ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ferdi_fk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2012 21:28
Son Ziyaret:
30 Kasım 2017 09:36
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ferdi karasungur
Doğum Tarihi:
17 Mart 1980
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
özel sektör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ferdi karasungur
SON 10 MESAJI
Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
120*60*60 , F0 Black Kriza - Video Eklendi
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
İkolam Dişi Mi Erkek Mi ?
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Sp Cinsiyet (foto)
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
Tropheus İkola Kurulumu
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Meksika cüce kerevit cinsiyet
1.dişi geri kalan erkek.
1.dişi geri kalan erkek.
Acemiyim Yardım Lütfen
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Sump
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Akvaryumumda Kendiliğinden Oluşan Salyangoz
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
SON MESAJLAR
- Brita Dıy Su Filtrelene koray ulusoy, 22:28
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 10 Litre Akvaryumda Beta İle Birlikte Ne Yaşar Acemihobici33, 22:16
Yeni Üye Forumu - İmparator Ciklet Doğalbalıkçılık, 22:11
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum Acemihobici33, 22:02
Akvaryum Tanıtımı - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? Shell-Dwellers, 21:42
Güney Amerikan Cichlidleri - Balık Beslemeyi Düşünüyorum. Alınacak Malzemeler? alp3r, 21:19
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Önerisi Akrattin, 21:12
Bitki Akvaryumları Genel - Sobo 907f Uv Cyber_Scout, 21:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yeni Kurulum lordhaggar, 20:50
Akvaryum Bilimi - Akvaryum İçin Dekor Taş lordhaggar, 20:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sumplı Pipo Filtre lordhaggar, 20:44
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Cüce Cichlid Akvaryumu montana, 20:43
Bitki Akvaryumları Genel - Tanganyika : Amatör Dokunuş Hüdai, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Balıkların Tam Cinsü Nedir ? ahmetolcen, 19:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 40x40x40 Bitkili Kurulum.. Dako, 18:45
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Ne Kadar Elektrik Harcar Esra8181, 18:06
Fiyat Forumu - Uzun Süreli Tatilde High-tech Bakımı UEK, 16:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oksijen Ve Hacim Yeterli Mi? GhostKoi, 14:56
Yeni Üye Forumu - Ph Metre Ve Tds Metre Önerisi pianoƒish, 14:19
Akvaryum Bilimi - Mantar Belirtisi BlueStark, 14:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Yem Tavsiyesi Kaangzkr, 14:12
Canlı Doğuranlar - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 Kaangzkr, 14:09
Akvaryum Tanıtımı - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt GhostKoi, 14:08
Filtreleme Seçenekleri - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 14:03
Labirentliler Tanıtımı - 20x20 Küp Beta Akvaryumu HT_Halil, 14:02
Akvaryum Tanıtımı - Karides İle Yaşayabileyecek Balık pianoƒish, 13:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Beslenme Takvimi Hk. pianoƒish, 13:31
Yeni Üye Forumu - Özel Tür Ciklelt Nelerdir Doğalbalıkçılık, 12:52
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tortuga7, 11:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Türü leon_ur, 10:58
Bitki Türleri ve Bakımı - Transgenik Tetra Kum Hakkinda SaRCoPhiLiuS, 10:08
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides burayadali, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - Low-tech Tankta Kahverengi Yosun Ve Bitki Erimesi MrAnason, 09:19
Yeni Üye Forumu - 70lt Akvaryumuma Filtre Arıyorum. mustafakrml, 02:41
Filtreleme Seçenekleri - Tanganyika Tankı ekimci, 02:31
Tanganyika Cichlidleri - İç Parazit Tedavisi Aybike, 00:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Tüberkülozu Rumiwegh, 23:23
Yeni Üye Forumu - 30x30x35 Low Tech Tank Cyber_Scout, 23:10
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Aldım Seramik Bioball Ve Karbon Gursel, 21:51
Filtreleme Seçenekleri - Ember Tetra, Beta, Karidesler? CoryCory, 20:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İle Deniz Salyangozu Yaşarmı? GhostKoi, 19:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Bitkili Akvaryumum Dogan27, 17:44
Yeni Üye Forumu - Balık Önerisi Tonikross, 17:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtrenin Borusunu Takmamak Sorun Yaratır Mı? İnci Kefali, 17:33
Filtreleme Seçenekleri - Orandamın Sorunu Nedir ? Ezgievrnnn, 17:20
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Üzerindeki Şeffaf Sümüksü Doku yyiImaz, 16:29
Yeni Üye Forumu - Süpriz Corydoras Yumurtası Amatör balıkçı, 16:15
Kedi Balıkları Forumu - 70x40x40 Bitki Akvaryumu İçin Filtre CryptoGraphic, 15:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Doctore'nin Balık Odası! Benmuro, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x40 Akvaryum Yaptırmak ayaser, 11:48
Akvaryum ve Kapak Yapımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- L333 White, Lda16 Duz rebelde 21:30
- Muhtelif İthal Filtreler (toplu Satış) ootkn 21:04
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 20:33
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 19:55
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 19:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 19:38
- Pacu Pirana Balığı Rüzgar eser 19:36
- Pao Baileyi (hairy Puffer Fish) Özel Tür OBShrimp 19:23
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:56
- Java Fer Türleri Balikcidede 18:56
- Oranda Japon (yavruları Hediyem) neontetras 18:55
- Son Fırsat Neon Tetra, Ember Tetra, Bloodfin Tetra neontetras 18:55
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 18:50
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 18:19
- Geophagus Arıyorum MurathanM 18:19
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 17:37
- Flame Wood Ağaç Tasarımı Sinan. 16:31
- 30-30-30 Akvaryum Sinan. 16:31
- Ramshorn Saylangozu SaidAlabas 16:25
- Black Rose - Siyah Gül Karidesi SaidAlabas 16:25
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 16:21
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 15:53
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 14:45
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 14:45
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:29
- Su Piresi & Infusoria Amati340 14:29
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:29
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:29
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:29
- Bitki İle Takas Yapılacak Balıklar batuhan.ylmz 14:25
- Afrika Cichlidleri devito 14:20
- Cuba Halı Bitkisi Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 13:49
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 13:43
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 13:24
- Bakımı Kolay Bitkiler,balıklar Metinmert Yiğit 13:20
- Namansi Kum Kelebeği nsen 13:01
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:47
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 11:58
- Bitki Armatürü buraktanatar 11:58
- Bitki Armatürü buraktanatar 11:58
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 11:58
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 11:20
- Led Driver 36-48w ilh4n 11:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 11:20
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:16
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:16
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:16
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:16
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
zebercet,
ibmsony,
hasancn,
Sesenagi,
ziyasenkaya,
ugurbaran,
Zapkinus,
naturhan,
UglyPaw,
dimbeleth,
ozksrt,
sina cen,
Rime,
sedaterdem,
mutama,
Dako,
kenjori,
yigidoumit,
esad408,
Acemihobici33,
mightymurat,
SedatC,
AquaMan,
TuranATAKAN,
MiSoSiKiaN,
Samklicko,
leon_ur,
EmRePoLtR,
TSevil,
Nickim10Harf,
Shell-Dwellers,
K3r3m,
osmandbnl,
Balikcidede,
CihanEfruz,
Akvarist Batuhan,
a.gumrah,
Hüdai,
zimdaldil,
Doğalbalıkçılık,
montana,
Carambula,
Cyber_Scout,
Duboisi_,
barskels,
by__cg,
Fatih_hakankaan,
rdm23,
zahitertufan,
Aquarist101,
bor31,
Erkay0,
Thunderbird,
K0L0Ni,
R0h1rr1m,
Alp55,
Mirza Adar,
ErmnSzay,
wallece,
Mderhan,
exCaLiSTa,
yusufflower,
Malawi34,
ÖĞRÜNÇ,
Gursel,
CELALSUTCU06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

