ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
IgorVladimir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Ekim 2024 17:40
Toplam Mesaj:
97 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
41 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Nalbantoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yemekten sonra iyi bir puro gibisi yoktur... Arif Nalbantoğlu

SON 10 MESAJI

Buhar Camı Yerine Solid Polikarbon Levha Kullanımı
[QUOTE=aquariumlife]Sarkma yapıyor mu ısıdan[/QUOTE]

Üç gün önce 10 mm kalınlıkta oluklu levha elime ulaştı. Üç gündür günde sekiz saat ışık altında herhangi bir bel verme durumu olmadı. Ölçüleri akvaryum boyutlarından büyük ve dış filtre hortumları girişleri olduğu için el işçiliği gerekliydi. Rafayel'in de yukarıda belirtmiş olduğu gibi üzerinde işlem yapmak çok kolay. Ben sadece 1 adet asetat kalemi, 1 adet metre ve 1 adet maket bıçağı ile işimi gördüm. 100x50 cm oluklu levha 360 TL+ Samsun-Tekirdağ arası kargo 105 TL = 465 TL maliyet. Yaşadığınız şehirde doğrudan alıma imkânı bulabilirseniz fiyatı çok daha uygun olacaktır.

Akvaryum üzerinde dandik bir led bar var. İllaki kayıplar vardır, ancak gözle görülür bir ışık kırılması söz konusu değil.

Ek bilgi: Online sipariş verilecek ise online alışveriş sitelerinden uzak durmakta fayda var. Alışveriş yaptığım firmanın online alışveriş sitesinde satış fiyatı, firmanın kendi sitesinden aldığım fiyatın ~ iki katıydı.
Sunsun 603b Mi Yoksa Eheim 2213-05 Mi Almalıyım ?
Esenlikler. 603B'yi iki yılı aşkın süredir sorunsuz kullanıyorum. F/p ürünü diyebiliriz. Ancak forumda daha önce görmüş olduğum konulardan yola çıkarak 603B satın almayı yerli marka beyaz eşya alımına benzetiyorum. İlk çalıştırma esnasında sızdırma, ses, vibrasyon vb. sorunlar çıkartmadığı takdirde iş görüyor kerata.
Akvaryum Hacmine Göre Balık Seçimi
[QUOTE=TulparLanda]
Çoğalma ihtimalleri düşüktür ama bitkili bir akvaryumda 2-3 yavru mutlaka büyür.
Büyürse petshoplara satabilirsiniz, eğer lepistesin türü değerli bir türse şansınız artar.
Ancak eğer satamazsanız ilan verebilirsiniz.
O da olmazsa petshoplara bedavadan da verebilirsiniz.[/QUOTE]

Lepistesler yavrudan ayrılmayınca doğacak yavruları yer diye düşünüyorsunuz muhtemelen. Ancak bir süre sonra yavru yeme eğilimlerini bırakıyorlar. O yüzden 2-3 yavrudan fazla olacaktır, hele ki bitkili bir akvaryumda!
Akvaryum Hacmine Göre Balık Seçimi
[QUOTE=Kaannn455]guamentist]1-Karides
2-Lepistes
3-Corydoras
4-Pleco
5-Küçük Tetra Türleri
6-Rasbora
7-Midye veya salyangoz türleri...
+
+
+[/QUOTE
3 dişi bir erkek lepistes alsam 2 tane de elma salyangozu olur mu? [/QUOTE]

Esenlikler. 3 dişi 1 erkek lepistes bir süre sonra bir sürü lepistes olur. Plansız, programsız bu hacimde lepistes tercihini iyi düşünmek lazım.
Akvaryum Isıtıcı Tercihi Öneri
[QUOTE=mitii]Merhaba 50w bir ısıtıcı alacağım fakat hangisini almalıyım karar veremedim bir türlü aquael 50 ve tetratec ht50 arasında kaldım bu ikisinden hangisi daha iyidir veya başka bir öneriniz var mıdır ?[/QUOTE]

Esenlikler. Aquael markasını hiç deneyimlemedim ancak, Tetra'nın 2 adet HT25, 1 adet HT50 ve 1 adet HT100'ünü uzun zamandır kullanıyorum. Ayarladığım sıcaklık değeri ve termometre sıcaklık değeri örtüşüyor. Bir sorun ile de henüz karşılaşmadım.
50 Lt Lik Akvaryum
[QUOTE=TulparLanda]Merhaba.
Yeni başlayan birine çok komplike balıklar önermek doğru olmaz, bakımı kolay ve göze hoş gelen balıklara bakmanızı öneririm forum ansiklopedisinde balık bul seçeneği var ordan filtreleyebilirsiniz.

Benim kendi tavsiyeler şunlardır.

Bir kaç tane elma salyongozu ve güzel bir betta türü seçebilirsiniz.
Betta için de şelale ve pipo en uygunu olacaktır.

Ya da 1 koloni(1 erkek 3 dişi) lepistes ve belki bir kaç tane salyangoz şeklinde de güzel bir seyir zevki yakalaybilirsiniz. Lepistesler için tilki kuyruğu bitkisini önerebilirim güzel dekorasyon ve yavru balıklar için saklanma alanı olacaktır.
Lepistes için şelale veya pipo filtre genelde önerilir.

Ayriyetten tetra türlerine de bakabilirsiniz.

Yeni akvaryumunuz için gebelde herkesin yaptığı renkli kum hatasını yapmamanızı öneriyorum.
Lav kırığı gibi kum türlerini araştırabilirsiniz.

Benim size tavsiyelerim bunlardı. Tabiki daha bilgili abilerimiz ablalarımız da size destek olacaktır.

İyi akşamlar[/QUOTE]

Esenlikler. 1 koloni lepistes bir süre sonra bir sürü lepistes olur. Plansız, programsız bu hacimde lepistes tercihini iyi düşünmek lazım.
Bitkili Akvaryumda Alt Zemin Materyali
[QUOTE=Tarkan6767]bitkiye göre değişebilir ama tavsiyem lav kırıgı kullanmayın en ufak zemine müdehale ettiginizde hop yüzeyde beliriyor. [/QUOTE]

Sağlıklı bir zemin için lav kırığı üzerine 5-7 cm kum sermeniz gerekir. Bu durumda lav kırığı sorun teşkil etmez.
Buhar Camı Yerine Solid Polikarbon Levha Kullanımı
[QUOTE=aquariumlife]Sarkma yapıyor mu ısıdan[/QUOTE]

Bir ara vazgeçerek akvaryum üzerine sürgülü buhar camı yapmaya karar vermiştim, yoğunluktan yapamadım. Geçenlerde YouTube'da izlediğim bir videoda ~50 cm ve ya ~60 cm olduğunu düşündüğüm bir akvaryum üzerinde oluklu olanlardan kullanılmış ve videoda gördüğüm kadarı ile bel verme durumu olmamış. O yüzden 8 ve ya 10 mm oluklu levha yapmaya karar verdim. Ancak onu da henüz sipariş vermedim.
Bitkili Akvaryumda Alt Zemin Materyali
[QUOTE=IgorVladimir]Esenlikler. Low Tech akvaryum için 10-20 mm lav kırığı üzerine 1-2 mm dere kumu kullanıyorum, sonuç gayet keyifli. Hem lav kırığını hem de dere kumunu açık olarak alırsanız maliyetinizi düşürmüş olursunuz.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/240820240306541.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Led Armatür
Esenlikler. Low Tech akvaryum için 10-20 mm lav kırığı üzerine 1-2 mm dere kumu kullanıyorum, sonuç gayet keyifli. Hem lav kırığını hem de dere kumunu açık olarak alırsanız maliyetinizi düşürmüş olursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.