ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omerali06
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
586
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Kasım 2024 20:17
Toplam Mesaj:
753 [0.37 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Ali Arabacı
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1994
İl:
Ankara
Meslek:
Otomatik Dizgi Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zamanımızın kötü anlayışlarından biride, kurnazlığın zeka olarak bilinmesidir. Ömer Ali Arabacı

SON 10 MESAJI

Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi
[QUOTE=TheOscar]Yan sumplu akvaryumdan alt sumplu akvaryuma geçtim fakat memnun kalmadım. Her yerde alt sump övülmüş ama bence yandan sumpun artıları daha fazla. Öncelikle yandan sumplı tankım daha güçsüz kafa motoru ile daha iyi temizlik yapıyordu, dipte hiç pislik birikmiyordu ve tamamen sessiz çalışıyordu. Alt sumplu akvaryumda daha güçlü motor ile filtrasyon yetersiz geliyor. Tabanda devamlı pislik birikimi mevcut artı olarak hem motorun sesi çok duyuluyor hemde akvaryumdan sumpa inen suyun sesi çok bariz şekilde duyuluyor. En önemli sorun da yan sumpun temizliğinin son derece basit, alt sumpun ise zor olması. Şöyle ki; yan sump kullanırken malzemeleri çıkartıp temizledikten sonra içeride kalan kirli suyu basitçe yükseklikten yararlanıp sifon ile boşaltabiliyordum normal dip çekimi yapar gibi ancak alt sumpta bu mümkün olmuyor. Alt sump yer ile aynı hizada olduğu için hiçbir şekilde içinden su çekimi yapılamıyor. Normal dip sifonu işe yaramadığı gibi sırf bu iş için elektrikli dip çekim aleti aldım o da bir işe yaramadı. Mutlaka dipte o kirli su kalıyor ve ne yaparsam yapayım gitmiyor. Akvaryumu kuralı 3-4 ay oldu ve sumpun içindeki pis suya müdahale edemediğim için her gün çoğalıyor. Merak ediyorum alt sumpu olanlar bu durumda ne yapıyor ilginç şekilde hiçbir yerde bu konuya değinilmemiş. Bu sorunları nasıl aşabilirim sırf bu yüzden tekrardan yan sumpa dönmek istiyorum mümkün olsa. Ses filan bir şekilde idare edilir ama En çok kafama takılan konu Alt sumpu olan hobiciler temizliğini yapmayı nasıl başarıyorsunuz. [:?][/QUOTE]
Ayberk Bey Merhaba
Bahsettiğiniz kirli su aslında dokunmazsanız zararsız alt sumpın dibinde tortu oluşur ancak bunun temizlik seviyesi uzunca bir zaman alıyor. Motor sesinede yurt dışından dc motor alırsanız hem elektronik debi ayarı hem elektrik tasarrufu hemde sessizlik elde edersiniz. Borulardan gelen sesi ise bir çok yöntem var emiş borusunun ilk emdiği yere aparat yapmak veya döküldüğü yere vana takmak veya bi kaç büyük boy bioball koyarak çözebilirsiniz. Yine takıldığınız beğenmediğiniz yeri olursa yazabilirsiniz.
Sump Türü Seçimi Hakkında
[QUOTE=yazgunesi]Merhaba arkadaşlar. Sizlere sump seçimi konusunda danışmak istiyorum. Şöyle olursa bak daha iyi olabir fikri.

Oturma salonunu tüm mobilyalar değişecek ve parke de yapılacak. Haliyle buda yeni bir akvaryum için yeni bir yer demek. Akvaryum tipi [U]lowtech[/U] bitkili akvaryum. Akvaryum 190 lt (47x90x45h) . Tabi yüksekliği biraz artırırsam 250 lt olabilir.

Aslında benim aklımdan geçen şey alt sump olması ve akvaryumun olduğu yerin geniş alan olması. Duvar köşesine koymayı düşünüyorum ve direk olarak gün ışığı almayacak zaten. Farkındayım borulardaki su sesi konusu hakkında, sump kulesi için de araştırma yaptım. Niyetim tam teşeküllü sumplu bir akvaryum yapmak. CO2 konusunu da okudum birçok kez..

Aklımdaki esas fikir [B]alt sump[/B]'lu olması fikridir. Yan sump, arka sump, alt sump olarak çeşitleri sayarsak hangisi daha uygun olur sizce? :-)
[/QUOTE]
Az sorun çok hacim ve çok randıman isterseniz kesinlikle alt sump derim. Yan sump ve tepe sump kullandım. Tıkanma debi düşme vs gibi sorunları yan sumpta çok yaşadım. Alt sumplı ikinci tankım şuan ve çok memnunum. Geniş hacim yüksek verimli temizlik.
Elma Salyangozum Öldümü Acil
[QUOTE=Berkayv]Şimdide sabahtan beri camda yapışık duruyo içine çekik bir şekide ölmemiştir dimi sabahtan beri böyle[/QUOTE]
Merhaba elma salyangozları rahatsız edildiği zamanlarda böyle takılıyor geceleri daha aktif oluyorlar. Formda konu mevcuttu alttaki kapak tarzı şeye dokunduğunuzda hareket eder canlılığını anlarsınız ama bu uygulamayı 3-4 gün aynı yerde kalırsa yapmanızı tavsiye ederim yoksa stresten ölebilir bu seferde.
Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu
[QUOTE=GkhaNLioN]Selamün aleyküm arkadaşlar dün Alsancak petshop dan balık ve ürün aldım internet üzerinden ama iletişim kuramıyorun oradan alışveriş yapan oldu mu bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
[/QUOTE]
Ankarada iki şubeleri var sıkıntı yaşamazsınız fiyatları uygun ancak canlı konusunda arkadaşlara katılıyorum.
Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor
[QUOTE=egemenozbeyli]Sabah yine çıldırttılar beni, streçin altında 30-40 tane birikmiş haftasonu fırsat bulursam büyük bir köküm var onu çıkaracam.
Önceden akvaryumun baya dışındaydı bir ucu acaba o arada içine mi yumurta bıraktı.
Onu tamamen temizleyip tekrar koyacam akvaryuma bakalım.
Kök dışında mosslarım var tele sarılı onları bi çıkarıp inceleyecem, çürüyen bir kaç bitki var onları tamamen sökecem.
Haftasonu bu işi çözmeye çalışacam olmadı hepsini söküp bitkisiz bir akvaryuma girecem çünkü artık iş kontrolden çıkıyor.[/QUOTE]

Sanırım aynı sorun bendede var ancak sizinki yoğun bazen bende tek tük sumpta görüyorum veya çevresinde çürük sineği gibi çiçek vs yok odada çok önemsemiyordum konuyu görünce paylaşmak istedim. Takipteyim.
Sump Yapmak İstiyorum 805 Litre Akvaryum İçin
[QUOTE=Burakmaysa]Merhaba 2.3metre uzunluk genişlik 50 cm yükseklik 70 cm frontoza akvaryumum var
2 adet dış filitrem vardı biri bozuldu balıklar 15 yaşında olanlar var 50 cm civarı 50 balık var sump yapmak istiyorum ama gördügüm bütün sumplar küçük bunun akvaryum litresine göre nasıl büyütüyoruz[/QUOTE]

Merhaba küçükten kastınız nedir acaba ve yapmak istediğiniz sump alt sump mı üst sump mı yan sump mı ?
Tatil Yemi
[QUOTE=Daniozb] Hayırlı akşamlar...
12 gün boyunca evde bulunamayacağım için resimdeki tatil yeminden aldım.
Balık sayısını ve kaç gün evde olmayacağimi sordu aldığım yerdeki kişi ve gideceğim gün 2 adet atmamın yeterli olacağını söyledi.
İlk başta yerler ve daha sonra suya verdiği vitaminin yeterli olacağını söyledi. Sizlerede bir danişayim dedim. Makine alacak durumum şu an maalesef yok.

50 cm akvaryum.
3 danio zebra ve 3 corrydoras var[/QUOTE]

2 günden uzun dışarıda kalmıcaksanız bence tatil yemine gerek yok.
Dış Filtreye Ön Filtre Bağlama
[QUOTE=Akvarist061]Arkadaşlar Dış Filtreye Önfiltre Bağlayıp sorun yaşayanınız varmı ? Hangi ön filtreyi önerirsiniz ?[/QUOTE]

En ekonomik yöntem bence küçük pipo süngeri geçirmek.
Bu Sump Kullanılırmı
[QUOTE=Mokur]
Bu durso sistem diye geçiyor bunu normal sisteme çevirme imkanı var mı[/QUOTE]
Geç oldu ama naptınız sistemi.
Akvaryum Sehpası Sallanma
[QUOTE=vel1d]

Evet çapraz çok daha iyi olurdu, insaat mühendisiyim ben [:)] çelik projelerimizde çaprazsız asla bu tarz agir yük tasıyacak profilleri tek düze bakacak sekilde kullanmayız, statik hesabı tabi ki yapilir hepsinde de diyagonal mevcuttur [:D] Ayrica sallantinin gecmesinin sebebi kösebent uygulamıs olması [:iyi:][/QUOTE]

İlgi alakanıza teşekkür ederim sağlamlıktan yana şu görüntüde bir problem varmı sizce

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.