ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
musses00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 6 Dakika önce
Toplam Mesaj:
94 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yahya Meşekıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yahya Meşekıran

SON 10 MESAJI

Goldfish Akvaryum Bitki
Merhabalar,

Yurtdışında Goldfish akvaryumlarında su üstü bitkisi kullanılıyor. Yararlı olduğunu düşünenlerdenim. Ancak bazı Türk forumlarında balık mantar olur, zarar görür asla olmaz olamaz gibi yorumlar görüyorum. Tilki kuyruğu kullananlar var su marulu su sümbülü Amazon frogbit ve silvinia. Nitratı ve nitrit ile beslenen bitkiler sonuçta bence yararı çok fazla olabilir. Orandalar yeseler bile sonuçta bir sebze. Tabiki kontrol altında olması gerekiyor.

Sizin yorumlarınız nelerdir?
Pipo Fitre Kullanımı Hakkında
[QUOTE=K0L0Ni]

O zaman en alttan başlayarak şu sırada dizin;
Elyaf
Sünger
Seachem matrix
Sünger
Purigen

Su en son purigenden geçerek akvaryuma gidecek yani. Purigenin miktarını 100lt. için 25 ml. olacak, fazlası biyolojik filtre bakterilerinin aç kalmasına sebep olur. Tüm amonyak vs. çekiyor çünkü. Purigenden sonrasına sünger koymayın sadece filtrenizi yavaşlatır.

Sıralamayı böyle yapın. Bir bakteri kültürü alın Seachem veya Oase iyidir. Bu bakteri kültüründen bir miktar filtrenin içerisine dökün.
Yaklaşık 3-4 gün içerisinde bulanıklık kayda değer biçimde azalacak.[/QUOTE]

Alttan ikinci sıradaki sünger yerine Sera siporax vardı onu koudum. Ek olarak sera bio nitrivec kullandım (20 ml)
[QUOTE=K0L0Ni]

Alt üst bilmiyorum su nereden giriyor nereden çıkıyor?[/QUOTE]

Alttan girip üstten çıkıyor
[QUOTE=K0L0Ni]
Malzemelerin sıralaması nedir filtredeki? Bu kadar kısa sürede öyle kirlenmesi normal değil. Bakteri kültürü kullandınız mı?
Alt üst şeklinde değil, kirli su girişinden çıkışına doğru tarif ederseniz daha anlaşılır olur. [/QUOTE]

En alt seachem matrix sonra kendi içinden çıkan mavi renk süngeri - sonra elyaf ve üzerinde purigen en son olarak kendi içinden çıkan kahve rengi süngeri
[QUOTE=darkaura]

Oldukça kuvvetli bir dış filtreniz var. Biolojik olarak yeterli olması gerek. Buna rağmen hala bulanıklık oluyorsa bakteri oturmamış demektir yada bakterinin ölümüne neden olan bir katkı kullanıyorsunuzdur, bakımında temizliğindede bir hata olabilir, filtrenin içinin asla musluk suyu ile temizlenmemesi gerek, aslında uzun süre temizlemeseniz bakteri için daha iyi. Pipo yerine bakteri besinleri ve kültürleri eklemek daha faydalı olur. Seachem stability yada sera nitrivec benzeri. Filtrenin içinede biraz daha kalitei substrat eklenebilir, eheim substrat pro yada sera spirox gibi. Pipo filtreden çok daha fazla biolojik katkısı olacaktır. Ve tabi düzenli su değişimleride önemli.
[/QUOTE]

Filtre içerisinde Seachem matrix - Seachem Purigen - Sera Elyaf - ayrıca kendi süngerleri var. Ek olarak sadece sera aquatan ve sera bio nitrivec kullandık. 10 gün oldu ancak su gerçekten çok kötü hal almaya başladı ki. Artık son çare olarak balıkları daha güvenli bir yere alıp tekrardan sıfırdan akvaryum kuracağız. sadece hava taşı ile

[QUOTE=GhostKoi]Kaliteli ve yüksek kapasiteli filtre her zaman doğru çözüm anlamına gelmez. Kullanmakta olduğunuz "oase biomaster 250 dış filtre" 900l/h debi olarak sunuluyor. Tankınız söylediğiniz şekilde net 110 l ise filtreniz gereksinimin 2 katından fazla debiye sahip. Bu da eğer filtre debisini kısarak kullanmıyorsanız biyolojik filtrelemeyi isteğiniz dışında düşürür. Yani su fazla hızlı akıyor özetle.

4 tane 12 cm boyunda oranda ile 110 l de ne yapsanız temizliği, berraklığı, biyolojik filtrelemeyi yeterli sağlayamazsınız. 3 tane bile olsa sınırda bir yaşam alanı hassas dengeler zerinde devam eder. Bıçak sırtı yani. Bence esas düzelmesi gereken bu.[/QUOTE]

Hayır filtremizi kısarak kullanmıyoruz. 3 adet balığa düşürdük. Sayımızı esasında 4 olarak düşünmüştük. Ancak dediğiniz gibi sıkıntı olacak. Bazı balık satan arkadaşlar (hobiciler) bak benim akvaryumum şu litre ama 10 adet balık var tertemiz su işe gör. Daha çok balık alır falan diyor. Sadece satış odaklı gibi geliyor bana bu iş...!!! Tabi gerçek ve doğru bilgi veren insanlarda var.
Biz 3 oranda bakacağız. O yüzden 2 bio sponge yeterli olur gibi. Esasında pek koymak istemiyorum. görüntü olarak pek hoşumuza gitmiyor. Ancak mecburuz gibi geliyor şu aşamada çünkü suda bulanıklık olmaya başladı.
Merhabalar

110 litre akvaryumum var. İçinde 4 adet oranda mevcut ortalama 12 cm büyüklüğünde. 1 adet oase biomaster 250 dış filtre mevcut. Sormak istediğim, ista markasının Bio sponge filtre var 1 adet L boyundan aldım. Acaba 1 adet yeterli olurmu yoksa 2 uygun mu ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241931/280920251003361.jpg[/IMG]
Cama Kök Yapıştırma
[QUOTE=Kuro]Bence iki uçlara vantuz atıp sabitleseniz tutar bu kökü gibi.

Vantuzları silikon ya da misina ile sıkıca bağlayarak da tutturabilirsiniz bence [:?][/QUOTE]

Deneyeceğim teşekkür ederim

[QUOTE=Aguamentist]

Ben daha önce neodyum mıknatıs kullanarak bir tasarım yapmıştım.
Buradaki temel nokta kullanacağız materyalin çok ağır olmaması...
Cama direkt olarak yapıştırmak bana mantıklı gelmiyor, askı ile veya mıknatıs ile yapmak daha kullanışlı diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Elimde sista marka silikon var bir de neodyum mıknatıs aldım. Yüksek ihtimal mıknatıs kullnacağım. Tasarım olarak daha mantıklı geliyor. Mıknatısın gücünün kaldıracağını düşünüyorum. Aşağıda kökün fotosu var
Cama Kök Yapıştırma
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241931/160920252127191.jpg[/IMG]

yapışacak kök bu
Cama Kök Yapıştırma
[QUOTE=Kuro]Merhabalar,

Bitki yapıştırmak için bitki yapıştırıcıları var ama sizin yapıştırmak istediğiniz bitki ne kadar büyük ve cam da ne kadar etkili bilmiyorum. İsterseniz bir bakın bitki yapıştırıcısına da.[/QUOTE]

Cevap için teşekkür ederim. Ben cama kök sadece yapıştırmak istiyorum. Kök üzerine sadece bitki olacak

[QUOTE=Cyber_Scout]
Kök büyüklüğü ve ağırlığı çok önemli.
Vantuzu kökün cam kısmına monte edebilirsiniz. Böylece hem pratik hızlı hemde erişim gerektiğinde çıkartma avantajınız olur.
Kökte uygun yerlerine delik yarım delik açıp paslanmaz vida ile vantuzuda köke sabitleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Kök ağır biraz vantuz göre tutması zor gibi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.