ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihann7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 48 Dakika önce
Toplam Mesaj:
84 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
53 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan Malcıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan Malcıoğlu

SON 10 MESAJI

Japon Balığı Kuyruk Erimesi
[QUOTE=Udem]Japon balığı bakmaya yeni başladım. Ne yapılacağını bilmiyorum. Karantina tankının ne olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ??
Metilen mavisi üzerinde sadece 25 litrelik ve 20 litrelik için kaç ml konulacağı yazıyor ve balığım sürekli hareket ettiği için resmini çekemiyorum [/QUOTE]
Keşke daha fazla araştırsaydınız, neyse olan olmuş. Arkadaşın dediği gibi karantina tankı çok küçük belki büyük bir saklama kabı bile daha iyi olur eğer akvaryum edinemezseniz. 25 lt ye kaç ml ise basit bir oran orantı ile 5lt ye kaç ml olacağını bulabilirsiniz [:)]
Japon Ve Betta Akvaryumlarım.
[QUOTE=Jeppe]

Çok haklısınız, japonlar kardeşimden geldi, 28 lt'den taşıdım. Dip çekim cihazı da edindim. Haftada %30 değişim yeterli midir?[/QUOTE]
Evet yeterli olur. Çok fazla yem atmamaya özen gösterin. Tekrardan elinize sağlık [:)]
Japon Balığı Kuyruk Erimesi
[QUOTE=Udem]Arkadaşlar merhaba tek bir tane japon balığım var 5 litrelik akvaryum aldım akvaryumun içinde kum , temizleyici ya da herhangi bir şey yok. Kuyruk erimesi hastalığına yakalanmış. İlaç olarak metalin mavisi aldım ancak üniversite sınavına çalıştığım için tedavisini yapmamıştım. Metalin mavisini 5 litrelik akvaryuma kaç damla dökersem balığım iyileşir [/QUOTE]
Balığın resmi var mı? Metilen mavisinin kutusunda yazar kaç litreye kaç damla olacağı
Betta Balığım, Değişti Ne Yapmalıyım ?
[QUOTE=SafeDestix][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255770/230620252008331.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255770/230620252008271.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255770/230620252021331.jpg[/IMG]

fotoğraflar arasında 4 ay vardır. ilk fotoğraf eski 2. ve 3. fotoğraf günceldir, eskiden renkleri daha canlı daha parlak, ve beyazlıkları çoktu şimdi ise bazı yerlerinde o beyazlıklar kalmamış gördüğünüz gibi antiseptic losyon damlattım şimdi gözetlemedeyim[/QUOTE]
Stresten dolayı renk solması olabiliyor, hastalıktan da olabilir. Yem yiyor mu? Yerini yakında mı değiştirdiniz? Yer değişikliği, başka akvaryuma alınma gibi durumlarda stres çok artar ayrıca bettalar loş ışık sever sürekli aydınlık bi ortamsa ondan olabilir.
Japon Ve Betta Akvaryumlarım.
[QUOTE=Jeppe]Ölçüler:41x39x39 57 Lt Japon
34x33x33 34 Lt Betta
Canlı Türleri:3 japon ve 1 erkek betta.
Bitki Türleri:Java fern, anubais,hygrophila corymbosa, limon, ceratophylium demersum
Tankın Yaşı:0
Betta için ısıtıcı hygger hg-916 50w
Japonlar için soğutucu fan Jeneca FS-13 (Temu'dan)
Filtrasyon ve Işıklandırma: fluval iç filtre ve Led.
Tasarım ve Dekorasyon: Dere kumu, yati kökü( Köke takılı taş ağırlık için)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260295/240620251714181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260295/240620251714291.jpg[/IMG][/QUOTE]
Gerçekten çok tatlı olmuş elinize sağlık özellikle betta akvaryumuna bayıldım [:)] lakin 3 japon için 54 litre biraz az geldi bana, 1-2 tane daha rahat yaşardı bence. Su değişimlerini aksatmadan yem miktarına dikkat ederseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Akvaryumda Yararlı Bakteri Kültürü Oluşturma
[QUOTE=Ludovisio]Herkese iyi forumlar. Geçen gün, yeni akvaryumuma (26 litre) bir şelale filtre ve ısıtıcı taktım ve Crystalpro Aqua Conditioner döktüm. Bu akvaryumda 3 lepistes beslemeyi düşünüyorum. Onlar için yararlı bakteri kültürü oluşturmak adına 2 adet Ramshorn Salyangozu ve lepistes otu (Najas) eklemek faydalı olur mu? [/QUOTE]
Evet olur ama akvaryum filtre açık 1 hafta falan beklesin daha sonra ramshornları da ekleyip 1-2 hafta beklerseniz yeterli olur bence. Ama ramshornlar kısa sürede çoğalacaktır 1 tane atsanız da olur böylece çoğalamaz :)[EDIT]cihann7,2025-06-24 18:11:44[/EDIT]
Transgenetik Tetra Burun Eti Büyümesi
[QUOTE=Şekerlik][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262282/230620250035361.jpg[/IMG][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262282/230620250036041.jpg[/IMG]

Sarı renkli balığımın burun üstünde büyüyen bir parça var. Nedir, neden olur ve nasıl tedavi edilir acaba? [/QUOTE]
Fotoğrafta tam belli olmuyor ama mantar gibi duruyor, yem yemesinde sorun var mı? Hareketleri nasıl durgun mu?
10 Sene Sonra Geri Dönüş Tavsiyesi
[QUOTE=ChipSet]Arkadaşlar Merhaba;

Oğlum depoda küçük akvaryumumu buldu 47x25x30 ölçülerindeki yavru tankımdı. Bir gaz ile tekrar minik bir bitki tankı yapmaya karar verdik. Daha önce bitki tankı yapmadım. Canlıdoğuran besledim. Fakat bu sefer küçük bir bitki tankı yapıp içine bir kaç karides atmak istiyorum.Bununla beraber yaşayacak balıkta istiyorum tabi. 5-6 adet kırmızı karides 5 6 adet danio falan olur diye biliyorum ama daha önce hiç karides beslemediğim için hayvancıkları da yem yapmayalım şimdi. bir de bitkiler için olan çöpçüler vardı vatozlar adını hatırlamıyorum böyle küçük ince yapılı. Onlardan alacağım.

Pipo filtre kullanacağım. Yatakodasında olacağı için şelale filtre ile çok çişimiz gelir sanki [:D][:D]

Kum olarak tabana lav kırığı üstüne de silis olur diye hatırlıyorum sanki. Kök ve taş dekoryapıp java moss java feng vs gibi bakımıkolay bitkiler bir kaç tane de taban bitkisi alacağım.

Başka bir öneriniz var mı? yanlış olan birşey var mı burada? Siz ne önerirsiniz? Bir de İstanbulda nereden almak mantıklı ekipmanları da canlılarıda. Eskiden eminönü vardı fakat orada son zamanlarda canlılarda sorun yaşamıştım. Hala öyle midir bilmem. Bir de Fatihte iskenderpaşa da bir yer vardı. Teknik Akvaryumdu sanırım.

Kıymetli önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim.[/QUOTE]
Hocam hayırlı olsun, bitkili tanklarda silis tavsiye edilmez lav kırığı üzerine dere kumu öneririm. Zebra danio büyük bir ihtimalle karides yavrularını yaşatmaz. Büyüklere bir zararı olacağını sanmam ama uzun vadede karides sayısında azalma olacaktır. Ember tetra önerebilirim karidesler için neredeyse hiç tehdit oluşturmuyor diyenler var. Neon tetra olabilir bol bitkili bir şekilde. Karides ile balıklar aynı akvaryumda olacaksa moss kesinlikle olmalı diye düşünüyorum. Yavru karidesler ilk doğduklarında pipo filtrede saklanıyor daha sonra mossların arasında saklanıp yem yiyorlar. Şelale filtreye gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü hacim çok fazla değil ve bitkili olacak. Tabi balık yükü de fazla olmamalı 5-6 neon tetra yeterli olur bana kalırsa ayrıca şelale filtre yavruları çekiyor. Bir kaç bitki önerisinde bulunayım, Java moss, Christmas moss, anubias (çok dayanıklı bitki), bacopa, amazon hançeri. Bu bitkiler orta seviye ışıkla rahatlıkla bakılabilir. Ayrıca sıvı gübreler oluyor onlardan da kullanırsanız ilerde çok faydasını görürsünüz. Karides olarak kiraz karides değilde bloody mary öneririm daha koyu ve dolgun bi kırmızı rengi var fiyatı bi tık pahalı olabilir kiraza göre ama tercih sizin. Işıklandırma yönünde de full spektrum olmasına özen gösterin. Kurduktan sonra fotoğraf bekleriz [:)][:3]
Salyangozun Türü Nedir?
[QUOTE=Nickim10Harf]

Hocam geçen cumartesi yaptım 4. Gün oluyor bu gün bir tane erkek lepistesimi de kaybettim dün anlamadım her zaman yaptığım hibi su değişimi yaptım 3 gün dinlenmiş su artı olarak su düzenleyici de koymuştum ama neden böyle oldu bilmiyorum havalar sıcak gün içinde 30-33 derece arasında akvaryum ısısı da 27-28 lerde geziyor acaba ondan mı kaynaklanıyor? Siz ne düşünüyorsunuz

Birde hocam musluk suyuna su düzenleyici koyduğumda hemen akvaryumda kullanabilir miyim yoksa suyu 1 saat dinlendireyim mi yine [/QUOTE][QUOTE=Nickim10Harf]

Hocam geçen cumartesi yaptım 4. Gün oluyor bu gün bir tane erkek lepistesimi de kaybettim dün anlamadım her zaman yaptığım hibi su değişimi yaptım 3 gün dinlenmiş su artı olarak su düzenleyici de koymuştum ama neden böyle oldu bilmiyorum havalar sıcak gün içinde 30-33 derece arasında akvaryum ısısı da 27-28 lerde geziyor acaba ondan mı kaynaklanıyor? Siz ne düşünüyorsunuz

Birde hocam musluk suyuna su düzenleyici koyduğumda hemen akvaryumda kullanabilir miyim yoksa suyu 1 saat dinlendireyim mi yine [/QUOTE]
Herhangi bi hastalık belirtisi var mı balıklarda? Dışkıda şeffaflaşma, karın şişliği, beyaz benek vesaire. Hangi su düzenleyiciyi kullanıyorsunuz?
Salyangozun Türü Nedir?
[QUOTE=Nickim10Harf]

Zararı elma salyangozlarına göre daha az diye biliyorum ama albenisi pek yok evet haklısınız ben de toplamıştım baya bi önüne geçemeyince saldım ufakları kırıp yediriyorum şimdilik.

Bu arada hocam konuyla alakasız bir soru sormak istiyorum balıklar çok keyifsiz elma salyangozları da tepeye kadar çıkmış orada duruyor balıklar ve çöpçüler de çok nazlı hızlı hızlı soluyorlar. Su değişimi yapmayı planlıyorum fakat evde su yok sular kesik kuyu suyu çekip su düzenleyici döküp akvaryuma koyabilir miym ne düşünüyorsunuz[/QUOTE]
büyük bi ihtimalle su değerlerinde sorun var bence su değişimini hemen yapmalısın, en son ne zaman değişim yaptın? Kuyu suyu hakkında bilgim yok, steril olmayabilir. Bence hazır su satın al. Tankın kaç litre?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.