ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lennie
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
753
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2023 23:09
Son Ziyaret:
15 Saat 42 Dakika önce
Toplam Mesaj:
600 [1.44 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
86 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Göletten Bulduğum Adi Salyangoz
[QUOTE=3dtarik]Konya Apa barajında bu viviparus viviparus türünden çok fazla var. 10 tane kadar getirdim bakalım ne olacak. :)[/QUOTE]

Akvaryumda pek olmuyorlar maalesef. Önerim yol yakınken kayıp yaşamadan hayvanları doğasına geri bırakmanız olur. Ben bir sitede canlı yem olarak satıldığı için hepsini almıştım yem olmasın besleyeyim diye.

Ev ortamındaki akvaryumdan ziyade daha çok pond gibi büyük alanlarda kendine beslenme ve yaşama açısından uygun alan bulabiliyor. Evlerdeki tanklarda sürekli beslenebilecekleri tarz yosun vs bulmak çok zor. Pek yem falan kabul ettiklerini de görmedim diyebilirim.
Oturmuş Tankta Beyaz Benekten Kurtulma
[QUOTE=MasterChiefHakan]Tedavi esnasında ışığın açılmaması da öneriliyor. Hatta akvaryumun üzerini kapatarak akvaryuma giren ışığı azaltmak gerektiğini söyleyene denk geldim. Benim bu güne kadar hiçbir balığım beyaz benek olmadı çok şükür, araştırmama dayalı öğrendiklerimi aktardım.

Tuz banyosunu 5 gün boyunca uygulayarak tedavi ettiğini gösteren video izledim Youtube'da. Bu kadar çabaya gerek var mı? Malaşit yeşili veya spotex kullanılsın, bitsin gitsin.[/QUOTE]

Hakan abi o durum velvet icin diye biliyorum, fotosentez yaptığı için. Ich velvet epistylis falan karıştırılıyor görüntü olarak muhtemelen yazan ondan yazmıştır, ya da belki de hasta canlıda stresi bir nebze azaltmak içindir bilmiyorum


Ich ise spotex ise yarayacaktir. Epistylis ise kanaplex gibi ek antibiyotik de kullanmak gerekiyor spotex yani sira. Bu urunlerde formaldehit var o yuzden teninizle temas falan etmeyin, solumayin. Formaldehit kanserojen diye biliyorum

Cok dusuk doz tuz da ekleyebilirsiniz bu tedaviye ek olarak, mutlaka oksijen icin ek hava tasi ekleyin.

Tedavi bitince tankta guzel bir dip cekimiylr buyuk su degisimi yapip karbon calistirin filtrede.

Spotex ve gerekliyse antibiyotik tedavisi yararli bakterileri de buyuk olcude aksatiyor. Bu surecte tedavi sonrasi amonyak oranini dusurmek icin su degisimlerini arttirmak iyi olur denge oturana dek ve gunluk olarak prime dozlamak. Bunun haricinde tedavi surecinde de amonyak riskli seviyelere ulasirsa dusurmek icin su degisimi yapip degistirilen su miktari kadar ilaci tekrar eklemek iyi olur.

Bilimsel calismalari okudugumda bazen ichin 5ppt ye kadar tuzlu suda yasadigini gosteriyordu diye hatirliyorum. Ich icin kesin net bir rakam yok ama ust sinir epey tuzlu bir suya denk geliyor.

Isi arttirmayin, oksijen orani iyice duser ve gereksiz stres bence hayvana. Denildigi gibi isi oldurmuyor parazitin dongusunu hizlandiriyor. Bu noktada da ortalama bir 25 der tankla 30 veya ustu arasinda pek bi fark yok diye hatirliyorum

Simdi aklima geldi, dogru mu bilmiyorum ama malahit yesilinin de ışığa duyarlı olduğunu belirten bir iki yer ben de görmüştüm. O sebeple karanlık bırakmak malahit yeşili içeren spotex gibi bir ürün uygulanacaksa daha mantıklı olabilir garanti olması açısından
Vatoz Balığı
35 litrede bakılabilecek bir vatoz türü yok.

Suyunuzun sıcaklığı yüksek degilse, yeterli saklanma alanı bitki kök tas vs sunuyorsanız ve oksijen açısından yeterli bir kurulumsa, 1 adet borneo loach bakabilirsiniz. Genelde yanlış bir isim altında loach türü olmasına rağmen "kelebek vatoz" şeklinde satılıyor.

Direkt olarak hiçbir canlıdan tam anlamıyla bir yosun yeme performansı beklemeyin, hayal kırıklığı olacaktır. Sadece sevdiğiniz için bir canlıyı besleyin. 35 litre bir tank max 1 neriteye bellllki yetebilir, yoksa uzun vadede aclıktan ölürler. Alacagınız potansiyel yeni bir borneo loach da neritelerin potansiyel yeminden yiyeceği için bu süreci daha da hızlandırır.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=kusay]

Teşekkürler. Peki ramireziler de tecrübe ettiniz mi? Önceliğim sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek. Akvaryum 50 litre civarında, şelale filtre var. Japon şemsiyesi patos sarmaşığı, ve su üstü bitkilerle biyolojik filtrelemeye destek olacak, tortulaşma gibi doğal oluşumlara müdahale etmiyorum. Kum ve diğer doğal döngüyü göze aldığımızda uzun vadede (su değişimi yapılacak) ramireziler etkilenir mi?[/QUOTE]

Merhabalar,

Eger german blue ram veya bolivian ram bakmayi dusunuyorsaniz karma bir tankta yalnızca bir adet bakın yanında benzer tank şartlarına uyumlu farklı tür ekleyin. Eğer çiftiniz olursa geri kalan her canlıyı öldürmek için ellerinden geleni yaparlar

Bazen erkek dişi arası da beraber üreseler dahi epey agresiflik baş gösterebiliyor, birbirlerini dahi öldürecek duruma gelebiliyorlar. Ozellikle benim deneyimeme göre siyahlar ekstra bir agresifler.

Üremek için karma tank hiçbir zaman ideal bir ortam değildir. Doğada hayvan sınırını bölgesini yavrusunu korur ve mücadele eder, bir diğeri yüzer uzaklaşır. Tank ortamında X litre içinde döner dolaşır bir yere gidemez. Bu sebeple keyif için tek bir ram alıp ufak bir community tankı yapın ya da bol saklama alanı sağlayıp bir çift alın. Bir dişi bir erkek balık çift tutacak diye bir garanti de yok bu onemli bir unsur ancak ikinci bir planınız varsa deneyebilirsiniz. Kavga halinde bi balıgı alıp fanusa atmak ikimci plan değildir, bunu sizin özelinizde söylemiyorum, ama cogu kişinin olası bir problem veya aksilik haline cevap olarak ikinci planı bıulunmaz ve riskin bedelini canlılar ödet.

Tavsiyem dişi erkek alacaksanız sakın karma bir tank yapmayın ve max aynı cinsiyetten sadece birer tane alın şeklinde olur

Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=Azizdurdenn][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246392/090820241757521.jpg[/IMG]
Lütfen gözlerinizle okuyun şu ansiklopediyi, okuduğunuzu da düşünmüyorum ama neyse.[/QUOTE]

Burada hepimiz birbirimiz ile hobi çerçevesinde keyifli zaman gecirmek ve ogrenmek icin variz.

Genc arkadaşlarımızsınız. Birbirinizle konuşurken, birbirinize hitap ederken kırıcı ve igneleyici şekilde bir dil kullanmayınız. Bosuna kendinizi ve karsinizdakini uzersiniz.

Farklı ve var olan bir yanlisi düzelteceğine inandığımız bir fikrimiz mevcutsa ya da sadece bir fikir belirtmek istiyorsak bunu cok daha güzel bir şekilde dile getirebiliriz. Birisinin kalbini kırmak fikir belirtmek değildir.

Kalp kırmak, küçük görmek ya da yapıcı olmayan bir eleştiri sadece karşımızdaki insanı üzer. Hedefiniz bilgi paylaşmak ve bir yanlışı düzeltmekse bile ne amaç yerine ulaşır ne de bu tavra karşı karşıdaki kişi aktarmak istediğiniz bilgiye ilişkin pozitif bir şekilde yaklaşabilir.

Dolayısıyla kullandığımız dil çok önemli[:iyi:]
Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=KAAN BULUNUR. ]
Merhaba 50 litre 2 oranda için fazlasıyla yeter, hatta bayram ederler.


Merhaba normal burası olmaz. Ancak guramilerin biraz daha küçük türü "cüce" Gurami besleyebilirsiniz 2 adet. Yanına 3,4 çöpçü veya güzel görünen ortada yüzen balıklardan olabilir. Cüce guramiler küçük olduğun için artı olarak daha aktif tatlı oluyorlar bence [:$][/QUOTE]

Merhaba Kaan,

Yasca küçük ancak epey hevesli bir kardeşimizsin.

Senin yaşındayken ben de inanılmaz hevesliydim. Forumdaki sayfa sayfa rehberleri okur, gider akvaryumcularda bulunan bedava veriler rehberleri toplar biriktirir yüz kere okurdum evde. Saatlerce akvaryumcularda vakit geçirir balıkları izlerdim.

Hevesli olmak çok güzel ancak fikir belirtme ve yol gösterme işi deneyim ve epey bilgi birikimi ister, yanlış bilgi ve yönlendirme belki bir başka canlının sonu belki de omur boyu kalici hasari olur.

İki oranda güle oynaya 50 litre tankta yaşamaz. 50 litre tankta bakılabilecek tür sayısı hatta işin idealinde epey sınırlıdır. Cunku cuce cichlidler ve agresif guramiler ya da bettanin centerpiece balik oldugu tanklarda her zaman risk vardir ve ikinci plan gerekir. Cogu kisinin bu tarz bir kurulumu denemek icin evde yedek ikinci bir tanki bulunmaz, cogu hayvan plastik kaba fanusa ayrilip geri verilir ya da baska eve gider isler ters giderse.


Bu nedenle tavsiyem bircok rehber okuman bilimsel kaynaklara ve belgesellere zaman ayirman, hobiyi kesfetmen ve izleyip okuyarak bu hobideki hevesini surdurmen yonunde olur. Umarim guzel hayatin boyunca bir suru deneyim kazanir ileride bircok kisiye yol gosterip yardim edebilirsin. Ve umarim gelecekte zamanla istedigin turleri besleyebilecek imkan ve yerin her zaman olur. Gerci bu hobiyi sevdikce insan hep yeni turler de denemek istiyor ya, o ayri konu :)


Ancak uzulerek belirtmek isterim ki bircok basliga yaptigin yorumlar maalesef yaniltici ve gerceklikten ve deneyimden acikca uzak. Goruyorum bir suru kisi de dediklerini yapmaya uygulamaya calisiyor, bu maalesef riskli bir durum

Misal bu basliga iliskin konusursak, Cuce gurami agresiftir, 50 litrede ideal olarak anca corydoralardan en ufak pigme ya da orta boy belki panda gibi tur beslenebilir, iki oranda desen birak ikiyi tek oranda bile 50 litrede ufacik bebek olmadikca beslenemez… bu tarz yorumlar gerceklik ve dogruluktan cok uzak. En son sadece bir yasindaki orandama 160 litre tank dar gelmeye baslamisti. Oyle dusun :) Cuce guramiler de bettalar gibidir, agresifligi kendi turu yani sira baska bariscil turlere karsi da olabilir. Kocaman corydoralari olduresiye kocalayan cuce gurami gordu bu gozler.

Dolayısıyla tavsiye noktasında kendini geri cekip daha cok aktif olarak okuma ogrenme ve zaman icin deneyimleme yolunda ilerlemen daha iyi olur diye dusunuyorum. Bir abi tavsiyesi olarak paylasmak istedim

Bu arada turunden bagimsiz hicbir japon baligini ne 50 ne 70 litrede besleyemezsiniz. Internete gidip ilgili turun ozelinde boyuna baksaniz zaten acikca yazar. Cok uzun omurlu ve en ufagi genelde 20-30 cmlerde gezen canlilar bunlar.
Akvaryuma Taş Koymak
[QUOTE=TemporizeR]Ben akvaryumcudan aldığım tasi kaynaktim koydum ilk kurulumda. Bir süre sonra salyangoz koydum öldü karides koydum öldü çeşit çeşit balik koydum öldü. Akvaryumuz bozmadan taşa bi test yapayım dedim çünkü kafayı yemek üzereydim. Taş köpürdü ve renk değiştirdi. Maddi manevi çok yıprattı beni 1 ay boyunca. Tasi cikardim ve hersey duzeldi. Demem o ki taşa test yapmayı ihmal etme zamanına ve de maddi manevi üzüntülere yol açarsın.[/QUOTE]

1 ayda anca belki bakteri dongusu oturur ya da epey seviye kaydetmeye baslar. Eklediginiz canlilarin amonyak ve nitrit zehirlenmesinden olmus olmasi cok muhtemel. Sadece eklendikleri tanka amonyak kaynagi olduklari icin de dongu baslatmis oldular, dolayisiyla 1 ayda da asagi yukari dongu oturmus oldu.

Muhtemel senaryo daha cok bu gibi duruyor. Tas asit testinde genelde kalsiyum karbonat icerigi sebebiyle kopuruyor. Buradaki “salinim” dusuk phta kalsiyum karbonatin suya karismasi ve suyun genel sertlik ph ve kh gibi degerlerini yukseltmesidir, ki bu da belirli seviyede dengelenir cunku asidik olmayan suda surekli cozunme gerceklesmez. Dolayısıyla muhtemelen sizin tecrübeniz bakteri döngüsü oturtmamakla ilgilidir diye düşünüyorum ve belki ek başka bir sebep de olabilir

Bu tarz seiryu taşı gibi kayalarda acid wash yöntemiyle sertleştirme boyutunu azaltmaya calısıp bu şekilde kullananlar da oluyor ve renk değiştirme burada da gündeme gelebiliyor
[EDIT]Lennie,2024-08-09 08:53:18[/EDIT]
Merhabalar Pangio Kuhli Baligim Hareket Etmiyor
Kuhliler nocturnal yani gececi bir tur. Cok kalabalik grup olduklarinda bol saklanma alaniniz varsa ve ışığınız düşükse biraz daha rahatlarlar ama 3 hem sayi olarak cok az hem de rahat hissedip saklanacaklari bir yer var gibi gorunmuyor en azindan fotografta

Bol bol kaya bitki kutuk dal parcalari kuru yapraklar kullanip bir suru saklanma alani sunmaniz gerekli

Muhtemelen su anda hem yeni tank hem de apacik ortada durdugu icin asiri streslidir[EDIT]Lennie,2024-08-05 00:48:35[/EDIT]

Doğası gereği zaten gün boyu ağırlıklı olarak saklanan bir tür, gececi cünkü
Japon Balığı Suyu Çok Kirli
180 litrede dahi iki genc japon baligiyla sunger filtre kullandigimda biyolojik filtrasyon aciisndan hicbir problem yokken mekanik acidan cok problem yasiyordum

O yuzden yapabileceginiz tek sey tank boyutunu epey buyutmek ve de mekanik filtrasyon icin uygun bir filtre kullanmak tank boyutuna uygun boyutta. Ya da sunger filtre kullanacaksaniz ve tabani kumsuz tutacaksaniz sizin manuel olarak dibi cekmeniz gerekecek

25 litre japon baligi icin uygun degil ve bunu farkindasiniz. O yuzden en dogrusu bir an once imkaniniz el vermiyorsa canlilari bakabilecek birine sahiplendirmektir. Bu hayvanlar cok fazla buyuyen biyolojik yuku cok yuksek ve cok uzun omurlu hayvanlar. Imkaninizin daha buyuk bir tank kurmaya elverisli olmamasi noktasinda hicbirimize yorum dusmez, ancak uygun bir ortam saglayamayacaksak bizim kisisel sebeplerimiz bir canlinin bu sekilde yasamasi icin bir gerekce degil. Dolayisiyla lutfen canlilarinizi uygun tanki olan birilerine sahiplendirip 25 litrede bakabileceginiz canlilara yoneliniz

Bakteri Kültürü Ve Beta
[QUOTE=Dr. Yağız AYDIN ]Çok teşekkür ederim açıkçası ben de çok araştırdım seçim yaparken uzun zaman şelale filtre kullanıp kendim elyaf bioball seramik ring eklemesi yaparak kullandım fakat pippo ve şelale filtrede deli gibi su sesi olduğu için beni uyutmuyordu son çare 3w minimum güçte bir iç filtre temin ettim içine sizin de dediğiniz gibi maalesef ne bioball ne elyaf sadece iri gözenekli filtre süngeri koyabildim şu anda da böyle devam ediyorum akıntıyı minimum tutmak için önünü kayalar bitkiler ağaçlar ile kapatıp askı aparatıni da taktım ve akıntıyı tek yöne minimum olacak şekilde kağıt üstünde de pratikte de uyguladım ( dolayısıyla akvaryumun sadece belirli bölgesinde akıntı var) Betta da bu bölgeden kaçınarak yüzüyor kendisi de anladı şu an ses açısından memnunum fakat sizlerin de bu konuda özellikle biyolojik filtrasyon kısmında ne düşündüğünüzü merak ettim açıkçası yorumunuzdan bu soruma cevap alamadım eğer verdiyseniz de anlayamadım lütfen kusuruma bakmayın 😞😞 kalın gözenekli iç filtre konusunda biyolojik olarak bir eksiklik hissetme durumum olabilir mi demeye getirdim aslında pippo filtreye kıyasla tabii ki şelale filtrem gibi elyaflı bioballi bir filtrasyon beklemiyorum ancak şu dengelerini korumak için yeterli olur mu demek isterim sizlere de iyi geceler dilerim gecenin bu saatinde aklıma takılan konuda yardımcı olduğunuz için [/QUOTE]

Rica ederim ne demek

Eğer tankınızda birçok yüzey, örneğin taban malzemesi, bitkiler, objeler, odun kaya vs varsa, bakteriler oralarda da kolonileşecektir, dolayısıyla iç filtrenin biyolojik medya haznesinin ufak olması canlı stoğu da düşükse büyük bir problem teşkil etmeyecektir. Ancak iç filtrenin sebep olacağı akıntı tür için problem yaratmıyor olmalı. Örneğin sizin betta tankınıza iç filtre eklerseniz hayvanı strese sokar, uzun kuyruklu türler zaten yüzmekte cok zorluk çekiyor, betta dogası geregi de sakin su hayvanıdır, sürekli akıntı onu strese itecek, stres de beraberinde problemleri.
Şelale filtrenin ağzını su seviyesiyle eşit hale getirirseniz su sesi çıkmayacaktır

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.