ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ayzekov
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2024 01:10
Toplam Mesaj:
6 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aytekin Gökçe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aytekin Gökçe

SON 6 MESAJI

Makrakanta
Bende 6 adet makrakanta var 14-22 cm aralığında, bazen ölü gibi dinlenirler, bazende çenesindeki kemikleri biribirine çarptırıp kıtır kıtır ses yaparlar, ya kavga ediyorlardır ya da kur yapıyorlardır. Eğer uzun süre beslerseniz 40 cm e kadar büyürler. Şu an petshoplarda gördüğümüz küçük makrakantaların hepsi 1-2 yaşındalar ve gerçekten çok küçükler büyük hallerini görmek için en az 3-5 sene beslemeniz gerekmektedir. sağlıklı bir ortamda iyi bakıldığında 15- 20 sene yaşarlar. Makrakantaları en az 6 lı grup halinde besleyin, saklanma alanları oluşturun ve 300 litreden büyük akvaryumlarda besleyin. Akvaryumda üretimi olmuyor, Malezyada labaratuvar desteği ve hormon ile üreten üreticiler var. Sert balıklar ile yaşar, gözünün altında saydam dikensi bir kemiği vardır, savunması güçlüdür, çiklitler ona birşey yapamaz. kimseye sataşmaz sakin ve uyumlu bir balıktır. Ben leparinus, amerikan cikletleri ile de besledim bir sorun yaşamadılar. Bitkili akvaryumda da besleyebilirsiniz , bitkilere zararı olmaz. Ama akvaryumun içinde salyangoz türleri koymayın , afiyetle yerler. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim makrakantları görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=aHHdMizeHXU bu videoda da bir arada görebilirsiniz. Yem olarak hem bitkisel hem proteinli yemleri verebilirsiniz. Ara sıra karides ve kan kurdu vermeniz de iyi olur. Su değişimi önemli zira tüm balıklar gibi dinlenmiş su takviyesi ister, klor balıklara ciddi zarar verir. Çabuk hastalanan ölen bir tür değildir, kötü bakıp siz onu öldürmek için çabalamadığınız sürece, herkese keyifli hobiler dilerim.[EDIT]Ayzekov,2024-08-31 00:02:01[/EDIT]
MAKRAKANTA
Bende 6 adet makrakanta var 14-22 cm aralığında , bazen ölü gibi dinlenirler, bazende çenesindeki kemikleri biribirine çarptırıp kıtır kıtır ses yaparlar, ya kavga ediyorlardır ya da kur yapıyorlardır. Eğer uzun süre beslerseniz 40 cm e kadar büyürler. Şu an petshoplarda gördüğümüz küçük makrakantaların hepsi 1-2 yaşındalar ve gerçekten çok küçükler büyük hallerini görmek için en az 3-5 sene beslemeniz gerekmektedir. sağlıklı bir ortamda iyi bakıldığında 15- 20 sene yaşarlar. Makrakantaları en az 6 lı grup halinde besleyin, saklanma alanları oluşturun ve 300 litreden büyük akvaryumlarda besleyin. Akvaryumda üretimi olmuyor, Malezyada labaratuvar desteği ve hormon ile üreten üreticiler var. Sert balıklar ile yaşar, gözünün altında saydam dikensi bir kemiği vardır, savunması güçlüdür, çiklitler ona birşey yapamaz. kimseye sataşmaz sakin ve uyumlu bir balıktır. Ben leparinus, amerikan cikletleri ile de besledim bir sorun yaşamadılar. Bitkili akvaryumda da besleyebilirsiniz , bitkilere zararı olmaz. Ama akvaryumun içinde salyangoz türleri koymayın , afiyetle yerler. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim makrakantları görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=aHHdMizeHXU bu videoda da bir arada görebilirsiniz. Yem olarak hem bitkisel hem proteinli yemleri verebilirsiniz. Ara sıra karides ve kan kurdu vermeniz de iyi olur. Su değişimi önemli zira tüm balıklar gibi dinlenmiş su takviyesi ister, klor balıklara ciddi zarar verir. Çabuk hastalanan ölen bir tür değildir, kötü bakıp siz onu öldürmek için çabalamadığınız sürece, herkese keyifli hobiler dilerim.[EDIT]Ayzekov,2024-08-31 00:01:30[/EDIT]
Makrakanta ( Chromobotia Macracanthus )
Bende 6 adet makrakanta var 14-22 cm aralığında , bazen ölü gibi dinlenirler, bazende çenesindeki kemikleri biribirine çarptırıp kıtır kıtır ses yaparlar, ya kavga ediyorlardır ya da kur yapıyorlardır. Eğer uzun süre beslerseniz 40 cm e kadar büyürler. Şu an petshoplarda gördüğümüz küçük makrakantaların hepsi 1-2 yaşındalar ve gerçekten çok küçükler büyük hallerini görmek için en az 3-5 sene beslemeniz gerekmektedir. sağlıklı bir ortamda iyi bakıldığında 15- 20 sene yaşarlar. Makrakantaları en az 6 lı grup halinde besleyin, saklanma alanları oluşturun ve 300 litreden büyük akvaryumlarda besleyin. Akvaryumda üretimi olmuyor, Malezyada labaratuvar desteği ve hormon ile üreten üreticiler var. Sert balıklar ile yaşar, gözünün altında saydam dikensi bir kemiği vardır, savunması güçlüdür, çiklitler ona birşey yapamaz. kimseye sataşmaz sakin ve uyumlu bir balıktır. Ben leparinus, amerikan cikletleri ile de besledim bir sorun yaşamadılar. Bitkili akvaryumda da besleyebilirsiniz , bitkilere zararı olmaz. Ama akvaryumun içinde salyangoz türleri koymayın , afiyetle yerler. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim makrakantları görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=aHHdMizeHXU bu videoda da bir arada görebilirsiniz. Yem olarak hem bitkisel hem proteinli yemleri verebilirsiniz. Ara sıra karides ve kan kurdu vermeniz de iyi olur. Su değişimi önemli zira tüm balıklar gibi dinlenmiş su takviyesi ister, klor balıklara ciddi zarar verir. Çabuk hastalanan ölen bir tür değildir, kötü bakıp siz onu öldürmek için çabalamadığınız sürece. Herkese keyifli hobiler dilerim.[EDIT]Ayzekov,2024-08-31 00:03:32[/EDIT]
Makrakanta Hakkında Her Şey
Bende 6 adet makrakanta var 14-22 cm aralığında , bazen ölü gibi dinlenirler, bazende çenesindeki kemikleri biribirine çarptırıp kıtır kıtır ses yaparlar, ya kavga ediyorlardır ya da kur yapıyorlardır. Eğer uzun süre beslerseniz 40 cm e kadar büyürler. Şu an petshoplarda gördüğümüz küçük makrakantaların hepsi 1-2 yaşındalar ve gerçekten çok küçükler büyük hallerini görmek için en az 3-5 sene beslemeniz gerekmektedir. sağlıklı bir ortamda iyi bakıldığında 15- 20 sene yaşarlar. Makrakantaları en az 6 lı grup halinde besleyin, saklanma alanları oluşturun ve 300 litreden büyük akvaryumlarda besleyin. Akvaryumda üretimi olmuyor, Malezyada labaratuvar desteği ve hormon ile üreten üreticiler var. Sert balıklar ile yaşar, gözünün altında saydam dikensi bir kemiği vardır, savunması güçlüdür, çiklitler ona birşey yapamaz. kimseye sataşmaz sakin ve uyumlu bir balıktır. Ben leparinus, amerikan cikletleri ile de besledim bir sorun yaşamadılar. Bitkili akvaryumda da besleyebilirsiniz , bitkilere zararı olmaz. Ama akvaryumun içinde salyangoz türleri koymayın , afiyetle yerler. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim makrakantları görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=aHHdMizeHXU bu videoda da bir arada görebilirsiniz. Yem olarak hem bitkisel hem proteinli yemleri verebilirsiniz. Ara sıra karides ve kan kurdu vermeniz de iyi olur. Su değişimi önemli zira tüm balıklar gibi dinlenmiş su takviyesi ister, klor balıklara ciddi zarar verir. Çabuk hastalanan ölen bir tür değildir, kötü bakıp siz onu öldürmek için çabalamadığınız sürece. Herkese keyifli hobiler dilerim.
Bu Makrakanta Ne Yapmaya Çalışmaktadır? Oyun?
Bende 6 adet makrakanta var 14-22 cm aralığında , burdaki balık eğleniyor sadece bazen sürü halinde de bu şekilde davranırlar, bazen ölü gibi dinlenirler, bazende çenesindeki kemikleri biribirine çarptırıp kıtır kıtır ses yaparlar, ya kavga ediyorlardır ya da kur yapıyorlardır. Eğer uzun süre beslerseniz 40 cm e kadar büyürler. Şu an petshoplarda gördüğümüz küçük makrakantaların hepsi 1-2 yaşındalar ve gerçekten çok küçükler büyük hallerini görmek için en az 3-5 sene beslemeniz gerekmektedir. sağlıklı bir ortamda iyi bakıldığında 15- 20 sene yaşarlar. Makrakantaları en az 6 lı grup halinde besleyin, saklanma alanları oluşturun ve 300 litreden büyük akvaryumlarda besleyin. Akvaryumda üretimi olmuyor, Malezyada labaratuvar desteği ve hormon ile üreten üreticiler var. Sert balıklar ile yaşar, gözünün altında saydam dikensi bir kemiği vardır, savunması güçlüdür, çiklitler ona birşey yapamaz. kimseye sataşmaz sakin ve uyumlu bir balıktır. Ben leparinus, amerikan cikletleri ile de besledim bir sorun yaşamadılar. Bitkili akvaryumda da besleyebilirsiniz , bitkilere zararı olmaz. Ama akvaryumun içinde salyangoz türleri koymayın , afiyetle yerler. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim makrakantları görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=aHHdMizeHXU bu videoda da bir arada görebilirsiniz. Yem olarak hem bitkisel hem proteinli yemleri verebilirsiniz. Ara sıra karides ve kan kurdu vermeniz de iyi olur. Su değişimi önemli zira tüm balıklar gibi dinlenmiş su takviyesi ister, klor balıklara ciddi zarar verir. Çabuk hastalanan ölen bir tür değildir, kötü bakıp siz onu öldürmek için çabalamadığınız sürece. Herkese keyifli hobiler dilerim.
Leporinus fasciatus
Ben 2 yıla yakın 2 adet besledim öncelikle tank büyük olmalı boyları 20 \ 30 cm i buluyor efsane güzel ve dayanıklı balıktır. Ciklitlerle beslenebilir, ben tinfoil barb, Green terror, Makrakanta, SunLight catfish lerle birlikte 360 litre tankta sorunsuz büyüttüm sadece bıçak balığı eklendiğimde kuyruğunu yiye yiye hayvanı öldürdü, bazı türleri sevmiyor demekki, aslında çok güçlü bir balık ama canavar olduğuna inanmıyorum sadece uygun tankı yaratmak gerekiyor, sağlıklı, özel yem aramayan, çok dayanıklı güzel bir balık, saklanacak yerde olmalı, ara ara saklamayı seviyorlar. www.youtube.com/@aytekingokce bu kanalda benim leparinusları görebilirsiniz. Şu an akvaryum 500 litre amerikan ciklitleri ve diğer ciklitlerle de besledim sorun yaratmıyorlar. Akvaryumda üremezler. Güçlü balıktır, geniş akvaryumda ve iyi bakıldığında uysal kedi gibidirler.[EDIT]Ayzekov,2024-08-31 00:44:22[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.