sera goldy gran, tetra discus, tetra pro vegetable, tetra phyll, tetra pro energy gibi beslenme kombini yapabilirsiniz. Severek tüketeceklerdir. [/QUOTE]

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim 🙏😊 Siz karıştırarak mı veriyorsunuz yoksa her gün bir yem şeklinde mi besliyorsunuz ? Birde ben balıklarını günde 1 defa balık başı 3 adet yem olacak şekilde besliyorum sizce bu şekilde uygun mudur ?
50x30x30 akvaryumuma uygun fiyatlı veya kalitesine göre fiyatı pahalı da olabilir akvaryum aydınlatması bakıyorum. Yeni başlayan biri olarak akvaryum içerisinde japon, vatoz ve çöpçü balığı bakmaktayım. Bitki olarak Anubias ve Bitki Yoncası düşünüyorum. Hem aydınlatma hem bitki konusunda verebileceğiniz tavsiyelere çok ihtiyacım var. Forumda açmış olacağım bu başlık sayesinde yeni başlayan veya başlamak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler olacağı için şimdiden yardımcı olan balık sever hobici arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim. 🙏😊
Yeni başlayan biri olarak pet shoptan ufak çıtçıtlı pakette satılan yem ile başladım. Tek çeşit yem ile besliyorum balıklarıma forumda baktığım zaman 6-7 çeşit yem ile balıklarını besleyen arkadaşlar olduğunu gördüm ve tek yemle beslemek balığa yetersiz geldiğini düşündüm. Bu nedenle şuan balıklarıma yeni yemler almak istiyorum. Japonlar İçin en iyi ve güzel yemler hangileridir (Akvaryumcuların kendi üretmiş olduğu yem vs. veya kalite marka olabilir. ) . Kullandıklarınız ve memnun olduklarınız var ise yardımcı olabilirmisiniz ? Yardımcı olan balık sever hobici arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim 🙏😊
Orhan bey Sizin attığınız çok güzelmiş ama aklıma takılan bir soru var. Tek çıkışlı olduğu için iki çıkışlı ayraç alıp iki yerden hava verebilirmiyim biri hava taşı biri pipo filtreye gitmesi için güçlü ve yeterli olur mu acaba. 4 çıkışlı veya iki çıkışlı olmasına dikkat ediyorum ben, eğer ilerde bir akvaryum daha alırsam ikinci bir hava motoruna gerek kalmaması için. Birde Sobo air pump ar-60 ve ar-90 var. Ürün için sessiz deniyor ve güçlü bir cihaza benziyor daha önce yurt içinden veya aliexpress'ten satın alıp deneyimleyip kullanan var mı acaba ? [EDIT]delisari14,2024-10-03 14:19:12[/EDIT]

[QUOTE=mutlubaba]Hailea ya bakmanızı tavsiye ederim fiyat performans olayında fazlasıyla mennun kalırsınız çift çıkışlısını kullanıyorum sadece yerini biliyorum sesi yok bile.[/QUOTE]

Ürün modelini biliyorsanız rica etsem onu da yazabilirmisiniz 🙏
Merhabalar,
Yıllardır hep balık bakma hevesim vardı ve bu hevesi yıllar sonra gerçekleşirerek başlamış bulunmaktayım. Bu mecrada yeniyim sizlerin engin bilgileri sayesinde balık bakımıyla ilgili tecrübe kazanmak istiyorum. Yeni kurmuş olduğum 50x30x30 akvaryumuma kurduğum pipo filtrenin hava motoru acemiliğimden kaynaklı olarak çok yüksek sesli hava motoru almışım 😟 . Tavsiyeleriniz üzerine sessiz ve ileriye dönük akvaryumu büyüttüğümde kullanabileceğim iyi bir hava motoru almak istiyorum. 😊 Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏❤️

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.