ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ferdi_fk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2012 21:28
Son Ziyaret:
30 Kasım 2017 09:36
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ferdi karasungur
Doğum Tarihi:
17 Mart 1980
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
özel sektör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ferdi karasungur
SON 10 MESAJI
Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
120*60*60 , F0 Black Kriza - Video Eklendi
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
İkolam Dişi Mi Erkek Mi ?
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Sp Cinsiyet (foto)
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
Tropheus İkola Kurulumu
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Meksika cüce kerevit cinsiyet
1.dişi geri kalan erkek.
1.dişi geri kalan erkek.
Acemiyim Yardım Lütfen
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Sump
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Akvaryumumda Kendiliğinden Oluşan Salyangoz
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
SON MESAJLAR
- Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MertY, 04:36
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları Munzevi, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - 80x40x40 Akvaryuma Armatür Wasdff, 02:29
Aydınlatma - Kuzey / Orta Amerika Çöllerinin Bir Replikası (Biyotop Arayışı) Barack, 01:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı Jolakotturinn, 23:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi hvostr, 23:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu hvostr, 22:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Büyük Akvaryum Samet Özel, 22:01
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 22:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Anubias Çiçek Muratakdag, 20:53
Bitki Türleri ve Bakımı - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Ehtiyar, 20:29
Omurgasızlar - Utangaç Balık Problemi JuqLax, 20:00
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:50
Akvaryum Tanıtımı - Geosesarma Dennerle Jolakotturinn, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Sewellia Lineolata Jolakotturinn, 19:31
Sazansıgiller Tanıtımı - 100x45x45 Hardscape Tavsiye syerli, 19:11
Yeni Üye Forumu - 200 Lt Çok Hızlı Yosun Oluşumu AliSelimKadan, 18:00
Yeni Üye Forumu - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi hvostr, 17:05
Akvaryum Tanıtımı - Erkek Lepistes Doğmuyor hvostr, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi NightWist, 16:42
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? BlackkEaglee, 15:32
Deniz Akvaryumları Genel - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler pianoƒish, 11:29
Akvaryum Tanıtımı - 2 Aylık Akvaryumda Yoğun Diatom Sorunu – Bitkiler yyiImaz, 09:56
Bitki Akvaryumları Genel - Pigme Çöpçü Yumurta Bakımı. CUMBURLOP, 09:29
Yeni Üye Forumu - 35 Lt Ye Neon Tetra Olur Mu? İnci Kefali, 06:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü hvostr, 21:35
Makaleler ve Tercümeler - Dış Filtre Hat Üzeri Co2 Difüzör Hakkında hakaya0107, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşe Çatlağı hvostr, 20:25
Yeni Üye Forumu - En Küçük Cory: Hastatuslarım hvostr, 20:08
Kedi Balıkları Tanıtımı - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balkona Giden Ekstra Uzun Dış Filtre Hortumu pianoƒish, 18:59
Filtreleme Seçenekleri - Boş Armatür Kasası Nereden Temin Edebilirim pianoƒish, 18:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Co2’siz Nano Tank’ta Bitki Gelişimi BettaFishHobim, 18:39
Yeni Üye Forumu - Eheim Jager Kalibrasyon Resimli, Detaylı Anlatımlı Jotunheim, 12:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Akvaryum Alıp Karma Amerikan Sevdası. hokia386, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bi Maşallahınızı Alırız Tata, 01:02
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Dostlar Akvaryum Led Işık Arızası epidosin, 00:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yakışıklıdan Pozlar :) hvostr, 23:45
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 20:57
Akvaryum Tanıtımı - Günce Benim Eski Sevgilimin Adıdır -doctore-, 20:50
Akvaryum Tanıtımı - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 18:04
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yapraklarında Delikler Ahmet53, 16:02
Bitki Akvaryumları Genel - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin hvostr, 14:34
Yeni Üye Forumu - Monte Carlo Carpet Yayılımı Durdu Betta_King, 10:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Su Yüzeyindeki Silis Kumu Temizleme zeko99, 07:23
Akvaryum Bilimi - Led Armatür Arızası, Nasıl Tamir Olur SuperSport, 20:29
Aydınlatma - Lepistes Kuyruk Erimesi Nasıl Tedavi Edilir Ehtiyar, 19:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2’siz Nano Tankta Bitki Gelişir Mi? syerli, 16:07
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 02:53
- Albino Auratus - Beyaz Prenses - Çingene Malawi market 01:25
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 01:25
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 00:38
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 00:14
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 00:10
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 23:43
- Creaqua 120cm Lik Akvaryum 10mm Extra Clear 45 Der asplant 23:27
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 23:11
- 40x35x30 Buhar Camlı Akvaryum WnrAquascaping 23:03
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:53
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:53
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:53
- Creaqua Krom Pipe Ve A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 21:26
- Multifisciatus Yavruları iakyol 21:21
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 21:12
- Akvaryum 30*30 metsi 21:12
- Java Moss SedatC 21:04
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 20:58
- Wild Type, Quadra Veya Blue Kakadu Arıyorum... Laetacara 20:42
- Apistogramma Steindachneri Çek Menşeli Çift... Laetacara 20:42
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 19:45
- 4 Adet Eheim Jager Isıtıcı ngerekli 19:01
- Chihiros Wrgb30-oase Dış Filtre-chrome Pipe Aporetti 18:36
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:59
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 17:59
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:59
- 2 Erkek 3 Dişi Kribensis Takasa Açık eyidasss 17:43
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 17:21
- Moss aziz_basak 16:52
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 16:27
- 6 Adet Hongsloi sirhill 15:45
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 14:55
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 14:55
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 14:45
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:45
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:45
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 14:45
- Springtail Kültürü (sıçrarkuyruk) Amati340 14:45
- Kalsiyum Karbonatlı Kum Sütçü 13:46
- Sadece Takas Selçuks 13:02
- 60x45x45 Full Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum Feanor 12:35
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 12:35
- Tiger Endler , Karides , Demasoni , Salyangoz gyunda 12:35
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 12:35
- İthal Işıklı Dolaplı Büyük Boy salihclk 12:31
- Cüce Kerevit Umt61 12:22
- Full 3 Kat Üretim Seti Umt61 12:22
- Takasa Açık Kaliteli Malzemeler BadgeR 12:21
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 12:21
KULLANICILAR
- 22 Online Kullanıcı, 12 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
