ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bursa98
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
178 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
19 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan gider
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Gider

SON 10 MESAJI

Fikirlerinizi Bekliyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158563/031220250126111.jpg[/IMG]

Herkeze merhabalar,akvaryumun sağ tarafını taş ve kökler ile yapmışken,sol tarafınıda,bol bitkili istiyorum,amaç hem görüntü,hem yavru kurtarma,fikirlerinizi,hatta bir bitki listesi verebilecek varsa sevinirim,iyi hobiler..
Canlı Doğuran Yavru Kurtarma
Herkeze teşekkür ediyorum bilgiler için,peki var mıdır bursa içi,şöyle uyguna lepistes otu temin edebileceğim kişiler ?
[QUOTE=İsmail_96965]Lepistes otu ? [/QUOTE]

Lepistes otu denedim,sarardı,büyümüyor,o çözüm olmadı

[QUOTE=aupqua]Yavrulayacak balığı son 2 günü kalacak şekilde tespit edebilirseniz gün içinde bir kovaya koyup karanlik bir ortamda tutabilirsiniz.
Bende albino koi var. Yavruların anne karnında gözleri belli oluyor. Göz sayısı artınca dedigim şekilde kovaya koyuyorum o kovayi da karanlık bir dolaba koyup işe gidiyorum gün içerisinde. Geldiğimde balik yavrulamışsa anneyi karantina tankinda besiye cekip birkaç gün sonra ana tanka aktarıyorum. Yoksa erkekler hayvanı çok yıpratıyor. Yavrulamamış olursa gözlem altında tutarak yemliyorum evde olduğum zamanlarda.
Şuan 3 dişimden 1 tanesi aynen bu şekilde yavrulamış bugün. Hiçbir yavruyu kaybetmedim. [/QUOTE]

Bende tespit edip,özel yavruluğa alıyorum,aldığım zaman ya strese giriyor yavrulamıyor,yada erken tespit yapıyorum,yani bir şekilde alıyorum ama,allaha emanet,son yavru aldığımda,4 tanesini kurtarabildim,geç fark etme oluyor

Peki,rafya konusunda tecrübeli biri yazabilir mi ? Daha önce yeşil renk rafya kullanmaya çalıştım,salınım yaptı,salınım yapmayan renk var mı acaba ?
[QUOTE=Cyber_Scout]Java moss u su yüzeyinin 1cm altında olacak şekilde bir kenara yerleştirin .
Kenardan kenara olsun ve kenardan akvaryum açıklığına 10 - 15cm uzansın.. yavrular o sığılıkta toplanacaktır..
Yıllar evvel forumda doğadan örnekleme yavruluk adı ile konu açıp resim paylaşmıştım... [/QUOTE]

Resim ile örnek verebilir misiniz acaba ?
[QUOTE=sandman309]Ben altı süzgeçli yavruluk denedim ama daha 2 3günü var gibi. Başarılı olursam yazarım:) [/QUOTE]

Onu şuan ben kullanıyorum,ama bazen gözden kaçıp,yetişemediğim dişiler oluyor,onlar için bir çözüme ihtiyacım var,hem dişileri strese sokmamak amaç

[QUOTE=Samnastrp]Soğuracak dişiyi karantina tankına alıp alta file koymak.[/QUOTE]

Amacım,kendi kendine doğal dönen bir sistem yaratmak ama,rafya,bitki,yavruluk hariç birşey göremedim,daha yaratıcı
Herkeze merhabalar,bitkisiz,rafyasız,canlı doğuran yavrularını kurtarma için,var mıdır başka çözümleri ?
10 Yıl Sonra Dönüş
[QUOTE=baron70]Hoşgeldiniz tekrardan Akvaryum ölçüleri nedir[/QUOTE]

Hoşbulduk,80/45/45 ölçüler

[QUOTE=ogurcay]Merhaba,
Öncelikle tekrar hoşgeldiniz diyelim...[:nazar:]Yalnız naçizane türler birbirleriyle uyumlu değil.Bir seçime gitmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla[/QUOTE][QUOTE=K0L0Ni]

Ozan beyin uyarısını vurgulama amacıyla belirteyim; av ve avcılar bir arada. Yakında lepistesleriniz tek tek azalmaya başlar böyle.[/QUOTE]

Yorumlarınız için teşekkürler,şuana kadar bir problem yaşamadım ama
10 Yıl Sonra Dönüş
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158563/221120250350591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158563/221120250351021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158563/221120250351041.jpg[/IMG]

Herkeze merhabalar,iyi sağlıklı hobiler,evet 10 yıl sonra hobiye dönüş yaptım,görüşlerinize,fikirlerine hertürlü açığım..🤣🤣

Canlılar
7 adet blue grass lepistes(emin değilim🤣)
9 adet hb white lepistes
25 adet genetiktetra
4 adet molly
2 adet melek
4 adet nerite salyangoz
24 adet blue grass olduğunu düşündüğüm lepisteslerimden aldığım yavrular..

Bitki
Dragon red
Lepistes otu

Ekipman
Biolife iç filitre
Eheim ısıtıcı
Eheim hava motoru
Herkeze iyi hobiler..[EDIT]bursa98,2025-11-22 03:57:04[/EDIT]
Lepistes Otu
[QUOTE=Kazaritachi]Problem olmaz kısa vadede zaten çok kısa sürede büyüyecek büyüdüğü zaman dibindeki süngerleri çıkar taşa veya köke sabitle yada suyun üstünde serbest bırak

Bide o dik duran balığın ölü mü ?

Bide o dik duran balığın ölü mü ?[/QUOTE]

Ölü bir balık yok fotoğrafta öyle çıkmış
Bide bitkinin kökünden çürüme falan yapmaz değil mi bu şekilde ?
Lepistes Otu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158563/201120251500071.jpg[/IMG]

Lepistes otunu bu şekilde koydum,bir problem olur mu abiler arkadaşlar ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.